Kuuskymppisenä työttömäksi

Syysasteri9

No niin, tämä kuuskymppinen täti ilmoittautui äsken verkossa työttömäksi, tässä vähän yleistä vuodatusta teille samassa tilanteessa oleville. Saas nähdä, mitä tuleman pitää, täällä joidenkin kirjoitusten perusteella vähän pelottaa, kuinka sitä nyt aletaan kyykyttämään. Positiivisesti asioihin suhtautuvana ja aina aluksi hyvään uskovana, suhtaudun nyt kuitenkin tulevaisuuteen melko luottavaisena. Irtisanouduin loppukesästä itse yli 40 vuotta kestäneestä työsuhteestani, kun en enää jaksanut henkisesti enkä fyysisesti. Jatkuva kiire, uuden opettelu, hankalat asiakkaat, kiusaava esimies. Uskalsin lähteä, kun kuulun kassaan.

Uuden työn löytyminen on melko utopistinen ajatus ja jos kaikki menee hyvin, pääsen kahden vuoden kuluttua eläkkeelle, kunhan se 500 päivää on kulunut. Ohjeissa sanottiin, että te-toimisto ottaa yhteyttä puhelimitse 14 päivän kuluessa. Mutta kun minulla ei aivan oikeasti ole puhelinta, vielä. Mies lupasi joululahjaksi hankkia minulle, jos tarvitsen Töissä sain aivan tarpeekseni puhelimen käytöstä, enkä ole tässä pian kolmen kuukauden aikana tuntenut sitä tarvitsevani, tykkään hoitaa asiani verkossa (jää todiste) ja kavereiden ja tuttujen kanssa sähköpostin ja facebookin kautta sovitaan tapaamisia. Toivottavasti tästä puhelimettomuudesta ei tule ongelmaa, miten teillä muilla on yhteydenpito sujunut?

20

332

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 4565

      minä soitan kerran vuodessa heille, näin sovittiin v.2009 kun vapaaehtoisena lähtijänä sain tuot taloud. syyt yt yhteydessä. Sopimus on pitänyt kaikki nämä vuodet ja ensikesänä on sitten eläkkeelle jäännin aika kun 63 tulee mittariin ja karttuma anssista lakkaa. Olisin jo kuluvana kesänä voinut jäädä mutta karttumat talteen vielä vuodesta kun mahdollista on.

      • ????????????????????

        Mutta eikös jos lisäpäivillä 62v niin saa eläkkeen ilman varhennusvähennystä. Jos työeläke jää tarpeeksi pieneksi, saa lisäksi myös kansaneläkkeen varhennettuna ilman varhennusvähennystä.
        ????????????????????????????????????????????????????????????????????


      • eläköön
        ???????????????????? kirjoitti:

        Mutta eikös jos lisäpäivillä 62v niin saa eläkkeen ilman varhennusvähennystä. Jos työeläke jää tarpeeksi pieneksi, saa lisäksi myös kansaneläkkeen varhennettuna ilman varhennusvähennystä.
        ????????????????????????????????????????????????????????????????????

        Saa, mutta ansiosidonnainen kartuttaa eläkettä 63 v ikään asti.


      • 4565
        eläköön kirjoitti:

        Saa, mutta ansiosidonnainen kartuttaa eläkettä 63 v ikään asti.

        juuri noin ...ja miksi ei otettaisi kaikki mitä saadaan, karttumankin muodossa...rahaa se on sekin 60e/kk minkä saa lisää eläkkeeseen, kun vuoden kartuttelee. Ja kun se työttömän status ei meinaa mitään, ihan sama olenko työtön vai eläkeläinen. Jokuhan saattaa itsensä huonommaksi tuntea jos työttömänä 'pitää' olla vuosi pitempään, mutta minäpä en.


    • .21.

      Sähköpostia lähettivät kun puhelimella eivät tavoittaneet, asian hoito sujui sähköpostilla, ainakin Helsingin Kampin työkkärissä.

    • työtön nuori

      Syytä onki pelätä. Todennäköisesti joudut välittömästi 9 euron matkakorvauksella ilmaistyövoimaksi opettelemaan työntekoa heti kun liiton rahasi loppuvat. Jos liiton rahoja et saa niin olet aika pian kuntoutuksessa oppimassa elämän rutiineja mukamas.

    • Syysasteri9

      Enpä näe syytä, miksi en liiton rahoja saisi ja kunhan on kulutettuna 500 pv ja vähintään yksi lisäpäivä, pääsen vanhuuseläkkeelle, ellen sitten jatka 63-vuotiaaksi lisäpoäivillä ja kartuta eläkettä siihen asti. Olen kaikkiaan ollut työelämässä 16-vuotiaasta alkaen eli 44 vuotta, se riittää minulle ja toivon sinulle, työtön nuori, niinkuin muillekin työttömille nuorille kunnollista työpaikkaa tai koulutusta! Mutta hyvä jos tämä työttömyyden alun "byrokratia" hoituisi sähköpostilla tai kirjallisesti, niin ainakin ymmärtää saamanasa ohjeet, kun niitä voi rauhassa lueskella. En ole koskaan tykännyt hoitaa asioitani puhelimitse, vaan verkossa, selkeämpää ja jää jokin todiste, jos tulee ongelmia.

    • taantumaa pukkaa

      No, tässä toinen jo 61v yrittäjänainen joka joutuu loppettaan yrityksen kannattamattomana vuoden loppuun mennessä.
      Pienyrittäjänä /yksinyrittäjänä joudun peruspäivärahalle ja ilmoitan itteni työttömäksi, mahdanko enään mitään työtä saada, tekisin kyllä töitä vielä, terve kun olen, mutta haaveeksi taitaa jäädä.
      Olen myös jo 42v tehnyt töitä yhteensä ja yrittäjänä olen ollut 21v.
      Työkkäristä minut varmaan laitetaan jonnekin koulutukseen tai ns "orjatöihi" no menen, ihan sama mitä sitä tekee tuon 4v sitte olen jo 65 ja voin jäädä eläkkeelle.

      • työtön

        Et sinä mitään peruspäivärahaa saa, jos olet aviossa ja puolisosi on vielä työssä ehkä ,tai hyvällä eläkkeellä, sen tulot otetaan huomioon ja sen kuuluu sinut elättää.


      • Työmarkkinatukee
        työtön kirjoitti:

        Et sinä mitään peruspäivärahaa saa, jos olet aviossa ja puolisosi on vielä työssä ehkä ,tai hyvällä eläkkeellä, sen tulot otetaan huomioon ja sen kuuluu sinut elättää.

        No mut se saakin työmarkkinatukee mikä on ihan saman suurinen kun peruspäiväraha.

        Työmarkkinatuki vuonna 2014 on 32,66 euroa päivässä.

        Puolison tulot eivät ole vaikuttaneet työmarkkinatukeen vuoden 2013 alusta lähtien.

        Tosin työmarkkinatuki on tarveharkintainen, eli tuen suuruuteen vaikuttavat omien tulojesi lisäksi vanhempiesi tulot, jos asut heidän kanssaan samassa taloudessa.

        Mutta tuskin yli 60 vuotias enää asuu vanhempiensa kanssa? Paitsi jos on omaishoitaja.

        Työmarkkinatuen kestoa ei ole rajoitettu.

        Sitä paitsi voihan se olla ollu yrittäjäkassassa jollon saa ansiosidonnaista?


    • en menny

      Minä jouduin työpajalla käymään, sillä työkkärissä sanottiin, et mukavaa ajankulua olis.
      Jotenkin nolotti, kun olin jo tehnyt 15v asti töitä, hoitanut perheen ym. ja olis ollu työhön paluun harjoittelua?

    • Yli60v lellitään

      >joidenkin kirjoitusten perusteella vähän pelottaa, kuinka sitä nyt aletaan kyykyttämään<

      Eihän yli 60 vuotiaita kyykytetä, vaan päin vastoin, SAK-IIhanainen takaa että sun pitää mennä töihin ainakin 65 vuotiaaks asti ja se joka sut palkkaa saa susta 50% palkkatukee koko sen ajan.

      Yli 60 vuotiaathan on ihan etuoikeutetussa asemassa.

      • Niin lellitäänkin

        Eläkeiän korotus ei koske millään tavalla nyt kuusikymppisiä. Saa varmaan olla töissäkin jollain palkkatuella jatkossa jos haluaa.


    • 12kk työtön > TYP

      > Todennäköisesti joudut välittömästi 9 euron matkakorvauksella ilmaistyövoimaksi opettelemaan työntekoa heti kun liiton rahasi loppuvat. <

      Muistakaa nyt että vaikkei liitonrahat olisikaan loppuneet mutta olette olleet yhtäjaksoisesti työttämänä vähintään 12 kk (jos olette yli 25-vuotias) niin "kuntouttava" TYPpi iskee 1.1.2015 alkaen.

      • mikatjaalf

        Höpö höpö. TYP on muille kuin anssilla oleville eikä muutenkaan taatusti yleensä koske yli 60-vuotiaita. Ja muutenkin: TYP on hyvä, saa työkkärin, Kelan ja soskun palveluja samalta luukulta.


    • tyfkf

      joo, näin se on. On yksi puolivillainen tyyppi joka yrittää pelotella anssilla olevia jotta typpiin joutuvat, näinhän se ei tosiaankaan mene. Typpi on niille muille, jotka ei anssia ja lisäpäiviä saa.Typpi on hyväksi näille.

      • SAK DEMAREIDEN vika!

        Niin on se SAK:n DEMARI Iihanainen kamala tyyppi kun se pelottelee työttömiä PAKKO-orjatöillä.. kun se käskee että KAIKKI YLI 12 KK työttömänä olleet joutuu "monialaisen yhteispalvelun" piiriin eli kansan kielellä TYPpiin.

        Demareiden työministeri Lauri "SAK" Ihalainen:

        Hallitus esittää pitkäaikaistyöttömien työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun perustamista. Hallitus hyväksyi esityksen kokouksessaan 9.10.2014.

        Kohderyhmänä ovat yli vuoden työttömänä olleet!!
        (Ihan sama oletko anssilla vai et kunhan olet ollut 12 kk työttömänä!!!)

        Vaikea taloustilanne heijastuu väistämättä työllisyyslukuihin. Erityisen huolestuttavaa on työttömyyden pitkittyminen. Työttömistä jo puolet kuuluu vaikeimmin työllistettyjen ryhmään, ministeri Ihalainen huomauttaa.

        Äänestäkää edelleen demareita jos haluatte että työttömiä KYYKYTETÄÄN lisää!


    • vai lihanainen

      jopa kaikki yli 12kk ttt ja tmt saaneet, ne sinne joutuupi ja sinä mukana.
      Mikä on lihanainen, joka pelottelee.....hmmmm taidat vielä olla pervokin.....hmmm,hmmmm

    • fytj jjj

      SAK DEMAREIDEN vika....kylläpä sua ottaa kupoliin kun joudut typpiin. Ei sinne muut mene kuin ttt ja tmt määrätyn ajan saaneet. Etkö vieläkään ole tajunnut lukemaasi kun jaksat samaa jänkätä, eri nikillä tosin.Lopeta jo, ei kukaan jaksa sun saman jankkaamista...joka on vielä kaikenlisäksi silkkaa valetta.

    • Anonyymi

      Tästä on jo kymmenen vuotta. Onnea eläkepäiviin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      251
      18429
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      83
      3135
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      123
      2161
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      191
      1850
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      134
      1725
    6. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      269
      1403
    7. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1272
    8. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      82
      1083
    9. Elämääni tulee pian uusi uros

      Se on sinisilmäinen, blondi. 😍 Toivottavasti tämä ok?
      Ikävä
      118
      960
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      232
      959
    Aihe