Koira pissii hihnaa laittaessa

siirili

Hei!

Olen todella hukassa koirani kanssa. Koira on reilun vuoden ikäinen sekarotunen leikattu uros ja pissii alleen aina talutushihnaa laittaessa, kun avomieheni sitä tekee. Itse saan laitettua koiralle hihnan hyvin, mutta jokaisella kerralla, kun avomieheni laittaa hihnaa, koira pissii alleen. Koira ei muuten pelkää häntä ja on mielellään tämän seurassa ja hakeutuu esim. viereen sohvalle nukkumaan. Koira ei myöskään pelkää hihnaa eikä ole siitä moksiskaan, jos hihna esim. on koiran vieressä lattialla. Avomieheni ei ole kovaääninen eikä muutenkaan "äkkipikainen" eikä koskaan osoita koiralle vihaa tai muutakaan sen pissiessä alleen. Toisinaan koira lähtee hihnaa laitettaessa karkuun ja näin ollen pissii sisään koko kämpän matkalta. Koira on sisäsiisti eikä koskaan tee tarpeitaan sisälle muuten.
Olemme koittaneet erilaisia hihnoja, opettelua hihnan laittoon muutenvaan päivän mittaa, namejen syöttämistä hihnaa laitettaessa, mutta mikään ei auta.
Osaatteko sanoa, missä vika piilisi?
Olen todella epätoivoinen asian suhteen ja koiran käytös on vaarassa tuhota suhteemme.

8

264

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rusettirinta

      Jos on pienestä rodusta kyse, niin en osaa vastata. Mutta, koira yhdistää miehen hihnan laiton johonkin ikävään asiaan kotioven ulkopuolella. Onko koira esim. pelästynyt miehen kanssa jotain, paukahdus, toisen koiran hyökkäys? Vastaa näihin, niin jatketaan.

    • saksus

      miksette laita hihnaa vasta ulkona? tästä on selvästi muodostunut jo rituaalimainen tapa koiralle, niin miksi ette rikkoisi tätä arjen rituaalia ja laita hihnaa vasta sitten kun ovi on jo auki ja ollaan pihalla. miten on mahdollista että miehesi ei koe suuttumusta/ärtymystä siinä vaiheessa kun koira pissaa jos kuitenkin kirjoitit että tämä ongelma on vaarassa tuhota suhteenne? pienikin hermostuminen (näkee ihminen sitä tai ei, koira sen vaistoaa) vaikuttaa tälläisissä tapauksissa ja oravan pyörä on valmis. kerro myös koiran koko ja mahd. rotuja

    • Melko hataralla

      pohjalla on suhde,jos se tuohon kaatuu:)Tsemppiä kuitenkin.

    • ???

      onko isäntä joskus pelottanut koiraa samalla kun on hihnaa laittanut? jos on jotenkin ärhässyt tai suuttunut niin pelko hihna isäntä on "vaarallinen" ja osoittaa sen pissaamisella.. eli pelosta..

    • miten on?

      Minusta voi olla montakin vaihtoehtoa.

      Koira on nuori. Kuinka usein se pääsee ulos? Voiko rakko olla jo niin täynnä, että uloslähtemisen innostus laittaa pissaamaan siinä silmänräpäyksessä kun kun hihna tulee kaulaan? Tähän auttaa jos viette koiraa todella usein ulos ja palkitsette joka kerta kun se Ei pissaa. ja jos pissaa, niin ette huomioi mitenkään.

      Pelko laittaa koiran pissaamaan "olen vain pieni vaaraton pentu, minä jopa pissaan vielä alleni". Onko sittenkin mahdollista, että miehesi on pahoinpidellyt koiraa joskus, vaikka nyt kieltääkin asian. Kirjoitit, että suhteenne on uhattuna. Liittyykö se luottamuspulaan?

    • jebou1

      Minulla on ollut aivan sama juttu oman koirani kanssa. Koirani on, myös sekarotuinen leikattu uros. Koirani oli kanssa yli reilun vuoden ikäinen, kun vielä pissasi alleen hihnaa laittaessa. Ei ollut merkitystä laittoiko hihnan mieheni vai minä. Mutta koira pissasi alleen vain silloin kun oli ollut kauan kotona. Jossain kohtaa huomasin, että mieheni päästi koiran tarpeilleen heti talon nurkalle. Joten ongelma oli siinä.

      Asuimme tuolloin rivitalossa. Joten aloitin tämän prosessin niin että pihalle mentäessä avasin ulko oven ja päästin koirani ulos. Koira pissasi heti oven ulkopuolelle, sen jälkeen laitoin koiran remmiin. Loppui sisälle pissaaminen, kun ei yrittänyt laittaa hihnaa sisällä. Aloin laittamaan hihnan aina ulkona, että jos sattuu tulemaan vahinko. Pikku hiljaa sain laitettua koiran kiinni, ilman että tulee alle. Heti kun koira oli kiinni lähdin kävelemään ja päästin aina yhä pitemmän matkan päässä tarpeilleen. Koirani oppi, että ei pääse heti pissalle, kun hihna on kiinni. Eli se oppi pidättelemään.

      Ei kannata sanoa koiralle mitään, kun lähdette ulos. Jos pissaa alleen, siivoaa ne mukisematta. Koira ei vahingolle voi mitään. Kun sinä käytät koiraasi ulkona, päästätkö sen heti talon nurkalle pissalle? Tämän ongelman takia ei kannata harkita suhteen päättämistä, koska se ei ole koiran vika, että ei osaa pidätellä.

      Toivottavasti koiranne oppii!!! :)

    • Vilinmuisto

      Miten laitat hihnan? Olisiko nahkainen "kuristuspanta" käyttäkelpoinen siinä mielessä että pannan saisi sujautettua sekunnissa koiran kaulaan, ei tulisi mitöän nyhräämistä ja touhottamista yms. Jos kuristuspanta ei vaikuta hyvöltä talutuslenkillä, voisi kuristuspantaa tai vastaavaa nopeasti kaulaan heitettävää narusilmukkaa käyttää koiran viennissä ovesta ulos, ja sitten vaihtaa vasituiseen pantaan/ valjaisiin tai mitä sitten käytettekin.
      Koiran irti ulos päästäminen on kyseenalaista, varsinkin juuri lenkille lähtessä. siinä voi lenkittäjä jäädä toiseksi kun koira löhtee vetämään. Pienikin koira voittaa juoksussa ihmisen.

    • koirakouluttaja

      Saattaa hyvinkin olla, että koira ei kuitenkaan luota täysin mieheesi. Pannan laitto miehen tavoin saattaa siis olla koirasta ahdistavaa. Voi myös olla, että koira vain innostuu hieman tulevaa ajatellessa :) Kannattaa käyttäälääkärillä!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      75
      5534
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2476
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1957
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      55
      1694
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1591
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1388
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1307
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      9
      1269
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1229
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1193
    Aihe