Elisa Viihde - mitä tarkoittaa tämä lause käytännössä?

Käyttöehdoista...

"Elisalla on oikeus sulkea liittymä tilapäisesti tai rajoittaa liittymän kautta siirrettävän datan määrää, mikäli asiakkaan siirtämät määrät poikkeavat huomattavasti normaaleista siirtomääristä."

Käytännössä tarkoittaa mitä? Jos pistäisin yöksi latautumaan COD: Advanced Warfaren (40GB), niin onko se peruste?

6

194

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ilmeisesti ei ole väliä, vaikka lataisit koneellesi 50 Terraa päivässä aineistoa. Ymmärtäisin että kyse on siitä, mikäli sinun koneeltasi lähtee ulkomaailmaan valtava määrä tiedostoja. Käytännössä voit ladata verkosta kaikki maailman elokuvat koneellesi, mutta et voi jakaa niitä ulospäin. Rankka valokuvasharrastus ja kuvien siirto ulkoiselle palvelimelle saattaisi olla syynä rajoitukseen.

      Huoletta uskallat latailla noita 40GB pelejä, katsot vain ettet anna muiden kopioida ja ladata sitä ulos laitteeltasi. ;)

    • Terve Käyttöehdoista...

      Tällä tiedonsiirrolla tarkoitetaan jo haittaliikenteeksi laskettavaa määrää. Tarkoittaa siis, että datan määrä haittaa Elisan verkon toimintaa ja haittaa muiden asiakkaiden internet-liikennettä. Usein tällä viitataan ns. abuseen.

      Haittaliikenteen aiheuttaminen vaatii esimerkiksi viruksen saastuttamaa konetta, joka välittää suuria määriä liikennettä verkkoon. Normaalilla internetin käytöllä sitä ei saa aikaan.

      Liikennettä valvoo Viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskus, jolta Elisa saa ilmoitukset haittaliikenteestä. Sen sivuilta löytyy lisää hyödyllistä tietoa: https://www.viestintavirasto.fi/tietoturva.html

      Eli ei pitäisi haitata, vaikka pistäisi parikin kertaa kyseisen CODin lataukseen :)

      Jouni / Palstatiimi
      http://palsta.elisa.fi http://palsta.saunalahti.fi

    • Digi-info

      Ei ja ehkä enemmänkin laskutuskautena poikkeava datamäärä kuin yksi tiedosto. Mobiilissa oli Dna:lla enemmän kuin 30G kohtuukäyttö jossain lausekkeessa.

      Minä järjestelmätukena siirtelen monta levyimagea kuukaudessa, ei ole Sonera valittanu yhtään mitään ja katon viihdekaistaakin harvase ilta kiinteässä verkossa
      FullHD tasolla ja jos yks leffa siirtää 8Mt/s parhaimmillaan niin yks 40G tiedostopakketti on pisara meressä, likka kattoo pari tuntia päivässä teräväpiirtoo ja ite jokusen tunnin viikossa plus kaikki ammattidata .... Päättele siitä mikä ois kohtuu käyttö ja 8K video siirtää ainaki 30M/s - en ny muista 8M oli fullHD, 15 oli 4K ja sekin on nippa nappa saako vakaata 15M yhtetyttä joka kotiin..

      Tiedäm että ko. lauseke on ainakin DNA mobiililiittymissä. Ehkä se on periytyny Elisan mobiililiittymäehdoista sinne väliin.

      • digi-info

        Näemmä tähän oli vastattukin jo Elisalta sillä välin - tää roikku pikalinkillä mutta mietin että tää on ristiriidassa verkkomainonnan kanssa... Ne saa rasittaa liittymien toimintaa ku viidakon valtiaat.... Jos asiakas maksais datamääristä niin se maksais mainonnan katselusta ja sen kuormituksen omasta pussistaan..
        Mikä tekee ämpärihinnottelusta äärimmäisen typerän ajattelumallin.. Joidenkin 30G tiedonsiirtopaketti puolivuotta ku tyrehtyy mainosten takia jo muutamissa päivissä ... vaikka lukis pelkkiä uutisia.... Kaikki toi flash ja videokilke siis rosvoo hyväuskosia ämpäriasiakkaita operaattorin puolesta .. Minusta pakkomainonta sivuilla pitäs kieltää lailla, tosin verkkojen rakentaminenkin maksaa ja sponsoritulot on välttämättömiä mutta säännöt puuttuu paljonko selaajaa saa kohtuullisesti kuormittaa mainoksila tai sitten tollaset gigarajotukset pitää postaa - maallikot ei osaa huomioida tollasia loukkuja GIGAluokan lumeessa.
        30 gigan rajalla ei kattos ku 6 DVD levyä .... Jos lataat laiteajureita ja sovelluksia sovelluskaupoista niin tuoha hurahtaa illassa täyteen.
        MUTTA ASIAHAN EI LIITY SUORAAN MITENKÄÄN KYSYTTYYN... TÄSSÄ TULI VAAN YKSI SYY JA ASIA MITÄ NÄÄ ÄMPÄRIRAJAT ei huomioi.


      • Hei Digi-info!

        Uusissa DNA Äly, Rajaton ja Veppi -liittymissä on rajoittamaton tiedonsiirto, mainitsemaasi 30Gt kohtuukäyttöä ei ole kyllä ollut käytössä. :)

        Erityisehdot löytyvät sähköisenä osoitteesta: https://www.dna.fi/liikkuva-laajakaista-hinnastot-ja-sopimukset

        Normaalilla käytöllä ei siis ole mahdollista saada yhteyttään poikki, tämä vaatii haittaohjelman tuottamaa haittaliikennettä, josta DNA saa ilmoituksen Viestintävirastolta. Ilmoitamme ongelmasta asiakkaalle soittamalla tai tekstiviestillä ja ohjeistamme putsaamaan koneen.


    • Terve Digi-info!

      Meidän missään liittymässä ole minkäänlaista käyttökattoa :)
      Eli jos haluat sellaisen liittymän, suosittelen tutustumaan liittymiin tarkemmin sivuillamme tai laittamaan Palstalla viestiä jollekin paikalla olevista moderaattoreista.

      Jouni / Palstatiimi
      http://palsta.elisa.fi

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      100
      2936
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      106
      2500
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      92
      2256
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      22
      2082
    5. 177
      1896
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      44
      1883
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      46
      1825
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1756
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1558
    10. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      137
      1323
    Aihe