Oikea hinta talolle?

musta pekka?

31

4007

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KT-Urbaani

      Miksi myynnissä onko virolaiset timpurt haalannu palkkoja alaspäin.

    • Luki.

      Kovinkaan moni ei tarjoa tuolta alueelta edes yhtä miljoonaan,ja miskiköhän kaveri myy nyt sitä unelmien täyttymystä,sehän oli maksanut 2.5 milj joten väliin jää palkkoja ym..800000euroa johon vielä tinkiminen.

      Erikoinen kaveri,teki talon joka piti olla unelma,nyt myy ja tähän aikaan,no pitää varautua ainakin 10v-15 vuoden myynti aikaan mikäli ei pudota hintaa.

      Mielestäni on helsinkiläinen yksiön elätti polkaissut pas-kaan,rakensi alueelle jonne ei olisi pitänyt rakentaa,missä on meri ja upea hiekkaranta?

      • Harvoin olen...

        Lukin kanssa samaa mieltä mistään, mutta nyt on pakko sanoa, että tämä kaveri on tosiaan rakentanut tämän kivilinnansa aivan väärään paikkaan.

        Vaikea mennä arvioimaan tuon kohteen hintaa. En voi kuin sanoa, että jos olisi kunnon massimies, niin en silti olisi tuosta kiinnostunut. Ostaisin kolmella miljoonalla mielummin talon jostain järkevämmästä paikasta kuin Sipoosta.


      • Samoin
        Harvoin olen... kirjoitti:

        Lukin kanssa samaa mieltä mistään, mutta nyt on pakko sanoa, että tämä kaveri on tosiaan rakentanut tämän kivilinnansa aivan väärään paikkaan.

        Vaikea mennä arvioimaan tuon kohteen hintaa. En voi kuin sanoa, että jos olisi kunnon massimies, niin en silti olisi tuosta kiinnostunut. Ostaisin kolmella miljoonalla mielummin talon jostain järkevämmästä paikasta kuin Sipoosta.

        Oma merenrantatontti kivalta paikalta pitäis olla tolla hinnalla.


    • Luki.

      Tarkemmin kun ajattelen niin eihän noin suuruuden hullu voi olla kuin nuori mies kaikki tai ei mitään joka hetken miettii ja tajuaa tämä on tässä.

      • KT-intiaani

        iTSE MIETIN KANSSA että mikä järki, haalannut ja timpuroinut urakalla ja nyt talo myynnissä?. Myykö ja sittne taas kassulle eihän siinä ole järjen hiventä tosiaan vielä aikana jolloin hinnat menevät alaspäin, eikä tuop ihan tavisperheen talo ole muutenkaan, että vaikea saada kaupaksi.


      • konala on my mind
        KT-intiaani kirjoitti:

        iTSE MIETIN KANSSA että mikä järki, haalannut ja timpuroinut urakalla ja nyt talo myynnissä?. Myykö ja sittne taas kassulle eihän siinä ole järjen hiventä tosiaan vielä aikana jolloin hinnat menevät alaspäin, eikä tuop ihan tavisperheen talo ole muutenkaan, että vaikea saada kaupaksi.

        Syy myyntiin on se että mies voi lähteä konalasta, mutta konala ei lähde miehestä. Back to the roots, sanoisi ömeriikkalainen.


    • whoknowswins

      Huvitti kyllä lukea tuo juttu viime keväänä. Vastavirta-allas, aamupala terassilla ja samaan aikaan lumi oli maassa. Talossa ei varmasti ole vikaa, mutta sijaintihan on järjetön. Nykyrommissa tuosta voisi saada ihmisten ilmoilla vaikka toista miljoonaakin, mutta tuolla sen reaaliarvo liikkunee jossain max. 700 000 euron hujakoilla. Eikä silläkään hinnalla ostajia tietysti hevin lamassa löydy.

      Olen käynyt katsomassa vastaavia taloja täällä laman puristamassa Etelä-Euroopassa ja täällä tuollainen irtoaa hienosti sillä 700 000 eurolla. Pihoissa kasvaa palmuja ja lunta ei ole satanut miesmuistiin.

      En muuten ihmettelisi jos rakentaja on nimimerkki Pelleily seis. Hiukan samoja elkeitä ja juttuja havaittavissa ;)

      • Ok-Loordi

        Kyllähän ne asuntojen hinnat tippuivat hyvin Espanjassa, Loordi kävi niitä siellä tutkimassa, mutta asuntojen laatu ei kyllä vastannut ihan suomalaisia rakennusvaatimuksia kaikilta osin, mm. vesieristykset ja lämpöeristykset ja lämmitysjärjestelmät. Espanjassa oli kyllä uusien hintojen tippuminen -50% todellisuutta, mutta Suomessa ei. Loordi ei ostanutkaan sitten Espanjasta kuitenkaan, sen sijaan parikin vuokralaista Loordilla on Suomessa, onhan se vuokratulo mukavaa lisätuloa muiden pääomatulojen ohella. Noin tuhat euroa kuukaudessa Loordi saa nyt lisätuloa vuokran muodossa.

        Tuota taloa ei varmaankaan tuo omistaja sitten myy ollenkaan jos ei saa tuollaista noin 3 miljoonaa vähintään. Voihan sitä kokeilla myydä jos joku ostaa, mutta jos ei osta niin sitten ei myy vaan asuu itse. Varsin yksinkertaista siis. Mutta kun on itse rakentanut ja varmaan hyvät suhteet rakennusalan toimijoihin niin eihän sitä tiedä vaikka saisi omalle työlle voittoa jopa 500.000 - 1.000.000 euroa jos saa myytyä 3.000.000 eurolla. Siis jos rakentamiseen on mennyt n. 2.000.000 - 2.500.000 euroa kaikkineen. 500.000 - 1.000.000 euroa on omalle työlle jo melkoinen palkka, jos on asunut vielä 2v. ja saa verottomana tuon niin vastaavan summan tienaamiseen pitäisi tienata tuloverot huomioiden 1-2 miljoonaa euroa bruttona. Voi tosin olla ettei saa myytyä ja sitten asuu itse. Espanjassa rakenusliikkeet myivät uusia -50% hintaan pakkotilanteissa kun taas Suomessa ei ole mikään pakko myydä jos ei halua, ainakaan Loordin ja tuskin tuonkaan miehen on mikään pakko tuota myydä.


    • whoknowswins

      Missään nimessä tuosta ei saa mitään tekopalkkaa itselleen. Tuskin saa edes materiaalikuluja ulos.
      Projekti on ajoitettu totaalisen virheellisesti, aloitus pitkään jatkuneen nousukauden lopulla. Tosiaan joskus vielä 2010 nurkilla joku olisi tuon hyvin voinut ostaakin. Nyt ja tulevina aikoina ei niin mitään toivoa myynnistä.
      Eräänlainen savitalobuumin ja kuplan kiteytymä on tässä kyseessä.

    • muska.

      Minuta tuo on aivan mahtava. Jos tuo olisi myynnissä 700 000 eurolla niin voin sanoa, että myisin tämän Jollaksen kerrostalokopperon heti pois ja löisin kaverille rahat kouraan. Tuo on kertakaikkiaan upea ja oikea hinta ehkä 2,8 milliä.

    • OK majuri

      On on hinta mutta ostajia ei ole. Sijainti sijaitsi palvelut west endistä menisi tuolla hinnalla.

    • hahhahhhahhaa

      Tuossa nyt oli vain yksi surullinen esimerkki siitä mitä suuruudenhullut unelmat ihmisille teettää. Tavallaan käy vähän sääliksi reppanaa jonka haaveet on kaatuneet mutta toisaalta ei ollenkaan tuon ekan jutun leuhkimisen jälkeen, jälleen yksi tomppeli on joutunut toteamaan ettei rohkeus ja hulluus yksin riitä:

      "Unelmien toteuttaminen vaatii vain rohkeutta. Pitää olla tarpeeksi hullu", Ilkka Tiri sanoo."

      Noita vastaavia pienemmässä mittakaavassa on paljon ja kun maailma kaatuu päälle ne ehkä toivoo sittenkin että se sohva olisi riittänyt unelmaksi:

      "Ei mikään tule itsestään. Kaikilla on varaa unelmiin, mutta unelmaa ei tule, jos tyytyy kahdeksan tunnin työpäivään. Laiskan unelmaksi riittää sohva."

    • Ok-Loordi

      Sinulla Majuri ei taida olla kauluslaattoja, kalulaatta voi olla, kassun tyffelipojan on helppo huudella, kun aunus nusaistu ja rahaa ei ole.
      Loordilla on varaa ostaa, Espanjasta Loordi katseli useita kohteita, jopa Kartanoa, mutta Loordi pyyy suomessa sijoituksineen.
      Loordi tuntee oikeita Majureita ja Kenraaleitakin, Saunamajuri ei kuulu joukkoon, Loordin saunaan yritti kerran yksi "majuri" lerpalla kullilla, lensi kolmella jalalla ulos.

      • grappu36

        Vanha ketju näköjään nostettu, mutta on tää loordi melkoinen veijari vaikka pervo onkin heh ja nää muutkin jutut ihan skeidaa ketjussa.


    • tunnearvoa?

      Tekishän tuolla pari miltsiä myyntivoittoa, jos sattuis kaupat saamaan lähellekään pyyntiä. Jos itse tuon on rakentanut, niin miljoonalla saa tuplaten tuohon menneet tarvikkeet. Ja joku Sipoonkorven tontti ei maksa parhailta paikoiltakaan kuin maks. parisataadonaa.
      No, hattua nostan kaverille kun tuollaisen unelman on rakentanut. Mutta juttu kaiken kaikkiaan on hauska. Varsinkin tuo jostain taiottu "3,5 miljoonan arvo".

      • valintoja

        Eniten hymyilytti artikkelin alku. Kyllästyi lähiöön ja rakensi oman talon. Tästä päätellen kyse onkin valinnasta


      • Sanopa muuta!

        Kaiken maailman missit ja chat-juontajat kun ovat nykyään kiinteistövälittäjinä ja tekevät näitä hinta-arvioita, niin tällaiset 3,5 miljoonan arvot ovat niin hatusta vedettyjä ja metsässä kuin olla ja voi.


    • Areest

      Sama homma esim. Eiran rannan kasarmien kanssa. Rakennuskustannukset ehkä 20% ja tontti 30% myyntihinnasta. Muu pelkkää myyntivoittoa. Nytkin 800k läävä myynnissä josta 400k ilmaa. Tämä on asuntokupla!

    • Aslaakki

      Joskus 2000-luvun alussa brittimiljonääri kävi kuittaamassa Leviltä huvilan miljoonalla. Sen jälkeen alkoi loytymään Leviltä "miljoonahuviloita".

      http://asunnot.oikotie.fi/myytavat-loma-asunnot/8704028
      http://asunnot.oikotie.fi/myytavat-loma-asunnot/7470367
      http://asunnot.oikotie.fi/myytavat-loma-asunnot/8419305
      http://asunnot.oikotie.fi/myytavat-loma-asunnot/8121269
      http://asunnot.oikotie.fi/myytavat-loma-asunnot/7541529
      http://asunnot.oikotie.fi/myytavat-loma-asunnot/7511001

      Tarjonta näyttää laantuneen parhaista vuosista, mutta edelleen löytyi kourallinen näin lama-aikanakin.

    • asdf234sadf234

      Myykää vaan niitä miljoonakämppiä... kun tavallinen palkansaaja 20k netto/v.
      Siinä asuntolainabuumissa niitä taidettiinkin kaikenlaisille venäläisille miljonääreille myydä. Eipä enää. HInnat jäi ja talot. Mitähän jos muuttais ilmaiseksi sinne.

      • asdf24asdf

        Kohta ei muuten kannata edes ostaa eikä vuokrata mitään taloa.. kun niitä alkaa olla tyhjillään ihan tarpeeksi. Ovi auki ja uusi lukko perään


    • asfd324sadf324

      Tämä on oikeasti helvetin hyvä esimerkki.. koska siinä löytyy suomalainen hinnoittelu logiikka joka on aika vaikeasti selitettävä koska luulee että siinä on jonkinlainen logiikka.
      Todellisuudessa se on enemmänkin sitä että... jos joku oikeasti on niin tyhmä että haluaa niin rokotetaan kunnolla. Sama kuin ilmaislehdet täynnä monikertahinta autoja.. ihan niinkuin jokainen tosi ostaja ei hae käteisellä saksasta itse.

      Suomessa on se opittava että tietenkään täällä ei rahallisesti kannata ostaa yhtään mitään, vaan nimenomaan rakentaa täysin itse. Puolet rahoista menee ostettaessa jonkinlaisiin veroihin ja kuluihin. Eihän siinä mitään järkeä ole. Eikä asunnon rakentaminen ole niin vaikeaa ettei siihen vuokrakalustolla pystyisi.

      Eihän talo tietenkään rahana ole 3.2 millin arvoinen vaan sen arvoinen mitä siihen on mennyt, loput ovat sitä.. laitan myyntiin jos nappaisi, asun kumminkin itse samalla. Eli taitaa olla nyt sitten talousvaikeuksia.. miksi muuten olisi edes myynnissä, eikö pitänyt olla unelma asuin talo perheelle. Taisi olla.. mutta sitten päästiin takaisin rahan arkipäivään ja laskuihin.

      Myymättä jää, mutta nostelee taas muiden kämppien keskihintoja luoden pks seudun 'arvoa' tyhjästä hintavedätys yrityksestä (niinkuin ne kaikki muutkin tähän asti ja siksi hinnat ovat siellä missä ovat).

      Katsokaas kun suomalainen autokauppias nostaa autojen hintoja jotta saisi velat maksettua.. niin muutkin autokauppiaat tekevät samoin... koska kaikki olettavat että toisella kauppa käy. todellisuudessa kaikki ovat konkassa ja ostajat ostelevat muista maista.

      Pystyn kuvittelemaan että noissa asunnon välitys porukoissa menee päivän puheenaiheet näin että: kuulitko siitä ja siitä, sai sen myytyä sillä summalla.. ja sitten asunnonmyyj' yrittää pistää paremmaksi toista koska ei halua olla luuseri. Ja sitten trendin lopussa ollaan vaiheessa että kukaan ei osta mitään.
      Jos asunnon välittäjien ei olisi pakko olla työnsä puolesta selvin päin niin varmaan aika monella alalla kysyttäisiin samanlaisesta käytösestä että onko se pilvessä kun tollasia. Eli itse absolutistina vältän niitä asuntodiilereitä ja heidän houruisia tapojaan.

      Pilvessähän veikko taitaa olla jos luulee että kämppä on 3.2 millin arvoinen, edes hjalliksella viereisellä tontilla ei ole varaa tohon. Ja brasiliasta sademetsää valtameren rannalla 30k euroa, vain idiootit täältä sateesta... 3.2 millillä. ehkä orava rahasto ostaa ja kynäilee eläkevarastojen sijoitus arvojansa lol

    • se siitä

      Oikea hinta talolle määräytyy kun kaupat syntyy ennen tätä kaikki on typerää spekulaatiota.

      Eli markkinat määrää hinnan, ihanniinkuin tähänkin asti.

      Yksittäisen kaupan osalta ei voi vetää minkäänlaisia johtopäätöksiä isommasta kuvasta suuntaan eikä toiseen.

    • Haaveveilija

      Ei kannata ottaa niin pilkulleen yksittäisiä juttuja. Unelmistahan tuossa kerrotaan.
      Kelatkaa, kaveri ei ole palkkatyötä tehnyt enää vuosiin, eikä vaimo.

    • ylipainoinenhetero
      • ylipainoinenhetero

        Oho muistin väärin isäntähän tuhnutteli soffalla. Varakas OK-asukki oli tulossa keskustelemaan asuntojen hinnasta "tallipoika" heh. Kaikkea se veijari nyt kujeileekin.


      • Anonyymi
        ylipainoinenhetero kirjoitti:

        Oho muistin väärin isäntähän tuhnutteli soffalla. Varakas OK-asukki oli tulossa keskustelemaan asuntojen hinnasta "tallipoika" heh. Kaikkea se veijari nyt kujeileekin.

        Se on Jussi69 xD hyvin oot perillä


    • saarrettu

      nyt lama mennyt joten kauppa voi syntyä. you never know

      • KuplaVoiHyvin

        Ai jokos se lama meni? Maksuhäiriömerkintöjen nousu siis johtuu jostain muusta sekä ulosottojen nousu? Uusi on tulossa 2 vuoden aikana joten se nousu siitä......nyt kannattaa myydä kämppä jos meinaa selvitä tappioista....kohta ei liiku senkään vertaa...Kämpät jää käsiin nyt.Kupla voi hyvin mutta kuplan maksajat ei voi kohta hyvin...


      • Anonyymi
        KuplaVoiHyvin kirjoitti:

        Ai jokos se lama meni? Maksuhäiriömerkintöjen nousu siis johtuu jostain muusta sekä ulosottojen nousu? Uusi on tulossa 2 vuoden aikana joten se nousu siitä......nyt kannattaa myydä kämppä jos meinaa selvitä tappioista....kohta ei liiku senkään vertaa...Kämpät jää käsiin nyt.Kupla voi hyvin mutta kuplan maksajat ei voi kohta hyvin...

        Lliiketiedot kertovat tilikauden tappioista. Nyt taitaa olla pankille selitettävää. Ellei sitten ole perintöä odottamassa valmiina


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      159
      6680
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      36
      3977
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      2025
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1979
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1819
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1656
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1563
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1548
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1525
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      36
      1398
    Aihe