Kamala Onnettomuus Ummeijoella

marraskuuta

Kamala onnettomuus pimeällä tiellä - jalankulkija kuoli Kouvolassa
Julkaistu: 8.11.2014 15:36, päivitetty: 8.11.2014 15:46

Kouvolan Ummeljoella sattui perjantai-iltana kello 21.45 kuolemaan johtanut liikenneonnettomuus.
Anjalantietä Korialta päin Anjalan suuntaan kulkenut henkilöauto törmäsi Holstinmäen risteyksen kohdalla jalankulkijaan. Jalankulkija, 42-vuotias kouvolalaismies, menehtyi tapahtumapaikalle.

Poliisin mukaan autoilijaa ei epäillä päihtyneenä ajamisesta. Sää oli tapahtumahetkellä sateinen. Tie on onnettomuuspaikan kohdalla valaisematon.

Poliisi pyytää havaintoja henkilöiltä, jotka kulkivat Anjalantiellä välittömästi ennen onnettomuutta. Tiedot voi ilmoittaa Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen osoitteeseen [email protected] tai virka-aikana puhelinnumeroon 0295 414 400.
Anna Nuutinen

11

1063

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jalankulkija

      Muistakaa heijastin!

    • Turvallisuus

      Sekin auttaisi jos jalankulkijat kulkisivat tien vasenta reunaa.

    • halpa turva

      Joka uskaltaa lähteä pimeällä maantielle kävelemään ilman kunnon heistusvarusteita on tyhmän rohkea.
      Autoilijat havaitsevat pimeän kulkijan vasta 40 metrin päästä, heijastimilla varustetun jalankulijan havaitsee 150 metrin päästä.

      • Keinot on keksitty

        Samaa mieltä minäkin. Ei pimeän tai hämärän aikaan tummissa vaatteissa kulkevaa henkilöä erota tien laidasta tummaa taustaa vasten, kuin muutaman metrin päästä. Ja ihan sama nämä ilman valoja pyöräilevät. Siellä on joukossa nuorta ja vanhempaa. Päässä saattaa kyllä se pyöräilykypärä näkyä, mutta pyörässä ei mitään valoja. Ei ole enää kyllä siitä kyse, etteikö ole heijastimia tai valoja saatavilla. Niitä on kaupat väärällään ja on eri mallia ja hintaa. Varmasti löytyy jokaiselle sopiva. Kai siitä sitten on niin paljon vaivaa, etteivät hanki ja käytä. Kyllä vaan tuossa Ummeljoen tapauksessakin on kova järkytys autoilijallakin, kun noin pääsi käymään.


    • Testiä mit. näyt pim
    • näkyvyys OK

      Nolottaako ihmisiä ns. turvaliivin käyttäminen. Sellainen päällä hehkut kuin valaistu joulukuusi kun auton valot siihen osuu.
      Sysimustalla tiellä tummissa vaatteissa liikkuminen ilman heijastimia on typerää ja vastuutonta.
      Hihaan tai lahkeeseen voi ommella läpi pujotettavan lenksun ja kiinnittää sen vaikka hakaneuloilla.

    • cxvxcvxc

      Mistä päättelette ettei jalankulkija käyttänyt heijastimia.

      • näkyvyys OK

        Yleensä ihmiset eivät aja tiellä liikkuvien päälle, elleivät nämä hortoile ajotiellä. Toinen syy saattaisi olla kuljettajan sairaus tai päihtymystila.

        Kun käytän turvaliiviä, sen näkyvyys on pimeällä niin vahva, että autoilijat hiljentävät vauhtia ohittaessaan minut.


    • Opikaa tästä

      Tiedätkö kuinka kaukaa autoilija sinut näkee?
      Lauantai 8.11.2014 klo 12.46
      Vuoden pimeimmät hetket ovat jälleen käsillä, myös liikenteessä.

      Kuinka kauas näyt ilman heijastinta?
      Kuinka kauas näyt ilman heijastinta? (PASI LIESIMAA)
      FAKTAT

      - Lain mukaan jalankulkijan on yleensä pimeän aikana tiellä liikkuessaan käytettävä asianmukaista heijastinta.

      - Paras paikka heijastimelle on oikealla puolella noin puolen metrin korkeudella.

      - Parhaiten näkyvät heijastimet, jotka roikkuvat vapaasti.

      - CE-merkintä ja EN 13356 -merkintä kertovat, että heijastin on EU-standardin mukainen.

      Aamulla on pimeää, iltapäivällä jo hämärää ja pimeys iskee nopeammin kuin muistatkaan. Marraskuu on hyvä aika kaivaa heijastin kaapin pohjalta, sillä viimeistään nyt sitä kaivataan.

      Autoilijan on vaikeaa havaita hämärässä liikkuvat. Tummiin pukeutunut kävelijä nähdään autosta käsin vasta 40 metrin päästä. Heijastimen kanssa liikkuva 150 metrin päästä.

      Osaatko käyttää autosi pitkiä valoja?

      Google-mainokset
      Poistaa Haittaohjelmia
      (Suositus) Poista haittaohjelmat alle 2 minuuttia. Free Download.
      www.winzip.com/malware
      Koivulla on nyt kysyntää
      Tee nyt puukauppaa. Pyydä tarjous! - UPM Metsä
      www.metsamaailma.fi
      Ajatko autollasi yleensä paikoissa, joissa on katuvalot? Moni ei siksi tule käyttäneeksi pitkiä valoja usein. Pitkien valojen käyttäminen on liikenteessä, sen takia niiden käyttöä olisi hyvä kerrata.

      - Tähän aikaan vuodesta pelkkä päiväajovalotoiminto ei aina riitä ja lakikin edellyttää pimeän ja hämärän aikaan ajovaloja, kuvailee Trafin Jussi Pohjonen.

      Vialliset valot kannattaa korjata pikimmiten ja niitä tulee myös putsata säännöllisesti.

      LEENA SEPPINEN

    • A.tien Vaarallisuude

      Ummeljokelaiset kokevat olevansa käskypolitiikan uhreja

      11.11.2014 11:03
      Kuva: Lukas Pearsall
      Ummejokelaiset arvostelevat voimakkaasti koulun lopettamispäätöstä. Sari Kopra, Antti Heikkilä, Terhi Myyrä, Matti Seitsonen ja Jukka Naukkarinen kuvattiin koulun pihalla lokakuun 22. päivänä.
      Ummejokelaiset arvostelevat voimakkaasti koulun lopettamispäätöstä. Sari Kopra, Antti Heikkilä, Terhi Myyrä, Matti Seitsonen ja Jukka Naukkarinen kuvattiin koulun pihalla lokakuun 22. päivänä.
      Härskiä ja poukkoilevaa politiikkaa, jossa ummeljokelaisten esitykset ja lasten turvallisuus sivuutetaan tyystin. Siinä tiivistettynä Ummeljoen kyläyhdistyksen varapuheenjohtajan Jukka Naukkarisen näkemys kaupunginhallituksen maanantai-iltaisesta esityksestä lakkauttaa Ummeljoen koulu elokuussa 2015.

      — Se oli tiedossa täällä, että hallitus otti nyt tämän kannan. Mielenkiintoisia ovat nämä neuvottelukuviot, Naukkarinen sanoo.

      Hän arvostelee voimakkaasti sekä kulisseissa käytyjä neuvotteluja että neuvottelijoita. Hänen mielestään kokoomuksen valtuustoryhmän pääneuvottelijalla Tapio Karvosella on kaksoisrooli.

      — Osan aktivistien kanssa on käyty neuvotteluja. Siellä on kokoomuksen neuvottelijana sellainen virkamies, joka on työnantajan edustajana. Härskiltä tuntuu sellainen politiikka, että ne ihmiset tekevät päätöksiä, jotka ovat työnantajan edustajina, Naukkarinen toteaa.

      Seitsemän eri järjestöä on Naukkarisen mukaan tuonut runsaasti vaihtoehtoja, joilla koulun tulevaisuus olisi turvattavissa.

      — Olemme esittäneet Saviniemen, Viialan ja Ummeljoen rehtoreiden virkojen yhdistämistä. Rehtori pystyy kyllä liikkumaan tuolla välillä autolla ja hänellä on avustajia apunaan. Oikeita säästöjä ei kuitenkaan haluta tehdä.

      Lasten koulutie Ummeljoelta Myllykoskelle on Naukkarisen mukaan todella vaarallinen. Kymijoen ylittävän Keskikosken sillan ohella Anjalan tie muodostaa riskin. Naukkarinen muistuttaa viime viikonloppuna jalkamiehen hengen vaatineesta turmasta.

      — En tiedä kuinka moni aikuinen on valmis siellä kulkemaan.

      Hänen mielestään poukkoilevat päätökset pakottavat perheitä myös pohtimaan aivan uudelta pohjalta sen, mihin kotinsa perustaa.

      — Luottamusmiehet tekivät kevättalvella päätöksen, että vuonna 2016 palataan kouluverkostoon ja nyt ollaan kouluja taas lopettamassa.

      Naukkarinen moittii kaupunkia sanelupolitiikasta.

      — Nyt on sellainen kova käskypolitiikka. Laitapuoli kärsii, jos ei ole ihan tiiviissä ytimessä Kouvolassa tai Kuusankoskella. Missä ovat arvot ihan oikeasti, hän kysyy.

    • eivät jouduta

      Onnettomuudet eivät jouduta Anjalantien päällystämistä — Multahovintielle uusi pinta ensi vuonna

      15.11.2014 11:09
      Syksyn kuluessa Anjalantiellä sattuneet kaksi tieliikenneonnettomuutta eivät jouduta tieosuuden Koria—Anjala kunnostamista tai päällystämistä. Poliisin mukaan tien kunto ei ole ollut syynä sen enempää syyskuiseen moottoripyöräonnettomuuteen kuin siitä 400 metrin päässä viime viikon perjantaina sattuneeseen jalankulkijan kuolemaan.

      ELY-keskuksen Kaakkois-Suomen hankintapäällikön Jyrki Karhulan mukaan Kouvolassa on paljon huonompiakin päällystettyjä seututeitä, jotka kaipaavat Anjalantietä kipeämmin uutta päällystettä. Anjalantien varrella yliajoturman kohdalla oleva pientareen monttu sen sijaan korjataan viipymättä Ummeljoella. Monttu on jo vuosia aiheuttanut vaaraa jalankulkijoille, pyöräilijöille sekä muille asvaltin reunassa kulkeville.

      Hyviä uutisia on luvassa Kuusankosken-Valkealan suuntaan. Kuusankoskelta Pessankosken sillan luota lähtevä Multahovintie eli tie numero 3662 peruskorjataan ja päällystetään ensi kesänä.

      Lue lisää lehdestä tai digilehdestä: www.kouvolansanomat.fi/digilehti


      Kommentoi KommentoiLähetä LähetäTwitter Twitter

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5075
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3197
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1837
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1790
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1655
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1511
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1315
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1276
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1267
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1257
    Aihe