Reitittimen wps

uutta oppimassa

Tuollainen Huawein 4G mobiililaajakaista reititin tuli hommattua. Kun laitoin ensi kerran virrat niin siinä paloi wlan ja wps merkkivalot.
Mikä tuon wps:n tarkoitus on?
Kun liitän laitteita wifi verkkoon niin ne kysyy asennetaanko wps:llä vai normaali wlan asetuksilla.
Kun sitten yritän tuolla wps vaihtoehdolla niin että painan sitä reitittimessä olevaa wps painiketta, niin eipä mikään laite löydä verkkoa noin.
Onko siitä wps yhteydestä jotain hyötyä vai onko sama tehdä laitteiden asennus verkkoon normaalisti verkon salauskoodilla?
Ja vielä se että jos tuota wps:ää ei tarvitse niin saako sen merkkivalon jotenkin sammumaan, kun ei ainakaan wps painikkeesta sammu?

16

17634

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • modeemin asetuksista

      Ei se wps valo sammu siitä modeemin kyljessä olevasta napista,se pitää poistaa käytöstä menemällä modeemin asetusiin ja sieltä poistaa wps yhteys.
      En kyllä ymmärrä mikä se wps yhteys edes on,ite taistelin sen valon kanssa ennenkuin hoksasin mennä modeemin asetuksiin ja sieltä poistaa wps käytöstä.

    • modeemin asetuksista

      Tämmösen löysin kuukkelihaulla:

      Langattomien verkkojen suojauksessa käytetty WPS-tekniikka murtuu helposti
      04.01.2012 klo 16:01
      Salattujen langattomien verkkojen käyttöönottoa helpottava WPS-tekniikka on osoittautunut turvattomaksi. CERT-FI suosittelee luopumaan WPS-tekniikan käytöstä.

      Wi-Fi Protected Setup (WPS) on tekniikka, jonka tarkoituksena on helpottaa laitteiden liittämistä salattuihin langattomiin verkkoihin. Eräs WPS-tekniikoista mahdollistaa WPA2-salauksessa (Wi-Fi Protected Access) käytetyn salalauseen siirron tukiasemasta päätelaitteeseen 8-numeroisella PIN-koodilla. WPS-tekniikka on käytössä useissa kotikäyttöön ja pieniin toimistoihin tarkoitetuissa langattomissa tukiasemissa.

      Tutkijat löysivät vuoden 2011 lopulla WPS-tekniikasta suunnitteluvirheen, joka mahdollistaa siinä käytetyn PIN-koodin arvaamisen 4 numeroa kerrallaan. Hyökkääjä voi virhettä hyväkseen käyttämällä ohittaa WPS-tekniikkaa käyttävän tukiaseman suojauksen pahimmillaan muutamassa tunnissa. WPS-suojauksen ohittamiseen on on julkaistu automaattisesti toimivia työkaluja.

      CERT-FI suosittelee WPA2-salattujen verkkojen ylläpitäjille WPS-tekniikan poistamista käytöstä. Kaikissa tukiasemissa WPS:n poistaminen käytöstä ei kuitenkaan ole mahdollista.

    • Tuota ominaisuutta ei kannata käyttää tietoturvan vuoksi!

    • Tuo on kätevä ominaisuus jota itse olen usein käyttänyt esimerkiksi kavereilla ollessani kylässä, jolloin yhdellä wps napin painalluksella on saanut telkkarit, digiboksit, stereot yms. härpäkkeet nettiin eikä ole tarvinnut alkaa kirjoittelemaan avainta käsin.

      Eikä se wlan signaali yllä usein edes talon ulkopuolelle niin uskaltaa hyvin joissakin tilanteissa käyttää, salausavaimethan saa muuttaa miksi itse haluaa.
      Verkonkin voi piilottaa laitehausta kokonaan, muutenkin verkkomurrot on laitonta ja mokkulat tallentaa kyllä kaiken jos joku on menny verkkoosi.

    • Aika usein yltää pihalle saakka ja lisäksi wps kautta voidaan yhdistyä ilman että salausavainta tiedettäisiin.

      • Juuri ja juuri voi pihalle yltää mutta tuskin kovin pitkälle toiseen taloon, kerrostalo tietysti on eri asia.
        Wps vaatii aina laitteen hyväksynnän, jos sinä vaikka yrittäisit kytkeytyä mokkulaan wps haulla niin mokkulasta pitäisi ensin painaa wps moodi päälle, aika harvoin tuota wps painiketta turhaan tulee napsuteltua ja tuskin se missään on siinä tilassa että automaattisesti ottaisi kaikki yhteydet vastaan, jos näin olisi ja sitä toimintoa ei saisi pois niin lentäisi kuin leppäkeihäs jätteisiin mokkula.

        Eli tämähän siinä juuri onkin tarkoitus että voi kytkeytä ilman että salausavainta toedettäisiin, mutta kun ei voi kytkeytä ilman kahden laitteen yhtäaikaista wps yhteysmuodostusta.


    • Jonkun tarvitsee vain kytätä ulkopuolella ja yhdistää heti kun wps on mahdollinen. Windowshan näyttää onko verkossa käytössä wps ominaisuutta vai ei.

      • Ja jäädä asumaan pihalle joko kerrostalon roskakatokseen tai pusikkoon jos aikoo käyttää verkkoa.
        Itse muuten määritän montako laitetta yleensä voi mokkulaani kytkeytyä, (Huawei kotimokkula ja Sierra wireless 4G)


      • kalakkuna kirjoitti:

        Ja jäädä asumaan pihalle joko kerrostalon roskakatokseen tai pusikkoon jos aikoo käyttää verkkoa.
        Itse muuten määritän montako laitetta yleensä voi mokkulaani kytkeytyä, (Huawei kotimokkula ja Sierra wireless 4G)

        Muutenkin jotta kytkeytyminen olisi edes mahdollista pitäisi kokoajan vuoden jokaisen hetkenä olla kytiksellä napsuttamassa wps nappulaa ja etsiä laitetta joka juuri samana hetkenä on valmis kytkeytymään.
        Tuoskin on edes missään laitteessa mahdollista yhtäaikaa kytkeä wps toiminnolla montaa laitetta, siitä jo huomaisi jos mokkula ilmottaisi kytkeneen laitteen mutta oma ei olisikaan verkossa.

        Melko tuuri saisi olla, suosittelisin kyllä laittamaan pikaisesti lottoarvonnan menemään.


    • uutta oppimassa

      Minkähän takia sillon kun kokeilin wps:llä yhdistämistä tuo yhdistettävä laite ei löytänyt verkkoa? Kokeilin kahdella eri laitteella ja sama tulos, ei löydä verkkoa.
      Yhdistin sitten normaalisti key codea käyttäen.
      Ilmeisesti tuosta wps:stä ei ole muuta hyötyä kuin tehdä yhdistäminen helpommaksi, vai kuinka?

      • Kyllä, helpommaksi nimenomaan mutta ei se kovin vaikeaa ole käsinkään, toimii vaan aika kätevästi vaikka mukana kulkevalla mokkulalla jos vaikka tutun telkkarin haluaa nettiin nopeasti, painaa ensin mokkulasta wps laitteiden etsinnän päälle jolloin aika alkaa raksuttamaan ja sinä aikana pitää napsauttaa vaikka telkkarista wps yhteyden muodostus ja odotella kun yhteys on muodostettu.

        En tiedä miksi ei sulla ole toiminut, kandee asetuksia vilkuilla muutenkin Huaweista, nettiselaimellahan siihen asetusvalikkoon mentiin, sieltä voi laitella toimintoja päälle ja pois.


      • uutta oppimassa
        kalakkuna kirjoitti:

        Kyllä, helpommaksi nimenomaan mutta ei se kovin vaikeaa ole käsinkään, toimii vaan aika kätevästi vaikka mukana kulkevalla mokkulalla jos vaikka tutun telkkarin haluaa nettiin nopeasti, painaa ensin mokkulasta wps laitteiden etsinnän päälle jolloin aika alkaa raksuttamaan ja sinä aikana pitää napsauttaa vaikka telkkarista wps yhteyden muodostus ja odotella kun yhteys on muodostettu.

        En tiedä miksi ei sulla ole toiminut, kandee asetuksia vilkuilla muutenkin Huaweista, nettiselaimellahan siihen asetusvalikkoon mentiin, sieltä voi laitella toimintoja päälle ja pois.

        Pitää katella asetuksia kun kerkiin, mutta se merkkivalo kyllä palaa koko ajan niin siksi ihmettelen miksei onnistunut yhdistäminen.


      • uutta oppimassa kirjoitti:

        Pitää katella asetuksia kun kerkiin, mutta se merkkivalo kyllä palaa koko ajan niin siksi ihmettelen miksei onnistunut yhdistäminen.

        Jos sulla on tuo sama Huawei kuin mulla eli B593S niin kirjautuminenhan on tuosta.
        http://192.168.1.1/

        Jos se wps merkkivalo palaa ja ei vilku, niin silloin se tosiaan on päällä.
        Wps nappulaa pitää pitää pohjassa suunnilleen parin sekunnin ajan jos sen haluaa ottaa yhteydenmuodostus tilassa käyttöön.


    • uutta oppimassa

      Asetuksissa wps-tila on valmiina asiakkaan pin-koodi.
      Vaihtoehtoina myös reitittimen pin-koodi ja pbc, mikä kannattaa valita?

      • Wps.

        wps tilassa sinun ei tarvi kirjotella mitään kuten jo on todettu.


    • 60619918

      Vahvistus

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1590
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1279
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1275
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1258
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1200
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe