Tartar-pihvi ?

Nananaanannassa

Vieläkö nää sarit osaa tehdä.

7

259

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Osaa ne

      Siis pelkistetysti että osaavatko fileestä jauhelihaa tehdä ja jättää sen paistamatta, kyl varmaan.

      • Ruuttas...... !

        Niin niin mutta osaavatko tanssittaa torakoita kananmunan keltuaisella ?


      • Sitä ne ei osaa
        Ruuttas...... ! kirjoitti:

        Niin niin mutta osaavatko tanssittaa torakoita kananmunan keltuaisella ?

        No ei varmaan oo enää treenikavereita?


      • minä

        Oletkos varma että se jauhetaan ? Ettei siitä raasteta veitsellä, vai kuinka?


      • Tartar nauttija
        minä kirjoitti:

        Oletkos varma että se jauhetaan ? Ettei siitä raasteta veitsellä, vai kuinka?

        Aikoinani opin, että tartar pihvi raastetaan haarukalla? Voi olla niinkin.

        Itse käytän ehdottoman tuoretta sisäpaistia (en fileetä), en jäädytettyä. Jauhan sen myllyllä, en siis raasta. Helppoa.

        Jauhamisen jälkeen aivan lähitunteina tarjoan lihan kivasti suolattuna pöytään. Syöjät laittavat makunsa mukaan lisää suolaa ja pippuria, valkopippuria tai mustaa pippuria.

        Päälle laitan kananmunan keltuaisen; tarjolle kaprista, sipulimurskaa, punajuurimurskaa, jotka jokainen sekoittaa syömään alkaessaan tartar pihviin.

        Tartar leipään voi laittaa palan ruis- tai vaaleaa leipää halujensa mukaan.

        Juomaksi suosittelen olutta, vaaleaa lageria eli meidän merimiesten kaljaa. Viini siihen tuskin sopii, vesi kylläkin.

        Huom!
        Tänään jauhettu / raastettu raaka liha ei ole jääkaapissakaan säilytettynä kelvollinen syötäväksi raakana seuraavana päivänä. Se on syötävä melkein välittömästi jauhamisen jälkeen.

        En käytä ikinä markettien seisoneita lihoja. Etsikää esimerkiksi tilatuottaja, joka jauhaa juuri pestyllä myllyllä tuoreen sisäpaistin. Olette melko turvassa ongelmilta, joita tosin suomalaisessa ympäristössä ei juuri esiinny, ellette niitä etsi.

        En ole kokki, mutta monen laivakokinkin ystävä. Ei minusta hyvin tehty riekonrintakaan hassumpaa ole.

        Nautinnollisia hetkiä hyvän ruuan parissa entisille ja nykyisille merimiehille. Olen entinen.


      • Lähes edesmennyt merimie
        Tartar nauttija kirjoitti:

        Aikoinani opin, että tartar pihvi raastetaan haarukalla? Voi olla niinkin.

        Itse käytän ehdottoman tuoretta sisäpaistia (en fileetä), en jäädytettyä. Jauhan sen myllyllä, en siis raasta. Helppoa.

        Jauhamisen jälkeen aivan lähitunteina tarjoan lihan kivasti suolattuna pöytään. Syöjät laittavat makunsa mukaan lisää suolaa ja pippuria, valkopippuria tai mustaa pippuria.

        Päälle laitan kananmunan keltuaisen; tarjolle kaprista, sipulimurskaa, punajuurimurskaa, jotka jokainen sekoittaa syömään alkaessaan tartar pihviin.

        Tartar leipään voi laittaa palan ruis- tai vaaleaa leipää halujensa mukaan.

        Juomaksi suosittelen olutta, vaaleaa lageria eli meidän merimiesten kaljaa. Viini siihen tuskin sopii, vesi kylläkin.

        Huom!
        Tänään jauhettu / raastettu raaka liha ei ole jääkaapissakaan säilytettynä kelvollinen syötäväksi raakana seuraavana päivänä. Se on syötävä melkein välittömästi jauhamisen jälkeen.

        En käytä ikinä markettien seisoneita lihoja. Etsikää esimerkiksi tilatuottaja, joka jauhaa juuri pestyllä myllyllä tuoreen sisäpaistin. Olette melko turvassa ongelmilta, joita tosin suomalaisessa ympäristössä ei juuri esiinny, ellette niitä etsi.

        En ole kokki, mutta monen laivakokinkin ystävä. Ei minusta hyvin tehty riekonrintakaan hassumpaa ole.

        Nautinnollisia hetkiä hyvän ruuan parissa entisille ja nykyisille merimiehille. Olen entinen.

        Tästä on aikaisemminkin keskusteltu jollain foorumilla.Salvessa oli aikanaan(50-luvulla)Tartar tehty jauhelihasta ja Vega-leipä
        raastetusta lihasta. En ole tehnyt, mutta syönyt.


    • Horse Power

      Raastamalla syntyy tartar ja joskus maailmassa, ennen lihamyllyjä, jauheliha oli ylhäisten herkkua - veitsellä hakattiin leikkuulaudalla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ruumis ojassa

      Kukahan lie ollu, mistä lie löydetty. No ikävä tataus.
      Oulainen
      16
      2346
    2. Mitä piirteitä rakastat

      Eniten kaivatussasi?
      Ikävä
      44
      1261
    3. Piilorikollisuutta Puolangan päätöksentekoelimissä? Kyllä! Julkisesti todistettu!

      Kyösti (kesk) rehenteli julkisissa tiedotusvälineissä tehneen jo ennen vaaleja sopimuksen kokoomuksen ehdokkaiden kanssa
      Puolanka
      70
      897
    4. Anna mulle vielä tilaisuus

      näyttää kuinka susta tykkään.
      Ikävä
      45
      821
    5. Miten suomalaiset miehet

      On usein niin aikaansaamattomia? Odottavat prinsessapalvelua. Odottavat, että nainen tekee aloitteen, että nainen pyytää
      Ikävä
      134
      816
    6. Mitkä asiat tekevät

      kaivatustasi vetovoimaisen?
      Ikävä
      59
      797
    7. Muistatko vielä

      Missä nähtiin ensimmäisen kerran? Miehelle.
      Ikävä
      42
      766
    8. Eräs läheinen sanoi

      Että mies kyllä ottaa aina itse yhteyttä, jos on kiinnostunut. Oli tilanne mikä hyvänsä. Kuulemma kuvittelin koko jutun.
      Ikävä
      44
      725
    9. Eduskunnassa valmistaudutaan jo persujen täydelliseen romahdukseen - Koko paska kaatuu hetkessä

      – On mahdollista, että käy kuin Assadin Syyrialle tai Ceaușescun Romanialle: koko paska kaatuu aivan hetkessä, kun tarpe
      Perussuomalaiset
      161
      709
    10. Iloista ja aurinkoista pääsiäistä kaikki palstan kivat sinkut :)

      Täällä on näköjään vähän huono meininki tarttunut kuin tuolta muualta mutta pidetään edelleen tämä puoli suht positiivis
      Sinkut
      130
      673
    Aihe