paniikkihäiriö vaiko jokin muu?

paniikkijäbä

Elikkäs juu. Olen kärsinyt nyt noin 1 kuukauden sumuisesta/oudosta olosta ja pelkään lähes päivittäin sairastavani jotain. Kaikki alkoi kuukauden takaisesta paniikkikohtauksessa, jossa menin melkein shokkiin, kun luulin, että umpilisäkkeeni puhkesi. Tunsin pientä kipua oikealla alavatsassa, jota on ennenkin tuntunut välillä aina lapsesta saakka ja olen nyt 20 vuotias. Myös ennen kuukauden takaista kohtausta olen saanut 3 paniikkikohtausta, jotka johtuivat nuuskan ja alkoholin sekakäytöstä tunkkaisesta huoneilmasta. 2 niistä iski baarissa ja yksi bussissa. Nyt kuitenkin kärsin lähes joka päivä hetkistä jolloin pelkään kuollakseni sairastani jotain syöpää tai muuta vaarallista tautia. Parin viikon takainen kurkkukipu aiheutti pelkoa kurkkusyövästä ja nyt pelkään aivokasvainta/aivoverenvuotoa. Kuulostaako tämä paniikkihäiriölle vai pitäisikö pelätä jotain aivoverenvuotoa? Muita oireita ei pahemmin ole, kun tajunnun sumuisuus/outo olo ja useat hetkittäiset kuoleman ja kivun pelot.

2

1048

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 64564

      Tuskin nyt sentään noin nuorella ihmisellä mitään vakavaa sairautta on, koska ne kestävät vuosia kehittyä huonoista elämäntavoista ja puhkeavat vasta vanhalla iällä. Käy nyt kuitenkin ensiksi lääkärillä tarkastuksessa, niin saat mielenrauhaa noista sairaudenpeloista. Paniikkikohtaus on siis sellainen hetki, jossa sykkeesi nousee, hengitys tihentyy, ajatuksesi pyörivät negatiivisissa asioissa ja sinulla on pakokauhunomainen tarve paeta ahdistavasta tilanteesta. Paniikkihäiriössä on kyse paniikkikohtausten uusiutumisen pelosta, ei niinkään siitä, että pelkäisi sairastavansa jotain. Mutta muista kuitenkin että paniikkikohtaukset ovat 100% vaarattomia ''adrenaliinipurkauksia''. Jos paniikkihäiriö vaivaa, niin siitäkin puhu lääkärille. Hän kyllä osaa auttaa ja ohjata oikeille alan ihmisille.

    • Nelikymppinen mies

      Moi. Minulla alkoi myös tulla paniikkikohtauksen tyyppisiä oireita viime kesänä. Olen reilu nelikymppinen mies ja aiemmin ei ole koskaan ollut mitään vastaavaa vaikka mielestäni herkkä luonne olenkin.
      Kohtauksia tuli milloin missäkin eikä kaikki liittynyt sosiaalisiin tilanteisiin vaan kohtaus saattoi iskeä kun olin kotona ja nousin sohvalta ylös jolloin päässä alkoi sumenemaan ja sen jälkeen 'paniikkikohtaus. Myös sellaisissa paikoissa joissa oli huono ja hapeton sisäilma sain kohtauksia. Kohtaukset yleensä kesti lyhyen aikaa mutta niistä jäi useammaksi päiväksi sekava ja epätodellinen olotila. Lopuksi olo oli koko ajan niin sekava ja ahdistava etten tullut enää yksin toimeen asunnossani vaan muutin väliaikaisesti vanhempieni luokse asumaan.
      Ahdistuksen ja sekavuuden lisäksi kuvaan astui voimakkaat aistiyliherkkyysoireet. Eli paniikkikohtaus saattoi iskeä esim. yhtäkkisestä äänestä, kirkkaista valoista, liikkuvassa autossa istumisesta jne.

      Aluksi tuntui että pään sumeus ja ahdistus helpotti kun kävin hierottamassa niskan ja selän mutta muutamien kertojen jälkeen sekään ei tuntunut auttavan ahdistukseen. Sitten asiaa selvitellessäni huomasin oireideni sopivan b-vitamiinien puutostiloihin, mm. tiamiinin puutos aiheuttaa ahdistusta, kuuloherkkyyttä, sekavuutta jne. B-6 vitamiinin puutos voi aiheuttaa voimakasta ahdistusta.
      Ihmettelin asiaa kun olen mielestäni syönyt erittäin terveellisesti enkä alkoholiakaan ollut ottanut koko vuoden aikana kuin muutaman oluen verran. Stressiä on kuitenkin ollut paljon ja muita terveysongelmia (mm. suolisto-ongelmaa, väsymystä, voimattomuutta). Lisäksi olen säännöllisesti ottanut pitkävaikutteista B-vitamiinia purkista lähes aina. Aloin epäilemään kuitenkin oireiden puolesta tuota B-vitamiinien puutosta ja muistin aikoinan testanneeni Fitlinen orgaanista B-vitamiinivalmistetta (normaalisti apteekin tuotteet ovat synteettisiä). Sain hankittua sellaista käsiini ja jo yhden päivän jälkeen oireeni alkoivat helpottamaan. Parin päivän jälkeen alkoivat oireet kuitenkin pahenemaan jälleen jolloin otin magnesiumin tuon B-vitamiinin kaveriksi ja olo alkoi jälleen helpottamaan.
      Olin aiemmin kesällä ottanut käyttööni opamoxin ja propralin ahdistusta ja kohtauksia estämään ja orgaanisella b-vitamiinilla ja magnesiumilla pystyin jättämään ne pois kokonaan. Joten näidenkin aineiden puutos kannattaa ottaa huomioon mikäli paniikkikohtauksia alkaa yllättäen tulemaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      285
      19481
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      96
      3825
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      125
      2296
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      197
      1993
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      142
      1900
    6. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      301
      1702
    7. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1402
    8. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      92
      1385
    9. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      150
      1197
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      245
      1103
    Aihe