Pahoittelut - edelleen epäselvyyttä Oysterista..

"vähän hukassa"

Olen yrittänyt lukea kaiken netistä kaivamani tiedon kortista, mutta nyt kun pitäisi etukäteen kortit tilata, tuli jälleen ongelma vastaan: tilaanko visitor oysterin? vaiko tavallisen? En löytänyt oikein mitään eroa näiden kahden välillä.

Visitorin saa ilmeisesti tilattua ennakkoon, ja sitä ei ole helposti saatavilla Lontoossa esim. lentokentällä, josta saa sitten vain tuon tavallisen Oysterin?

Visitorilla saa ilmeisesti jotain alennuksia Lontoossa, ravintoloista, nähtävyyksistä? Onko kellään tästä tarkempaa tietoa? Ilmeisesti näitä alennuksia ei tavallisella Oysterilla saa?

Meneekö nyt ihan pieleen jos tämän perusteella meinaan tilata Visitor Oysterin x2 kotiin ennakkoon, ja kummallekin alkusaldoa £20. Meitä kaksi aikuista, hotelli ykkösvyöhykkeellä, mutta todennäköisesti ainakin toiseen suuntaan mennään metrolla Heathrowlle.

7

221

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Uusavuttomalle
    • Näin me

      Oystereista en tiedä, mutta me hankittiin 7 pv:n Travel card rautatieasemalta (tarvitaan "passikuva" Photo Cardia varten). Näin pystyimme hyödyntämään 2 yhden hinnalla tarjouskuponkeja esim. Tower, London Eye jne. Jotkut ovat tosin tehneet niin, että ovat ostaneet paikan päällä halvimman mahdollisen rautatielipun asemalta ja päässeet näin hyödyntämään 2 for 1 -etuja.

      http://www.daysoutguide.co.uk/2for1-london

      Heathrowilta kuljimme Heathrow Connect -junalla Paddingtonin rautatieasemalle, koska hotellimme oli sieltä lähettyvillä.

      Anteeksi, jos sekoitin vielä enemmän...

    • "vähän hukassa"

      Kiitos, olen googlettanut asiaa PALJON ja lukenut sekä suomenkielisiä että englanninkielisiä matkafoorumeita. Mistään en kuitenkaan mitään selkeää tietoa löytänyt, mikä ero noilla visitorilla ja oysterilla on? (ilmeisesti ehkä pantin suuruus? Joissain lähteissä puhutaan, että visitorilta ei saisi rahaa ulos [tämäkin tieto kyllä kumotaan sit taas toisaalla], mutta tarkoitus ei muutenkaan ole palauttaa sitä, vaan pitää matkamuistona ja tarvittaessa seuraaville reissulle sit mukaan)

      Oysterin olen joka tapauksessa ottamassa, Travel Card tulee aivan liian kalliiksi meidän reissullamme (4pv ja hotelli keskustassa).

      Visitoriin nyt sitten joka tapauksessa päädyin ja sen kotiin tilasin. Toivottavasti sillä päästään liikkumaan :)

      • Näin me

    • hömps

      Visitor oyster on kaikista kätevin, meillä on ollut se käytössä lontoossa. Kortista pitää maksaa kortti pantti, olikohan se viisi puntaa ja sille voi ladata rahaa, Lähtiessä kun palauttaa kortin niin saa takaisin sille ladatut rahat sekä siitä maksetun pantin.

    • Osteri vai ei

      Oyster saattaa olla se parempi vaihtoehto, koska ladatut mutta käyttämättömät rahat saa takaisin siltä. Lisäksi se on aina voimassa, joten voit pitää sen itselläsi seuraavaa Lontoon reissua varten.

      Paras löytämäni selvitys noiden "matkakorttien" eroista löytyy sivulta:

      http://lontoo.org/liikkuminen/metro/

      Siirry sinne lukemaan ja asiat selkenevät takuulla! Sama sivusto kertoo muutakin todella hyödyllistä ja mielenkiintoista rakastamastani suurkaupungista. Loistavaa matkaa sulle!

    • Kannattaa lukea TFL:n sivut tarkkaan, koska nykyään tuokaan rahojen palautus ei ole enää vaan sitä että marssitaan tiskellä ja kysytään rahat takaisin (muuttui muutama kuukausi sitten). Käyttämättömät ladatut rahat saa nykyään takaisin vain esittämällä todisteen nimestä ja osoitteesta eli esim. pankkitiliote tai muu lasku on kätevä ottaa mukaan.

      Visitor Oysterista et saa sitä panttia takaisin (3 puntaa), mutta kortilla saat alennusta joistain turistirysistä (yleensä kaameista rafloista yms.). Normaali Oysterin pantin saat aina takaisin (5 puntaa), mutta kortilla ei saa muita alennuksia.

      Rautalangasta asiat on väännetty täällä http://www.tfl.gov.uk/travel-information/visiting-london/visitor-oyster-card

      Jos ei tuota ohjetta ymmärrä niin kannattaa prepata englantia sillä monessa muussa jutussa voi tulla helposti narutetuksi (eikä vain Oysterissa).

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      136
      5678
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3485
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1893
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      23
      1875
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      24
      1720
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      74
      1566
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      14
      1473
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1366
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      17
      1360
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      23
      1308
    Aihe