Rakentaminen

15+15

Ei ihmekään, jos rakennukset homehtuvat. Nykyään rakennetaan ympäri vuoden, säällä kuin säällä, vesisade saa kostuttaa rakennustarvikkeet ja urakat sen kun jatkuvat. Muutaman vuoden päästä aletaan ihmetellä kosteusvaurioita. Hölmöläisten hommaa!

7

129

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hölmöläisiä juu

      Yksikään suunnittelijainsinööri tai suunnittelija-arkkitehti ei ole määrännyt, että rakennustarvikkeet täytyy jättää suojaamatta sateisiin. Repikää tästä tumpelot.

    • jdlkdofi

      Itse olin espoossa töissä ja lastulevyseinät homeessa laitettiin vaan uudet gyprok levyt päälle vittu mitä touhua

    • 3+3+3

      Ennenvanhaan tehtiin aina havuista laavu rakennuspaikan päälle ja sitten vasta rakennus pystytettiin.

      Nyt näkee sitten sata vuotta vanhoja rakennuksia jotka eivät ole homeessa.

      Voi olla että tuo sade on enemmän märkää, kuin aikaisennin.

      • 4+4+4

        Ennen ei käytetty muovia, materiaalit pääsi kuivuun. Nykyään pistetään muovia ja tehdään taloista pulloja, joissa ei ilma kierrä kuin koneellisesti.


    • Sinäpä se ja 9

      Laavu ja vielä havuista. "Havuja perkele"! ! !

    • 13+8

      On se puutavara kuinka märkää hyvänsä ja siitä tekee rakennuksen niin kuivaahan se siellä katon alla kunhan aikaa kuluu.

      Liika kiire märän tavaran kanssa tekee ongelman. Ei se muovi kuivaneen rakenteen päällä ole ongelma, kunhan pysyy rakenne kuivana.

      Jokainen lauta tulee nykyään nokihomeeseen ulkoilmassa jo ilmankosteuden vuoksi, vaikka ei olisi muovia lähelläkään. Tämä johtuu siitä, että puut metsässä kaadetaan väärään aikaan.

      Rakennuspuut pitää kaataa kasvukauden loputtua niin puun ravinnoksi käyttämä sokeri on silloin rungossa pienimmillään. Nämä puun käyttämät sokerit muodostavat rakennuspuussa nokihometta joka näkyy tummina pilkkuina, pienen ajan kuluttua.

      Puutavaraliikkeet myyvät pohjamaalattua lautaa jossa on homeenestoainetta ja
      se estää homepilkkujen näkymisen. Paksumpi puutavara pidetään ilman kosteuden ulottumattomissa ja kuivassa paikassa niin ymmärtämätön rakentaja maksaa ja on tyytyväinen.

      Puun kaato on nykyään ympärivuotista, ei sitä voi tehdä kausiluontoisesti.

      Käykää katsomassa 100 v vanhoja luhtalatoja ne seisovat harmaina ja lahoamatta paikallaan. Niiden puutavara oli monesti vuoden parikin kasalla sesisateessa ennen pystytystä.

      Täällä sohvarakentajat höyryävät pienistä homepilkuista. Ei rakennuksessa puu homehdu ilman kosteutta. Jopa osaksi laho lauta on säilynyt muuttumattomana luhtaladossa 100 vuotta.

    • hydroskooppi

      Muutama pahin virhe mitä rakennusmateriaalien kanssa yleensä tehdään ovat yleensä liian tiivis suojaus sateelta liian lähellä maanpintaa eli maasta nouseva kosteus tiivistyy pressun alle kastaen niin puut kuin villat ja homeongelmat ovat valmiit - puut pitäisi nostaa vähintään parikymmentä senttiä irti maasta, pinota ilmavasti listat välissä ilmankierron vuoksi ehjän pressun alle jättäen pressutuksen päät avoimiksi, mutta kuitenkin estäen sateen pääsy kastamaan tavaraa. Toinen virhe on puutteellinen rakennusaikainen suojaus eli jo pystytetyt rakenteet pääsevät kastumaan sateessa. Kolmas on kosteiden rakenteiden peittäminen höyrynsululla ja pintamateriaaleilla liian nopeasti ennen kunnollista kuivumista.

      Parhaimmat rakennusajankohdat taas lienevät loppukeväällä (alhaisimmat mikrobipitoisuudet), alkukesästä (ei liian kuumaa huopakaton tekoon) ja keski-kesällä (maasta nouseva kosteus vähäisimmillään) - sateelle ei tietysti voi mitään, mutta kunnollinen suojaus auttaa siinäkin. Loppukesä, syksy ja alkutalvi taas ovat kosteuden ja sateiden takia vaikeita.

      Tärkeintä rakentamisessa on pitää niin materiaalit kuin rakenteet kuivina, saada vesikatto valmiiksi mahdollisimman nopeasti ja antaa valujen ja kosteuseristysten kuivua hyvin ennen pintamateriaalien asentamista - toki myös rakennesuunnittelun tulee olla tehty oikein niin, että rakenteet ovat jo lähtökohtaisesti toimivia ilman vaaraa myöhemmistä kosteusvaurioista ja tämä kaikki hyvää rakennustapaa toteuttaen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      331
      3106
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      110
      2298
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      87
      1685
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      197
      1631
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      69
      1417
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      56
      1293
    7. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      12
      1104
    8. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      21
      1098
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      2
      1059
    10. Vapunviettoon

      Ohjeita palstanaisille: piIIua ei jaella.
      Sinkut
      158
      949
    Aihe