Paras kamera liikkuvien koirien kuvaamiseen?

Venlaza

Tarkoitus olisi ostaa entisen canon 300d:n tilalle uusi järkkäri koirien ja muiden eläinten valokuvaukseen. Osaisiko joku suositella alle 600€ canonin kameraa, jossa kuvat eivät tärähtäisi/olisi huonolaatuisia vaikka koira hyppisi ja juoksisi ainakin 5 metriä kameraa kauempana.

13

1748

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Canonisti minäkin

      Aika mahdoton yhtälö niin Canonilla kuin muillakin merkeillä. Tuohon hintaan ei ole mahdollista saada kameraa joka laskisi riittävän nopeasti ja siihen valovoimaista, nopeasti tarkentavaa objektiivia.

      Opettele kuitenkin käyttämään kamerassa, niin kuvat paranevat ainakin kirkkaassa päivänvalossa. Älä käytä typeriä ohjelmia, vaan opettele kuvaamaan aukkoautomaatilla. Valitse riittävän lyhyt aika ja anna kameran valita aukko.

      Opettele käyttämään vain keskimmäistä tarkennuspistettä. Jos muistan oikei, 300D:kin pystyy valitsemaan pisteet.

      Jos ei auta, niin käytä raha parempaan objektiiviin, koska kunnollista runkoa et saa 600€:lla. Esimerkiksi f/1.8 85 mm käytettynä voisi olla hyvä.

    • hyppisi ja juoksisi

      Kannattanee ostaa kaksi kameraa Canon ja toinen joka sopii liikkuvien koirien kuvaamiseen.

      • Kuvia saa

        Muillakin merkeillä, kuin Canoneilla, olen kyllästynyt näihin täällä roikkuviin Canonien mainosmiehiin. Kuvailen tietenkin surkealla marginaalimerkillä, mutta kokeilisin asettaa jatkuvan tarkennuksen ja sarjakuvauksen valikoista päälle.


      • Canonisti minäkin
        Kuvia saa kirjoitti:

        Muillakin merkeillä, kuin Canoneilla, olen kyllästynyt näihin täällä roikkuviin Canonien mainosmiehiin. Kuvailen tietenkin surkealla marginaalimerkillä, mutta kokeilisin asettaa jatkuvan tarkennuksen ja sarjakuvauksen valikoista päälle.

        Canonilla on Suomessa niin vahva valta-asema, että kameroita tuntemattomat kysyvät asioita helposti tuon tutun tuotemerkin alla. Sen vuoksi näissä kysymyksissä kannattaa merkki jättää huomiotta, kun kirjoittelee vastauksia. (Toki siinä joku mainosmies pahastuu, mutta antaa pahastua.)

        Törmäsin juuri tuohon tilanteeseen, kun yksi työkaveri halusi ostaa ensimäisen järjestelmäkameransa. Sen piti olla ehdottomasti Canon. Hänen käytössään pienempi runko, jossa on hyvin piirtävä, valovoimainen 35 kinovastaava, on paljon parempi. Canonilla ei ole oikein kelvollista pienikokoista runkoa ja hyvä croppi prime on tulossa vasta nyt tulevan vuoden vaihteen tienoilla.


    • täh???

      Ihan mikä tahansa kamera sulla onkin, laita automaatit päälle niin onnistuu.

    • LäskiLotta

      "Osaisiko joku suositella alle 600€ canonin kameraa, jossa kuvat eivät tärähtäisi/olisi huonolaatuisia vaikka koira hyppisi ja juoksisi ainakin 5 metriä kameraa kauempana. "

      Melko läski koira jos maa tärisee 5 m päästäkin vielä.

      Laita koira laihikselle, niin kuvista tulee pian paljon parempia.

    • viestin lähettäjä

      Ite oot läski. Ei nähtävästi tälläisiltä sivustoilta voi mitään kysyä, kun kukaan ei osaa vastata edes ystävällisesti. Mitä minä sille voin jos kameraani en osaa vielä käyttää.

      • Canon 70 D

      • LäskiLotta

        "Mitä minä sille voin jos kameraani en osaa vielä käyttää."

        Tällöin tulee toki ostaa uusi kamera.

        Ehkä se todellakin auttaa :-)


    • esimerkkejä

      Muiden ottamista kuvista voi ottaa mallia, esim. https://www.flickr.com/search?text=dog run&sort=relevance

      Jos jollain tietyllä kameralla otetuista kuvista haluaa esimerkkejä, niin tuonne hakukenttään voi kirjoittaa lisäksi kameramallinkin. Kuitenkin noista mieluummin kannattaa katsoa, millä suljinajalla ym. asetuksilla kuva on saatu. Kykeneekö oma kamera ko. suljinaikoihin? Kyllä vaan, myös 300D. Löytyykö linssistä riittävän suurta aukkoa? Ei välttämättä, mutta ongelmaa voi kiertää kuvaamalla valoisana päivänä, tai nostamalla ISOa, jota tosin rajoittaa rungon kyky tuottaa riittävän laadukasta kuvaa suurilla herkkyyksillä. Siinä yksi asia, johon rungon uusinta voi auttaa. Toinen on sitten tarkennuksen toiminta, joka on tosin myös objektiivista riippuva ominaisuus.

      Tarkennuksen saaminen kohdalleen on yksi kriittinen asia tuollaisissa kuvissa nopean suljinajan lisäksi. Sitä voi myös jossain määrin harjoitella, ja esim. hitaasti tarkentavalla kameralla käyttää ennakointia, eli tarkentaa johonkin kohtaan, johon koira on kohta tulossa, ja pyrkiä laukaisemaan kamera juuri oikealla hetkellä. Toki myös sivuttain juoksevaan koiraan tarkentaminen on jonkin verran helpompaa kuin suoraan kohti tulevaan.

      Mutta aika halvoillakin välineillä voi saada ihan asiallista jälkeä, esim. 600D 50mm f/1.8 (joka toimii tietysti myös 300D:ssä):
      https://www.flickr.com/photos/79468775@N07/6967873366
      https://www.flickr.com/photos/shining_blowball/8556158403

    • Kanoninen

      Ehdottomasti 7d,noita saa käytettynä tuohon hintaan.
      Nopea sarjakuvaus ja toimiva tarkennus,laatu peli.

    • Ridi

      Toi on aika jännä juttu muuten,että itselläni onjo monta vuotta sitten ostettu Canon ixus 80 IS kamera joka ei mikään kallis kamera ollut ollenkaan,kuten asioista perillä olevat canonistit sen varmasti tiedätte.Mutta siitä huolimatta olen saanut sillä aina välillä yllättävänkin tarkkoja ja selviä kuvia koirastani hyppäämässä täydessä laukassa esteiden yli, kunhankuvatessa on vaan ollut hyvin aurinkoinen ilma ja valoa siten riittävästi.Tosin ihan joka kerta ne eivät ole kyllä onnistuneet ihan yhtä hyvin,mutta silloin kun ne sattuvat onnistumaan, niin silloin ne ovat olleet mielestäni ihan kelvollisia ja tarkkuudeltaan yllättävänkin teräviä ollakseen noinkin halvalla kameralla otettuja.
      Olen harrastanut valokuvausta jo monia vuosia,mutta en silti kuitenkaan valitettavasti ymmärrä vieläkään mitään noista aukoista ym. kameraan liittyvistä asioista tuon taivaallista sen paremmin,vaan olen pelkästään kokeilemalla vaan erilaisilla kameran manuaalisilla toiminnoilla sattunut sitten jotenkin ihan vahingossa vaan aina välillä onnistumaan.Tykkään yleensä muutenkin käyttää noita manuaalisia säätöjä vaan ja sitä automaattitilaa en juurikaan yleensä tule käyttäneeksi, koska sen jälki ei jostain syystä ole vaan ollut minun makuuni,ainakaan tässä kamerassa ja varsinkaan juuri kuvan värien suhteen etenkään. En tiedä sitten sanoa,että mitä olen mahtanut tehdä aina silloin sattumalta oikein kun nuo koirani liikkuvat kuvat ovat sattununeet onnistumaan.

      Mutta halusin vaan kertoa, että kyllä sitä joskus voi liikkkuvat kuvat onnistua halvallakin kameralla silloin tällöin myös.

    • Ridi

      Pitääpä vielä uudestaan laittaa kommentti tähän perään vielä myös ja todeta, että olipa nuo nimimerkin " esimerkkejä " kuvat todella upeita!!!!
      Olisin voinut laittaa oman kuvani näytille että olisi päässyt näkemään minkälaisia saa tuolla minun tosi halvalla kameralla myös,mutta kun en ole tullut ottaneeksi tunnuksia tänne sivustolle niin ei se sitten onnistu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      157
      27890
    2. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      202
      17807
    3. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      354
      9341
    4. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      27
      6368
    5. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      19
      4183
    6. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

      Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
      Valkeakoski
      193
      3781
    7. Onko tekijän nimi tiedossa?

      Joko tiedetään?
      Valkeakoski
      32
      1925
    8. Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?

      https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho
      Valkeakoski
      43
      1477
    9. Miten meidän käy

      Olen syvästi pahoillani puolestasi siitä, mitä kävi. En ehkä pysty sitä täysin kertomaankaan sinulle. Tuo on taustalla m
      Ikävä
      49
      1235
    10. Toivottavasti tekijää ei suojella

      Eikä mitään peitellä. Itselläni on 15-vuotias tytär myös ja voin hieman kuvitella tilannetta. Nämä tämmöiset tapaukset v
      Valkeakoski
      51
      1177
    Aihe