Ammattipätevyys koe

asd34t

Millaisia kysymyksiä kyseisessä kokeessa on ja kuinka monta?

3

7199

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei voi tietää

      Mitähän nyt tarkoitat? Onko sinulla ennen 10.9.2009 suoritettu kuorma-autokortti ja haluat siihen ammattipätevyyden? Siihen ei sisälly mitään koetta. Riittää kun käyt ne 5 päivää, joista yhden on oltava ennakoivan ajon koulutusta. Toki niihin päiviin voi sisältyä esim. hygieniapassin, ADR-, tieturva- tai työturvakortin suorittaminen ja nämä kortit saadakseen on läpäistävä kokeet. Ammattipätevyysmerkinnän päivistä kuitenkin saa, vaikka jättäisi kokonaan osallistumatta kokeeseen.

      Jos taas tarkoitat perustason ammattipätevyyttä, niin siihen ei ole olemassa mitään vakiomallista koetta. Laki sanoo vain, että on järjestettävä koe ja kokeen tulee sisältää vähintään yksi kysymys jokaisesta koulutuksen aihealueesta. Se on sitten kouluttajan asia miettiä mitä kyselee. Jos koulutukseen sisältyy työnäyttö, voidaan sen yhteydessä kysymykset esittää myös suullisesti.

      Vähintään 6 kk kestävässä koulutuksessa koe voidaan suorittaa myös vaiheittain. Toisin sanoen jos käy vaikka heti peruskoulun jälkeen kolmivuotisen logistiikkalinjan ammattikoulussa tai vanhemmalla iällä puolen vuoden koulutuksen aikuiskoulutuskeskuksessa, voidaan esimerkiksi jokaisen kurssin jälkeen pitää oma kokeensa kyseisestä kurssista eikä ole pakko järjestää mitään erillistä loppututkintoa.

      Kokeen järjestäminen on siis ihan kouluttajasta kiinni. Opetusta on saatava vähintään 280 tuntia. 21 vuotta täyttänyt voi käydä koulutuksen nopeutettuna 140 tunnin opetuksella.

    • AP12345

      Siis olen käynyt kaikki 280 tuntia opetusta, ja CE korttini ajoin intissä viime kesänä. mutta en ole minkäänlaista koetta tehnyt mutta papereissa lukee: "Erillisen ammattipätevyyskortin hankkimiseksi tai ammattipätevyyttä osoittavan erityisehdon hakemiseksi ajokortille tarvitaan tämän todistuksen lisäksi tutkinnon vastaanottajan myöntämä päätös hyväksytystä ammattipätevyyskokeesta."

    • ajovarmaan mars

      Suosittelisin menemään lähimpään Ajovarman toimipisteeseen tai soittamaan Ajovarman palvelunumeroon 075-3232000. Ei trafin sivuillakaan mistään tuollaisesta paperista ole mainintaa. Trafin sivujen mukaan ajokortin kopion ja passivalokuvan lisäksi hakemukseen on liitettävä "perustason ammattipätevyyskoulutuksen suorittamisen jälkeen ensimmäistä ammattipätevyyskorttia haettaessa todistus koulutuksen suorittamisesta tai kopio ammatillisesta tutkintotodistuksesta, jossa on merkintä mainitun koulutuksen suorittamisesta."

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1525
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      171
      1230
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1070
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      967
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      86
      890
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      66
      803
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      787
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      60
      744
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      743
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      738
    Aihe