Tartar-pihvi ?

Nananaanannassa

Vieläkö nää sarit osaa tehdä.

7

263

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Osaa ne

      Siis pelkistetysti että osaavatko fileestä jauhelihaa tehdä ja jättää sen paistamatta, kyl varmaan.

      • Ruuttas...... !

        Niin niin mutta osaavatko tanssittaa torakoita kananmunan keltuaisella ?


      • Sitä ne ei osaa
        Ruuttas...... ! kirjoitti:

        Niin niin mutta osaavatko tanssittaa torakoita kananmunan keltuaisella ?

        No ei varmaan oo enää treenikavereita?


      • minä

        Oletkos varma että se jauhetaan ? Ettei siitä raasteta veitsellä, vai kuinka?


      • Tartar nauttija
        minä kirjoitti:

        Oletkos varma että se jauhetaan ? Ettei siitä raasteta veitsellä, vai kuinka?

        Aikoinani opin, että tartar pihvi raastetaan haarukalla? Voi olla niinkin.

        Itse käytän ehdottoman tuoretta sisäpaistia (en fileetä), en jäädytettyä. Jauhan sen myllyllä, en siis raasta. Helppoa.

        Jauhamisen jälkeen aivan lähitunteina tarjoan lihan kivasti suolattuna pöytään. Syöjät laittavat makunsa mukaan lisää suolaa ja pippuria, valkopippuria tai mustaa pippuria.

        Päälle laitan kananmunan keltuaisen; tarjolle kaprista, sipulimurskaa, punajuurimurskaa, jotka jokainen sekoittaa syömään alkaessaan tartar pihviin.

        Tartar leipään voi laittaa palan ruis- tai vaaleaa leipää halujensa mukaan.

        Juomaksi suosittelen olutta, vaaleaa lageria eli meidän merimiesten kaljaa. Viini siihen tuskin sopii, vesi kylläkin.

        Huom!
        Tänään jauhettu / raastettu raaka liha ei ole jääkaapissakaan säilytettynä kelvollinen syötäväksi raakana seuraavana päivänä. Se on syötävä melkein välittömästi jauhamisen jälkeen.

        En käytä ikinä markettien seisoneita lihoja. Etsikää esimerkiksi tilatuottaja, joka jauhaa juuri pestyllä myllyllä tuoreen sisäpaistin. Olette melko turvassa ongelmilta, joita tosin suomalaisessa ympäristössä ei juuri esiinny, ellette niitä etsi.

        En ole kokki, mutta monen laivakokinkin ystävä. Ei minusta hyvin tehty riekonrintakaan hassumpaa ole.

        Nautinnollisia hetkiä hyvän ruuan parissa entisille ja nykyisille merimiehille. Olen entinen.


      • Lähes edesmennyt merimie
        Tartar nauttija kirjoitti:

        Aikoinani opin, että tartar pihvi raastetaan haarukalla? Voi olla niinkin.

        Itse käytän ehdottoman tuoretta sisäpaistia (en fileetä), en jäädytettyä. Jauhan sen myllyllä, en siis raasta. Helppoa.

        Jauhamisen jälkeen aivan lähitunteina tarjoan lihan kivasti suolattuna pöytään. Syöjät laittavat makunsa mukaan lisää suolaa ja pippuria, valkopippuria tai mustaa pippuria.

        Päälle laitan kananmunan keltuaisen; tarjolle kaprista, sipulimurskaa, punajuurimurskaa, jotka jokainen sekoittaa syömään alkaessaan tartar pihviin.

        Tartar leipään voi laittaa palan ruis- tai vaaleaa leipää halujensa mukaan.

        Juomaksi suosittelen olutta, vaaleaa lageria eli meidän merimiesten kaljaa. Viini siihen tuskin sopii, vesi kylläkin.

        Huom!
        Tänään jauhettu / raastettu raaka liha ei ole jääkaapissakaan säilytettynä kelvollinen syötäväksi raakana seuraavana päivänä. Se on syötävä melkein välittömästi jauhamisen jälkeen.

        En käytä ikinä markettien seisoneita lihoja. Etsikää esimerkiksi tilatuottaja, joka jauhaa juuri pestyllä myllyllä tuoreen sisäpaistin. Olette melko turvassa ongelmilta, joita tosin suomalaisessa ympäristössä ei juuri esiinny, ellette niitä etsi.

        En ole kokki, mutta monen laivakokinkin ystävä. Ei minusta hyvin tehty riekonrintakaan hassumpaa ole.

        Nautinnollisia hetkiä hyvän ruuan parissa entisille ja nykyisille merimiehille. Olen entinen.

        Tästä on aikaisemminkin keskusteltu jollain foorumilla.Salvessa oli aikanaan(50-luvulla)Tartar tehty jauhelihasta ja Vega-leipä
        raastetusta lihasta. En ole tehnyt, mutta syönyt.


    • Horse Power

      Raastamalla syntyy tartar ja joskus maailmassa, ennen lihamyllyjä, jauheliha oli ylhäisten herkkua - veitsellä hakattiin leikkuulaudalla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ei se mene ohi ajan kanssa

      Näin se vaan on.
      Ikävä
      129
      2178
    2. Ajattelen sinua nyt

      Ajattelen sinua hyvin todennäköisesti myös huomenna. Sitten voi mennä viikko, että ajattelen sinua vain iltaisin ja aamu
      Ikävä
      26
      1738
    3. Vaistoan ettei sulla kaikki hyvin

      Odotatko että se loppuu kokonaan ja avaat vasta linjan. Niin monen asian pitäisi muuttua että menisi loppu elämä kivasti
      Ikävä
      12
      1339
    4. Olen huolissani

      Että joku päivä ihastut/rakastut siskooni. Ja itseasiassa haluaisin, ettei hän olisi mitenkään sinun tyyppiäsi ja pitäis
      Ikävä
      70
      1211
    5. Yritys Kannus

      Mää vaan ihmettelen, julkijuopottelua. Eikö tosiaan oo parempaa hommaa, koittas saada oikeasti jotain aikaiseksi. Hävett
      Kannus
      12
      1177
    6. Oletko täällä mies?

      Mitä mietit? ❤️ varmistan vielä, että onhan kaikki ok meidän välillä?
      Ikävä
      88
      992
    7. Eikö ole jo ihan sama luovuttaa

      Meidän suhde ei ikinä toimisi.
      Ikävä
      83
      876
    8. Mies kadonnut

      Kukas siellä kolarissa on kadonnut
      Kolari
      17
      867
    9. Kuin sonnilauma

      Taas on Virkatiellä kova meteli keskellä päivää. Ei siinä kyllä toisia asukkaita yhtään ajatella. Tullaan yhden asuntoon
      Kuhmo
      16
      761
    10. Syrjintäskandaali Lieksan kaupungin johdossa

      Ylen valpas toimittaja kirjoittaa: Lieksan kaupunki kieltäytyi hyväksymästä Vihreiden venäläistaustaista ehdokasta Lieks
      Lieksa
      107
      701
    Aihe