Paras sisäkattomaali?

Hinta ja laatu

Olen päättänyt maalata itse neljän huoneen sisäkaton. Asun kerrostalossa ja maalattava pinta on sileää betonia. Katot on maalattu kaksikymmentä vuotta sitten ja ne kaipaavat uutta maalia.

Mikä maali olisi peittävä, kauniin valkoisen mattapintainen ja sellainen joka ei kellastu? Hintakin on tärkeä.

Tikkurilalla on kaikki maalit paljon kalliimpia kuin esim. Billtemassa ja Clas Ohlssonilla tai Lidlissä. Onko Tikkurilan maalit tosiaan parempia vai mistä on kysymys?

Neuvokaa kokeneemmat, kiitos!

20

17952

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kaalia mattoon

      Hae maalikaupasta 20 litraa Teknoksen Tela 3:sta ja laadukas
      telasetti.

    • kylläääää112

      Et kai voi verrata jotain lidln maalia Tikkurilan tuotteisiin? Onhan ne kalliita, mutta aina laadukkaita.

      Eli jos haluat laatua, niin tikkurila mutta jos halpuus on ykkösasia, niin sitten halpaa lidlin shittiä.

    • 9l:npönikkä

      Tikkurilan Siro himmeä tai Teknoksen Tela 3.

      Itse maalasin reilu kakskyt vuotta sitten asunnon katot Siro himmeällä, oli helppo maalattava ja peittävä, katto vieläkin valkoinen ilman kellastumisia.

      En katsoisi pelkästään hintaa vaaan myös laatua - parikymppiä suuntaan tai toiseen ei pitäisi vielä tuntua kukkarossa.

    • onnea projektiin

      Suosittelen vesiohenteisia maaleja, koska ne eivät kellastu. Hyvänä maalina esim. jo mainittu Teknoksen Tela 3. Muita mitä itse on tullut käytettyä on myös Tikkurilan Siroplast ja Tikkurilan Ykköspohja.

      Itselläni ei ole kokemusta tuommoisista bilteman, clas ohlsonin tai lidlin maaleista. Enkä itse semmoisia tod. näk. edes hankkisikaan, kun tiedän että nuo muut maalit toimivat hyvin.

      (Suosittelen myös kittaamaan kattoa, jos se sitä vaatii. Ei se pelkkä maali koloja ja isoja naarmuja peitä, jos siellä sellaisia on...)

      • rappaus putoaa

        Suosittele myös kysymään isännöitsijältä, että voiko käyttää vesiohenteista maalia.


      • kattomaalia
        rappaus putoaa kirjoitti:

        Suosittele myös kysymään isännöitsijältä, että voiko käyttää vesiohenteista maalia.

        Mikähän rappaus sieltä putoaa, jos aloitusviestissä kerrotaan että kyseessä on sileä betonikatto??

        Mä maalaisin Teknoksen TeknosPro Katto nimisellä maalilla ja tosiaan laadukas tela on melkein tärkeämpi kuin maali. Unohda kaikki halvat telasetit ja panosta kunnon telaan. Toi maali on hyvin peittävää ja helposti maalattavaa, mutta myös kalliimpaa kuin noi aikaisemmin ehdotetut Tela3 ja ykköspohja ja Siroplast 2, joka on nykyisin ihan Siro 2. Siro himmeä on kans ihan hyvä vaihtoehto, on kattomaaliksi tarkoitettu pintamaali aivan kuten toi TeknosPro Kattokin, toisn kuin noi kolme pohjamaalia.


      • älä hötkyile
        kattomaalia kirjoitti:

        Mikähän rappaus sieltä putoaa, jos aloitusviestissä kerrotaan että kyseessä on sileä betonikatto??

        Mä maalaisin Teknoksen TeknosPro Katto nimisellä maalilla ja tosiaan laadukas tela on melkein tärkeämpi kuin maali. Unohda kaikki halvat telasetit ja panosta kunnon telaan. Toi maali on hyvin peittävää ja helposti maalattavaa, mutta myös kalliimpaa kuin noi aikaisemmin ehdotetut Tela3 ja ykköspohja ja Siroplast 2, joka on nykyisin ihan Siro 2. Siro himmeä on kans ihan hyvä vaihtoehto, on kattomaaliksi tarkoitettu pintamaali aivan kuten toi TeknosPro Kattokin, toisn kuin noi kolme pohjamaalia.

        Millä se on saatu sileäksi?


      • maalarimestari
        rappaus putoaa kirjoitti:

        Suosittele myös kysymään isännöitsijältä, että voiko käyttää vesiohenteista maalia.

        Pohjamaalia yleensä käytetään kattoihin, paitsi keittiössä. Keittiön katto maalataan yleensä seinämaalilla, että voidaan pestä myöhemmin. Pohjamaali ei kestä pesua (liukenee veteen). Katto on tasoitettu sileäksi ja siinä käytetään samaa tasoitetta kuin seinissä ja roiskassa. Roiska katonkin voi maalata ja on todella harvinaista jos roiska irtoaa maalattaessa. Mutta sen voi kokeilla aluksi johonkin kohtaa esim. Verhokotelon sisällä tai vaatehuoneen katto tai yms. Hyvä rissa ja jatkovarsi ovat kyllä ehdottomat. Myös tekniikasta sen verran, että maalia saa käyttää aika runsaasti (älä yritä hangata kuivalla rissalla) ja jos rissaa painetaan liian voimakkaasti kattoa vasten valuu/roiskuu maali enemmän ja loppu tulos on, että maalarin päällä on enemmän maalia kuin katossa...;)


    • kokemusta on

      Älä nyt missään tapauksessa ainakaan Tikkurilan maaleja valitse. Ne ovat tosi ylihinnoiteltuja johtuen Suomen maalialan kartellista. Menepä mihin tahansa maalikauppaan ja sinulla on vaikeuksia löytää muiden kuin Tikkurilan maaleja.

      Tikkurila ei ole suinkaan maaailman suurin tai paras maalinvalmistaja. Ja osa Tikkurilan maaleista valmistetaann Venäjällä. Siksi ne ovat niin kalliita, kun katsos pitää maksaa niitä lahjuksia sinne. Ja suomalainen luulee ostavansa suomalaista tuotetta - huh.

      Tikkurila Oy on pörssiyhtiö, jonka ainoa päämäärä on tuottaa voittoa omistajilleen. Maalin valmistus on sivuseikka.

      Mistä muuten luulet johtuvan, etteivät muut esim. eurooppalaiset maalinvalmistajat ole päässeet rautakauppojen hyllyille? Vähän sama juttu kuin tuon Valion kanssa.

      • maaleja

        Kyllähän toi Teknos on ihan vertailukohtainen yritys Tikkurilan kanssa liikevaihto 300 milj. Focukset ovat vaan hieman toiset. Teknoksella on ylivoimainen markkinaosuus Suomessa kun puhutaan puuteollisuus- ja metalliteollisuusmaaleista ja vastaavasti Tikkurila hallitsee kuluttajamarkkinoita. Molemmilla omat vahvuutensa ja kyllä Suomen maalimarkkinat on lähtökohtaisesti niin pienet ettei isoja eurooppalaisia maalitehtaita paljon Suomi kiinnosta, jenkeistä puhumattakaan. Tikkurilan Venäjän tuotantoa ei kyllä Suomeen tuoda, se menee täysin paikalliseen käyttöön eli Venäjälle. Ainahan on mahdollisuus ostaa Teknoksen maaleja, jos Tikkurila nyppii, niitä kyllä löytyy kunhan käy maalikaupassa, eikä ruokakaupassa.


    • LeskiMikko

      Höpö höpö, Lidlin ja Bilteman maalit ovat hyviä maaleja. Itse maalaan vastaavia maalipintoja ja kun kerran kymmenessä vuodessa maalaan niin nämä maalit ovat todella hyviä ja kaiken lisäksi tosi halpoja suomalöaisiin maaleihin verrattuna.

    • kiinteistöpuolelta

      Eilen olin maalaamassa ja otin kokemusta Tokmanniin 42e/9l remppamaalista.On pestävä.Erinomainen maalattava.Ja erittäin hyvä peittävyys.
      Suosittelen.Tokmannin nettikaupasta löytynee.

      Tokmanilla on kai kaksi sisämaalia myynnissä.
      Nyt en nimeä muista,mutta oli juuri tarjouksessa 29e/9l.Myös tämä maali on hyvä ja jotekuten pientä pyyhkimistä kestävä.Hiekkasempi kuin tuo remppa.Varmasti katolle vielä sopivampi.Tyyliin betoni ja ennen maalattu haltex.

      En ole enään muita maaleja pahemmin ostellut.
      Nuo ovat minulla työkäytössä.

    • Adolf123

      Remontoidessani olen jo pariin huoneeseen ostanut ja käyttänyt Byggmaxin sisäkattomaaleja. Halpoja ja hyviä.

    • lm3

      LM 3 on erinomainen kattomaali, maalattu satoja neliöitä. hinta jotain 45/18l ja ruiskulla paras lopputulos.

    • sunnuntaimaalari

      mä käytin biofarbenin savimaalia, niiden nettikaupasta tilasin. hyvää stuffia, noihin halpoihin en koskisi koska yleensä vaan pelkkää vesikuraa. ja toi savimaali on myös päästötön ja hajuton muali.

    • maalarihaalari

      Kyllähän noita halppismaaleja voi käyttää. Uusintamaalauksen tarve vaan tulee ennemmin vastaan.
      Sehän on se, että mikä on vaatimustaso. Toiset ajelee Ladalla, kun silläkin pääsee aasta beehen. Toisten on pakko ostaa pemari, että naapurit olis kateellisia...

    • duunarimaalari

      yhtä hyviä ja kestäviä on hinnasta riippumatta voin pitkästä kokemuksesta sanoo. nimestä on turha maksaa pörssiyhtiölle.

    • ghghtyty

      Voiko Siro Himmeän sävyttää? Tikkurilan sivuilla lukee, että sitä ei tarvitse sävyttää, mutta luultavasti asiakas kuitenkin haluaisi saman sävyn kuin seinät.

    • Anonyymi

      Maalia vailla jälleen ja meinaan ostaa uudestaan tokmannin halpismaalia (kuten täällä on kommentoitu muiden kuin tikkurilan ja teknoksen maalien olevan). edellisen kerran maalasin eteisen ja keittiön tikurilalla ja maksoi malstaita ja seinät täynnä tummia sormen jälkiä. arvelin enemmän kulutusta ja rasitusta tarvitsevat pinnat laittaa laadukkaalla maalilla joka olisi helppo hoitoinen.
      muut huoneet maalasin tokmannin halpiksella eikä seinissä ole noita tahroja vaikka mahdollisuus olisi sielläkin.

      ainut ero oli maalin peittävyydessä. tuota halpista meni enemmän kun oli hivenen tummempi sävy joka vaihdettiin valkoiseksi sekä pensellillä tehdyt rajaukset mm nurkkiin jotta sai paksumman penselin jäljen tasottumaan telan jälkeen ettei kuultanut läpi. eli joutui maalaamaan osittain kolmesti telalla. tikkurila taasen tasottui väriltään helpommin.

      tapettien alus maaliksi halpis maali on ihan hyvä halpa vaihtoehto ellei ole vahva väri entisessä maalissa ja vaalea uudessa tapetissa. vaarana ajansaatossa että puskee väriään läpi tapettiin.

      pintana itelläni oli perus kybro ja lastu jotka siis jo maalattuja pintoja.

      kalusteisiin hankin tikkurilalta sekä class ohlsonin maalit.

      tikkurila on ottanut kolhuista kipeetä irtoilemalla kulmista yms kulutusta vaatineista kohdista mutta tuo halpis jälleen on kestänyt kuin uutena.
      halpikseen on vain tehtävä pohja työt huolella ja valittava sivellin yms levitys väline huolella koska pintaan jää kaikki näkyviin.

      tikkurilalla ja teknoksella on tietysti laajempi väri valikoima ja erikoismaalia.

      ammattimaalarin kanssa juteltuani pitäisin hänen kommenttia ohjenuorana. on tärkeämpi tietää mitä se maalipurkki on ns sisälleen syönyt eli mikä maali se on (akrylaattii yms) ja mitä siellä maalattavassa pinnassa jo on. sopivatko maalit keskenäänään. se kalliskin maali voi mennä suvelle jos maalit reakoi keskenään ja sit vasta harmittaakin!!!

    • Anonyymi

      Älä sorru noihin bilteman tai puuilon maaleihin, maalaa NOVA 2 , TIKKURILAN MAALILLA ON 9L JA 18L on heikkoja kokemuksia noista halpis maaleista, olen tehny Novalla asuntoomme remontin ja olen käyttänyt aikaisemminkin tätä maalia ja noita halpis maalia en käytä enää ikinä, Olen maalannut nykyisen asunnon katon ( alkuperäinen 30v. ikäinen pinta) alakertaa maalasin jope kolmeen kertaa ylökerta kahteen kertaan. Laita pikkuisen enemmän rahaa saat varmasti parhaan lopputuloksen, t,hanski

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      143
      10396
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      55
      2973
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      206
      2809
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2107
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1868
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1689
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1606
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1577
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1533
    10. 82
      1368
    Aihe