Anafylaktisista reaktioista

Kärsivät!!

Kärsiikö kukaan muu anafylaktisista reaktioista. Kohtalokavereita kaipailen.. Huhuu!

Itse olen 25v. nainen ja vasta viime vuosina allergiani ovat puhjenneet. Tällähetkellä olen ainankin allerginen:kalalle, omenalle, pähkinöille, mantelille, sinapinsiemenille, kuminalle, E120, porkkanalle, koivulle, timoteille, huonepölylle (pölypunkeille), angervoille, joillekin homeille... Joo, lista on pitkä ja ilmeisesti olen myös lenkkeilylle allerginen, koska olen ollut joka kerta lenkillä kun olen saanut anafylaktisen reaktion...

Eli syitä selvitellään niille reaktioille. Viimeksi sain kohtauksen reilu kuukausi sitten ja se oli kamala. En ollut syönyt mitään sopimatonta, olin vaan lenkillä ja yks kaks se vaan alkoi. Jouduin sairaalaan tiputukseen, sain adrenaliinipistoksesn reiteen sekä kortisoonia suoneen ja happea maskilla.

Ei ollu eka kerta ja joka kerta reaktio on vaan voimakkaampi. Tällähetkellä mulla on adrenaliinipiikki aina mukana sekä muita allergia lääkkeitä. Tää on niin väärin kun syytä ei ole vielä saatu selville, en usko että kylmyys voisi aiheuttaa tämän koska kesälläkin olen kohtauksia saanut.

Kirjoitelkaa ja kertokaa kärsittekö samanlaisiata oireista.

Olenko ainut kummajainen?

7

917

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sama täällä

      Joo,pyöräily vielä pahempaa.Tiedä sitten,johtuuko joistakin ilman epäpuhtauksista,joita joutuu suuria määriä lenkkeillessä tai pyöräillessä keuhkoihin vai mistä? Eikun lisää testejä! Syksyllä ei pitäisi olla allergeenejakaan liikaa? Entä talvella?Hiihtäessä?Tuleeko silloin oireita? Mulla EI!

      • AP!

        Juu, oireita tulee, oli kesä tai talvi. Aika kurjaa! Rast-koe, prick-testit, yms on jo tutkittu. Myös maito, viljat, kananmuna ja kaikki mahollinen on tutkittu. Syy ei vaan tunnu selviävän, aina vaan pitää pelätä seuraavaa kohtausta ja lääkkeet pitää mukana ettei henki lopu kesken ja lopettaa lenkkeily ja muu urheilu, kun on niin kauheita nää oireet.

        Viimeksi kun oli kamala anafylaktinen kohtaus,niin veriarvotkin meni sekaisin. Mutta jo seuraavana päivänä oli jo tasoittumassa (kontrolloitiin).

        En taida olla ainut, vaikka en ole tavannut ketään muuta joka tämmösestä kärsii. Tavan antihistamiinitkaan ei enää helpota. Että tämmöstä!


    • n35

      Itselläni ei ole tullut enään useaan vuoteen todella pahaa shokkia. Ensimmäisen kerran kun sen sain en tietänyt ko. mahdollisuudesta mitään ja meinasin kuolla kun en älynnyt haleutua hoitoon tarpeeksi pian. Sen jälkeen olen osannut lukea varoittavia merkkejä ja päässyt sairaalaan ennen kuin taju on mennyt. Yhteensä kohtauksia on tullut noin 10 vuoden aikana noin 10 kpl.

      Kun olen huomannut oireet olen samantein lähteynyt ensiapuu hoitoon, josta parin tunnin kuluttua olen jo pois päässyt.

      Ensimmäisen kerran kohtauksen aiheutti hunaja toiset ovat lähinnä tulleet (luulen ainakin) stressitilasta/nopeasti muuttunut tilanne. Nykyään pidän mukanani kyytabletteja (jos tiedän etten pääse ensiapuun 30 minuutin sisällä), Epipeniä en ole enään moneen vuoteen hankkinut.

      Olen allerginen melkein kaikella... osaan kuitenkin lukea kehoani ja en vältä elämässäni mitään muuta kuin hunajaa ja selleriä; niistä saan varmat oireet.

      Minulla varmat merkit siihen että shokki tulee ovat hyvin selvät ja tulevat nopeasti; päänahkaa ja kämmeniä alkaa kutittamaan kamalasti ( kohta myöhemmin koko kehoa) ja vatsa menee sekaisin. Jos ei mene 10 min kuluessa ohi, menen sairaalaan varmuudenvuoksi. Asun Helsingin keskustassa, joten hoitoon pääsy on nopeaa jos sitä tarvitsen.

      Vimeisimmän (ei mennyt shokkiin saakka) kohtauksen sain vuosi sitten sairaalassa leikkauksen jälkeen särkylääkkeestä. Olin sitten teholla yön valvonnassa kun kutina oli lakannut.

      • sama täällä

        Joo,et ole ainoa! Mulla allergia lähes kaikelle:selleri joka muodossa,raakana porkkana,peruna,tomaatti,pähkinä(paha),sitrushedelmät,mansikka(paha),omena,päärynä,koivu,pujo,lateksi(ja kaikki kumit),maito,jauhot,pippuri,curry( muut mausteseokset),home,huonepöly,kissa,koira,kani,hunaja(paha),tee(!!)banaani,soija( kastikkeet),monet hajusteet ja meikit jnejnejne. Nikkeli tietysti,mutta jopa kultakoruista ihottumaa,joten mitään koruja en voi pitää puhumattakaan rannekellosta. Rintsikat ja alushousut kutittavat(jotain lateksi-kumiperäistä aina).Punaviinit eivät sovi(kaikki,tanniini),olut ei sovi, gini ei sovi jne.
        Ampiaisenpistosta (ja jopa hirvikärpäsen tai kesän alussa hyttysten pistoista)sairaalareissu.
        Matkustaminen ulkomaille on riskihommaa aina!
        Vatsa sekaisin aika usein,olen jo tottunut.Herneet ja palkokasvit saavat ihan koko pakoputken aukeamaan ja moneksi päiväksi,verille asti.Porkkanasta turpoaa huulet,pähkinästä ja mansikasta anafylaktinen reaktio(pienestäkin),sitrushedelmistä ihottumaa,mansikoista veriripuli jne.Koivujen kukinnan aikaan ollaan kotona 4 seinän sisällä tai osastolla siinä missä muut lähtevät ihailemaan luontoa... MITÄÄN valmisruokaa en voi syödä, yhtäkään suklaapatukkaa en voi syödä,puhumattakaan leivoksista tai kekseistä tai muista herkuista.
        Jopa lapseni osaavat(15-29v) epipenin käytön ja tietävät aina missä se on,koska sitä on tarvittu!
        Taas ovat kynsinauhat näpyillä(miksi?),kohta aukeavat ja verestävät.Kämmenistä lähtee nahkaa levyinä,samoin jalkapohjista,mutta vain oikeasta jalasta,vasen ihan OK(?). Enkä taas tiedä miksi.
        Tätä tää allergisten elämä on: kyllästyttää välillä kympillä!! Mutta ei auta: eteenpäin vaan sanoi mummo lumihangessa.
        Tsemppiä kaikille!


    • nainen32

      Itse saan oireita kaikkina vuodenaikoina kaupunkeihin - puistoihin ja tienvarsiin - istuteista lehtipuista, siis niiden rungosta ja oksista erittyvistä tuoksuista. Olen lapsesta saakka ihmetellyt, miksi saan astmaoireita kesät talvet puistoissa lenkkeillessäni, kunnes tajusin asian. Nykyään olen niin hajuherkkä, että haistan nuo puut selvästi. Olen pyrkinyt kiertämään tietyt, pahimmin haisevat puistot kaukaa, mutta nykyään myös mänty ja kuusi aiheuttavat oireita. Ja siitepölykautena ei tietysti ole asiaa oikein minnekään.
      (noita tuoksuvia puunoksia suositellaan muuten joissain puutarhaoppaissa pihapensaiden talvisuojaksi myyriä ja muita terävähampaita vastaan - taitavat kärsiä samasta vaivasta nuo pikku elikot)

    • #Kata

      Kylmäallergiakohtauksia voi saada myös kesällä, esim. uintireissun seurauksena.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 170
      4903
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      126
      4453
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2881
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      29
      1928
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1784
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1709
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1700
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      105
      1684
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1613
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1551
    Aihe