Subaru outback 2,5 cvt bensa automaatti 2012

Hansa

Tuli tuommonen kaara hommattua ja ensimmäinen automaatti kyseessä.
Eli ei ole mitään kokemusta yleensäkkään subarusta ja automaattilootasta.

Nyt pisti sitte miettimää heti hankinta, matalilla kierroksilla n. 1400-1700 kierrosten välissä laatikko kuulostais hieman omituiselta. Matalaa kumeaa ääntä pitää. Ja paikallaan kun vaihtaa p:tä R:lle tai D:lle niin p:llä ei kuulu mitään, Kun d- laitetaan päälle niin voimistuu tuo ääni.

Onko pakkasella mahdollisesti vaikutusta ja sattuuko tuo ääni olemaan normaali?? Muuten loota pelaa normaalisti ja vaihtaa todella nätisti eikä nyvi eikä vetele!

29

6889

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • CVTSubbe

      Paljonko ajettu? Onko laatikon öljyt vaihdettu? Mulla ollut automaatteja jo kohta 15 vuotta, yksikään laatikko ei ole oireillut, mutta öljyt onkin vaihdettu 2 kertaa valmistajan ilmoittamaan vaihtoväliin eli jos ilmoitettu 60tkm niin vaihdettu 30tkm!! Itselläni nyt sama vehje, mutta vuotta nuorempi ja ajettu 30tkm ja viime huolossa vaihdatin öljyt ja eron kyllä huomasi jotenkin "pehmeämpänä" toimintana.
      Pakkasella käyttänyt jonkin aikaa ennen liikkeelle lähtöä ja ajanut n. 1km manuaalina ettei turhaan vaihda suuremmalle kun jäykkä laatikko.

      • hansa

        Autolla ajettu 47tkm. Mikä näissä on eka huoltoväli laatikon öljjyille?
        Ei tuo enään niin isosti äännäkkää. Kai sitä kuvitteli että heti joku vika.

        Onko tuo kone muuten ketjulla vai hihnalla?


      • Viallinen erä
        hansa kirjoitti:

        Autolla ajettu 47tkm. Mikä näissä on eka huoltoväli laatikon öljjyille?
        Ei tuo enään niin isosti äännäkkää. Kai sitä kuvitteli että heti joku vika.

        Onko tuo kone muuten ketjulla vai hihnalla?

        Joissain xv ctv lastikoissa on ollut vika jotka korjataan takuuna kuntoon. Lienee joku osa joka on ollut virheellinen ja joku ertä ctv laatikota sitten hajoaa. Nou proplem takuu toimii ja kun huollettu niin kestää


    • hansa

      Itse itselle vastaten. Laatikko pelaa ja kone on hihnalla. Vaihtovälistä ei oo tietoa, tietoa tai ajasta. Jos sen joku viittis kertua.

      • Pitkäremmi

        105 tkm on petinteinen subien vaihtoväli hihnalle. Ei ole pahan näköinen hihna vieläkään joten tuskin tarttee jännätä jos menee syystä tai toisesta yli hieman rullia menee myös . On muuten pitkä remmi huoltamoiden lattioilla kun subeen vaihdetaan remmi.


    • subbegubbe

      laatikolle ei ole öljynvaihtoväliä.. se on suunniteltu kait kestämään yhtäkauan kuin autokin.. eli 250tkm / 10v.. hyvähän siihenkin öljyt olisi vaihtaa noin 5v välein, se on sitten kallista lystiä kuulemma.. hihnan vaihtoväli oli tuon 105tkm / 4 vuotta kumpi nyt ensin tulee vastaan. Omani on 2010 2.5 cvt ja sekin pitää semmoista kumisevaa ääntä tuolla samalla 1400-1700 kierroalueella minunmielestä se ääni tulee pikemminkin moottorista kun jurnuttaa vähän liian pienillä kieroksilla. Enempi noista menee pyöränlaakereita kun että olisi ongelmia vaihteiston & moottorin puolella.. ainakin omassani 87tkm ajetussa alkaa olemaan edessä jommankumman pyörälaakerissa jotain vikaa kun naksuu kun kääntää oikeelle ja ajaa hiljaa.. korjaamo sanoi että eivät saa vielä selville että kumpi puoli on kulunut ja että on niin vähäistä ettei vielä kannata vaihtaa

      • subbegubbe

        niin ja pakkasesta vielä niin kerrankin semmoinen vaihteisto joka ei välitä pakkasesta mitenkään.. kone kiertää hieman alkuun kovemmilla kierroksilla mutta se on tarkoitettukin toimimaan näin että öljyt lämpiää nopeammin.. mutta laatikko toimii kuin ajatus olkoon kuinkakylmää vain.. paras talviauto jonka oon koskaan omistannut..


      • CVTSubbe1

        Eipä tuo öljynvaihto kovin kallis ollut, öljy reilun 100egeä työ. Mites se nyt on? Olen käsittänyt, että ainakin 2013 mallissa laatikossa ketju, jolla poistetaan "kuminauha" ilmiö vrt VAG:n laatikot. Onko lie väärä käsitys??


      • inbxiybäöld

        On muuten hammastanko mikä siellä napsuu.Vie sorsalle jos eteläsuomes asut.Kaun napsunu??Omasta jus ennen takuun loppumista tuo hammastanko vaihdettiin.Oireet juuri napsuminen ja pienen pieni klonkse/kolina hittasti ajaettaes.Tuo sähköinen ohjaustehostus omaan ns muuttuvan voiman/välityksen ja juuri hitaasti ajos alkaa väljyyttä tulee.Ihmeellisesti se ei sit yli 30 km/h vaudis edes mukulakivillä klonksunu.ps hihna on 150tkm/4-x v oli vm 2011 autoskin virhe huoltokirjas tuosta


    • hansa

      Kiitos tästä. Toivottavasti ei tule mitään lastentauteja eikä mitään muutakaan.
      Kovat on odotukset autosta,tällä hetkellä tuntuu todella hyvältä hankinnalta.
      Iso ja mahtava auto ajaa pitkää matkaa. Kaupunkiajossa hiukan janosempi, mutta niinhä se pitää tuolla koneella ja auton painolla ollakki.
      Mielenkiinnolla odotellaan kunnon talvea ja kärryn vetohetkiä.
      Meneekö mäet ylös niinkuin pitää ja millä kulutuksella liikkuu kärrin kans.

    • vgtmgep

      Kaikki leka/out 2010 tulleet cvt laatkot on lamelliketjulla.ns kytkin virkaa hoitaa momentinmuunnin.Ei öljynvahtoja huolto-ohjelmassa jollei karvaanari.Silloin 90 tkm.ej 253 mikä 2.5 bensaboxer on hihnal 2010-2013 noin.Hihnanvaihtoväli 150tkm/aika mitä en nyt muista.2.0 bensa fb ja 2.5 bensa fb on ketjulla.2014 2.5 leka/out on ketjukone.

    • subbekubbe

      se mikä noissa järkyttää on ihan hirveet kaskovakuutuksen hinnat... 1100€/vuosi (kasko liikennevakuutus).. saako jostain halvemmalla?

      • Lady4WD

        Hei! Mulla on vastaava auto ja tyrmistyin myös kaskon hintaa, kilpailutin ne ankaralla kädellä ja sain kohtuuhinnalla. Yhtiön nimiä ei kai saa mainita mutta sen nimessä on samoja juttuja kun Subarun logossa. Löytyy kekseliäästi googlaamalla.


    • hansa1

      Terse!

      ois yks askarruttava kysymys! Eli tyhjäkäynnillä kone tuntuis hiukan seilaavan eli kierrokset, mutta kierroslukumittari ei liiku mihinkään. Jos on vinkkarit päällä, niin tuntuu kuin käynnissä pientä heittoa. Ja flektintoiminta kans tuntuu että aina kun menee päälle niin tuntuu kuin kierrokset seilais. Mutta edelleenkään mittari ei liiku mihinkään.Onko tuo vain kuvittelua ja onko jotenkin tyypillistä boxeri koneelle?

    • problem solved

      Vaihda väh 60 Ah akku tuon naurettavan viiskakkosen tilalle. Ei riitä virta, varsinkin. kun ilmastoinnin kompura menee päälle. Mulla seilas tyhjäkäynti samalla tavalla ja moni asiantuntija sitä tsekkas. Akunvaihto autto

    • hansa1

      Kokeillaanpas tuota! Kiitti vinkistä.

    • hansa1

      Jehna, onko akunvaihtoon mitään tärkeää mitä tietää? Kumpi napa liitetään ensin ja kumpi otetaan ensin pois? Vai onko noilla mitään väliä?

    • hansa1

      Ja jos motonetistä ostaa tuon 60ah boschin akun, niin onko se jo valmis kampe. Ei tarvii ladata mitenkään?

      • Olutbackki

        Valmis on nykyään! Ja osta niin iso kuin tilaan mahtuu,siitä auto tykkää Pohjolassa!


    • hansa1

      Jumatsuikka ku ei toiminunna tuo boschin akun tekele. Ihme nakutusta piti ja ei ees startannut. Vanha akku takas ja käyntiin. Mitähän helevettiä?

    • Urabus

      Outback 2014 2,5i bensa CVT tomaatti täytti vuoden ja eka vuosihuolto 10.000 kmn jälkeen 228 euroa. Ei paha. Yksitoikkonen on Subbe, neljäs menossa eikä koskaan yhtään remonttia, vain huolto kerran vuodessa. Yli 20 autostani Saparot ovat olleet aivan omaa ylhäistä kastiaan. On ollut Volvoa, Bemaria, Pösöä, Rellua, Fiuua, Saabia, Amerikanrautaa ja vaikka mitä, mutta ei Subben veroista.

    • hansa1

      Eilen teetin omaani ensikatsastuksen ja läpi meni heittämällä. Katsastaja sanoi että näissä harvemmin on mitään ongelmia! JOs, niin takapään iskarit on ollut rikkinäisiä. Vieläkö joku viittis valasta asiaa tuon akkuongelman suhteen jos on tietoa. Aattelin kyllä käyä paikallisessa merkkiliikkeessä kyselemässä tuota ongelmaa!

    • ohjeita

      Eipä mennyt Outbäkki läpi eka katsastuksesta, takapyörän laakereissa välystä. On muuten mulla eka auto, joka ei läpäissyt ensikatsastusta. Jos akku ei toimi, niin takaisin liikkeeseen. On noissa Boscheissakin susiakkuja. Kun vaihdat akkua, niin ota ensin irti miinuskaapeli (musta) ja sitten plussa (punainen). Ja asennus toisinpäin.

    • hansa1

      Joo tais olla tehtaan virrat vuotanut akusta pihalle. Vein takas ja meinas että tyhjentynyt tehtaan latauksista. Pisti lataukseen ja meinas että toimii kuin uusi kun haen akun maanantaina. Lieköhän tuo ihan kunnossa jos on jo tyhjentynyt.
      Paljonko subella ajettu? Jotain nuista laakerivioista ollu juttua..Että harvinaisen aikaiseen vaihdettu.

    • ohjeita

      Mittarissa noin 80 tkm katsastukseen vietäessä. Avonainen rakenne laakereissa, alttiita lialle ja suolalle. Kyllä akussa pitää väh 70 prosenttinen virtataso olla ostettaessa liikkeestä. Oisin itse vaatinut uutta. Ja kun akun vaihdat, niin kannattaa ajaa pitempi eka lenkki, että lataa akun kunnolla.

    • hansa1

      Kyllä alko subaru käynnistymään ku laakista ku vaihto 145amppeerisen akun. Maksoha se vähän enempi vaa jos sen joutuu vaihtamaan 5-7 vuoden välein ni ei oo kallis. Hurraa akkutalo oulu. Hyvä palvelu! Suosittelen.

    • hansa1

      Semmonen robleema ilmaantuu kun auxin kautti yrittää kuunnella musiikkia, ni vain toinen kaiutin edessä toistaa. Toisella johdolla kokeiltu ja ei pelaa ollenkaan.
      Eihä nuille maha ite osata mitään tehä? Suosiolla viiä huoltoon?

      • subbegubbe

        kännykästäkö yrität soittaa sillä aux piuhalla? onko varmasti kännykän päässä piuha kunnolla pohjassa? jos on joku kännykkäkotelo niin helposti jää liitin hieman kantamaan eikä se silloin muuta tarvitse.


    • hansa1

      Joo siitähä se johtui!
      Ei ollut kunnolla pohjassa se plugi. Tyhmyys on välillä kyllä valloillaan... :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      63
      2859
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      403
      2752
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      96
      2220
    4. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      78
      1924
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      70
      1893
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1803
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1794
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      143
      1738
    9. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1613
    10. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      6
      1542
    Aihe