Kannattaako armeijaan mennä jos ei halua?

Repussa leipää......

Olen nyt siinä tilanteessa, että minun olisi pakko mennä tammikuussa intiin. En kuitenkaan halua, enkä sivariin, saatikaan vankilaan.

Vapautuksen hankkiminenkin on käynyt mielessä "hullunpaperit"

Olen ollut töissä nyt n. 2.5v asunnut kotona ja tehnyt isot säästöt.

Ajattelin lähteä kauas ulkomaille. Jonnekkein missä paikallista poliisa ei kiinnosta olenko suomessa intissä vai en.

Kaukoitä kiinnostaa.Aijon paeta niin kauan viranomaisia kunnes täytän 32. Nyt olen 19.

En pidä muutenkaan suomesta täällä on kylmäilmasta suuret verot. ja Asevelvollisuus,

51

6870

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 654436

      Voit mennä sinne armeijaan, ja jos homma ei mitenkään ala luistamaan, niin voit mennä sinne varuskunnan lääkärille valittamaan asiasta niin ehkä pääset maitojunalla pois. Jos tätäkin palstaa vähän pidemmälle selailet niin löydät kaikenmaailman vippaskonsteja välttää armeija, mutta en ehkä suosittele niitä.

      • niinpäniin

        Kyllä armeijasta saa hyvinkin helposti vapautuksen, jos ei syystä tai toisesta sinne sovi.


      • rakkaudella
        niinpäniin kirjoitti:

        Kyllä armeijasta saa hyvinkin helposti vapautuksen, jos ei syystä tai toisesta sinne sovi.

        Mun ed. viesti meni viimeiseksi? Kaikille "punaiset paperit" saaneille (joita ei ammuttu selkään viime sodissa).
        Suomen kansalaisisilla on mahdollisuus vaikuttaa jopa itse äänestämiensä kansanedustajien toimintaan? (ja kansa vielä uskoo?)
        Mikähän aloite on saanut eniten ääniä, miksi? Jotain inhimillisyyttä?
        Tämähän on demokraattinen ja tasa-arvoinen maa..

        Kansalaisaloite.fi (täytyy kirjautua)


    • armeija=orjuus

      Nykyään saa vapautuksen kyllä jos oikein tarvii saaha. Kokeile sitä nyt ensin.

      • jabadaduu

        Ei se 6 kk nyt niin paha ole. Ei tarvi uskoa vanhempien tyyppien pelottelua. Jos niitä kuuntelee, niin tuvissakin on 20 cm lunta ja pakkasta, alikessut piiskaa solmuruoskilla aamusta iltaan jne. Tosiasiassa ekat parit viikot istutaan suurimmaksi osaksi oppitunneilla kuten koulussa. Homma pyörii loppujen lopuksi aika järkevästi, ottaen huomioon että muutamalla kantahenkilökuntaan kuuluvalla pyöritetään about 200 alokkaan komppaniaa. Itse yllätyin siitä, miten letkeää läpänheitto oman tuvan porukassa oli heti alkumetreistä.


    • rthrtth

      Parempi kysyä: Miksi helvetissä vaivautua idoktrinaatioon, jos ei tarvitse?

    • ressu.

      Kauhea vaiva ja sumpliminen jonkun vaivasen intin takia. Ite olin töissä ennen inttiä, sitten intissä 9 kk, kotiutus torstaina ja seuraavana maanantaina töihin. Ei tommosista pikku pyrähdyksistä kannata paineita ottaa ja miettiä liikoja.

      • älä jauha paskaa

        Oot ilmeisesti niin paskaduunissa ettei 9kk tulonmenetykset ja intistä aiheutuvat kulut haittaa mitään (n. 22.000 menetykset keskivertopalkansaajalle netto). Vai onko isäukkosi kapiainen joka rahoitti sinua armeijan ajan?


      • ressu. I/08
        älä jauha paskaa kirjoitti:

        Oot ilmeisesti niin paskaduunissa ettei 9kk tulonmenetykset ja intistä aiheutuvat kulut haittaa mitään (n. 22.000 menetykset keskivertopalkansaajalle netto). Vai onko isäukkosi kapiainen joka rahoitti sinua armeijan ajan?

        No minkäs niille ansiomenetyksille mahtaa, asevelvollisuus on kuitenkin nimensä mukaisesti lakiin kirjattu velvollisuus. Ihan omilla säästöilläni rahoitin menoni.


      • Suomi on paska maa
        ressu. I/08 kirjoitti:

        No minkäs niille ansiomenetyksille mahtaa, asevelvollisuus on kuitenkin nimensä mukaisesti lakiin kirjattu velvollisuus. Ihan omilla säästöilläni rahoitin menoni.

        No miten se nyt ne tulonmenetykset muka kuittaa, että kyseinen miehiä sortava pakkotyö / orjuus on kirjattu lakiin nimellä " velvollisuus"?


      • ressu.
        Suomi on paska maa kirjoitti:

        No miten se nyt ne tulonmenetykset muka kuittaa, että kyseinen miehiä sortava pakkotyö / orjuus on kirjattu lakiin nimellä " velvollisuus"?

        Ei voisi ärsyttävämpiä ihmistyyppejä olla, kuin teikäläiset purnaajat, suunsoittajat ja kyseenalaistajat.


    • wefwefwefwefwef

      Olet oikeassa.Sen lisäksi puolustusvoimien olemassaolololla on massiivisen valtava haitallinen vaikutus bruttokansantuotteeseen ja miesten työuriin. Armeija on toimii samalta pohjalta kuin kehitysyhteistyöbudjetti. Maksaa paljon, mutta kukaan ei tiedä miksi se on olemassa ja miksi siitä pitäisi maksaa mitään.

      Jos hyökkää Suomeen, niin puolustusvoimat vain lisäisivät kansan kärsimystä, eivät auttaisi lopputuloksen saavuttamista. Ja sota on aina merkki siitä, että diplomatia on epäonnistunut. Aina. Talvisodassakin Suomi valitsi, että Stalinin kanssa tapellaan, vaikka oltaisiin saatu mittavat maa-alueet Itä-Karjalasta.

    • velvollisuus. . .. .

      Jep Jep, Kyllä sinne Armyyn kaikki menee, jos on terveitä.
      Hae vapautus rauhanajaksi, jos ei nappaa... tai lykkää.
      Tarkoitan : paras on että sinne hakee ne joilla on motivaatiot terveys ja kunto kohdillaan... ja se elämäntilanne.

      Kun toi Venäjä on mitä on, niin Asevelvollisuus pysy....

    • PSJ 2/06

      vajaa 6 kuukautta menee tod nopeesti. intti on aika löysäpaikka nykysin.siis jos on ton lyhimmän ajan, ja on perusterve.

    • Selviytyjä

      Sepä teillä nykyajan nuorilla onkin ongelmana. Siis mennäkö armeijaan vai eikö mennä. Harva tuntee mitään isänmaallisuutta nykymaailmassa, joka on ihan erilainen kuin 70 vuotta sitten. Ei tuo pakoilu kyllä hääviltä kuulosta. Ei siihen inttiin kuole.

      Itse olin aikoinaan aluksi menossa sivariin, mutta kävin sitten intin ja välillä oli rankkaa urheilua, mutta sen jälkeen oli kyllä hyvässä kunnossa. Moni ei mene armeijaan. Puolustusministeri ja se Halla-Ahokin on sivareita. Omissa kavereissakin on monia sivareita.

      Johtajakoulutus toimii itsetunnon kohottajana ja siitä voi olla hyötyä työelämässä. Mutta maailma on tosiaan muuttunut ja entiset arvot, kuten että armeija "pitää" käydä, eivät sisällä enää mitään voimaa, eikä sitä voi enää käyttää "aseena" ketään vastaan.

      Itse ajattelin että olisi hienoa oppia erätaitoja, mutta niitä ei juurikaan uusia oppinut, mutta vitutuksen sietoa oppi ja tarvittaessa pystyy selviytymään kylmässä, märässä ja pimeässä...

    • oiaikoja-oitapoja

      Olen 80-luvulla syntynyt ja en ole tosiaan mikään militaristi. Koen armeijan aikaiailla välttämättömänä pahana maailmassa, mutta silti koin kunnia-asiana täyttää perustuslaillisen maanpuolustusvelvollisuuteni, kuten MIEHEN kuuluukin.

      Joskus tuntuu, että nuorempi ikäpolvi on yhä kiittämättömämpää vuosi vuodelta. Ei haluta tai osata nähdä isompaa kuvaa, vaan ajatellaan kokoajan sitä omaa napaa. Sellaista individualismia, joka tallaa jalkoihinsa kaikki yhteisölliset arvot.

      On totta, että meillä riittää byrokratiaa tässä maassa ja ehkä hieman liikaakin, mutta ajatuksena lienee ettei kukaan jäisi oman onnensa nojaan. Meillä on kuitenkin Suomessa aika helvetin hyvin asiat suhteessa muuhun maailmaan nähden: On ilmainen koulutus, terveydenhuolto ja sosiaalisten riskien kohdalla saa tukia ja avustuksia. On myös ilmaiset kirjastot, urheilupaikat ja kulttuuritapahtumat, joissa harrastaa. Luontokin on meillä harvinaisen puhdas ja sen antimista on jokaisen suomalaisen mahdollisuus nauttia joko ilmaiseksi tai nimellistä korvausta (metsästys/kalastulupa) vastaan.

      On maita, jossa vääristä mielipiteistä, vääränlaisesta elämäntavasta tms saa kuulan kalloonsa. Meillä saa heitellä "pahan kapitalistin" ikkunoihihkin pyörätelineitä, eikä siitä seuraa kuin vähän sakkoja. On totta, että Wahlroossin kaltaiset veropakolaiset ovat yksiä toukkia ja loisia, mutta samanlaista itsekkyyttä pienemmässä mittakaavassa edustaa se, että jättää velvollisuutensa täyttämättä.

      Maanpuolustusvelvolisuudesta irti luikertelu kertoo heikosta luonteesta ja vässykkämäisestä asenteesta. Intti ei ole kiva paikka, eikä siellä ole tarkotus olla kokoajan kivaa. Sen läpikäyminen opettaa todella hyvin sen, että maailma ei pyöri oman navan ympärillä. Liian moni nuoremmasta ikäpolvesta tulee valitettavasti jäämään paitsi tästä arvokkaasta opetuksesta.

      • jaa94

        Kertoisitko mulle, miten intissä pidetään huolta ihmisen perustarpeista kuten riittävistä yöunista, terveellisestä ruuasta yms. Tiedän, että kun harjoitellaan sotaa, yöunet voivat jäädä vähiin mutta jos 0,5-1 vuotta ollaan näin yhtäjaksoisesti, terveys kärsii!
        Miten sitten nuo homeiset kasarmit ja kyseenalainen ruoka joissain varuskunnissa? Onko oikein että kansalaisvelvollisuutta suorittavat miehet saavat ala-arvoisempaa ruokaa kuin esimerkiksi vangit!?
        Asiat, miksi suhtaudut nuivasti inttiin ovat puhtaasti omasta terveydestä huolehtemiseen liittyviä seikkoja!


    • oiaikoja-oitapoja

      Homeiset kasarmit ovat kyllä ongelma osassa varuskuntia. Tämä on valitettava ja häpeällinen totuus, eikä sitä käy kieltäminen.

      Muuten en ihan ymmärrä huolenaiheitasi. Esim puheet unen riittämättömyydestä ovat roskaa. Kasarmilla ollessa hiljaisuus koittaa klo 22. Jos herätys koittaa klo 6. Siinä on aikaa nukkua 7 - 8 h. Tähän päälle kun laskee iltavapaay klo 18 -> voi varuskunnassa ollessa nukkua jopa 10 tuntia kevyesti. Tähän kun lisätään lomat joiden aikana voi nukkua vaikka päivät läpeensä, niin takuulla ei varusmiesplavelus jää kesken unen puutteen takia.

      Ruoka taas oli vekaralla esimerkiksi erittäin ravitsevaa ja terveellistä. Armeijassa ruokailu pyritään järjestämään aamulla, päivällä, alkuillasta ja illasta (vapaaehtoinen iltapala). Voi myös helposti jemmata kaappiinsa tonnikalaa ja muuta tarpeellista, jos nälkä yllättää vaikka ruokailun välillä tai yöllä. Kannattaa myös ostaa purkki d-vitamiini ja pussi omenoita, niin jaksaa paremmin talvellakin. Sitähän varten päivärahaa maksetaan. Voin sanoa, että intin aikana itse söin paljon säännöllisemmin ja monipuolisemmin kuin siviilissä ollessa.

      Niin tottakai oma terveys menee ennen inttiä näin rauhan aikana. En minä sitä ole kieltämässä. Jos koet, että terveytesi voisi romahtaa varusmiespalveluksen aikana, niin kannattaa toki valita sen asemasta esim sivari tai hakea vapautus. Vapautus myönnetään jos sille on lääketieteellisiä perusteita.

      • jaa94

        Kiitos kun jaksat vastata. On mukava kuulla jos asiat ovat noin kuten sanot. Aina ei intissäkään noudateta ohjeita vaikka muut instituutit saisivat ottaa mallia Puolustusvoimista sääntöjen noudattamisessa.
        Varusmiehethän antoivat korkeimman arvosanan omasta armeija-ajastaan viime keväänä eli eipä asiat kovin huonosti ole!
        Hyvää joulu ja uutta vuotta!


      • major domus
        jaa94 kirjoitti:

        Kiitos kun jaksat vastata. On mukava kuulla jos asiat ovat noin kuten sanot. Aina ei intissäkään noudateta ohjeita vaikka muut instituutit saisivat ottaa mallia Puolustusvoimista sääntöjen noudattamisessa.
        Varusmiehethän antoivat korkeimman arvosanan omasta armeija-ajastaan viime keväänä eli eipä asiat kovin huonosti ole!
        Hyvää joulu ja uutta vuotta!

        Oiaikoja-oitapoja puhuu asiaa. Ruoka on terveellistä ja ravitsevaa intissä, minäkään en aina siviiliissä syö niin hyvin, vaikka urheilen edelleen aktiivisesti ja jopa kilpailen.

        Ja tosiaan oma varusmiespalvelus on 80-luvun lopulta, sen jälkeen on kertauspäiviä tullut jotakin luokkaa 80 ja siinä on nähnyt aika lailla myös varusmiesten elämääkin ja lähipiirissä on koko ajan ollut varusmiehiä.

        Lepoaika voi olla joskus tiukilla, mutta vastaavasti intissä jos missä oppii lepäämään aina kun siihen on tilaisuus.

        Aina ei ole intissä kivaa, vituttaa varmasti joskus, mutta jos vertaa vaikka työelämään, niin milloinkas töissäkään on aina kivaa? Sietokyky vaikeuksia kohtaan kasvaa, oppii näkemään asioita vähän eri valossa, kun on oikeasti pakko tehdä jotakin, johon ei ole suurta kiinnostusta.

        Se kuusi kuukautta on tosi lyhyt aika. Enkä ole juuri ketään tavannut, joka olisi katunut sitä, että kävin intin. Ja toisaalta sellaisia hemmoja taas on tullut vastaa, jotka ova manailleet, että miksi tuki lähdettyä sivariin.


    • intti alas

      Intin käyminen on pahin itsepetoksen ilmentymä mitä mies voi itselleen tehdä.

      Ei valtiolle voi olla velkaa vain siksi,että on syntynyt mieheksi. Maksetaanhan jo verojakin. Vasta-argumentointi on surkealla tasolla , koska sukupuolisidonnaista asevelvollisuutta ei voida perustella mitenkään.

      Ja on todella perseestä, kun intissä joutuu ostelemaan tonnikalapurkkeja ja lisäravinteita vain siksi, että pysyisi terveenä pakkopalveluksen aikana. Vangeillakin on asiat paremmin. Herätkää nuoret miehet! Teitä kustaan silmään!

      • major domus

        Ensinnäkin normaalin kirjoissa oleva nuorimies ei tarvitse lisäravinnepurkkeja saatika mitään tonnikalaa(?) selvitäkseen terveenä intistä. Ilmeisesti näitä horisevalla tyypillä ei ole mitään omakohtaista kokemusta asiasta.

        Tavallisella tervejärkiselle miehelle maanpuolustusvelvollisuus on luonnollinen asia, ei tarvitse lähteä sössöttämään sukupuolisidonnaisuudesta tai muusta vastaavasta. Itsenäisellä valtiolla on aina jonkinlainen maanpuolustus, meillä se sattuu olemaan varsin taloudellinen ratkaisu, yleinen asevelvollisuus ja reserviläisarmeija. Ratkaisu on erittäin kustannustehokas, sillä on kansan tuki, se ehkäisee militaristista kiihkoilua ja intti vieläpä opettaa monille sellaisia taitoja, joista on hyötyä muussakin elämässä.


    • efWEFwefWEF

      Oho, kylläpä sitä kirjoitellaankin 1970 - luvun tyylillä. Vai että "normaalin kirjoissa"?
      Mitä kuuluu, herra Kekkonen? Onko helvetti tarpeeksi kylmä?


      Kävin intin ja voin sanoa, että nälkä sekä unen puute oli jatkuvaa.


      Vakavasti artikuloiden on todettava, että leirimuonituksessa taistelija tarvitsee lisämuonaa nimenomaan tonnikalan ja suklaan/vitamiinien muodossa. Se on suuri sääli, että Major Domuksen kaltaiset idiootit eivät myönnä tosiasioita.

      Major Domuksen kehäpäättelyllä mikään ei uudistuisi, joten jätetään vanhoillisen mielipiteet omaan arvoonsa. Asevelvollisuusasrmeija on täysin tehoton ja kallis järjestelmä ja joka haittaa bruttokansantuotettamme.

      Ja muutenkin nuo väitteesi ovat tunnepohjaista lätinää vailla faktapohjaa.Miten niin puolustusvoimat ehkäisee militaristista kiihkoilua, opettaa "taitoja joista on hyötyä muussakin elämässä"? Mitä ne sellaiset taidot ovat, työn välttelytaidotko? Mikäli kehut intin maailman paskinta johtajakoulutusta, niinkerrotko vielä sellaisen työpaikan, jossa alaisia saa kohdella kuin roskaa ja huutaa heille?

      Olet pahvi.

      • ergergeragergergg

        Armeijafaneille tiedoksi:
        RESRVILÄISARMEIJALLA EI OLE KÄYTTÖÄ KRIISIN AIKANA, KOSKA RESERVILÄISTAISTELIJAT LUOKITELLAAN ASEISTETUIKSI RIKOLLISIKSI.

        Etkö usko? Voit tarkistaa asian. Sodan ajan sijoitus määrittää , kohdellaanko sotilaana vai terroristina.

        Meitä reserviläisiä on kustu silmään.


      • Major Domus
        ergergeragergergg kirjoitti:

        Armeijafaneille tiedoksi:
        RESRVILÄISARMEIJALLA EI OLE KÄYTTÖÄ KRIISIN AIKANA, KOSKA RESERVILÄISTAISTELIJAT LUOKITELLAAN ASEISTETUIKSI RIKOLLISIKSI.

        Etkö usko? Voit tarkistaa asian. Sodan ajan sijoitus määrittää , kohdellaanko sotilaana vai terroristina.

        Meitä reserviläisiä on kustu silmään.

        Täällähän näyttää näin joulun aikoihin olevan liikkeellä aivan käsittämättöntä sakkia!

        "Vakavasti artikuloiden on todettava, että leirimuonituksessa taistelija tarvitsee lisämuonaa nimenomaan tonnikalan ja suklaan/vitamiinien muodossa."

        Pistäpä tästä jokin tutkimus, jolla todistat hölynpölyväitteesi. Allekirjoittanut kävi tosiaan intin 80-luvun lopulla, jolloin muonitus ei ollut sitä tasoa kuin nyt ja silti leireillä oltiin muutama viikko putkeen. Mitään tarvetta ei ollut lisäravinteisiin, toki sotilaskodissa käytiin, mutta mitään nälkää ei nähty muutenkaan.

        "Asevelvollisuusasrmeija on täysin tehoton ja kallis järjestelmä ja joka haittaa bruttokansantuotettamme." Tähänkään et kykene laittamaan mitään faktaa, vain huudat. Toiseksi, et ole mikään puolustus- tai sotilaspolitiikan asiantuntija, itse asiassa arvelisin olevani siinä sinua edellä, vaikken väitäkää paljon tietäväni. Sen verran tiedän, että kriisinhallinta- ja rauhanturvaoperaatioissa suomalaiset reserviläiset ovat saaneet ammattisotilailta tunnustusta.

        Ja juuri militarista kiihkoilua asevelvollisuus hillitsee! Kun nuori mies käyt intin, kokee vaikeuksiakin, mutta saa myös onnistumisia, viettää aikaa monenlaisten taustojen omaavien kavereiden parissa, se laajentaa näkemystä yhteiskunnasta ja opettaa ihan oikeasti tervettä kansallistuntoa, eikä militarista hörhöilyä.

        Ja vastaavasti, tiedätkö millainen väki hakeutuu ammattisotilaiksi niissä maissa, joissa on palkka-armeija? Vastaus on että roskaväki, tappelijat, kiihkoilijat ja koulupudokkaat. Johtotehtäviin toki löytyy tasokasta ainesta sotakoulujen kautta, mutta rivimosuriksi päätyy vain tappelunhaluinen macho.

        Armeijan johtajakoulutus on ihan ok, sitä arvostetaan tutkimustenkin mukaan. Kyse on ihmisten johtamisesta eikä huutamisesta. Jos sinulle on huudettu, niin katso peiliin, vika voi löytyä sieltä.


      • pellelle
        Major Domus kirjoitti:

        Täällähän näyttää näin joulun aikoihin olevan liikkeellä aivan käsittämättöntä sakkia!

        "Vakavasti artikuloiden on todettava, että leirimuonituksessa taistelija tarvitsee lisämuonaa nimenomaan tonnikalan ja suklaan/vitamiinien muodossa."

        Pistäpä tästä jokin tutkimus, jolla todistat hölynpölyväitteesi. Allekirjoittanut kävi tosiaan intin 80-luvun lopulla, jolloin muonitus ei ollut sitä tasoa kuin nyt ja silti leireillä oltiin muutama viikko putkeen. Mitään tarvetta ei ollut lisäravinteisiin, toki sotilaskodissa käytiin, mutta mitään nälkää ei nähty muutenkaan.

        "Asevelvollisuusasrmeija on täysin tehoton ja kallis järjestelmä ja joka haittaa bruttokansantuotettamme." Tähänkään et kykene laittamaan mitään faktaa, vain huudat. Toiseksi, et ole mikään puolustus- tai sotilaspolitiikan asiantuntija, itse asiassa arvelisin olevani siinä sinua edellä, vaikken väitäkää paljon tietäväni. Sen verran tiedän, että kriisinhallinta- ja rauhanturvaoperaatioissa suomalaiset reserviläiset ovat saaneet ammattisotilailta tunnustusta.

        Ja juuri militarista kiihkoilua asevelvollisuus hillitsee! Kun nuori mies käyt intin, kokee vaikeuksiakin, mutta saa myös onnistumisia, viettää aikaa monenlaisten taustojen omaavien kavereiden parissa, se laajentaa näkemystä yhteiskunnasta ja opettaa ihan oikeasti tervettä kansallistuntoa, eikä militarista hörhöilyä.

        Ja vastaavasti, tiedätkö millainen väki hakeutuu ammattisotilaiksi niissä maissa, joissa on palkka-armeija? Vastaus on että roskaväki, tappelijat, kiihkoilijat ja koulupudokkaat. Johtotehtäviin toki löytyy tasokasta ainesta sotakoulujen kautta, mutta rivimosuriksi päätyy vain tappelunhaluinen macho.

        Armeijan johtajakoulutus on ihan ok, sitä arvostetaan tutkimustenkin mukaan. Kyse on ihmisten johtamisesta eikä huutamisesta. Jos sinulle on huudettu, niin katso peiliin, vika voi löytyä sieltä.

        Ihan posketonta scheissea. Et ole käynyt armeijaa tai sitten olet ollut vapautettu pakkopalveluksesta.

        Leireillä "muona" oli säädytöntä noppasoppaa tai napalmipuuroa ja juotavaksi punaista sekamehua. Proteiininlähdettä ei ollut nimeksikään. Omien eväiden voimalla sitä leireillä jaksettiin.

        Asevelvollisuusarmeija haittaa bruttokansantuotetta, sillä osa työikäisestä miesväestöstä on tuottamattomassa pakkotyössä. Puolustusvoimien todelliset kulut ovat paljon korkeammat kuin 2, 3 mrd euroa TUOTTAMATTOMASTA TYÖSTÄ. Olet tosiaan typerä pahvi, etkö olekin?


        Väitätkö Ison Britannian armeijaa roska-armeijaksi?

        Vuonna 2020 Yhdistyneiden Kuningaskuntien armeija koostuu 120 000 sotilaasta, joista 30 000 on reserviläisiä. Ja kaltaisesi tollot vaahtoavat vakavalla naamalla, että Suomen 230 0000 sotilasta on absoluuttinen minimi. Sehän todistaa, että asevelvollisuusarmeija on täysin kustannustehoton.

        Epäilen ,ettet ole inttiä koskaan käynytkään. Väitteesi muonasta kasarmiolosuhteiden filantropiasta ovat tunteellista roskaa.


      • ergerehehth
        Major Domus kirjoitti:

        Täällähän näyttää näin joulun aikoihin olevan liikkeellä aivan käsittämättöntä sakkia!

        "Vakavasti artikuloiden on todettava, että leirimuonituksessa taistelija tarvitsee lisämuonaa nimenomaan tonnikalan ja suklaan/vitamiinien muodossa."

        Pistäpä tästä jokin tutkimus, jolla todistat hölynpölyväitteesi. Allekirjoittanut kävi tosiaan intin 80-luvun lopulla, jolloin muonitus ei ollut sitä tasoa kuin nyt ja silti leireillä oltiin muutama viikko putkeen. Mitään tarvetta ei ollut lisäravinteisiin, toki sotilaskodissa käytiin, mutta mitään nälkää ei nähty muutenkaan.

        "Asevelvollisuusasrmeija on täysin tehoton ja kallis järjestelmä ja joka haittaa bruttokansantuotettamme." Tähänkään et kykene laittamaan mitään faktaa, vain huudat. Toiseksi, et ole mikään puolustus- tai sotilaspolitiikan asiantuntija, itse asiassa arvelisin olevani siinä sinua edellä, vaikken väitäkää paljon tietäväni. Sen verran tiedän, että kriisinhallinta- ja rauhanturvaoperaatioissa suomalaiset reserviläiset ovat saaneet ammattisotilailta tunnustusta.

        Ja juuri militarista kiihkoilua asevelvollisuus hillitsee! Kun nuori mies käyt intin, kokee vaikeuksiakin, mutta saa myös onnistumisia, viettää aikaa monenlaisten taustojen omaavien kavereiden parissa, se laajentaa näkemystä yhteiskunnasta ja opettaa ihan oikeasti tervettä kansallistuntoa, eikä militarista hörhöilyä.

        Ja vastaavasti, tiedätkö millainen väki hakeutuu ammattisotilaiksi niissä maissa, joissa on palkka-armeija? Vastaus on että roskaväki, tappelijat, kiihkoilijat ja koulupudokkaat. Johtotehtäviin toki löytyy tasokasta ainesta sotakoulujen kautta, mutta rivimosuriksi päätyy vain tappelunhaluinen macho.

        Armeijan johtajakoulutus on ihan ok, sitä arvostetaan tutkimustenkin mukaan. Kyse on ihmisten johtamisesta eikä huutamisesta. Jos sinulle on huudettu, niin katso peiliin, vika voi löytyä sieltä.

        Oli teillä kyllä ihme leirit, kun sotilaskodissakin kävitte leirien aikana. Voi sitä kultaista 1980- lukua....hahahah olet tollo.


      • Major Domus
        ergerehehth kirjoitti:

        Oli teillä kyllä ihme leirit, kun sotilaskodissakin kävitte leirien aikana. Voi sitä kultaista 1980- lukua....hahahah olet tollo.

        Teille pojuille tiedoksi, että PV:n ampuma-alueilla on sotilaskodit, vaikkapa Pahkajärvellä, Sotinpurolla tai Rovajärvellä, lisäksi voipi pyöriä paikalla vaikka sotilaskotiautokin eli se siitä sodesta ja tämä oli kyllä myös 80-luvulla kuin myös vuonna 2013, jolloin olin viimeksi kertaamassa. Jos teilä pojuilla on sitten sellaista tietoa, ettei enää vuonna 2014 ole sotilaskotitoimintaa ampuma-alueilla, niin olettehan niin ystävällisiä, että laitatte linkin!

        Ja jos te pullamössöpojat ette pärjänneet ampumaleireillä ja minun ikäluokkani pärjäsi, niin missähän on vika? Onkohan siinä, että olette poispilattuja? Myönnän, että omana varusmiesaikanani RUK:n muonat kasarmilla eivät olleet kovinkaan kummoisia, sen sijaan metsässä asia oli jees ja Savon Prikaatissa en koskaaan valittanut ravinnosta.

        Toisekseen, alokasajan cooperissa meni 3600 metriä ja intin pöperöitä syöden ja painoa kasvattaen kokelasajallakin meni 3500. Nimittäin paino kasvoi intin loppuajalla, vaikka metsä iskikin aika reilusti, enkä mitenkään todellakaan kokenut itseäni aliravituksi.

        Ja tuo "tuottamaton pakkotyö" on nyt vain yksi näkemys. Voipihan sitä miettiä, kuinka kalliiksi tulisi vaikka 60 000 miehen ammattiarmeija, joka sinänsä olisi täysin riittämätön maanpuolustuksen kannalta.

        Ja kyllä, ammattiarmeijan miehistötehtäviin hakeutuu puolirikollinen roskaväki. Palkka näistä tehtävistä on kehnonlainen ja koulutus on armeijan itsensä antamaa eikä siviilipuolen koulutusvaatimukset ole ihmeelliset, joten voikohan kukaan ihan tosissaan kuvitella älykkäiden, vastuullisten ja lainkuuliaisten kansalaisten hakeutuvan ammattisotilaiksi miehistötehtäviin? Jos joku sitten alkaa vänkäämään kaikenlaisista special forces-miehistä, niin sehän on ihan eri juttu.

        Ja ihan vapaasti voitte epäillä meikäläisen intin käymisestä, kertausharjoituspäiviä on lähemmäs 90 ja aika monta reservin ylennystäkin, tosin enää ei voi yletä. Itse kyllä epäilen teidän kaltaisianne pullamössöpellejä. Jos asenteet ovat tuolla tasolla, miksi ihmeessä ette hakeutuneet siviilipalvelukseen tai totaalikieltäytyjiksi? Ja olisihan varmaan ne hullunpaperitkin irronneet. Olisitte säästyneet kaikelta siltä kurjuudelta, josta nyt itkette.


      • Johan repesi
        Major Domus kirjoitti:

        Teille pojuille tiedoksi, että PV:n ampuma-alueilla on sotilaskodit, vaikkapa Pahkajärvellä, Sotinpurolla tai Rovajärvellä, lisäksi voipi pyöriä paikalla vaikka sotilaskotiautokin eli se siitä sodesta ja tämä oli kyllä myös 80-luvulla kuin myös vuonna 2013, jolloin olin viimeksi kertaamassa. Jos teilä pojuilla on sitten sellaista tietoa, ettei enää vuonna 2014 ole sotilaskotitoimintaa ampuma-alueilla, niin olettehan niin ystävällisiä, että laitatte linkin!

        Ja jos te pullamössöpojat ette pärjänneet ampumaleireillä ja minun ikäluokkani pärjäsi, niin missähän on vika? Onkohan siinä, että olette poispilattuja? Myönnän, että omana varusmiesaikanani RUK:n muonat kasarmilla eivät olleet kovinkaan kummoisia, sen sijaan metsässä asia oli jees ja Savon Prikaatissa en koskaaan valittanut ravinnosta.

        Toisekseen, alokasajan cooperissa meni 3600 metriä ja intin pöperöitä syöden ja painoa kasvattaen kokelasajallakin meni 3500. Nimittäin paino kasvoi intin loppuajalla, vaikka metsä iskikin aika reilusti, enkä mitenkään todellakaan kokenut itseäni aliravituksi.

        Ja tuo "tuottamaton pakkotyö" on nyt vain yksi näkemys. Voipihan sitä miettiä, kuinka kalliiksi tulisi vaikka 60 000 miehen ammattiarmeija, joka sinänsä olisi täysin riittämätön maanpuolustuksen kannalta.

        Ja kyllä, ammattiarmeijan miehistötehtäviin hakeutuu puolirikollinen roskaväki. Palkka näistä tehtävistä on kehnonlainen ja koulutus on armeijan itsensä antamaa eikä siviilipuolen koulutusvaatimukset ole ihmeelliset, joten voikohan kukaan ihan tosissaan kuvitella älykkäiden, vastuullisten ja lainkuuliaisten kansalaisten hakeutuvan ammattisotilaiksi miehistötehtäviin? Jos joku sitten alkaa vänkäämään kaikenlaisista special forces-miehistä, niin sehän on ihan eri juttu.

        Ja ihan vapaasti voitte epäillä meikäläisen intin käymisestä, kertausharjoituspäiviä on lähemmäs 90 ja aika monta reservin ylennystäkin, tosin enää ei voi yletä. Itse kyllä epäilen teidän kaltaisianne pullamössöpellejä. Jos asenteet ovat tuolla tasolla, miksi ihmeessä ette hakeutuneet siviilipalvelukseen tai totaalikieltäytyjiksi? Ja olisihan varmaan ne hullunpaperitkin irronneet. Olisitte säästyneet kaikelta siltä kurjuudelta, josta nyt itkette.

        Ampumaleirit? Ammunnoissa ja kohdistusammunnoissa menee max 4 tuntia.

        Taitaa kalavalheet paljastua....Et ole inttiä käynyt, todennäköisesti oletkin joku vanha katkeroitunut nainen.

        Ampuma-alueilla ei todellakaan ole mitään sotilaskotitoimintaa, senkin valehteleva mummo.

        Ja 3500 Cooperissa? Lopeta jo tuo naurettava valehtelu , Irmeli.


      • vai ei sodea?
        Johan repesi kirjoitti:

        Ampumaleirit? Ammunnoissa ja kohdistusammunnoissa menee max 4 tuntia.

        Taitaa kalavalheet paljastua....Et ole inttiä käynyt, todennäköisesti oletkin joku vanha katkeroitunut nainen.

        Ampuma-alueilla ei todellakaan ole mitään sotilaskotitoimintaa, senkin valehteleva mummo.

        Ja 3500 Cooperissa? Lopeta jo tuo naurettava valehtelu , Irmeli.

        Johan repesi-tyypillä ei ole kyllä kaikki patruunat lippaassa. Eipä ole hemmo ollut intissä, jos ei kerran ole ollut ampumaleirilläkään. Ja sotilaskotikin taitaa olla tuttu vain isojen poikien puheista. Selvää sivariainesta ja vielä sitä nössykkäväkeä, joka viettää koko sivarin Lapinjärvellä munia kaivellen.


    • olesnythiljaaIrmeli

      Onko reservinupseerin(hah) luetun ymmärtämisessä ongelma?

      Valehtelusi saa ihmeellisiä sävyjä, ampumaleirejä ei ole olemassakaan. On taisteluharjoitusleirejä ja ammuntoja, mutta ei ampumaleirejä.

      Sivarit ovat asiallista porukkaa ,joita koulutetaan siviilihallinnon sektoriin, ei minulla ole mitään heitä vastaan. On outoa jos vänrikki , jollainen väität olevasi vihaa tuolla tavoin siviilipalvelusmiehiä. Mutta ethän sinä Irmeli ole inttiä nähnytkään. paitsi ukkovainaasi kertomina juttuina.

      Uskomatonta ,että vakavissasi halveksit ammattiarmeijoita. Suomi on euroopan mittakaavassa asevelvollisuuksineen kuin ulkomuseo menneisyydestä. Mutta inttiä et ole käynyt, Irmeli.

      • Usko pois

        Jep, leireillä ei saa lainkaan safkaa ja sodet on pääesikunnan ja sotilaskotiliiton yhteisellä päätöksellä lopetettu lähes kaikista varuskunnista ja ampuma-alueilta myös.
        Ja kapiaiset on sadisteja tai muuten mielenvikaisia ja vievät varusmiesten ihmisarvon. Siksi intin käyneet onkin aivan sekaisin ja paluu normielämään kestää vuosia.


      • Voi3lämänäitäjuntteja

        -07 oltiin melkein joka toinen viikko Sotinpurolla AMPUMALEIRILLÄ. Mee muualle sönköttää puutaheinää.


    • Intti=mielisairaala

      Asevelvollisuusarmeija Suomessa on luhistumassa. Vuonna 2014 intin kävi kaikkien aikojen minimaalisin miesikäluokka, vaikka syntyneiden poikalapsien määrä on pysynyt jotakuinkin vakiona. Heistä 24800 määrättiin varusmiespalvelukseen, joista yli 4100 keskeytti.

      Major Domus on Irmeli. Älkää missään nimessä uskoko jotakin fasistista mummoa, jonka ukko on saattanut käydä armeijan 1960- luvulla. Leirimuona on säädytöntä noppasoppaa ja näkkileipää, ei siellä pärjätä ilman omia eväitä.

      Muutenkin laitos, joka on omistautunut väkivallan ja tappamisen kulttuurin harjoittamiseen, pitäisi lakkauttaa välittömästi.

      • Maaret

        Intti pois ja tilalle ammattisotilaat, silloin kaikki natsit voisi harjoitella tappamista eikä nuoria miehiä tarvitsisi rääkätä puolta vuotta. Kaikille parempi juttu, varmaan löytyisi riittävästi väkivaltaisia sotahulluja ammattisotilaiksi ja tavalliset nuoret miehet voisi opiskella, seurustella, käydä duunissa, harrastaa, matkustella ym. eikä tarvitsi hulluna pelätä intin kauheuksia.


      • sotamies Uuno

        Millon kävit intin? Miksi noin helvetin katkera?


      • lääkäri

        Ottakaa lääkkeet. Vai otettu lääke auttaa. Ja oikea.


    • Ei se kaikille sovi

      C paperit, syinä ahdistus,paniikkihäiriö ja vaikea masennus. Ollut jo nuoruudesta asti kun isäpuoli hyväksikäytti, että turha valittaa että kaikki nämä ahdistuneet ja masentuneet olisivat heikkoja tai lusmuja..

    • Juhani ja liisi

      Jos käy suomen intin pääseekö helpommin isiksen joukkoihin tekemään mitä hulluimpia mielitekoja?

    • Todellisuus

      Hah! Todella mielenkiintoista kun ihmiset väittelee eikä kukaan kerro todellisuutta. Naurettavaa. Siis kukaan oikea mies ei ikipäivänä mene armeijaan vaan kaikki miehet menee vankilaan. Armeijaan menee juurikin kaikki munattomat naiselliset pellet jotka ei ymmärrä mistään mitään. Jokainen vankila kundi on pätevämpi parempi voimakkaampi ihminen ihan missä vain kuin munaton armeija poika. Armeijasta tulee miehiä? Hah pask.a puhetta armeijasta tulee korkeintaa pieni kullisia mielenvikaisia ääliöitä jotka ei omaa mitään mielipiteitä ja elää ainoastaan naisen tossun alla (tuskin edes saa naista. Toisaalta tätähän kaikki naiset haluaa kun synnyttää tälläisiä elukoita, sillä kaikki feministit on täydellisiä kusipäitä ja demoneja) ja jos joku tähän väliin sanoo että kuka maatamme puolustaan niin ei ainakaan pakotetut luuserit. Maan puolustus täytyy lähteä ihmisestä jotta sillä olisi jotain arvoa ja jos täytyy pakolla niin ei suomi ansaitse olla edes maa. Mitä tasaarvoon tulee niin olemme todella kaukana siitä eli kaikille velvollisuus tai ei kenellekkään tai naisille pakko synnytys ja miehille armeija. Mutta feministit sun muut pellet taistelee kaikin keinoin tasaarvoa vastaan ja haluavat vain omaa etua. Totuus oli tässä joten rukoillaan ja toivotaan kaikki että ihmiset muuttuvat ja myöntävät tämän. Rakkautta kaikille.

      • rakkaudella

        Armeijassa pojista tulee miehiä, voi saada erittäin edullisesti ammattikoulutuksen/ ABC-ajokortin/ lentoluvan, mikäli hakeutuu oikeisiin yksikköihin.
        Mitä hemmetin hiiriä Suomen nuorista miehistä on nykyisin tullut?

        Rukoillaan, että joku jumala tai al-ghaida & isis kumppaneineen pelastaa meidät?
        Kaikkien kannattaa katsoa kansalaisaloite.fi. (vaatii tunnustautumisen)
        Siellä voi ehkä yrittää vaikuttaa asioihin?


    • jfkjfsdksskdl

      Armeijassa ihmisestä tulee sama kuin autonomisesta, itseajavasta autosta kytkettäisiin autonomiset toiminnot pois päältä ja "rattia" kääntääkin eri kuljettaja, antaen komentoja tyyliin: "käännös oikeaan päin, suuntana ruokala, tahdissa mars!". Jarrutkin löytyy, "osasto seis!" :D
      Komppanian vääpeli 90-luvun puolivälissä oli varma että meillä on asennettuna jopa päänsisäinen videokamera kun antoi komennon että kuvatkaa kun näytti jonkin jutun :P DVD:tä ei ollut silloin vielä joten VHS-nauhani lienee jo haalistunut kun enää muista mitä kuvasin xD

    • Appina

      Mene armeijaan, tappele! Me teemme susta apinan!

    • lksdfdjlsjfkls

      Ei kannata. Sota on aina päättäjien itse aiheuttama, sotikoot sitten ihan keskenänsä kun kerran aloittivatkin, minua ei kiinnosta.

    • Eki71

      Allekirjoittanut kävi intin vuonna -90 tai -91

    • tulta.mies.munlle.joo

      Älkää nyt saattana armeijaan menkö! Tämä maa, ja Eurooppa valloitetaan matujen toimesta jo muutenkin! Koti, Uskonto ja Isämaa on niin rasismia!!! Matu-ukoille ja niiden uskomuksille ja arvoille pitää antaa tilaa!!! Ja kuka hullu haluaisi mennä rintamalle sotimaan, kun meillä on kotirintamalla uusi viides kolonna auliine suvakkinaisineen...?

    • Suosittelen käymään pois .... tulet oppimaan (jos haluat oppia) taitoja, joita ei tule Pokemon Go:ta pelatessa (tsori ... oli ihan pakko piikata). Katsoppas vaikka Armanin "Täällä Pohjantähden Alla" PV-pätkä ja kuuntele, mitä mietteitä sieltä tulee julki. Vieläkin tänä päivänä ... moni työpaikka voi olla katkolla, ilman suoritettua asepalvelusta. Jos aiot opiskelemaan, niin selvitä, mitä hyvityksiä (opintoviikkoja) saat esim. AUK:sta, tai RUK:sta ... vaihetelee tiedekunnittain.
      Kiva reissu oli ... 330 palveltuna. Kauanpäälle CE-kortti, sekä työpaikka plakkarissa, kun siirtyi reserviin.

      • puskapahetta

        "moni työpaikka voi olla katkolla, ilman suoritettua asepalvelusta."

        Paskapuhetta.


    • Anonyymi

      Kannattaa hankkia mahdollisimman huono kuntoisuusluokka, koita löytää itsestäsi jokin sairaus on ongelma jolla kuntoisuusluokan saa mahdollisimman alas. Tämä ei ehkä pelasta armeijalta mutta lyhentää olinaikkaa

    • Anonyymi

      Kyllähän palveluksen voi välttää hyvinkin

    • Anonyymi

      Turhaa touhua, yhtä turhaa kuin vastailla näihin 2014 kirjoitettuihin keskusteluihin.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      57
      2315
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      73
      1940
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      55
      1735
    4. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      169
      1703
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1641
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1619
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1524
    8. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1357
    9. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1321
    10. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      1
      1218
    Aihe