Tartar-pihvi ?

Nananaanannassa

Vieläkö nää sarit osaa tehdä.

7

267

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Osaa ne

      Siis pelkistetysti että osaavatko fileestä jauhelihaa tehdä ja jättää sen paistamatta, kyl varmaan.

      • Ruuttas...... !

        Niin niin mutta osaavatko tanssittaa torakoita kananmunan keltuaisella ?


      • Sitä ne ei osaa
        Ruuttas...... ! kirjoitti:

        Niin niin mutta osaavatko tanssittaa torakoita kananmunan keltuaisella ?

        No ei varmaan oo enää treenikavereita?


      • minä

        Oletkos varma että se jauhetaan ? Ettei siitä raasteta veitsellä, vai kuinka?


      • Tartar nauttija
        minä kirjoitti:

        Oletkos varma että se jauhetaan ? Ettei siitä raasteta veitsellä, vai kuinka?

        Aikoinani opin, että tartar pihvi raastetaan haarukalla? Voi olla niinkin.

        Itse käytän ehdottoman tuoretta sisäpaistia (en fileetä), en jäädytettyä. Jauhan sen myllyllä, en siis raasta. Helppoa.

        Jauhamisen jälkeen aivan lähitunteina tarjoan lihan kivasti suolattuna pöytään. Syöjät laittavat makunsa mukaan lisää suolaa ja pippuria, valkopippuria tai mustaa pippuria.

        Päälle laitan kananmunan keltuaisen; tarjolle kaprista, sipulimurskaa, punajuurimurskaa, jotka jokainen sekoittaa syömään alkaessaan tartar pihviin.

        Tartar leipään voi laittaa palan ruis- tai vaaleaa leipää halujensa mukaan.

        Juomaksi suosittelen olutta, vaaleaa lageria eli meidän merimiesten kaljaa. Viini siihen tuskin sopii, vesi kylläkin.

        Huom!
        Tänään jauhettu / raastettu raaka liha ei ole jääkaapissakaan säilytettynä kelvollinen syötäväksi raakana seuraavana päivänä. Se on syötävä melkein välittömästi jauhamisen jälkeen.

        En käytä ikinä markettien seisoneita lihoja. Etsikää esimerkiksi tilatuottaja, joka jauhaa juuri pestyllä myllyllä tuoreen sisäpaistin. Olette melko turvassa ongelmilta, joita tosin suomalaisessa ympäristössä ei juuri esiinny, ellette niitä etsi.

        En ole kokki, mutta monen laivakokinkin ystävä. Ei minusta hyvin tehty riekonrintakaan hassumpaa ole.

        Nautinnollisia hetkiä hyvän ruuan parissa entisille ja nykyisille merimiehille. Olen entinen.


      • Lähes edesmennyt merimie
        Tartar nauttija kirjoitti:

        Aikoinani opin, että tartar pihvi raastetaan haarukalla? Voi olla niinkin.

        Itse käytän ehdottoman tuoretta sisäpaistia (en fileetä), en jäädytettyä. Jauhan sen myllyllä, en siis raasta. Helppoa.

        Jauhamisen jälkeen aivan lähitunteina tarjoan lihan kivasti suolattuna pöytään. Syöjät laittavat makunsa mukaan lisää suolaa ja pippuria, valkopippuria tai mustaa pippuria.

        Päälle laitan kananmunan keltuaisen; tarjolle kaprista, sipulimurskaa, punajuurimurskaa, jotka jokainen sekoittaa syömään alkaessaan tartar pihviin.

        Tartar leipään voi laittaa palan ruis- tai vaaleaa leipää halujensa mukaan.

        Juomaksi suosittelen olutta, vaaleaa lageria eli meidän merimiesten kaljaa. Viini siihen tuskin sopii, vesi kylläkin.

        Huom!
        Tänään jauhettu / raastettu raaka liha ei ole jääkaapissakaan säilytettynä kelvollinen syötäväksi raakana seuraavana päivänä. Se on syötävä melkein välittömästi jauhamisen jälkeen.

        En käytä ikinä markettien seisoneita lihoja. Etsikää esimerkiksi tilatuottaja, joka jauhaa juuri pestyllä myllyllä tuoreen sisäpaistin. Olette melko turvassa ongelmilta, joita tosin suomalaisessa ympäristössä ei juuri esiinny, ellette niitä etsi.

        En ole kokki, mutta monen laivakokinkin ystävä. Ei minusta hyvin tehty riekonrintakaan hassumpaa ole.

        Nautinnollisia hetkiä hyvän ruuan parissa entisille ja nykyisille merimiehille. Olen entinen.

        Tästä on aikaisemminkin keskusteltu jollain foorumilla.Salvessa oli aikanaan(50-luvulla)Tartar tehty jauhelihasta ja Vega-leipä
        raastetusta lihasta. En ole tehnyt, mutta syönyt.


    • Horse Power

      Raastamalla syntyy tartar ja joskus maailmassa, ennen lihamyllyjä, jauheliha oli ylhäisten herkkua - veitsellä hakattiin leikkuulaudalla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ikävöin sinua kokoyön!

      En halua odottaa, että voisin näyttää sinulle kuinka paljon rakastan sinua. Toivon, että uskot, että olen varsin hullun
      Ikävä
      49
      3311
    2. Kova karman laki

      Karman lain kautta pahantekijä tehdessään pahaa toteuttaa koston ja rangaistuksen sille jolle pahaa on tehty. Tämä tarko
      Hindulaisuus
      543
      2037
    3. Päivieni piristys, missä olet?

      Toit iloa ja valoa mun elämään ☀️ Nyt mennyt kohta viikko ettei ole nähty. Kaipaan nähdä sua silti ja pelkään vaikka tei
      Ikävä
      17
      1950
    4. Näen jatkuvasti Sompasaunalla alastomia miehiä ja naisia

      jotka menevät siihen viereiseen rantaan myös uimaan alasti. Sompasaunat on siis Mustikkamaalla Helsingissä, ja kuljen si
      Maailman menoa
      82
      1917
    5. Älä mahdollisesti ota itseesi

      En voinut tietää. Sitäpaitsi.. niin
      Ikävä
      20
      1568
    6. Jos sinä olisit pyrkimässä elämääni takaisin

      Arvelisin sen johtuvan siitä, että olisit taas polttanut jonkun sillan takanasi. Ei taida löytyä enää kyliltä naista, jo
      Tunteet
      43
      1508
    7. Ota nainen yhteyttä ja tee Tikusta asiaa?

      Niin sitten minä teen Takusta asiaa.
      Ikävä
      28
      1376
    8. Millainen kaivattusi luonne on?

      Millaisia luonteenpiirteitä arvostat kaivatussa? Oletteko samanlaisia luonteeltanne?
      Ikävä
      90
      1349
    9. Helena ja Mikko Koivun ero jatkuu edelleen ja loppua ei näy.

      Voi eikä, miksi menee noin vaikeaksi avioero ja sopua ei tää ex- pari vaan saa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      128
      1277
    10. UPM suunnittelee paperintuotannon lopettamista LPR:ssa

      Ilta-Sanomissa oli uutinen. Metsäyhtiö UPM suunnittelee paperintuotannon lopettamista Kaukaan-tehtaalla Lappeenrannassa
      Lappeenranta
      113
      1195
    Aihe