Stressaan kaikesta

sätkynukke2

Olen erittäin helposti stressaantuva henkilö. Stressaan kaikista tekemättömistä asioista, tai jos olen tehnyt jotain niin ainakin se olisi pitänyt tehdä paremmin. Stressaan ihan pienistäkin asoista. Välillä stressin määrä menee yli sietokyvyn. Silloin en stressaa tai murehdi hetkeen mistään. Olo on ihan hyvä, paitsi että silloin alkaa huolettaa, mikä kaikki jää hoitamatta. Sinänsä tuo stressaaminen on täysin turhaa, koska yleensä saan kuitenkin kaikki asiat hoidettua ennemmin tai myöhemmin.
Olen pyrkinyt vähentämään stressin määrää yksinkertaistamalla elämässäni olevat asiat. Toisaalta stressaan myös, että elämässäni ei tapahdu mitään.
Haaveilen, että olisi varmaan ihana tunne kun ei stressaisi kaikista vähäpätöisistä asioista. Mutta en oikeastaan osaa kuvitella, millaista elämä olisi ilman stressiä.

Liekö muita kaltaisiani?

9

2135

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Heippa sätkynukke

      Ihan lyhyesti haluaisin kommentoida: tunnet itsesi ja se on hienoa. Ja lisäksi olet ihminen, joka hoitaa asiansa, tärkeää sekin ja hyvä asia. Mutta haaveilet siitä, että et stressaisi. Haluaisitko olla rohkeampi ja huolettomampi? Mitä tekisit, jos uskaltaisit toteuttaa unelmasi? Voisitko ottaa pieniä askeleita tähän suuntaan?
      Ajattelen, että koko elämä on kasvamista ja muuttumista. Muutoksen suuntaan voi itse vaikuttaa.

      Ole rohkea, elämä kantaa!
      Moikkaa Päivi-pappi Hämeestä

    • Ota_löysin

      Rantein, älä jännitä :D

    • ljljl

      Täällä yksi samanlainen. Stressaan myöskin tekemättömistä töistä. Stressi koskee niin työtä kuin kotona tehtäviä hommia. Lähiaikoina ongelma on ollut lähinnä kotihommat.

      Olen miettinyt sitä, miksi stressaan. Luulen, että vaadin vähän liikaa itseltäni. Suunnittelen etukäteen seuraavan viikon hommat esim. niin, että maanantaina töiden jälkeen pesen parvekelasit ja parvekkeen, tiistaina imuroin ja pesen wc:n. Kun tämä aika tulee, niin en välttämättä jaksaisi ryhtyä toimeen. Pakotan kuitenkin itseni hommiin, koska muutenhan en ikinä saisi tehtyä mitään. En erityisemmin pidä tuollaisten hommien tekemisestä, mutta haluan kuitenkin ne tehdä.

      Nyt kuitenkin tuntuu siltä, että olen kadottanut energiani. Mietin, josko siirtäisin kaikki ikkunoiden pesut ja muut lomalle. Toisaalta haluaisin tehdä ne ennen lomaa, niin ei lomalla sitten tarvitsisi. Olen kuitenkin niin energiaton ihminen, että luulen tarvitsevani nyt kaikkein eniten lepoa.

      Minulla ei ole lapsia ja elämäni on siinä mielessä helppoa, että tarvitsee hoitaa vain omat hommat. En ymmärrä miten lapsia omaavat ihmiset jaksavat, kun itsekin olen niin poikki.

      Rakastan joutilaisuutta. Sitä, että ei tarvitse tehdä mitään. Voi vaikka katsella jotain hyvää sarjaa tuntikaupalla tms.

    • Yrittäjä-76

      Moro. Satuin ikäänkuin vahingossa keskustelupalstalle, etsiessäni apua omaan ongelmaani. Olen yrittäjä ja kokenut vakavahkon masennuksen muutama vuosi sitten. Silloin syy masennukseen oli huono työilmapiiri, enkä tuohon aikaan ollut päättävässä asemassa yrityksessä. Toivuttuani, muutuin vaimoni mielestä ylienergiseksi, putkikatseiseksi työmyyräksi. Investoin hyväksi katsomiini kehityskohteisiin, kasvattaen yritystä, välittämättä vaimoni varoituksista siitä että samalla myös työmäärä ja vastuu kasvaa toimipisteiden lisääntyessä. Nyt olen tahkonnyt 2,5 vuotta tätä organisaatiota, enkä ole saanut sitä toimimaan juuri niinkuin olin sen kuvitellut toimivan. Lisäksi olen lupautunut muutamiin vastuutehtäviin yhdistyspuolella, joka lisää taakkaani valtavasti. Nyt olen siis taas tilanteessa, jossa en saa tehtyä yksinkertaisesti montaakaan asiaa loppuun ennen uuden jo painaessa päälle. Rimaa hipoen selvitän tehtäviä, tietäen että tätä menoa paketti kaatuu, tai minä kaadun. Kaikki on siis vielä mallillaan, mutta kovin montaa kuukautta ei tarvitse, kun tekemättömiä töitä on niin paljon, että ratkaisuja jonkinlaisesta muutoksesta on tehtävä. Väsyttää, mikään ei kiinnosta, ahdistaa, keskittymiskyky puuttuu sekä liiallinen jano (alkoholi) ovat tämän hetken fiilikset. Masennukseen asti en aio tälläkertaa joutua sillä sen kokeneena tiedän että sitä alhaisempaa olotilaa ei taida kovinkaan helposti löytyä. Tsemppiä kaikille, jotka taistelevat demoniensa kanssa. Kyllä se valo varmasti vielä paistaa kun vaan jaksaa siihen uskoa.

      • tressman

        Alkoholi vahvasti tressaantuneelle on huonointa "hoitoa". Vaikka tressi nousuhuppelin aikana laskeekin, pian se ylittää sen ottamattoman tilanteen.
        Siks että elimistön viinanpoltto tuhoaa myös mielihyvää ylläpitäviä hormooneja. Voi johtaa isompaan tilanteen kriisiytymiseen.

        Olen niin pettynyt, pitkäaikainen alkoholia käyttänyt, että pidän ikävää ilman %-juomia. Sain annoksia vähentämllä ottoputken poikki.


      • Onnekas58

        Itselläni on kehno stressinsieto. Mutta olen luonteeltani vaativainen persoonallisuus. Tällä yhdistelmällä olen helposti ylikuormitustilanteessa. Yhdestä oppaasta löysin neuvon, että pitää ennemmin lopetella projekteja kuin aloitella niitä. Sitä neuvoa noudattaen elämäni on ollut helpompaa. Omien erilaisten projektien havaitseminen ei ole aina ole ollut itselleni helppoa. (Oppaan nimi 'Naamion takaa' ja kirjoittaja 'Juha Kemppinen')


    • sumua

      Onko kellään keinoja selvitä pitkäkestoisesta masennuksesta, jolle on syy, joka ei poistu. Olen oppinut elämään asian kanssa, mutta olen huomannut, että minusta on tullut melko tunteeton, eristäytyvä, väsynyt ja tavallisiinkaan asioihin ei minulla ole hirveästi mielenkiintoa. Minulla kyllä on asioita, joista pidän ja joista nautin, se pitää minut jonkin verran kunnossa, kuten hiljaisuus ja luonto sekä eläimet. Ehkä tämä nyt sitten on ok, eihän kaikkien tarvitse olla kuin amerikoissa "great". Olisi kuitenkin mukavaa, jos ei olisi ahdistunut ja masentunut, koska se vaikuttaa myös kehoon. Tuntuu, että myös värit ym. ovat haalistuneet, eli katson elämää kuin samean lasin takaa. Ei ole perheellekään kivaa, vaikka yritän kyllä olla pirteä. Yrittäminen vain näkyy, eli olisi kiva olla spontaanisti pirteä. Pelkään myös, että kohta en jaksa yrittää. Että filmi katkeaa niin etten voi sille mitään enää.

      • mulla ihan sama juttu.lopetin masennuslääkkeet.omin neuvoin mutta valoa ei näy missään.onneksi on koira joka vähän helpottaa.


    • Annukainen

      Itsekin olen luonteeltani aikamoinen stressaaja, vaikka en ole edes työelämässä tällä hetkellä. Meillä on kotona pieni lapsi, koira ja jyrsijä-lemmikkejä, joten noita hoidettavia riittää.

      Välillä vaan tuntuu, että elämästä on kadonnut aito innostus. Avioliittokin tuntuu jotenkin väljähtyneeltä ja toisinaan en jaksa edes jutella puolisoni kanssa... No ehkä tämä tästä...

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      697
      6329
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      527
      3749
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      188
      3611
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      172
      2814
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2519
    6. 288
      2245
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      24
      1603
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      110
      1502
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1439
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1220
    Aihe