Mikä mättää opiskelussani?

Alakerta

Opiskelen tietojenkäsittelyä yliopistossa. Olen kiinnostunut alastani, mutta koen sen melko vaikeaksi. No eipä siinä mitään, sehän tarkoittaa sitä että pitää opiskella enemmän. No, näin tein, kävin kurssien järjestetyissä harjoitusryhmissä ja osallistuin aktiivisesti opetukseen. Kurssin loppuvaiheessa olin aina taululla esittämässä vastauksiani jne, jotka olivat oikein. Miksi en saa tenttejä sitten läpi?? Opiskelu ei palkitse nyt tällä hetkellä kovinkaan paljoa, kun tietää että opintotuet ja varallisuus on juurikin kiinni näistä opintopisteistä. Eiväthän ne opintopisteet sinänsä mitään tarkoita, mutta kun systeemi nyt on tehty tällä tavalla että yksilöltä vaaditaan tietty panos joka mitataan opintopisteinä. Tiedän, että tärkeämpää on oma oppiminen kuin opintopisteet, mutta mitä minä sitten teen väärin, kun eivät nämä helvetin tentit tahdo mennä läpi???

7

220

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • HeyLoser. . . .

      helvetin tentit

    • Voisi kokeilla

      Oletko analysoinnut, onko vika osaamisessasi vai vastaustekniikassasi. Jos kerran olet ollut aktiivinen opinnoissasi, mutta tentit eivät ole menneet läpi, veikkaan jälkimmäistä syytä.

      Voisit tarkistaa tilanteen jonkun sellaisen opiskelukaverisi kanssa, joka on menestynyt tenteissä, esimerkiksi kirjoittamalla ensin vastauksesi joihinkin tenttikysymyksiin ja antamalla ne sitten kaverisi arvioitaviksi. Ehkäpä sitten saat palautteesta jonkin ahaa-elämyksen asioiden korjaamiseen.

      Tuli vielä mieleen yksi mahdollinen syy: eihän sinulla vain ole luki-häiriötä, joka saattaa näyttäytyä tuolla tavalla?

    • Sama juttu

      Opiskelin ensin tietojenkäsittelyä, en päässyt ainoatakaan tenttiä läpi. Seuraavaksi opiskelin oikeustiedettä, enkä saanut yhtään tenttiä läpi. Sitten luovutin ja hankin itselleni eläkepaperit. Nyt elämä on helppoa.

      • Enpä usko

        Tuota jälkimmäistä opiskeluyritystä en oikein usko todeksi, sillä kukaan, jolla ei ole sekä kykyä että motivaatiota opiskeluun, ei varmasti pääse oikikseen pelkästään vahingossa. Sen verran rajut ovat pääsykokeet.


    • ei ole helppoa

      Hei,

      opiskelen itsekin tietojenkäsittelytiedettä yliopistossa jo aika monennetta vuotta. Voin sanoa, että kurssit ovat kyllä välillä todella haastavia ja tenteistä on vaikea päästä läpi. Lisäksi nuo pakolliset matematiikan kurssit tuottavat kyllä tuskaa. Ainakin täällä Tampereella keskeyttämisprosentti on tosi suuri, jotkut proffat puhuneet että vain n. neljännes aloittaneista oikeasti joskus edes valmistuu.

      Joten et todellakaan ole yksin tuon asian ohella. Alaa on melko helppo päästä opiskelemaan, koska porukkaa otetaan paljon sisään, mutta varsinainen karsinta tapahtuu kyllä jo ensimmisen vuoden aikana. Tsemppiä.

      • Tahdon asia

        Nuo tietojenkäsittelyn matematiikat ovat triviaaleja, jos nyt vähänkään viitsii. Useimmat eivät vain viitsi, ei ole matikkapersettä, että jaksaisivat istua ja opetella.


      • Jermunen
        Tahdon asia kirjoitti:

        Nuo tietojenkäsittelyn matematiikat ovat triviaaleja, jos nyt vähänkään viitsii. Useimmat eivät vain viitsi, ei ole matikkapersettä, että jaksaisivat istua ja opetella.

        Niin se taitaa olla. Yleensä noista suppean sivuaineen matematiikan kursseista (esim. perusopinnot) tietojenkäsittelytieteilijät kyllä selviävät kun jaksavat vähän käyttää kunnolla niiden asioiden opiskeluun ja laskurutiinin omaksumiseen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1805
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1514
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1194
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1193
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1182
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1136
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1119
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1104
    Aihe