seurakuntavaalit

...............

Miksi aina valitaan iältään vanhoja päättämään jämpän asioista. Joka vaalissa samat vanhat naamat ja aina läpi. Pitäisi olla ikäraja ettei eläkeikäiset pyöri enää päättämässä.

6

136

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • srk.lainen

   No yleensä valinnat tehdään ehdolle asettuneista, ja sielä nuoria ei montaakaan ollut.
   Missä oli nuoret?
   No tiedossa on että kun nää vanhat körmyt jyrää kaikki uuudet ajatukset ei enää nuoria saada ehdokkaiksi. Useimille riittää kausi, kovapäisemmille kaksi.
   Harmittaa tuo alhainen äänestys prosentti ja hylättyjen äänien määrä, Järjestelyissäkin siis jotakin meni pieleen, siitä kertoo ihmisten epätietoisuus äänestys paikasta ja ajasta.

  • Paikalla ollut

   Tuo vanhojaen kääkköjen jyräys toimii aika tehokkaasti, alle jäänyt joka kerta

  • seurakunnan jäsen

   Seurakunnalla ei ole mitään tarjottavaa nuorille työssäkäyville henkilöille. Ei pelkkä sunnuntain jumalanpalvelus ole sitä mitä nuoret lyhyenä viikonloppuvapaanansa haluavat. Kirkon tulisi lähestyä nuoria.

  • Eroava srk:sta?

   No nyt Jämijärven seurakunnassa keski-ikä on nuorentunut. Mielenkiinnosta jään seuraamaan mitä alkaa tapahtumaan. Tosiaan seurakunta voisi tulla lähemmäksi jäsenistöään, mutta ....... Olen monta kertaa miettinyt, mitä srk:lla on jäsenilleen annettavaa: kaste, lapsille jotain, rippileiri konfirmaatio, vihkiminen, viimeiselle matkalle siunaaminen......

   Kulkeeko seurakunnan työntekijät vielä kodeissa synttärionnittelukäynneillä tai ylipäätään tervehdyskäynneillä.....

   Tuntuu, että tämänpäivän seurakunta on hyvin kaukana jäsenistään. Ennen vanhaan pappi ja työntekijät olivat paikkakuntalaisia ja tunsivat kuntalaiset erittäin hyvin. Miksi Jämijärvellä eletään kuten isoissa kaupungeissa?

  • Seurakunnan jäsen

   Niin,,, 30 vuotta seurakunnan luottamushenkilöitä vierestä seuranneena. Muutokset eivät olleet vieläkään riittäviä. Pois jäi tietty niitä jotka pois joutivat mutta mukana meni myös niitä joiden jatko olisi ollut tarpeellista. Samoin valittiin, hienosti uusia valtuutettuja, mutta en tiedä kärsiikö kysyä miksi miksi myös vanhoja kehäraakkeja. Luottamustoimissa kaksi kautta on melko pitkä aika, jos ihminen haluaa ja vanhat körmyt antaa tilaa siinä pystyy antamaan paljon ajatuksia yhteiseksi hyväksi.
   Hienoa tsiaan olisi jos viranhaltijat asuisivat paikkakunnalla, mutta kaikessa tai hyvinkin monessa tämä nykyaika ei ole mennyt hyvään suuntaan. Paikallistuntemus niin tässä kuin monessa muussakin asiassa olisi eduksi, sitä vaan ei voida työntekijöiltä edellyttää. Hienoa kuitenkin on että meillä on oma seurakunta toivottavasti uudet valtuutetut saavat ajatuksia esille ja myös uusiakin ideoita toteutettua, sillä niiden aika on. Muuten seuraavissa vaaleissa ei ehdokkaita ole enää edes valittavien vertaa ja seurakunnan jäsenmäärä laskee entisestään. Tässä on todellista haastetta alkavalle kirkkovaltuustolle.

   • Toivotaan,toivotaan

    Totta: luottamushenkilöillä on todella näytönpaikka! Monellakin eri tavoin. Aktivoida seurakuntalaisia mukaan eri tapahtumiin ja ennen kaikkea näyttää mukanaolonsa omalla esimerkillä.

    Toivossa on hyvä elää, että Mustosen Ilmarin hyvät ajat vielä palaisivat? Tulisikohan Ilmari vielä pitämään saarnan? Siinä on mies, jota kannattaa nuorempienkin kuunnella kunnioituksella.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kohunäyttelijä Aku Hirviniemi täyttää tänään pyöreät 40 vuotta. Onnea kaikesta huolimatta!

   Näyttelijä, juontaja Hirviniemi on ollut otsikoissa ja hänen keikkojaan sekä tuotantojaan on peruttu julkisuuteen nousse
   Kotimaiset julkkisjuorut
   196
   4334
  2. Miten sinä juhlistat Suomen itsenäisyyttä 6.12. - Onko millaisia perinteitä?

   Itsenäisyyspäivä on näinä aikoina entistä tärkeämpi osa suomalaisuutta ja merkittävä juhlan aihe meistä monelle. Miten s
   Maailman menoa
   439
   2157
  3. Kiitos että olet

   Tiedän, että sinä olet ja ajattelet minua välillä. Se tuo minulle voimaa, et tiedäkään miten paljon. Vaikka meistä ei tu
   Ikävä
   47
   1117
  4. Ei sydäntään voi pettää loputtomiin

   Vielä me toisemme löydetään.
   Ikävä
   79
   1066
  5. Sofia & Stefan

   Kas kummaa, yhtäaikaa Dubaissa? Pääsikö Sofia pitkästä aikaa Dubain kotiin? 😂 Instaan muistettu laittaa kuva "vesi ton
   Kotimaiset julkkisjuorut
   83
   1049
  6. Muistan kuinka isovanhemmat kertoivat teinipoikia VIEDYN VÄKISIN kodeistaan SOTAAN

   Suomen sotien aikaan erittäin nuoria teinipoikia vietiin väkisin kodeistaan ja lähetetiin sotimaan. Meinaatteko ettei t
   Maailman menoa
   262
   923
  7. Laita tähän ketjuun jokin tunniste teistä mistä hän voisi sinut

   tunnistaa. Jokin teidän kahden välillä tapahtuneesta tai mistä olette kahden kesken keskustelleet. Älkää laittako nimiä
   Ikävä
   24
   922
  8. Nainen, joudutko muuttamaan pois vuokseni

   Koska koko ajan olet vaarassa törmätä minuun ja se on tosi kiusallinen ja vaivaannuttava tilanne sinulle. Miten olla koh
   Ikävä
   87
   906
  9. Eläköönhuuto veteraaneillemme!

   Huomenna 6.12. valtiojohto kutsuvieraidensa kera juhlii jotain olematonta - itsenäisyyttämme, jota ei enää ole! Tuon ol
   Maailman menoa
   302
   901
  10. Sinä siellä

   Kerro vielä oliko se aitoa rakkautta ja olet päässyt eteenpäin
   Ikävä
   102
   899
  Aihe