Tartar-pihvi ?

Nananaanannassa

Vieläkö nää sarit osaa tehdä.

7

222

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Osaa ne

      Siis pelkistetysti että osaavatko fileestä jauhelihaa tehdä ja jättää sen paistamatta, kyl varmaan.

      • Ruuttas...... !

        Niin niin mutta osaavatko tanssittaa torakoita kananmunan keltuaisella ?


      • Sitä ne ei osaa
        Ruuttas...... ! kirjoitti:

        Niin niin mutta osaavatko tanssittaa torakoita kananmunan keltuaisella ?

        No ei varmaan oo enää treenikavereita?


      • minä

        Oletkos varma että se jauhetaan ? Ettei siitä raasteta veitsellä, vai kuinka?


      • Tartar nauttija
        minä kirjoitti:

        Oletkos varma että se jauhetaan ? Ettei siitä raasteta veitsellä, vai kuinka?

        Aikoinani opin, että tartar pihvi raastetaan haarukalla? Voi olla niinkin.

        Itse käytän ehdottoman tuoretta sisäpaistia (en fileetä), en jäädytettyä. Jauhan sen myllyllä, en siis raasta. Helppoa.

        Jauhamisen jälkeen aivan lähitunteina tarjoan lihan kivasti suolattuna pöytään. Syöjät laittavat makunsa mukaan lisää suolaa ja pippuria, valkopippuria tai mustaa pippuria.

        Päälle laitan kananmunan keltuaisen; tarjolle kaprista, sipulimurskaa, punajuurimurskaa, jotka jokainen sekoittaa syömään alkaessaan tartar pihviin.

        Tartar leipään voi laittaa palan ruis- tai vaaleaa leipää halujensa mukaan.

        Juomaksi suosittelen olutta, vaaleaa lageria eli meidän merimiesten kaljaa. Viini siihen tuskin sopii, vesi kylläkin.

        Huom!
        Tänään jauhettu / raastettu raaka liha ei ole jääkaapissakaan säilytettynä kelvollinen syötäväksi raakana seuraavana päivänä. Se on syötävä melkein välittömästi jauhamisen jälkeen.

        En käytä ikinä markettien seisoneita lihoja. Etsikää esimerkiksi tilatuottaja, joka jauhaa juuri pestyllä myllyllä tuoreen sisäpaistin. Olette melko turvassa ongelmilta, joita tosin suomalaisessa ympäristössä ei juuri esiinny, ellette niitä etsi.

        En ole kokki, mutta monen laivakokinkin ystävä. Ei minusta hyvin tehty riekonrintakaan hassumpaa ole.

        Nautinnollisia hetkiä hyvän ruuan parissa entisille ja nykyisille merimiehille. Olen entinen.


      • Lähes edesmennyt merimie
        Tartar nauttija kirjoitti:

        Aikoinani opin, että tartar pihvi raastetaan haarukalla? Voi olla niinkin.

        Itse käytän ehdottoman tuoretta sisäpaistia (en fileetä), en jäädytettyä. Jauhan sen myllyllä, en siis raasta. Helppoa.

        Jauhamisen jälkeen aivan lähitunteina tarjoan lihan kivasti suolattuna pöytään. Syöjät laittavat makunsa mukaan lisää suolaa ja pippuria, valkopippuria tai mustaa pippuria.

        Päälle laitan kananmunan keltuaisen; tarjolle kaprista, sipulimurskaa, punajuurimurskaa, jotka jokainen sekoittaa syömään alkaessaan tartar pihviin.

        Tartar leipään voi laittaa palan ruis- tai vaaleaa leipää halujensa mukaan.

        Juomaksi suosittelen olutta, vaaleaa lageria eli meidän merimiesten kaljaa. Viini siihen tuskin sopii, vesi kylläkin.

        Huom!
        Tänään jauhettu / raastettu raaka liha ei ole jääkaapissakaan säilytettynä kelvollinen syötäväksi raakana seuraavana päivänä. Se on syötävä melkein välittömästi jauhamisen jälkeen.

        En käytä ikinä markettien seisoneita lihoja. Etsikää esimerkiksi tilatuottaja, joka jauhaa juuri pestyllä myllyllä tuoreen sisäpaistin. Olette melko turvassa ongelmilta, joita tosin suomalaisessa ympäristössä ei juuri esiinny, ellette niitä etsi.

        En ole kokki, mutta monen laivakokinkin ystävä. Ei minusta hyvin tehty riekonrintakaan hassumpaa ole.

        Nautinnollisia hetkiä hyvän ruuan parissa entisille ja nykyisille merimiehille. Olen entinen.

        Tästä on aikaisemminkin keskusteltu jollain foorumilla.Salvessa oli aikanaan(50-luvulla)Tartar tehty jauhelihasta ja Vega-leipä
        raastetusta lihasta. En ole tehnyt, mutta syönyt.


    • Horse Power

      Raastamalla syntyy tartar ja joskus maailmassa, ennen lihamyllyjä, jauheliha oli ylhäisten herkkua - veitsellä hakattiin leikkuulaudalla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      121
      1758
    2. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      166
      1145
    3. Olisi hauska tietää

      Koska huomasit pitäväsi minusta? Itse taisin ihastua sinuun heti silloin kun tavattiin ensimmäistä kertaa. Miehelle, jon
      Ikävä
      62
      1123
    4. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      24
      921
    5. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      76
      920
    6. Apua. Onks mä jotenki erikoinen ?

      Oon ihastunu paljon vanhempaan mieheen.
      Ikävä
      97
      915
    7. Minun on vaan päästettävä irti

      Toiveesta. Satutan vain itseäni😥😔. Toivon sinulle pelkkää hyvää, eläthän elämäsi parasta aikaa, mutta en halua enää k
      Ikävä
      37
      860
    8. Kertoisit jo

      Rakastatko minua vai olenko käsittänyt väärin onko tämä vaan ystävyyttä tai kaveruutta? En haluaisi enää nolata itseäni
      Ikävä
      42
      769
    9. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      61
      764
    10. En koskaan saanut asiattomia kuvia!

      Silloin kun olin vielä nuori, kukaan mies ei koskaan lähettänyt minulle asiattomia kuvia itsestään. Jos tiedätte mitä ta
      Sinkut
      156
      731
    Aihe