Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Huono äiti/isä = huono isovanhempi yleensä

zcvb123

Anoppi ja appi eivät käy meillä kyläilemässä eivätkä halua nähdä lapsenlapsiaan - anoppi oirehtii ja on kyllä ihan piip. On sellainen palvottava ja erityishuomiota kaipaava draamaqueen - tulee mieleen, että anoppi on erityishuomiota kaipaava kolmevuotias.

Aikani kipuilin, mutta nyt me tehdään niin, että mies kyläilee siellä lasten kanssa joskus kun meille sopii. Itse en halua olla missään tekemisissä.

Joskus aiemmin kun anoppi hoiti poikaamme (poika 2-vuotias) niin poika putosi kiipeilytelineeltä - anoppi kertoi meille, että "poika putosi ja meikein meni taju". Hän jotenkin vielä naurahti päälle. Poikamme putosi noin korkealta ja sen jälkeen ymmärsin, että heillä ei ole kaikki "kotona".

Mieheni on myös kertonut, että hän lapsena oli hotelissa yksin 5-vuotiaana ja joutui hakemaan iltaruoan nakkikioskilta - isä antoi hänelle rahaa. Anoppi sanoi, että "poika pärjää kun osaa lukea". Vanhemmat ryyppäämässä.

Eli huono vanhempi = huono isovanhempi.

8

139

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...

      Huono vanhemmuus ei kuitenkaan ole tehnyt miehellesi pahaa, vaan hänestä lienee kuitenkin kasvanut melko normaali? Ainakin yhden hyvän piirteen olet hänessä havainnut olevan, kun olet häneen rakastunut tai sitten sinulla on miesten suhteen vain rima äärettömän matalalla?

    • Vaikeita juttuja

      Kurjaa luettavaa tuollainen. :( Toivottavasti miehelle ei ole jäänyt lapsuudesta kurjia muistoja. Toivottavasti itse ymmärtää kohdella omia lapsiaan sitten paremmin.

      Olisiko anoppi naurahtanut nolostuksesta ja yrittänyt hassulla tavalla lieventää kertomaansa asiaa? Ole iloinen että kertoi, itse pelkäisin sitä ettei kerrota jos jotain on sattunut. Jos taju on ollut lähellä mennä niin lääkäriinhän lapsi olisi pitänyt viedä tarkastukseen että varmistuu ettei ole aivotärähdystä tai lievää aivotärähdystä. Hyvä että kaikki meni hyvin.

      Antaako mies anopin vahtia kyläreissuilla lapsia? Tai onko mies kanssasi samaa mieltä? Asia on vaikea kun kyseessä kuitenkin hänen oma äitinsä. Ei varmaan halua katkaista välejä kokonaan, ehkei uskalla sanoa jos on jostain asioista eri mieltäkin kanssasi, aivan sama kumpi on oikeassa, mutta tunteet vanhempia kohtaan voivat olla aika ristiriitaisia varsinkin jos kaikki ei ole ihan mukavasti tai välit anopin ja miniän tai anopin ja miehen välillä hiertävät.

      Ei miehen tarvitse olla ihmisenä tai vanhempana huono jos vanhemmat ovat olleet vastuuttomia hänen lapsuudessaan, tuo edellinen kommentti oli minusta siinä mielessä vähän hölmö.

      Ei huono lapsuus tai huonot vanhemmat tee kenestäkään huonoa ihmistä, joskus pikemminkin toisin päin, kunhan osaa etsiä itsestään ne asiat, joita olisi hyvä kehittää jotta ei toista vanhempien virheitä, ja huomata kolhut joita on saanut, koska ne on pakko käydä läpi jos aikoo kasvaa tasapainoiseksi, empaattiseksi ja toiset huomioon ottavaksi aikuiseksi eikä lähde tuohon drama queen -linjalle. Pitää vain hyväksyä että on lapsuudessa jäänyt vaille joitain juttuja mitä toisilla on ollut ja jatkaa eteen päin, ja antaa toisille ihmisille, varsinkin omille lapsilleen sitten yllin kyllin sitä kaikkea ihanuutta. Nimim. oma lehmä ojassa eli kokemusta tästä. Jokainen ihminen valitsee itse millainen on ja miten käyttäytyy ja on itsestään vastuussa.

      • Säikähdys

        En ota kantaa siihen, ovatko isovanhemmat tehtäviensä tasalla, mutta pysähdyin miettimään tilannetta, että lapsi putoaa jostakin ja melkein pyörtyy.
        Äiti järkyttyy ja syyttää isovanhempia holtittomuudesta. Kiipeilyteline ilmeisesti kuitenkin oli lapsille tarkoitettu? Nopea lapsi on vaikea pideltävä. Hänellä ei itsellään ole putoamisen pelkoa, ennen kuin kokemus opettaa.
        Mitä isovanhempien olisi pitänyt tehdä? Olla kertomatta? Mitäs sitten, kun olisit jostakin kuullut tapahtuneesta? Olisit suuttunut.
        Nyt suutuit, kun isovanhemmat kertoivat. Oletat, etteivät he välittäneet, kun vain naurahtivat. Suutuit.
        Mistä tiedät, kuinka pahasti he säikähtivät? Miten suuri helpotus oli, kun lapselle ei käynyt kuinkaan. Helpotuksen naurahdus, ei käynyt sittenkään pahasti.

        Et anna lastasi enää heidän hoitoonsa. Miten asia olisi pitänyt hoitaa?
        kai itse veit lapsen tutkittavaksi? Olisi voinut olla aivotärähdys.


    • näkökulmia

      Miehesi äiti ei siis ole osannut olla äiti. Tällaisia naisia on sekä nuorissa että vanhoissa, valitettavasti. Et kai vaan yleistä että muutkin isovanhemmat ovat sellaisia? Entä oletko itse hyvä äiti ja tuleva hyvä isoäiti?

      Et voi muuttaa miehesi äitiä, siis anna hänen olla se mikä on. Älä jätä lapsia hoitoon, jos häneen ei voi luottaa. Tapaamisia ei kai silti estä se ettei hän ole täydellinen? Jokaisella on omat vikansa ja jokaisella on hankalia sukulaisia, joita joudumme vain sulattamaan ja sukulaisiksi hyväksymään. Hän on kuitenkin miehellesi äiti ja todennäjköisesti tärrkeä ihmissuhde, jota et voi häneltä kieltää. Hän on myös pystynyt kasvattamaan poikansa, jotain hyvää edes siinä.

    • ota rauhallisesti

      Miksi ihmeessä annoit lapsen hoitoon isoäidille, jonka tiesit olevan "piip" ? Tiesit, miten hän on kohdellut omaa poikaansa ja tiesit että isovanhemmat ovat harrastaneet ryyppäämistä ja anoppi oirehtii muutenkin. Tuollaisiin ihmisiin pitäisi suhtautua vain miehesi sukulaisina, mutta ei lastenhoitajina. Jos sellaisessa hoidossa sattuu vahinko, on vastuu yhtälailla sinulla joka jätit lapsesi epäluotettavaan hoitoon.

      Jos heillä on mielenterveysongelmia, sen ei sinänsä pitäisi estää yhteydenpitoa. Olette ratkaisseet asian niin että sinä et vieraile heidän luonaan. Miehellesi he ovat kuitenkin omaisia, ja miehellesi saattaisi olla merkitystä sillä, että sinäkin suhtautuisit sukulaisiin kohteliaan ystävällisesti. Se ei ole vaikeaa, jos ajattelet heitä kuin ketä tahansa vierasta ihmistä, joita tavataan hyvien tapojen vuoksi ja pidetään keskustelut neutraaleissa aiheissa.

    • Ketjun osat

      Juuri tällaiseksi kasvavat tämän ajan vanhemmat. He ovat vauvaiästä asti itse olleet päivähoidoissa ja poissa kotoa lomat ja viikonloput. He ovat kokeneet, että ovat tarpeettomia perheessä. He olettavat lastensa pärjäävän, koska ovat itsekin tottuneet siihen, että heidät voidaan työntää muiden paimennettaviksi.
      Lapsi myöskin oppii ja osaa, kun on pakko.

      Mutta miten muodostuu perhetunne ja kuinka pysyviä tunnesiteitä lapsilla ja vanhemmilla on, kun lapset pienestä pitäen ovat milloin kenenkin "rakastavan" mummin ja kummin hoivissa!
      Lapsien on opittava säännöstelemään tunteensa, sillä äidin ja isän ikävöinti aiheuttaa hänelle itselleen vain vaikeuksia.
      Ihminen kasvaa tunneköyhäksi. Ilman muuta asenne jatkuu seuraavassakin sukupolvessa.
      Tällaisten lasten aikuistuttua välit vanhempiin pysyvät kaukaisina, ja eikö se ole ihan OK?
      Miksi kuvitellaan, että lastenlasten kohdalla tilanne miksikään muuttuisi?

    • Mrs. Huono

      Eikö sellainen vanhempi, joka jättää lapsensa alkoholistin hoiviin, ole itse "huono" vanhempi?
      Jos hankkii lapsia, eikä pysty itse heistä huolehtimaan, niin eikö sekin ole huonouden merkki? Lapset otetaan mukaan joka kerta, ja jos se ei olisi mahdollista, ei mennä.
      Moitiskelit miehesi vanhempia, jotka jättivät 5-vuotiaansa yksin hotellihuoneeseen.
      Huomaa, että olivat kuitenkin ottaneet lapsen mukaan matkalle. Tämän päivän vanhemmat jättävät lapsensa isovanhemmille ja menevät korjaamaan kaksin parisuhdettaan Rhodokselle.

      Et kyllä ikinä saa suhteitasi kuntoon isovanhempiin, koska olet todennut heidät "huonoiksi". Pidä näppisi vain erossa heistä ja lapsesi myös. Pian voit huomata, ettet olekaan heille tärkeä. He saattavat jopa sanoa, että heillä on "huono" miniä.

      • ,.-,.-,.-,.-

        Se, että lapsen isovanhempi on alkoholisti, ei itsessään tarkoita, ettei hän olisi kykeneväinen huolehtimaan lapsesta hetken. Ilmeisesti hän tosiaan pysyi alkoholista erossa sen ajan, kun lasta oli hoitamassa, joten alkoholismilla ei ollut onnettomuuden kanssa tekemistä. Ainakaan se ei tarinasta selviä. Ilmeisesti aloittaja on luottanut isovanhemman kykyyn huolehtia lapsesta ja siksi uskalsi jättää lapsen tämän hoiviin. Nyt tilanne on hänen osaltaan muuttunut ja siksi ei ilmeisesti enää uskalla.

        Jos lapsen saa hankkia vain ihminen, joka pystyy joka hetki olemaan henkilökohtaisesti lapsensa kanssa, niin lapsia ei kovin moni voisi hankkia lainkaan. Voisikohan kukaan? Sehän tarkoittaa, ettei töissä voi käydä (ilman lasta), ettei sairastua saa jne. Ja kun yhteiskunta joutuisi elättämään yhtä lasta kohti kaksi vanhempaa (koska kukaan ei voi hankkia enää toista lasta, sillä se tarkoittaa, että joutuu olemaan sairaalassa poissa lastaan hoitamasta monta tuntia), niin tulisi aika kalliiksi lapsettomille veronmaksajille. Sinun logiikallasi hyvää vanhempaa ei ole edes olemassa.

        Kaikki tämän päivän vanhemmat eivät käy Rhodoksella ja eivät jätä lapsiaan isovanhemmille koskaan. Silti on ehdottomasti parempi, että lapsella on luotettava hoitaja, vaikka vanhemmat ovat poissa kuin että lapsi olisi yksin vieraassa kaupungissa, vieraassa hotellissa vanhempien ryypätessä.

        Ei varmaan alkuperäisen olekaan helppoa korjata välejään appivanhempiinsa. Mahtaako hän edes haluta sitä? Jos välejä ei haluta parantaa, niin ei kai se haittaa, vaikka isovanhemmat toteaisivatkin omaavansa huonon miniän.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2217
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2043
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1652
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1480
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1466
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1367
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1344
    8. 52
      1238
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe