Tilaa ORJA 10 e/tunti

HuittistenKAUPUNKI

Työttömän saa tilattua kympillä tunnissa!!!

Huittisten kaupunki tarjoaa työttömiä apulaisiksi kympin tuntihintaan.

Palvelusta maksettava raha EI mene työttömien taskuun.

Työtön saa panoksestaan vain sen työttymyystuen minkä saisi muutenkin lisäksi yhdeksän euron matkakulukorvauksen, joka ei usein edes riitä matkalippuihin.

Huittisten kaupungin sivuilla oli hinnasto, jonka mukaan työttömän voi tilata kympin tuntihintaan esimerkiksi auton pesuun, vahaukseen tai ruohonleikkurin huoltamiseen.

Apulaisiksi tarjottiin kuntouttavassa työtoiminnassa olevia työttömiä. Myös yritykset saattoivat tilata kuntoutettavan työttömän 20 eurolla tunnissa.

Kun asiasta nousi hirveä haloo, hinnasto katosi yöllä kaupungin sivuilta.

– Palvelu on vedetty tilapäisesti pois, kertoo Huittisten perusturvajohtaja Kristiina Piirala.

Lain mukaan kuntouttavalla työtoiminnalla ei saa korvata työsuhteessa tehtävää työtä!!!

Lakitekstin perusteella yritykset toimivat vastoin lakia, kun ne pestaavat kuntoutettavan tekemään töitään.

Työttömät eivät saa palkkaa apulaisena toimimisesta.

Apulaisten käytöstä maksetut rahat menevät Huittisten kaupungille!!!

Tämä jos mikä TÄYTTÄÄ ORJATYÖN MÄÄRITELMÄN!

75

868

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 3320

      10e/tunti on ihan käypä palkka monissakin työpaikoissa... tosin tuota ei saa se tilattu työntekijä, siis työtön, vaan lähettäjäkunta.

      • Pehmeet touhuu

        Minä saan palkkaa alle 10 euroa/h vakituisesta palkka työstä, jota olen tehnyt 32v.
        Että silleen.
        Mutta jo on! Huittisten toiminta on porvaritouhua.
        Se on myös pahinta, että tavalliset tallaajat, eli palkkatyöläiset ovat usein sitä mieltä, että työttömyyskorvauksen pitäisi olla vastikkeellista.
        OK. yht äkkiä vois ajatella sen olevan ok. mutta sehän ajaisi kansalaiset taas aikaan jolloin töitä tehtiin nälkäpalkalla. Ja myös asiaa kannattavien palkkatyöt vähitellen lopetettaisiin ja nämä " kuntouttavat" tekisivät heidänkin työnsä.
        Toiminnan seurauksena siis työttömien määrä kasvaisi, eikä päinvastoin.


      • huh mitä touhua

        Puhumattakaan siitä 20 e tuntipalkasta jos tilaaja on yritys. Sehän tekisi kuukausipalkaksi muutettuna n. 3225 e. Kyllä siinä on Huittisten kunta keksinyt oikein rahasammon työttömien kustannuksella. Järkyttävää!


      • Anonyymi
        huh mitä touhua kirjoitti:

        Puhumattakaan siitä 20 e tuntipalkasta jos tilaaja on yritys. Sehän tekisi kuukausipalkaksi muutettuna n. 3225 e. Kyllä siinä on Huittisten kunta keksinyt oikein rahasammon työttömien kustannuksella. Järkyttävää!

        Työterveys huolto vakuutukset
        Työvaatteet vastuu jos rikkoo jotain aina sattuu kun tapahtuu.
        Yöpaikaruokailu ja kuka maksaa verot ilmaistyömetuudesta.

        Työnjohtaja pilaantuneet työvaatteet

        Onko työsuhde keneen
        Kuvastaa.

        Vähän samaa kuin omakotitalkksrin työ
        Ilmaista ja ei edes vessaa käytössä ja sosiaalitilat tai vaateiden vaihtoon jos asiakas ei kotona. Tai on korona jolloin eisaa mennä sisälle

        Kuitenkin kaikki sulku halvan taalkkarin ja pitää tarpeellisena

        Yrittäjät soittelee meille pelissään kun veloitus niin halapa


    • samuli77

      Tuo Huittisten homma tuo esille hyvin sen mistä hommasta kyse. Työttömien työpanos ostetaan halvalla. Työttömälle maksee 9e päivä kulukorvaus joka tuskin edes työmatkoja ja eväitä kattaa ja kunta veloittaa asiakasta tyyliin 10e/tunti.

      Mistä hommassa kyse? Jos kunnan kontolla on pitkäaikaistyöttömiä niin niistä aiheutuu kunnalle lisärasitetta, kunta joutuu maksamaan osan työmarkkinatuesta ja sakko jos ei työllistä. Nyt kun kunta kuntouttaa työttömiä valtio maksaa kustannukset. Kunta siis säästää rahaa ja voi hieman voittaakin jos työtön tekee ahkerasti hommia orjatöissä.

      Suhteellisen härskiä hommaa siis. Täysin työkykyisiä ja ammattitaitoisia työntekijöitä saatetaan kuntoutuksen varjolla pompottaa. Asiasta pitäisi nostaa iso haloo ja tehdä kaikille selväksi myös työttömien oikeudet kuten tuossa aiemmin palstalla totesi esim. työajoista eli yksi päivä viikossa 4 tuntia riittää ja se pitää siihen aktivointisuunnitelmaan kirjata. Ja jos on läsnäolopakko niin se ei tarkoita että pitäisi tehdä töitä, varsinkaan ahkerasti. Pitäkää huolta oikeuksistanne älkääkö antako itseänne hyppyyttää. Muuten joudutte todellakin systeemin orjiksi.

    • TYÖTURVALLISUUS?

      > Työttömän voi tilata kympin tuntihintaan esimerkiksi auton pesuun, vahaukseen tai ruohonleikkurin huoltamiseen.<

      Mites taataan TYÖTURVALLISUUS?

      Mietitääs tilannetta jossa joku PERVO tilaa 18-vuotiaan "siivoamaan" kämppäänsä 10e/h.

      Uskaltaisitko lähettää TYTTÄRESI "siivoamaan" jokun tuntemattoman pervon kämppää YKSINÄÄN?! Tai pesemään autoa bigineissä, pervon kuolatessa vieressä.

      Ajatelkaa kuinka kamalaa on että nuoren on PAKKO mennä pervon luo, koska muuten tulee karenssia eikä nuori elä!

      Nykylain mukaan nuoren on nuorisotakuun mukaan mennä tekemään jotain 3 kk:n kuluessa.
      Ensivuonna alle 25v on PITKÄAIKAIStyötön, joka siis tarvitsee "kuntoutusta".

      Kun tiedämme kuinka suuri nuorisotyöttömyys tällähetkellä on, niin ensivuonna suuri osa näistä kuntoutettavista työttömistä tulee olemaan nuoria.

    • reilusuomi

      Kunta saa valtiolta, eli MEILTÄ, 10 euroa päivässä per orja. Orja itse saa 9 euroa päivässä. Lisäksi suostuessaan orjaksi kansalainen säästää kunnalle edes sen alennetun toimeentulotuen maksun (jos kansalainen siis jää työmarkkinatuelle), eli se on kunnalle nelisentuhannen euron säästö vuodessa plus se viissatanen meiltä veronmaksajilta siihen päälle. Siis orja tekee työtä ja kunta tienaa noin paljon!!!!

      Tämä systeemi takaa, että kunnna virkailijat itsekin pian päässevät maistamaan orjuuden ihanuutta. Muistakaa tarjoutua tekemään ilmaiseksi teitä orjuuteen patistavien virkamiesten työ. Miksi kunnan pitäisi palkata kallis sosiaalijohtaja tai työkkärin naikkonen, jos samat hommat voi hoidattaa ilmaiseksi. Orja saa aikaan sen, että entinen virkamies menettää työnsä, pääsee nauttimaan loiseloa ja sitten pääsee takaisin entiseen virkaansa, mutta nyt yhteiskunnalle huomattavasti halvempana, suorastaan tuottoisana - orjana. Kaikki ovat tyytyväisiä. Paitsi tietysti orjat.

      Huittisten perusturvajohtaja Kristiina Piirala: häpeä!

      Kaikki huittislaiset työnhakijat: hakemaan perusturvanjohtajan paikkaa vapaaehtoistyöperiaatteella. Tehkää se työ vaikka ryhmässä, niin ammattitaitoa riittää vaikka jaettavaksi. Ja sitten kun Piirala tulee toimintanne piiriin, yhtenä teistä orjista, voitte kaupata häntä yksinkertaisiin tehtäviin, joihin hän ehkä pystyy.

      • Anonyymi

        9€päivässä korvaamaan perusturvajohtajan


    • ORJAtyö rangaistus

      > Saako kunta tehdä bisnestä työttömällä ? Siis myydä työtöntä epeenpäin ja kerätä voitot itselleen. <

      Näköjään saa?!

      Sairas systeemi, koska JOS työtön myy ITSE omaa työtään tai tekee edes vapaaehtoistyötä, sille tulee hirveet sanktiot!

      Mutta silti kunta saa ORJUUTTAA ihan vapaasti kuinka paljon tahansa?!

      Eli EI todellisuudessa kyse ole mistään työttömän aktivoinnista vaan RANGAITUKSESTA!!!

      Työttömiä halutaan valtion ja kuntien taholta RANKAISTA siitä että on työtön!!!

    • 10+15

      Ei ole enää pitkä matka siihen, että työkkäri ja kunta tekevät hiljaisen sopimuksen keskenään, että työttömiltä viedään työttömyysturva pois kokonaan. Näin kunta saa ilmaisen orjan, joka tekee mitä tahansa henkensä säilyttämiseksi. Varsinkin jos asuu kunnan omistamassa vuokra-asunnossa.

      Tässä muistuikin vielä mieleen 1990-luvun lama, kun olin Kelan tiskillä tutun virkailijan kanssa asioimassa, niin hän hiljaa minulle kuiskasi, että koko viikon on satanut työkkäristä työttömyysturvan keskeytysilmoituksia. Tuolloin oli työttömyysturvalaki muuttunut, että ihmiset tietämättään aiheuttivat karenssinsa. Taisi olla se kuuluisa pykälän momentti : "Jos henkilö on omalla menettelyllään aiheuttanut sen, ettei työsuhdetta ole syntynyt, hänen katsotaan kieltäytyneen työstä."

      Tuota sitten tulkittiin aika vapaasti ja työttömillä ei ollut käsitystä, että missä yhteydessä he olivat kieltäytyneet työstä!

    • Kiitos DEMARIT >:(

      > Sairas systeemi, koska JOS työtön myy ITSE omaa työtään tai tekee edes vapaaehtoistyötä, sille tulee hirveet sanktiot! Mutta silti kunta saa ORJUUTTAA ihan vapaasti kuinka paljon tahansa?! Eli EI todellisuudessa kyse ole mistään työttömän aktivoinnista vaan RANGAISTUKSESTA!!! <

      Totta, koska jos OIKEASTI haluttaisiin että työtön kuntoutuu työelämää varten, työttömälle ITSELLEEN annettaisiin mahdollisuus MYYDÄ OMAA TYÖTÄÄN!

      Täysin eri asia olisi jos työtön voisi laillisesti myydä esim. niitä ruohonleikkuu palveluitaan ja PITÄÄ itsellään ne rahat jota siitä saa.

      Tällöin olisi edes pieni mahdollisuus että siitä joskus ura urkenee isompana bussineksena.

      Nykysysteemissä jos teet yhtään mitään, menetät kaikki olemassa olevat tuet.

      Tästä syystä kannatan ns. PERUSTULOA, joka mahdollistaisi sen että jokainen tietää että saa vähintään vaikkapa sen 480 e/kk mitä nytkin saa sossusta, mutta että voisi avoimesti ja laillisesti ansaita sen päälle omalla työllään niin paljonkuin vain jaksaa ja pystyy töitä tekemään.

      Mutta koska tälläistä omatoimista yrittäjyyttä EI sallita, kyseessä ei ole todellinen tahtotila työttömien työllistymiseen vaan kyse on ainoastaan työttömien nöyryyttämisestä siitä syystä ettei heillä ole palkallista työtä.

      Orjapajoille pakoittamisen syynä onkin se että suurin osa kieltäytyy, jolloin voidaan määrätä karenssi eikä heille tarvitse maksaa yhtään mitään. Tällätavoin valtio laskee säästävänsä pitkän pennin.

      Nyt jo piilotyöttömiä on valtavat määrät. Piilotyöttömien määrä tulee entisestään kasvamaan kun ensivuoden alussa lähes 100.000 työtöntä tulee SAK-SDP IIhanaisen PAKKO-ORJAlain piiriin!

      • kokomukselainen

        äänestä kokoomusta seuraavissa vaaleissa,niin kyllä työttömän asiat paranee. kokoomus ajaa työttömien asiota parhaiten.ne ovat kokoomukselle sydämmen asia.


      • Kokkaritki orjuuttaa
        kokomukselainen kirjoitti:

        äänestä kokoomusta seuraavissa vaaleissa,niin kyllä työttömän asiat paranee. kokoomus ajaa työttömien asiota parhaiten.ne ovat kokoomukselle sydämmen asia.

        Höpöhöpö..kokkareiden Risukko vasta SUUNNITTELI vastikkeellista sosiaaliturvaa, koska ei TAJUNNUT että tuet ovat JO vastikkeellisia!

        Nytkun niille selvis ettei mitään lakeja tarvikaan muuttaa sekun aletaan noudattaa niitä nykyisiä lakeja niiden ankarimmassa muodossa eli tarjotaan työttömille 24/7 orjatyöpajapaikkoja ja kun ne kieltäytyy leikataan kaikki tuet pois niin että ne saa max. 280 e/kk.


      • kokoomukselainen
        kokomukselainen kirjoitti:

        äänestä kokoomusta seuraavissa vaaleissa,niin kyllä työttömän asiat paranee. kokoomus ajaa työttömien asiota parhaiten.ne ovat kokoomukselle sydämmen asia.

        jäi vielä mainitsemati että sitten et tarvitsismitään ostaa. me ottaisimme sinulta kaikki tuet pois.ajttele saisit olla vappaa ei sdp määräilisi. muista siis kokoomus ensi vaaleissa


      • Anonyymi
        kokomukselainen kirjoitti:

        äänestä kokoomusta seuraavissa vaaleissa,niin kyllä työttömän asiat paranee. kokoomus ajaa työttömien asiota parhaiten.ne ovat kokoomukselle sydämmen asia.

        Djududueueuejejdudududududjj ei ole varaa ostaa yrityksestä vana tallinn Estonia Finland France
        Kokoomuksen urpo jätti NATO hommansa kesken

        Kuten kaikki muutkin mihin ryhtyy

        Irtopisteitä urpo vie suomen natoon

        Jätti jomman kesken kun nyt pitäisi jotain hoitaa

        Ei kömyritystukea ole

        Äänestä sankaa

        Pääministeri Marin voi hoitaa rakasta Natoaan. Petteri Orpo voi hennä rentoutumaan olutlasin ääreen lähipubiin. Hän voi jättää kännykkänsä jonnekin, minne lystää!

        Äänestä sdp

        Urpoja keräsi irtopisteet

        e viemällä suomen natoon on joku natoon liitymis iloiten kallis pakkauksen jäseniin jo ei tee mitään taskaa muuta kuin ruukusta sosiaali tukea ökyrikkaile sijoittajille ja kauppiaille
        Työläisten veroista

        Äänestä
        Sdp

        Sanna antaa köyhälle kun jotain eikä aina viemässä köyhän rahoja rikkaille millon milläkin syyllä kuten on oikeistohallitukset toimineet 2o vuoden ajan


    • 11+12

      Poliittiset puolueet tarvitsevat "potilaita" jotta he voisivat toimia ja saada valtion budjetista rahaa toiminnalleen. Ja ihan varmasti tuossa on kysymys mihinkä varat käytetään ja miten. Siis poliittisen toiminnan peruskivi on työttömät, joita pitää hyysätä kalliilla rahalla, mikä sitten työllistää virkamiehiä korkeallakin poliittisella taholla.

    • Orjien PARITTAJAT

      > JOS työtön myy ITSE omaa työtään tai tekee edes vapaaehtoistyötä, sille tulee hirveet sanktiot! Mutta silti kunta saa ORJUUTTAA ihan vapaasti kuinka paljon tahansa? <

      > jos OIKEASTI haluttaisiin että työtön kuntoutuu työelämää varten, työttömälle ITSELLEEN annettaisiin mahdollisuus MYYDÄ OMAA TYÖTÄÄN! Täysin eri asia olisi jos työtön voisi laillisesti myydä esim. niitä ruohonleikkuu palveluitaan ja PITÄÄ itsellään ne rahat jota siitä saa.<

      Tässä on kyse samasta asiasta kun että jos hu.ora myy itse itseään eli saa siis itse pitää rahat jotka itse työllään tienaa, niin se on Suomessa täysin sallittua ja laillista.

      Mutta jos joku MUU PARITTAA huo.ria eli myy niiden työpanosta ja pitää itse rahat, kyseessa on järjestäytynyt RIKOLLISUUS!

      Samalla logiikalla KUNNAT ja ORJAtyöpajat ovat PARITTAJIA eli kyseessä on törkeä ja laiton teko, eikö!?!

      Miksi tälläinen järjestelmä on luotu? Kuka sen on luonut?

      Kenen etuja se palvelee?

    • Ihmiskauppaa

      Eihän ruohonleikkurin korjaaminen ole mitään aputyötä, koska niitä korjaa ihan työkseen pienkonehuoltoon erikoistuneet liikkeet, eli tällä toiminnalla viedään leipää jonkun yrittäjän suusta.

      Se olis aputyötä jos työtön vaikka ojentaa pienkonehuoltajalle jotain työkaluja ja seuraa siinä sivussa ammattilaisen työskentelyä.

      Jos työtön pääsee seuraamaan pienkoneen huoltoa, niin silloinhan työtön saa ilmasta opetusta seuratessaan kuinka pienkoneita huolletaan eli yrittäjän pitää velottaa siitä työttömän koulutuksesta.

      Tälläinen toiminta on selvää työttömien ihmiskauppaa ja ihmisarvon polkemista, jos kuntoutettavasta työttömästä yritys maksaa 20€ tunti Huittisten kaupungille, eikä työttömälle senttiäkään.

      Monessako yrityksessä edes ammattitaitoinen ja kokenut vakituinen työntekijä saa 20€ tuntipalkkaa?

      Miksi tuota summaa ei makseta työn tekijälle, vaan se maksetaan Huittisten kaupungille, joka ei edes tee työtä sen 20€ tuntipalkan eteen sekuntiakaan?

    • Pakkotyön määritelmä

      > Törkeintä on pakottaa työtön tekemään ilmaiseksi töitä 9 euron matkakorvaus rahalla. Jos tähän ei suostu saa karenssin. Sen jälkeen vielä -40% sossurahaan TUTKIKAA TÄTÄ ASIAA. Työtön siis saa monta rangaistusta tästä muka rikoksesta kun ei suostu hyväksikäytetäväksi. <

      Tälläinen toiminta TÄYTTÄÄ laissa KIELLETYN pakkotyön määritelmän!

      Pakkotyö tarkoittaa "kaikkea työtä ja palvelusta, jota jonkin rangaistuksen uhalla vaaditaan joltakin henkilöltä ja johon tämä ei ole vapaaehtoisesti tarjoutunut."

      Eli ohjeet miten toimia:

      1) KIELTÄYDY palkattomasta työstä, työkokeilusta, ym.

      2) JOS ja kun siitä seuraa rangaistus eli menetät työttömyysturvasi ja jopa perustuloasi sossussa alennetaan jopa 40% eli saat vain 280 e/kk, niin kyseessä on toteutunut RANGAISTUS (ei siis vain uhka) siitä että olet kieltäytynyt työkkärin orjatöistä eli työstä johon ET ole VAPAAEHTOISESTI tarjoutunut!!!

      3) Sen jälkeen rikosilmoitus työkkärin virkailijasta pakkotyöhön pakottamisesta eli Suomen perustuslain rikkomisesta.

      Kaikki nostamaan oikeusjuttuja Suomen valtiota vastaan orjuutuksesta.

    • SeksiORJAtyöpaja

      > Mahtaisikohan olla komeaa, tummaa ja raamikasta miestä siellä Huittisissa työtä vailla? Mielelläni ottaisin sellaisen muutamaksi tunniksi luokseni, hieromaan vaikka hartioitani... <

      Joo oo kyl sen työttömän sellaiseen hommaankin voi tilata, koska sehän on ihan rehellistä ja laillista työtä.

      Samoin kuin periaatteessa seksityökin on Suomessa laillista.

      Koskahan joku keksii perustaa seksiORJAtyöpajan?

    • ORJAtyöDEMARIT >:(

      Työministeri Lauri SAK Ihalainen tunnustaa, ettei viennin elpyminen auttaisi pitkäaikaistyöttömiä.

      Eduskuntaan on lähiaikoina tulossa Ihalaisen rustaamia lakiesityksiä, joilla orjuutetaan lisää pitkäaikaistyöttömiä.

      Mikäli lakipaketit menevät läpi, astuvat lait voimaan ensi vuoden alussa 1.1.2015.

      Vaikeasti työllistyviä on itse asiassa paljon enemmän kuin vain tilastojen pitkäaikaistyöttömät, työministeri Lauri Ihalainen (sd.) sanoo.

      – Vaikeasti työllistettävien osuus tästä 314 500 työttömän kokonaisjoukosta on yli puolet. He ovat joko pitkäaikaistyöttömiä, toistuvaistyöttömiä tai ovat olleet toimenpiteiden piirissä, mutta ei ole sitä valoa, jonka nimi on työpaikka avoimilla työmarkkinoilla.

      Ihalaisen mukaan vaikeasti työllistyvät tarvitsevat kuntoutusta ja kuntouttavaa koulutusta ennen kuin palkkatyötä voi edes lähteä hakemaan.

      Hallituskauden loppumetreillä eduskunnan äänestettäväksi on tulossa kaksi työllisyyden lakipakettia.

      Vastedes yli vuoden työttömänä olleille ihmisille on määrä tarjota monen viranomaisen palvelut "yhdeltä luukulta" eli ns. PAKKO-ORJA TYP.

      – Me perustamme koko maan kattavan monitoimipalvelukeskusverkoston, jonka idea on se, että Kelan, kunnan sosiaalitoimen ja kunnan muut palvelut sekä TE-toimiston palvelut ovat saman oven takana, demari Iihalainen uhkaa.

      Palveluun ohjataan myös yli puoli vuotta työttömänä olleet nuoret.

      Näin voidaan Ihalaisen mukaan tarjota nykyistä "laadukkaampaa palvelua" työttömille lue.pakollista orjatyötä 9 euron päivämatkakorvausta vastaan.

      Kiitti vit.usti demarit >:(

      • NYYH !!!!!!!!!!!!!

        Keinot on vähissä, kun pitäisi syödä ja rahat ei riitä välttämättömimpään.
        Pulloja olen keräillyt, kesällä marjastanut, mutta ei terveys kestä isompaan keräilyyn.
        Ja kauhistus jos tuo Huittisten malli lisääntyisi, ei voisi enää ees vähää marjastaa ja hakea pulloja


      • kok4

        mitä itket. kokoomus kyllä hoitaa sinun asoita varmasti ja luotettavasti.kaikki tuet pois työttömiltä on ensi vaalie hallitus kynnyskysymys.pääse orjatyö demarikin rauhaan


    • luulla voivat

      Ei se kaupunki voi rahastaa sitä 10e. Niillä ei ole mitään sitoumuksia siihen työntekijään. Eivät joudu maksaan vakuutusmaksuja eivätkä muutakaan. Ei ne voi tehdä bisnestä työttömällä.
      Ainoa että saavat ilmaisen työntekijän. Jos rahastavat, ei oikein.
      Luuliko se kaupunki tosiaan että saavat orjan joka tekee ilmasta työtä ?

    • OrjatyöMAISTERIT

      Myös maisterit ja kandit pitkään vailla palkkatyötä

      Korkeakoulutuskaan ei ole tae työllistymisestä!

      Suhteellisesti eniten syyskuun 2013 ja syyskuun 2014 välisenä aikana kasvoi korkeakoulutettujen pitkäaikaistyöttömyys (esimerkiksi ylempi korkeakoulututkinto 32 prosenttia).

      Koittakaa nyt tajuta ettei ensivuonna orjatyöpajoille joudu vain spudealkoholistit vaan ihan normaalit perheelliset kansalaiset.

      Ex-Nokialaisetkin ovat olleet jo yli vuoden työttöminä, eli SDP-SAK Iihalaisen uudet pakko-orjatyolait koskevat myös heitä!

      • kok4

        kokoomus hoitaa ei orjatyötä vaan pakkotyötä ilmaiseksi ilman mitään tukia.


      • Anonyymi
        kok4 kirjoitti:

        kokoomus hoitaa ei orjatyötä vaan pakkotyötä ilmaiseksi ilman mitään tukia.

        Kokoomus lupasi jo -94 ennen eu vaaleja että työttömyys laskee, kun liitytään eu.iin. ja poistuuhan se, myös ruuan hinnan laskua lupasivat, ja laskenut on sekin leipäjonoissa.


    • 100.000 orjaksi

      Kaikista työttömistä pitkäaikaistyöttömiä on jo 30%.

      Lähes 100.000 suomalaista on pitkäaikaistyöttömiä
      ja lukumäärä kasvaa jatkuvasti.

      Orjatyöt koskevat ensivuoden alusta siis huomattavaa osaa suomalaisista.

      Jokaisella on joku läheinen tai tuttu joka joko on jo pitkäaikaistyötön tai
      putoamassa pitkäaikaistyöttömäksi.

      1.1.2015 alkaen pitkäaikaistyötön on

      1) alle 15-vuotias nuori joka on ollut työttömänä 6 kk
      2) 25-65 vuotias joka on ollut työttömänä 12 kk
      3) yli 300 päivää työmarkkinatukea saaneet

      Uudellamaalla pitkäaikaistyöttömien määrä vuodessa on kasvanut 43%.

      Pitkäaikaistyöttömistä 58% on miehiä ja 42% naisia.

      60% pitkäaikaistyöttömistä on yli 50-vuotiaita.

      On erittäin todennäköistä että nämä ihmiset tulevat tekemään lopun elämäänsä
      ORJAtöitä?!

      Tätäkö "hyvinvointivaltio" tarjoaa, orjatöitä?

    • ei siis ole orjia?

      Huomasittele Yle:n uutisista taas heidän tyypillisen propagandansa? Kai tätä keskustelua on seurattu sielläkin, ja nyt tekaisivat jutun orjuudesta, jota kuulemma on vain Mosambikissa ja jossain, ja se on sitä, että väkivalloin pidetään jossain seksiorjana tai muussa työssä. Velkaorjuuskin mainittiin. Yllätys, yllätys: suomalaista orjuutta ei mainittu.

    • Demari logiikkaa?!

      ToveriDemariFilatovi tänään Lahdessa pidetyssä Työttömyyden Tetris -tilaisuudessa: Jos orjatyöpajojen oikeutta "työllistää" ei helpoteta, kunnat on vaikeuksissa.

      Mitä ihmeen demari logiikkaa tää tällänen on?

      Eihän se työtön työlliseksi sillä muutu että työttömällä teetetään orjatöitä PALKATTA?!

      ToveriDemariFilatovin mukaan työelämä-ja tasa-arvovaliokunta haluaa muuttaa hallituksen esitystä siten, että työsopimuslain lisätyön ja takaisinottovelvoitte EI koske ORJAtyöpajoja jotta ne voi edelleen ottaa orjia?!

      Miten tää muka hyödyttää työttömiä?!

      ToveriDemariFilatovi muistuttaa, että kuntien orjatyöpajoja ei olisi olemassakaan, jos ei olisi työttömyyttä ja työttömiä jotka eivät työllisty markkinaehtoisesti.

      Eli ToveriDemariFilatovi syyllistää työttömiä siitä että yritykset eivät palkkaa ketään vaan teettävät työt ILMAISILLA ORJILLA juuri noilla samaisilla orjatyöpajoilla?!

      • Tohtorien OMA VIKA?!

        > ToveriDemariFilatovi muistuttaa, että kuntien orjatyöpajoja ei olisi olemassakaan, jos ei olisi työttömyyttä ja työttömiä jotka eivät työllisty markkinaehtoisesti. <

        Ai että on näiden TOHTORIENKIN OMAA SYYTÄ et ne on työttömiä, eikä "työllisty markkinaehtoisesti"?! Olis opiskellu enemmän ja korkeemmalle?!

        Professorien, tieteentekijöiden ja yliopistojen lehti kertoo että:
        Suomessa on YLI 900 tohtoria vailla työta!

        Tohtorien työttömyys on noussut selvästi.

        Kasvua on viime vuoden elokuuhun verrattuna 30 prosenttia!

        Kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto (vihr.) on tehnyt aiheesta kirjallisen kysymyksen työministeri Lauri Ihalaiselle: "mitä ministeri aikoo tehdä kääntääkseen korkeasti koulutettujen työllisyyden nousuun?"

        SDP-SAK-IIhalaisen vastaus oli laittaa ne tietty orjatyöpajoille mölkkypelejä väsäileen.

        Kyllä ne tohtorismiehetki siinä pikkuhiljaa oppii "työllistyyn markkinalähtöisesti"?!


    • 12 kk työttömänä>TYP

      > Ei sellaiset korkeasti koulutetut pitkäaikaistyöttömät joudu mihinkään kuntouttavaan työtoimintaan tai 9 euron työkokeiluihin, vaikka olisivat vuosia työttömänä <

      Kyllä vain oli työkkärin huuhaa-kurssilla ihan yliopistotaustaisiakin työttömiä maistereita ja ekonomeja mukana.

      Työministeri Lauri SAK Ihalainen tunnustaakin, että Eduskuntaan on lähiaikoina tulossa Ihalaisen rustaamia lakiesityksiä, joilla orjuutetaan lisää pitkäaikaistyöttömiä.

      Mikäli lakipaketit menevät läpi, astuvat lait voimaan ensi vuoden alussa 1.1.2015.

      Vaikeasti työllistyviä on itse asiassa paljon enemmän kuin vain tilastojen pitkäaikaistyöttömät, työministeri Lauri Ihalainen (sd.) sanoo.

      – Vaikeasti työllistettävien osuus tästä 314 500 työttömän kokonaisjoukosta on yli puolet. He ovat joko pitkäaikaistyöttömiä, toistuvaistyöttömiä tai ovat olleet toimenpiteiden piirissä.

      1.1.2015 alkaen pitkäaikaistyötön on
      1) alle 15-vuotias nuori joka on ollut työttömänä 6 kk
      2) 25-65 vuotias joka on ollut työttömänä 12 kk
      3) yli 300 päivää työmarkkinatukea saaneet

      Eli kyllä orjatyöpajoille joutuvat niin ex-Nokialaiset kuin maisterit ja tohtorit jos ne on olleet 12 kk työttömänä.

      Sinne vaan tekemään alihankintahommia ilmaiseksi niille samoille firmoille jotka on ensin potkinu ne pois palkallisista töistä.

      • mitä kummaa

        Mistä olet tuon tiedon noukkinut, että alle 15 vuotias nuori olisi pitkäaikaistyötön jos työttömänä 6 kk. Eihän sitä työttömyyspäivärahaakaan saa ennen kuin on täyttänyt 17 v. Ja silloinkin siinä on ne koulutukseen hakemispakotteet ja odotusajat mukana pitkittämässä sitä tuen saantia.


      • Alle 25 v 6kk
        mitä kummaa kirjoitti:

        Mistä olet tuon tiedon noukkinut, että alle 15 vuotias nuori olisi pitkäaikaistyötön jos työttömänä 6 kk. Eihän sitä työttömyyspäivärahaakaan saa ennen kuin on täyttänyt 17 v. Ja silloinkin siinä on ne koulutukseen hakemispakotteet ja odotusajat mukana pitkittämässä sitä tuen saantia.

        Oho.. siis tietysti alle 25-vuotias.. painovirhepaholainen iski ;)


    • Vit.un DEMARIT >:(

      SDP haluaa selvitysryhmän tarttuvan muun muassa aktivointitoimenpiteiden kehittämiseen.

      Ryhmä haluaa selvittää, voisiko aktivointisuunnitelmia palkata tekemään 5–10 uutta työntekijää. Jaa että vielä LISÄÄ byrokraatteja ja hyysäreitä?!

      Lisäkulut voisi demarien mukaan mahdollisesti kattaa orjien orjuuttamisesta saaduilla säästöillä.

      Demarit haluavat myös selvyyttä muun muassa siihen, miten nuoria voidaan nykyistä paremmin orjuuttaa ja estää syrjäytymästä koulun jälkeen.

      Ryhmä pohtisi nimenomaan orjatyöpajojen lisäämistä!!!!?!!

      MIten nuoria mitenkään auttaa se että ne joutuu tekeen ILMASEKS ORJAtöitä?!

      • ne puuhastelijat

        Oikeisiin töihinhän ne pitäisi laittaa ja oppisopimuskoulutuksiin sinne työpaikoille. Sitten vasta asiassa olisi jotain järkeä. Saksalla menee hyvin juuri siksi, että siellä on tällainen kisälli ja oppipoikamalli ollut aina.

        Nämä meidän työministeriön ihmiset ja ne kansanedustajat muutenkin tekevät vaan tällaisia puuhastelujuttuja, jolloin näyttävät muka oikein aktiivisilta. Ei näillä toimilla kuten ei niillä aiemmillakaan ole mitään tuloksia saatu eikä saada.

        Suututtaa tällainen muka tekeminen kun ei asioihin oikeasti panosteta ja järjen kanssa mietitä. Ollaan vaan tekevinään, että ollaan oikeutettuja siihen ministerin palkkaan mukamas. Suomi ei näillä keinoin nouse.

        Vähän asian vierestä jos olette huomanneet niin 1.1.15 alkaen palkkatukityön laki muuttuu. Vuoden alun jälkeen ylintä korotettua palkkatukea saavat vain ne yritykset jotka työllistävät sairaan, vammaisen tai 60 vuotta täyttäneen työttömän henkilön. Tähän asti on ollut mahdollista työllistää ylimmällä korotetulla tuella ihan kuka tahansa pitkäaikaistyötön eli 500 pv ansiosidonnaista saanut. Nyt kaikki esim. 50 vuotiaat vaikeasti työllistyvät voivat unohtaa sen palkkatukityömahdollisuuden. Ihmettelen tätä 60 v täyttäneen työllistämistä. Eläkeikään ei enää kauaa ole ja terveys varmasti huonompi kuin sillä 50 kymppisellä. Aivan järjetöntä touhua.


      • Palkkatukilaki 2015
        ne puuhastelijat kirjoitti:

        Oikeisiin töihinhän ne pitäisi laittaa ja oppisopimuskoulutuksiin sinne työpaikoille. Sitten vasta asiassa olisi jotain järkeä. Saksalla menee hyvin juuri siksi, että siellä on tällainen kisälli ja oppipoikamalli ollut aina.

        Nämä meidän työministeriön ihmiset ja ne kansanedustajat muutenkin tekevät vaan tällaisia puuhastelujuttuja, jolloin näyttävät muka oikein aktiivisilta. Ei näillä toimilla kuten ei niillä aiemmillakaan ole mitään tuloksia saatu eikä saada.

        Suututtaa tällainen muka tekeminen kun ei asioihin oikeasti panosteta ja järjen kanssa mietitä. Ollaan vaan tekevinään, että ollaan oikeutettuja siihen ministerin palkkaan mukamas. Suomi ei näillä keinoin nouse.

        Vähän asian vierestä jos olette huomanneet niin 1.1.15 alkaen palkkatukityön laki muuttuu. Vuoden alun jälkeen ylintä korotettua palkkatukea saavat vain ne yritykset jotka työllistävät sairaan, vammaisen tai 60 vuotta täyttäneen työttömän henkilön. Tähän asti on ollut mahdollista työllistää ylimmällä korotetulla tuella ihan kuka tahansa pitkäaikaistyötön eli 500 pv ansiosidonnaista saanut. Nyt kaikki esim. 50 vuotiaat vaikeasti työllistyvät voivat unohtaa sen palkkatukityömahdollisuuden. Ihmettelen tätä 60 v täyttäneen työllistämistä. Eläkeikään ei enää kauaa ole ja terveys varmasti huonompi kuin sillä 50 kymppisellä. Aivan järjetöntä touhua.

        Niin ja ensivuodesta sitä palkkatukea voi saada maksimissaan 50% palkasta,
        eikä niinkuin ennen että korkeinkorotettu oli 1330 e/kk josta työnantaja maksoi sivukulut ja antoi loput työntekijälle eli ei tarvinnut maksaa mitään palkasta. 1.1.2015 alkaen tarvii siis maksaa vähintään puolet!

        Palkkatuki määrät 1.1.2015
        1) 30%
        2) 40%
        3) 50%


    • DEMARIn logiikkaa?

      Suomessa on itsestäänselvä periaate, että toisen hyväksi ja määräysvallassa tehdystä työstä pitää maksaa palkkaa. Siksi on hämmästyttävää, miten moni itse asiassa tekee töitä ilmaiseksi.

      Kenellä on vastuu ilmaistöiden karsimisesta?

      Ilmaiset työt eivät ole vain työntekijän oma asia. Ne vaikuttavat kansantalouteen, työmarkkinoihin ja siihen, minkälaisessa ilmapiirissä töitä teemme. Mahdollisesti ne vaikuttavat myös siihen, riittääkö jollekulle toiselle töitä vai ei.

      Suomalaiset tekevät kymmeniä miljoonia tunteja ilmaista ylityötä vuodessa -
      niillä saisi monta kokoaikaista työpaikkaa!

      Olivat työllisyysvaikutukset mitkä tahansa, ilmainen työ on ongelmallista yritysten terveen kilpailun kannalta – ja ihan vain periaatteen vuoksi. Työstä kuuluu saada palkkaa, Demari lehti uhoaa.

      Vähän ristiriitasta että Demari-lehti käskee "Älä raada palkatta!"
      mutta DEMARI MINISTERIT IIhalainen ja Filatovi oikeen urakalla laatii keinoja joilla saatais ihmiset RAATAAN PALKATTA!?

      Onko tämä sitä kuuluisaa demari logiikkaa?

    • suomalainen orja

      http://www.iltasanomat.fi/tyoelama/art-1288773202714.html

      "Hän tekee Duuniparkin kautta palkatonta työtä alihankintana loimaalaiselle yritykselle.

      Ylen mukaan yrityksen maksama korvaus menee Loimaan Seudun työkeskuksen tuki ry:lle. Raha menee Loimaan työtoiminnan koordinaattorin mukaan toiminnan pyörittämiseen. Koordinaattori kertoo, että voittoa ei tehdä."

      Loimaan kaupunki näyttää esimerkkiä, kuinka työttömiä nöyryytetään, teetetään ilmaseksi työtä työttömillä ja Loimaan kaupunki ottaa työn tekijälle kuuluvan palkan itselleen.
      Tämä on selvää ihmiskauppaa ja ihmisarvon polkemista kun työstä ei makseta palkkaa työttömälle,
      Jos vastaavassa tilanteessa olisi ulkomaalainen maahanmuuttaja, niin asia olisi vallan toinen.
      Silloin Loimaan kunta syyllistyisi orjatyöhön, ihmiskauppaan, ihmisoikeuksien polkemiseen, rasismiin, ihmisarvon polkemiseen ja vaadittaisiin korvauksia maksamattomista palkoista.
      Mutta kun kyse on suomalaisista työttömistä, niin suomalaisi eivät mitkään ihmisoikeudet ja muut oikeudet koske.

    • Köyhän taskulla

      Ristikko toivoi, että kaikki tuet on vastikkeellisia, aina ensimmäisistä päivistä alkaen, oli ansiosidonnaisella tai ei.

      Se on selkee homma, että ei noista puliukoista ole töihin ja toivottavasti niitä ei edes yritetä, vai toivooko joku jotain puliukkoa työparikseen.

      Viinamäen miehet ja naiset on kyllä usein taitavia ja ahkeriakin, ellei ole oikein puliainesta, jolloin peli on menetetty, ainakin useimmiten.

      Sama juttu noiden vajaakuntoisten kanssa, annettas jo olla, kun ei ne ei pysty edes itseään kunnolla hoitaa.

      Sdp on puolustuslinjalla aina työttömien puolesta ja harmillista kyllä joutuu usein porvarienemmistöisessä hallituksessa tekemään kompromissejä, sillä porvarit
      yrittävät heikentää kokoajan työttömien ja pienipalkkaisten asemaa.

      Kunpa SDP nousisi pääministeri puolueeksi Suomi pääsisi taas nousuun ja työttömien kiusaaminen vähenisi.

      Ihmiset hyvät kai teidän pitäisi ymmärtää, että kaikki puolueet ajaa ensisijaisesti omiensa etuja. Loppukädessä politiikassakin on on kyse ainoastaan siitä kenen pussissa sitä rahaa pitäisi olla ja kuinka paljon ja kenen pussille mennään seuraavaksi.

    • näin on

      Mun pussi lihoo!

    • VALITA aktivoinnista

      Valittaminen

      Sosiaali- ja terveysministeriö ei pääsääntöisesti käsittele muistutuksia, kanteluja tai valituksia vaan siirtää ne toimivaltaisen valvontaviranomaisen ratkaistaviksi.

      Jos et ole tyytyväinen kuntouttavan työtoiminnan päätökseen, voit

      1) tehdä muistutuksen sosiaalilautakuntaan. Ennen muistutuksen tekemistä kannattaa kuitenkin yrittää selvittää asia sinua hoitaneiden henkilöiden kanssa.
      2) hakea muutosta hallinto-oikeudelta sosiaalilautakunnan päätökseen.

      Jos koet tulleesi väärin kohdelluksi tai kaipaat neuvoja oikeuksistasi, voit olla yhteydessä oman alueesi aluehallintovirastoon!

    • Yli25v VAPAAEHTOISTA

      Kuntouttava työtoiminta on sosiaalihuoltolain mukainen sosiaalipalvelu, EI työvoimapalvelu!

      Siitä syystä kuntouttavassa EI saa lain mukaan teettää oikeita TÖITÄ.

      Kuntouttavan työtoiminnan tavoitteena on

      - ehkäistä työttömyyden aiheuttamia kielteisiä vaikutuksia asiakkaan toimintakykyyn (??!?? Voisko joku selittää mitä helv.tiä tää ees tarkottaa?!?! Jotain "et voi ryypätäkö?")

      - vahvistaa asiakaan elämän- ja arjenhallintaa sekä työ- ja toimintakykyä (eli opetella heräämään aamulla aikaisin, jottei työtön nuku pitkälle päivään)

      - ehkäistä syrjäytymistä tarjoamalla mahdollisuutta työtoimintaan ja muihin palveluihin (HUOM! TARJOAMALLA EI PAKOTTAMALLA!!!)

      Pitääkö tämä paikkansa?!

      Että vain alle 25-vuotiaalle kuntouttavaan työtoimintaan osallistuminen on velvoittavaa ja kieltäytyminen johtaa työmarkkinatuen määräaikaiseen katkaisuun tai toimeentulotuen alentamiseen.

      Mutta yli 25-vuotiaalle kuntouttavaan työtoimintaan osallistuminen on vapaaehtoista?!!

      • Pakollista kaikille

        Kuntouttavan työtoiminnan lakia muutettiin vuoden 2010 alusta niin, että lain määrittelemä aktivointi tuli velvoittavaksi myös yli 25-vuotiaille, kun velvoittavuus alun alkaen koski vain alle 25–vuotiaita.

        Eli on PAKOLLISTA KAIKEN IKÄISILLE!


    • 200.000 orjuuteen!

      Kunnissa ei ole juurikaan suunnitelmia palkkatukityön paikkojen lisäämisestä, sen sijaan "kuntoutusta" eli pakko-orjatyöpajoen orjatöitä kyllä lisätään!

      Palkkatuetussa työssä olevat saavat ihan oikeaa palkkaa ja ihan oikeasta tekemästään työstä. Palkkatuetuille kertyy eläkettä, lomia ym. normaaleja etuja, toisin kuin niille jotka ovat pakko-orjatyössä.

      Vuoden 2011 alkupuolella oli jo n. 142.000 ns. rakennetyötöntä eli niitä jotka joko olivat pitkäaikaistyöttömiä tai työttömät jotka toimenpiteen esim. työkokeilun jälkeen jäävät taas työttömäksi tai jatkavat ikuisesti toimenpiteeltä toimeenpiteelle kuten kuntouttavaan. Nykyään niitä on jo varmasti yli 200.000.

      Kun nämä kaikki rakennetyöttömät ensivuoden alusta alkaen tuupataan PAKKO-ORJIKSI työpajoille ym. "kuntotuun" eli tekemään ilmaiseksi alihankintahommia vakavaraisille yrityksille, niin kuvitteletteko tosiaan ettei tällänen VÄÄRISTÄISI KILPAILUA?

      Miksei työttömille tarjota kunnon PALKKAtöitä palkkatuella?!!!

    • LAITONTA = RIKOS?!

      Lain mukaan kuntouttavaa työtoimintaa ei voi hankkia yrityksiltä!

      Miten sitten on mahdollista että lakia kierretään siten että vaikkei yritys suoraan voi ottaa työttömiä "kuntoutukseen" eli orjatyöhön, niin yritys voi silti teetättää ne työt orjatyöpajoilla?!

      Eiköhän tälläinen järjestely RIKO LAKIA!? Ainakin lain henkeä ja tarkoitusta.

      Kannattaakin aina tehdä rikosilmoitus kun havaitsee että orjatyöpajat teetättävät kuntoutettavilla palkkatyöhön verrattavaa orjatyötä.

    • Palkkaa töistä!

      Millaisiin orjatöihin kunta kuntouttavana työtoimintana työttömiä pakottaa?

      Kierrätystehtäviä, purku- tai kokoonpanotehtäviä
      Koru- tai keramiikkatyötä
      Ompelu- tai tekstiilityötä
      Pakkaus- tai postitustehtäviä
      Puisto- tai ulkotyötä
      Puutyötä
      Siivoustehtäviä
      Toimistotyötä
      Vanhustenhoidon avustavia tehtäviä

      Tutkimus kertoo että "Usein kuntouttavan työtoiminnan asiakas pystyy tasavertaiseen työsuoritukseen samoissa tehtävissä työskentelevien palkkatyösuhteessa olevien kanssa."

      Miksi niitä sitten "kuntoutetaan" eikä palkata oikeasti töihin? Ei edes palkkatuella!?

      • ihan pelottaa

        Erittäin hyvä kysymys. Vastauskin on kyllä selvä, kun saavat sen ihan yhtä hyvän työntekijän ilmaiseksi. Eihän silloin kannata palkata. Olen itse kyllä ihmetellyt ettei muut yritykset älähdä tästä kun vääristää kilpailua. Mutta mitä jos tästä tuleekin ihan yleinen trendi, ei palkata enää palkkatöihin vaan näihin orjatöihin. Mites sitten suu pannaan.

        Järkyttäväähän tässä on se, että tätä touhua ohjaillaan sieltä Arkadianmäeltä käsin.


    • Lakkautetaan heti!

      Hyvää on TYPin "kuntoutusasiain neuvottelukunnan lakkauttamis" lakialoite.

      Sen lakkauttamisen arvioidaan vähentävän kuntien menoja 3,5 miljoonalla eurolla, koska nyt niihin on kulunut tuo 3.500.000 e/vuosi veronmaksajien rahoja.

      TYP neuvottelukunnan pelkät kokoustarjoilut ovat olleet 72.000 euroa vuodessa!

      Nämäkin rahat olisi voitu käyttää suoraan työttömien hyväksi!

      Kokouksiin on osallistunut 1200 veronmaksajien elättiä eli kunnan hyysäriä jotka ovat siis keskenään jakaneet tuon 3.500.000 e/vuosi

      Tämä lakkautetaan koska TYP systeemi vaihtuu uudeksi "työllistymistä edistäväksi monialaiseksi yhteispalveluksi" johon tosin tulee varmasti entistä näitä "neuvottelu kokouksia".

      • narinat pois!

        Paljonkos maksaa, kun ihminen jää yksin kotiin tekemättä mitään? Esim vanhuksien on kerrottu tekevän itsemurhia yksinäisyydestä ja tarpeettomuudesta.

        Tässä yritetään pelastaa ihmisiä etteivät ajaudu alkoholismiin ja yksinäisyyteen sekä turhautumisen tunteeseen. Sosiaalinen tekeminen on parempi, kuin hapantua neljän seinän sisään.

        Kyse on asenteesta. Ja sitä tietynlaista näyttää riittävän jollain täällä jatkuvasti narisevalla.


      • valitettava tosiasia
        narinat pois! kirjoitti:

        Paljonkos maksaa, kun ihminen jää yksin kotiin tekemättä mitään? Esim vanhuksien on kerrottu tekevän itsemurhia yksinäisyydestä ja tarpeettomuudesta.

        Tässä yritetään pelastaa ihmisiä etteivät ajaudu alkoholismiin ja yksinäisyyteen sekä turhautumisen tunteeseen. Sosiaalinen tekeminen on parempi, kuin hapantua neljän seinän sisään.

        Kyse on asenteesta. Ja sitä tietynlaista näyttää riittävän jollain täällä jatkuvasti narisevalla.

        Sori vaan narinat pois, mutta ei tämä todellakaan työllistä ketään. Vai tiedätkö jonkun joka on ihan oikeasti työllistynyt tällaisesta humpuukityöstä oikeisiin palkkatöihin. Sehän on jo haitaksi siellä ansioluettelossa.

        Minä ainakin teen työttömänä mieluummin vapaaehtoistyötä vaikka niiden vanhuksien parissa kuin orjatöitä jollekin ahneelle sosiaalialan yrittäjälle tai muulle työnantajalle, joka käyttää työttömiä ahneuttaan vain hyväkseen.

        Se asennekaan ei valitettavasti vaikuta tässä asiassa yhtään mitään. Vaikka tekisit työsi niin hyvin kuin mahdollista et saa silti sitä palkallista työtä. Näin se vain on. Työttömiä hyväksikäyttävät kun eivät silloin saisi niitä rahoja itselleen. Tämä on kylmä totuus.


    • Pienyrittäjäksi

      Orjatyöhinnasto:

      Ruohonleikkurin öljynvaihto ja terän terotut 20 e
      Polkupyörän renkaan paikkaus (sis.paikan) 5e
      Pakettiauton pesu 10e
      Pakettiauton sisäsiivous 12 e
      Pakettiauton vahaus 25 e
      Auton pesu 8 e
      Auton sisäsiivous 12 e
      Auton vahaus 20 e

      Tuntihinta yksityisille 10 e
      Tuntihinta yrityksille 20 e (alviton 16,13e/h)

      Eihän kukaan pienyrittäjä pysty kilpailemaan tuollaisilla hinnoilla orjatyöpajan kanssa?

      Tälläisen lähistölle ei varmaankaan kannata ruveta pesemään autoja tai korjaamaan pienkoneita yritysmielessä?

      Kaupungin orjatyökeskus pitää huolen siitä, että samoille markkinoille on turha yrittää.

      Asian luulisi kiinnostavan myös kilpailuviranomaisia?

      Jos oikeesti halutaan aktivoida työttömiä niin annetaan niille mahdollisuus tehdä omaan piikkinsä noita samoja töitä. Siitä niille ehkä ura urkenisi pienyrittäjinä.

      • Mitenkäs tämä

        Miksei työttömät itse perusta samanlaista organisaatiota vähän niin kuin osuuskunta tyyppinen. Työttömissä on valtava määrä eri alojen ammattilaisia. Kirvesmiehestä insinööriin, siivoojasta maisteriin ja kaikki siltä väliltä. He vuokraisivat itse eri alojen ammattilaisia tiettyä summaa vastaan mutta rahat menisivät työn suorittavan työttömän taskuun. Jos työtä on vain silloin tällöin ei työttömyyskorvaus katkea koska saisi soviteltua päivärahaa.

        Osaavasta porukasta ei ole puutetta. Onhan siellä pitkäaikaistyöttömien joukossa iso joukko 40-50 kymppisiä koulutettuja ja pitkän työuran tehneitä ammattilaisia. Heitä vain sellaisen kummallisuuden perusteella ei palkata kuin ikä. Tällainen ei ole muualla yleistä vain suomessa. Muualla ymmärretään mitä pitkä työkokemus ja ammattitaito tarkoittaa. Sellaisista halutaan pitää kiinni.

        Entäs jos saisikin kaksi kärpästä samalla iskulla eli jos hyödyn saisi myös sille toiselle syrjitylle ryhmälle eli ne nuoret ammattikouluttamattomat tai koulutuksen saaneet mutta työkokemusta vailla olevat. Jos se kokenut konkari ottaisi sen nuoren mukaan siihen työtehtäviin koulutettavaksi. Vähän kuin oppissopimuskoulutus mutta vähän eri kuitenkin. Eikö tästä voisi kehitellä jotain? Pitäiskö ottaa yhteyttä Ihalaiseen, tulisko valtio vastaan. Eikö tällainen olisi parempi kuin ne turhat kaiken maailman työllistämiskurssit ja kuntoutuskurssit ja typit sun muut joissa tuhlaantuu valtion rahaa jumalattomat määrät mutta työllistämisvaikutus on lähes nolla.


    • Kumman valitsisit?

      "Loimaan Seudun työkeskuksen tuki ry:n pajassa kymmenkunta työtöntä pussittaa akseleita Lounais-Suomen Putki Oy:lle ja kokoaa komponentteja ilmastointilaitteita valmistavalle Vallox Oy:lle.

      Vallox maksaa kymmenen ihmisen työpanoksesta keskimäärin 2000 euroa kuukaudessa." Siis sille sen orjatyöpajan omistajille, EI niille sen varsinaisen työntekijöille!

      Valloxin toimitusjohtaja Jukka-Pekka Korja puolustelee, että kaupunki pyysi firmalta apua työttömien aktivointiin.

      Korjan mukaansa yritys halusi auttaa, koska hänen mielestään se on osa yhteiskuntavastuuta?!!

      > Kyllä on taas kateellisten touhua. Yritys ihan hyvää hyvyyttään ilmaiseksi aktivoi työttömiä, niin jo ollaan kadehtimassa sitäkin.

      Minäkin voisin alkaa aktivoimaan työttömiä, mutta ei ihan ilmaiseksi, mutta halavalla. Jos maksatte kympin tunnilta, niin saatte laittaa pari työtöntä korjaamaan tuo minun talon tiilikatto. <

      "Loimaan Seudun työkeskuksen tuki ry:n pajassa kymmenkunta työtöntä pussittaa akseleita Lounais-Suomen Putki Oy:lle ja kokoaa komponentteja ilmastointilaitteita valmistavalle Vallox Oy:lle.

      Vallox maksaa kymmenen ihmisen työpanoksesta keskimäärin 2000 euroa kuukaudessa." Siis sille sen orjatyöpajan omistajille, EI niille sen varsinaisen työntekijöille!

      Valloxin toimitusjohtaja Jukka-Pekka Korja puolustelee, että kaupunki pyysi firmalta apua työttömien aktivointiin.

      Korjan mukaansa yritys halusi auttaa, koska hänen mielestään se on osa yhteiskuntavastuuta?!!

      > Kyllä on taas kateellisten touhua. Yritys ihan hyvää hyvyyttään ilmaiseksi aktivoi työttömiä, niin jo ollaan kadehtimassa sitäkin.

      Minäkin voisin alkaa aktivoimaan työttömiä, mutta ei ihan ilmaiseksi, mutta halavalla. Jos maksatte kympin tunnilta, niin saatte laittaa pari työtöntä korjaamaan tuo minun talon tiilikatto. <

      "Loimaan Seudun työkeskuksen tuki ry:n pajassa kymmenkunta työtöntä pussittaa akseleita Lounais-Suomen Putki Oy:lle ja kokoaa komponentteja ilmastointilaitteita valmistavalle Vallox Oy:lle.

      Vallox maksaa kymmenen ihmisen työpanoksesta keskimäärin 2000 euroa kuukaudessa." Siis sille sen orjatyöpajan omistajille, EI niille sen varsinaisen työntekijöille!

      Valloxin toimitusjohtaja Jukka-Pekka Korja puolustelee, että kaupunki pyysi firmalta apua työttömien aktivointiin.

      Korjan mukaansa yritys halusi auttaa, koska hänen mielestään se on osa yhteiskuntavastuuta?!!

      > Kyllä on taas kateellisten touhua. Yritys ihan hyvää hyvyyttään ilmaiseksi aktivoi työttömiä, niin jo ollaan kadehtimassa sitäkin.

      Minäkin voisin alkaa aktivoimaan työttömiä, mutta ei ihan ilmaiseksi, mutta halavalla. Jos maksatte kympin tunnilta, niin saatte laittaa pari työtöntä korjaamaan tuo minun talon tiilikatto. <

      Kun tälläinen orjatyöpaja myy sinun ja kymmenien muiden kohtalotovereidesi työpanoksen, orjatyöpajan omistajat tienaavat teillä kymmeniä tuhansia!

      Kun sinä teet heille 5 vuodessa yli 10.000 orjatyötuntia ilmaiseksi, niin onko oikein että ne laskuttavat työstäsi jopa satoja tuhansia euroja?!

      Vallox väittää ettei homma muka ole niille kannattavaa. Eikö muka?
      Lasketaas vähän...

      Kumman itse valitsisit?

      A) 1 jolle maksat 2000 e/kk 1,7-2 kertaiset palkan sivukulut = 3400-4000 e/kk
      Tää tekee 7,5 h/päivä 37,5 h/viikko 161,25 h/kk n. 1775 h/vuosi (-sairaslomat -äitiyslomat -palkalliset lomat -koulutukset,ym)

      B) Vai teetät sen ja monen muun työn alihankintana 2000 e/kk?!
      10 orjaa * 8 tuntia/päivä = 80 h/pv, 400 h/vk; 1720 h/kk, 20.640 h/vuosi

      Nää 10 orjaa työpajoilla tekee YHDESSÄ KUUKAUDESSA ENEMMÄN tunteja ILMASEX kun tää 1 työntekijä tekis KOKO VUONNA!!!

      Ei tarvi olla kummonenkaan sherlock osatakseen laskea kumpi vaihtoehto kannattaa?

    • Korkeasti koulutettu

      > Sinänsä on naurettavaa edes kaupata noita (pitkäaikaistyöttömiä) yrityksille. Sama kuin yrittäisi myydä alkoholitonta koskenkorvaa juopolle maun takia. <

      Ai jaa olet siis sitä mieltä että kun joku esim. ex-Nokialainen diplomi insinööri on joutunut vuosi sitten työttömäksi eikä ole löytänyt uutta työpaikkaa, niin nyt se on sitten "kossua juova juoppo"?!!

      Professorien, tieteentekijöiden ja yliopistojen lehti kertoo että: Suomessa on YLI 900 tohtoria vailla työta! Tohtorien työttömyys on noussut selvästi. Kasvua on viime vuoden elokuuhun verrattuna 30 prosenttia!

      Oletko noista Tohtorismiehistäkin sitä mieltä että ne on vaan vanhoja juoppoja?!

      Puhumattakaan kaikista työttömistä maistereista ja muista korkeasti koulutetuista.

      Korkeakoulutettuja työttömiä jo yli 50 000. Käännettä parempaan ei ole nähtävissä. Esim. insinöörejä ilmoittautuu työttömäksi JOKA KUUKAUSI yli 1000 !!!!

      Korkeasti koulutettujen työttömyys pääkaupunkiseudulla on kasvanut vuodessa rajusti. Määrät hipovat jo viime laman synkimmän notkahduksen lukemia.

      Kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto (vihr.) onkin tehnyt aiheesta kirjallisen kysymyksen työministeri Lauri Ihalaiselle: "mitä ministeri aikoo tehdä kääntääkseen korkeasti koulutettujen työllisyyden nousuun?"

      SDP-SAK-IIhalaisen vastaus oli laittaa ne tietty orjatyöpajoille mölkkypelejä väsäileen.

      Kyllä ne tohtorismiehetki siinä pikkuhiljaa oppii "työllistyyn markkinalähtöisesti"?!

    • Perustulo järkevää

      > noita (pitkäaikaistyöttömiä) saa yksityinenkin? Tilaa siis ilmaista apua vaikka kattoremonttiin <

      En suostu tilaamaan orjaa miltään RIISTO-ORJAtyöpajalta.

      MUTTA suostuisin maksamaan PALKKAA suoraan sille sen työn tekijälle!

      Miksei systeemi salli ihmisten ITSE myydä omaa työpanostaan,
      siten että saisi ITSE pitää OMALLA työllään ansaitut rahat?!

      Miksi Suomalainen järjestelmä PAKOTTAA ORJAtyöihin eli tekemään työtä JOSTA EI SAA PALKKAA muttei salli tehdä vapaaehtoisesti työtä josta saisi PITÄÄ ne tulot?!

      Millä logiikalla muka vain orjatyö "aktivoi ja kuntouttaa" mutta jos sitä samaa työtä tekee vapaaehtoisesti esim. jonkun työaikapankin kautta siten että edes jotenkin itse hyötyy siitä, se EI muka kuntouttaisi?!!

      Kyseessä ei todellisuudessa olekkaan aito pyrkimys aktivoida ja kuntouttaa työttömiä vaan RANGAISTUS siitä ettei ole työllistynyt 12 kkn kuluessa.

      Jos aidosti haluttaisiin että ihmiset tekisivät töitä eivätkä vain makaisi sohvalla, niin mahdollistettaisiin TYÖN TEKO omaan pussiin, ilman että välittömästi menettää kokonaan perusturvansa.

      Tästä syystä kannatan vahvasti PERUSTULOA koska se mahdollistaisi sen että tiedät saavasi ainakin esim. 480 e/kk mutta voisit ihan laillisesti tehdä sen LISÄKSI töitä jotta saat parannettua omaa talouttasi.

      • työkkäriä lättyyn

        http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/kotimaa/3263575/kunta-myy-tyottomien-palveluita-ja-nettoaa-onko-oikein

        "He mainitsevat myös Sastamalan kunnan, joka tienasi viime vuonna 120 000 euroa myymällä kuntouttavan työtoiminnan asiakkaiden tekemiä tuotteita ja työpanosta."

        Onhan se törkeää jos kunta tekee työttömillä voittoa. Vielä kun tähän on osallistuminen ei suinkaan ole vapaaehtoista vaan siihen pakotetaan rangaistusten uhalla.

        Perustuloon siirtyminen olisi Suomessa nyt mahdollista ja järkevää. Samalla tulisi karsittua valtiolle kallista byrokratiaa. Tanskan mallissa työtön saa 80% palkastaan jos joutuu työttömäksi ja silti Tanskassa vain ani harva haluaa jäädä kotiin makaamaan tekemättä töitä. Suomessa vallalla on selkeästi sellainen käytäntä että noin puolen miljoonaa ihmistä on työttömänä omasta halustaan ja nauttii leipäjonoissa olemista. Tähän ratkaisu on pakkotyö jotta saa sitten tukia. Ihan älyvapaata toimintaa.


    • Työturvallisuus?

      > Hinnasto on kuitenkin Huittisten orjatyöpajan ilmoitustaulussa. Oheinen kuva on otettu tänään 20.11.2014. Sieltä voi sitten tilata työvoimaa omiin tarpeisiinsa. Huittisten kaupunki saa rahat. http://aijaa.com/C30o0p <

      Kuinka monessa kaupungissa ja kunnassa orjia vuokrataan yksityisille ja yrityksille?

      MIten voidaan taata orjien turvallisuus kun kuka tahansa voi tilata orjan kotiinsa tai johonkin hämäriin varastotiloihin?

      Nyt kun alle 25-vuotiaat nuoret joutuvat jo 6 kk työttömyyden jälkeen orjiksi työpajoille, niin miten varmistetaan ettei kukaan tilaa 18-vuotiasta nuorta tyttöä jonka on pakko viettää epämääräisen vanhan miehen kanssa jopa päivä kausia yksinään?

      Antaisitko oman tyttäresi mennä jonkun vanhan pervon orjaksi, tämän tilattua hänet tekemään ties mitä palveluksia?

    • kansalaisdemokratia

      Sheriffi väitti jo siirtäneensä kommenttini tänne. Ei ollut, mutta tässä se nyt tulee:

      Sen sijaan, että selitellään 'kuntouttamisesta' ja työnhakijan 'arjen hallinnan kehittämisestä', aletaan nyt edes puhua asioista niin kuin ne ovat. Sossun muija voisi sanoa, että tässä sitä nyt ollaan, koska poliitikot ovat keksineet painostaa niin työnhakijoita kuin kuntiakin suurilla taloudellisilla menetyksillä, elleivät he suostu järjestämään orjuutta ja ryhtymään orjaksi.

      Sellaista sossulaista voisi kohdella kuin rehellistä kansalaista, joka kertoo, mitä itse asiasta ajattelee ja mitä itse aikoo tehdä, kun hänet pakotetaan samaan systeemiin orjaksi. Puhuttaisiin täsmällisesti, millaisista rahasummista on kyse, kuka on tämän sairaan systeemin keksinyt. Keskusteltaisiin ja ideoitaisiin, miten voitaisiin yhdessä hyödyttää paikallista yhteisöä - vaikka se tuskin oli poliitikkojen tarkoitus!

      Tasavertaiset kansalaiset keskustelemassa yhteisestä ongelmasta ja sen ratkaisuista. Sellaiset ihmiset olisivat osa maailman parantamista. Mahtaakohan minun kohdalleni sattua sellainen virkailija. Toivon niin. Itse ainakin puhun suoraan.

    • ORJAmarkkinat netis

      Joku yrittäjä tunnustaa että "Tukitöistä ja kuntouttavasta työstä on keskusteltu viimeaikoina paljon ja olisi kiva tietää onko muille tarjottu näitä ns orjia töihin?

      Ite sain tämän vuoden keväällä yrityksen sähköpostiin meilin jossa tarjottiin näitä nk. orjia ja mukana oli oikein hinnastokin.

      Tarkkoja hintoja en muista, mutta meilissä mainittiin että nämä tukityöllistetyt voivat tehdä avustavia töitä, esimerkiksi siivousta, pakkausta yms.

      Kyllä siinä hetken aikaa oli minulla suu auki että mitä helv..ä , noihan kilpailee siivousfirmojen kanssa.

      Linkaisin meilin roskakoriin, mutta nyt jälkikäteen harmittaa kun epähuomiossa en tullut katsoneeksi kuka sen meilin oli lähettänyt, TE-keskus vai joku ry. Ja muutenkin olisi pitänyt säilyttää ja pistää julkisuuteen koko kirje. "

      Onko muille tarjottu netissä ORJIA?

      Olisiko kiva jos sinua tarjottaisiin netissä?

      • "Avustavia"orjatöitä

        Toinen yrittäjä neuvoo miten lain rajoituksia saa kierrettyä:

        "Ei saisi korvata mahdollista palkattua siivoojaa, mutta juju oli sanassa "avustava". Eli jos minä omistajana olisin lakaissut lattiaa minuutin ja sanonut sen jälkeen orjalle että jatka loppupäivä näitä "avustavia töitä", niin homma olisi mennyt byrokration mukaan."

        Kun jotain oikeen halutaan, niin kyllä keinot keksitään?


      • reilusuomi

        Olisi tosiaan hyvä nähdä näitä orjakauppatarjouksia, ihan oikeita kirjeitä. Suomessa. 2014. Me kuvittelemme elävämme 'vapaassa ja demokraattisessa' maassa. Sen sijaan meitä käsitellään kuin karjaa. Kuin olisimme Suomi Oy:n omaisuutta, jota se käyttää lainojensa vakuutena. Ajatelkaapa, millainen valttikortti Suomi Oy:lle on se, kun se voi houkutella globaaliyrityksiä alueelleen tyyliin:

        "Lahjoitamme yrityksellenne toimitilat, tai takaamme minimaalisen vuokran 30 vuodeksi. Meiltä löytyy hyvin taltutettua ilmaistyövoimaa, joka on koulutettu monille aloille; insinööreiksi, rakennusmiehiksi, sairaanhoitajiksi, toimistotyöntekijöiksi, autonkuljettajiksi, kääntäjiksi, myyjiksi... Ilmaisen työvoiman lisäksi sinulle maksetaan valtion yritystukea kaksi miljoonaa vuodessa, ja jos myöhemmin haluat siirtyä vielä halvempaan maahan, avustamme muuttokustannuksissanne. Tämä on täysin riskitön sijoitus. Terveisin Selfie Hevoshammas, toimitusjohtaja, Suomi Oy."


      • ragesuomi
        reilusuomi kirjoitti:

        Olisi tosiaan hyvä nähdä näitä orjakauppatarjouksia, ihan oikeita kirjeitä. Suomessa. 2014. Me kuvittelemme elävämme 'vapaassa ja demokraattisessa' maassa. Sen sijaan meitä käsitellään kuin karjaa. Kuin olisimme Suomi Oy:n omaisuutta, jota se käyttää lainojensa vakuutena. Ajatelkaapa, millainen valttikortti Suomi Oy:lle on se, kun se voi houkutella globaaliyrityksiä alueelleen tyyliin:

        "Lahjoitamme yrityksellenne toimitilat, tai takaamme minimaalisen vuokran 30 vuodeksi. Meiltä löytyy hyvin taltutettua ilmaistyövoimaa, joka on koulutettu monille aloille; insinööreiksi, rakennusmiehiksi, sairaanhoitajiksi, toimistotyöntekijöiksi, autonkuljettajiksi, kääntäjiksi, myyjiksi... Ilmaisen työvoiman lisäksi sinulle maksetaan valtion yritystukea kaksi miljoonaa vuodessa, ja jos myöhemmin haluat siirtyä vielä halvempaan maahan, avustamme muuttokustannuksissanne. Tämä on täysin riskitön sijoitus. Terveisin Selfie Hevoshammas, toimitusjohtaja, Suomi Oy."

        Aika hyviä firmoja nuo työpajat/työkkäri. Tarjoaa ilmaisella työvoimalla tehtyjä palveluija ja ymmärrettävästi normaali yritykset eivät pysty kilpailemaan näille hinnoille.

        Onhan se kivaa yrittäjän mielestä varmaan riistää köyhää työtöntä ja saada hänet ilmaiseksi tekemään töitä. Valtio sitten maksaa vain matkat tälle poloiselle.


    • reilusuomi

      Aktivoinnin tarkoitus on passivoida kansalaista. Tällaisia mietteitä minulta asian tiimoilta tänään: http://reilusuomi.wordpress.com/2014/11/29/passivoiva-aktivointi/

      Mitäpä, jos alkaisimme uuden kampanjan: mietitään, mitä meistä kukin voisimme tehdä yhteisömme hyväksi, ehdotetaan sitä kuntamme edustajille ja katsotaan, miten se otetaan vastaan. Let's call their bluff.

      • reilusuomi

        Miten työttömyyttä voidaan vahvistaa?

        1. Luomalla ryhmä kansalaisia, jotka saavat toimeentulonsa työttömistä: työvoimatoimiston virkailijat, sosiaalitoimen virkailijat, puuhakurssien järjestäjät, kurssikeskusten pyörittäjät, Kelan virkailijat, orjatyöläisiä käyttävät yritykset.

        2. Tekemällä lähes mahdottomaksi aloittaa pienimuotoista yritystoimintaa: työttömyystuen menettäminen yritystulosta riippumatta, pakolliset yrittäjäeläkemaksut

        3. Luomalla mediassa kuvaa työttömistä alemman luokan ihmistyyppinä, jota normaaleilla ihmisillä on oikeus ja velvollisuus halveksia, josta ei ole muuhun kuin johonkin yksinkertaiseen puuhasteluun, ja joka on syy maan huonoon taloudelliseen tilanteeseen.

        4. Pyrkimällä tuhoamaan työttömäksi jääneiden ihmisten aloitekyky, halu toimia yhteiseksi hyväksi ja yritteliäisyys; tähän päästään pakottamalla, uhkailemalla, nöyryyttämällä, alistamalla, pilkkaamalla, rankaisemalla, tarkkailemalla, sääntelemällä.

        Kun työttömäksi jäänyt kansalainen aloittaa yhden hengen yrityksen, joka kasvaa vähitellen, jos kasvaa, ilman velkaa, muun tulon ohessa, tässä toiminnassa ei sinällään ole mitään riskiä. Ainut riski tässä kuviossa on se, salliiko työvoimatoimisto sinun saada työttömyystukesi, ja vähitellen yhä pienenevän osan tukea, oman työsi tullessa tuottoisammaksi. Tämä on se ainut riski. Toinen riski syntyisi, jos ottaisi pankkilainaa, tai jos käyttäisi viimeiset säästönsä ja alkaisi toimia suurieleisemmin kuin alkuun on järkevää. Yrittämällä näin pakottaa yritystään menestykseen voisi menettää kaiken ja jäädä velkaakin. Ilman velkaa aloittaminen, vähitellen laajentaminen, ei sisällä muuta riskiä kuin sen, minkä työvoimatoimisto aiheuttaa. Myöhemmin, yrityksen jo tuottaessa jotain, verotoimisto voi olla seuraava riski. Verotoimisto on kaatanut monta lupaavaa yritystä. Miksi? Sitä voi kukin pohtia. Kolmannen riskin tuo yrittäjäeläkelaitos. Jos sinut pakotetaan maksamaan yrittäjäeläkettä, vaikka tulosi ovat olemattomat, se vaarantaa yrityksesi henkiinjäämisen. Nämä kolme riskiä sinulla on, jos alat tehdä työtä itsellesi oltuasi työttömänä. Jos aloitat oman työsi palkkatyön ohella, riskisi on pienempi. Työttömänä sinun tarpeesi aloittaa oma yritys on suurempi, mutta niin myös riskisi. Miksi näin on? Sitäkin voi kukin pohtia.


        Miten kansalaisten toimeentuloa voidaan parantaa?

        1. Sallimalla ihmisten luontainen halu päättää omasta elämästään, työstään, opiskelustaan, ajankäytöstään.

        2. Yrittämisen aloittamisen kynnyksen madaltaminen niin, että kuka tahansa voi alkaa tehdä työtä ja saada siitä tuloa ilman mitään riskiä, että häntä rangaistaisiin hänen yritteliäisyydestään.

        3. Kansalaispalkka, joka korvaa kaikki nykyiset yhteiskunnan tuet; sen ohessa voisi tehdä työtä, yrittää, opiskella, harrastaa, kukin tahtonsa mukaan.

        4. Palkkakatto; se poistaisi maasta ahneimmat, ja me jäljelle jääneet voisimme luoda paremman yhteiskunnan ilman heitä.

        5. 90% tulovero yli tietyn tulorajan menevästä tulosta; tämäkin saisi ahneimmat muuttamaan pois Suomesta, mikä olisi meidän 99%:n etu.

        6. Paikkakuntien oma valuutta; sitä voitaisiin käyttää valtakunnan valuutan ohessa, vapaaehtoisesti, sovitulla alueella (kunta, maakunta, ryhmä kuntia) ja se parantaisi lähialueen yrittäjien asemaa, vähentäisi tarvetta kuljettaa tuotteita pitkiä matkoja, olisi ekologista ja ekonomista.


    • reilusuomi

      Me voisimme luoda jonkinlaisen oman verkoston, me, jotka haluamme luoda hyvää yhteisöä paikallisesti ja koko maahan. Se voisi olla ihan vapaamuotoinen ryhmä. Ei ole vielä hahmottunut mielessäni. En tarkoita, että aloittaisimme taas uuden yrityksen tai yhdistyksen, jonka toimintaperiaatteena olisi tehdä työttömiä käyttämällä rahaa valtiolta (meiltä, veronmaksajilta, tosin ilman lupaamme).

      Aikapankki? Talkoorinki? Avustusrinki, jossa autetaan toinen toisiamme vuoroon? Voisiko se olla kussakin kunnassa toimiva vapaaehtoistyöntekijöiden joukko, jonka avustuskohteina pidettäisiin toiset työnhakijat, kansaneläkeläiset, opiskelijat, yksinhuoltajat ja muut köyhät? Tämä ryhmä voisi sitten toivottaa tervetulleeksi mukaan uudet työttömät ja auttaa heitä löytämään yhteisöään avustavaa tekemistä. Jos työkkäri ei suostuisi hyväksymään tätä toimintaa 'sopivana orjatyönä', koko heidän kurjistava systeeminsä esittäytyisi omassa harmaassa valossaan, ja me, vapaaehtoisesti yhteisömme hyväksi toimivat, toisimme esille yhteistoiminnan arvon. Jos lähitulevaisuudessa maailman talous lopultakin täysin romahtaa, meille on tärkeämpää, että olemme luoneet verkostoa paikallisesti kuin se, että työkkäri on meihin tyytyväinen. Kuka tietää, miten kauan valtiontukemme edes jatkuu. Koko maa on jo yksityistetty, ja kuka takaa, että kun kaikki on myyty ulos, uudet omistajat näkevät tarpeelliseksi pitää hengissä 'tuottamattomia' kansalaisia.

      Ideoita?

      • Verokarhu iskee

        Teoriassa hyvä mutta käytännössä verottaja puuttuu siihen heti väittämällä sen olevan veronkiertoa ja harmaata taloutta.

        "Lupasitko vaihtaa naapurin rouvan auton renkaat konjakkipulloa vastaan? Tai putsata mökkitien Viron tuliaisten korvaukseksi. Varo, voit saada verottajan kimppuusi. Naapurien auttaminen ei aina ole ihan niin viatonta kuin luulisi. Remonttiapu, lastenhoito tai talkootyö voivat oikeasti olla veronalaista työtä."

        Taloussanomat esitti 18 kysymystä Veromaksajat ry:n lakiasiain johtajalle Vesa Korpelalle.

        Korpela alleviivaa, että verottomuus johtuu siitä, että työn tekijä ei tee työsuoritusta maksua vastaan eli että korvauksesta ei ole sovittu.

        Eli muistakaa että jos autatte mummoa, siitä EI saa etukäteen SOPIA mitään korvausta, tai verottaja iskee!

        Jos vastasuorituksesta erikseen sovitaan, kyseessä on vastikkeellinen tavaran ja/tai palvelun luovutus, josta pitää maksaa verot muut työnantajan sivukulut.

        Verottajan mielestä jo perheenjäsenten parturointi on selvästi verollista puuhaa, jos siitä saa korvauksen. Se on joko pimeää palkkaa tai harmaata yritystoimintaa. :D

        Muistakaa että verottaja käyttää aina ns. käänteistä todistustaakkaa eli olet automaattisesti syyllinen kun verottaja niin väittää, jollet aukottomasti pysty todistamaan itseäsi syyttömäksi.

        Rahan tai muun vastikkeen saajan velvollisuus:

        – Oli työstä sovittu ja saatu korvaus kuinka pieni tahansa, on saaja velvollinen ilmoittamaan sen veronalaisena tulona omalla veroilmoituksellaan. Jos se on muuta kuin rahaa, on sen käypä arvo arvioitava, Korpela muistuttaa.

        Kai olette muistaneet veroehdotuksen saatuanne merkitä kohtaan Muut tulot sen että olette saaneet omalta mummoltanne kossupullon palkaksi pihan auraamisesta?


    • reilusuomi

      "Eli muistakaa että jos autatte mummoa, siitä EI saa etukäteen SOPIA mitään korvausta, tai verottaja iskee!"

      Hetkonen...
      Jos nyt hetken leikitään, että suostumme olemaan tottelevaisia orjia, kun viimeinenkin yhteisöllisyys yritetään tappaa, tässä on muodollisiakin ongelmia. Kun orja tekee ilmaista työtä jollekin orjatyöleirille, leirin omistaja saa hyötyä orjan työstä. Tämäkö on okei, kunhan vaan muistaa olla antamatta orjalle mitään vastinetta hänen työstään? Muistaako orjatyöleirin omistaja luetella verotoimistoon jokaisen kaivetun ojan, täytetyn ojan, täytetyn sanaristikon, korjatun tietokoneen? Muistaako orja pidättää työstään alvin ja tuloveron? Koska orjahan on tässä se, joka antaa toiselle hyötyä, eli tavallaan orja on työnantajana. Hän vaan antaa orjanpitäjälle hyötyä työnä, rahan sijasta. Muistavatko orjat aina pidättää tuloveron, ennen kuin antavat työpanoksensa orjanpitäjälle? Missä muodossa tulovero viedään verotoimistoon? Jos kyseessä on ojankaivuu, viedäänkö verotoimistoon kuutio hiekkaa, vai riittääkö kottikärryllinen? Voiko tästä jättää verotoimistoon ilmoituksen, ja verotoimisto noutaa hiekan omine kuormureineen?

      Ja kun orja näin antaa ja antaa, ilman, että saa itse mitään vastineeksi, lahjaverokin voi tulla kysymykseen. Monenko lapiollisen jälkeen lahjaveron pidätys on tehtävä ja onko se orjan vastuulla vai orjanpitäjän? Kuka valvoo, että maksu todella suoritetaan?

      Onko Suomi ihan sekaisin päästään? Kun joku päättää, että kansalaiset eivät enää saa auttaa toisiaan, ja yhteisöt on hajotettava, ja YHTEISTOIMINTAA harjoittavat yksilöt ja ryhmät on ILMIANNETTAVA ja saatava vastuuseen, suomalaisrobotti tekee työtä käskettyä. Hän kyselee vielä palautetta, että varmistuisi, että on totellut tarpeeksi juurta jaksain ja perinpohjin, jotta kukaan ei koskaan voi tulla sanomaan, että hän teki RIKOKSEN, TALKOOTYÖTÄ.

      Huh huh. Kiitos, ystävä, että varoitit. Oli jo askel rikollisuuteen johtavalla tiellä menossa. Nyt ymmärrän virheeni, keskityn auttamaan vain itseäni, ja katson vierestä, kun naapurin mummo pilkkoo halkoja sydänkohtaukseensa asti. Mitäs ei ostanut apua. Mitäs ei maksanut ammattimiehelle. Mitäs ei säästänyt aikoinaan rahaa, että olisi pystynyt ryhtymään työnantajaksi vanhoilla päivillään. Mitäs oli köyhä. Ei ole minun syyni. Kunhan vaan minua ei vielä rangaista mistään. Mistähän saisin listan kaikista asioista, joita ihmisen pitää muistaa pelätä ja totella ja onko vielä jotain, mitä pitää tehdä oma-aloitteisestikin, rangaistuksen uhalla? Elämä on niin monimutkaista, ja minä niin tyhmä. Kiitos, että autoit ymmärtämään tilanteen.

    • Anonyymi

      Minä haluaisin ostaa orjan, kiitos.

    • Anonyymi

      10 euroa tunti on aivan liian paljon työttömästä joka polttaa röökiä ja juo kaljaa päivisin ajankuluksi. Tuskin työtön on edes työkuntoinen joten hommista ei tulisi mitään vaan pienikin homma venyisi j tekemättä jäisi.

      Kaikki työ mitä tehdään on palkallista työtä. olit sitten jossain pajalla taulun kehyksiä tekemässä tai haravoimassa niin aina jos työtön ei saa itse tunti palkkaa vaan 9 euroa päivässä niin palkkatyöntekijä on korvattu orjalla. Orjaksi joutuu jos on pitkään työtön.

      • Anonyymi

        Ei halpoja työntekijöitä voi kutsua orjiksi jos niille ei anneta raippaa.


    • Anonyymi

      Mist ostan

    • Anonyymi

      Ottaako joku työharjotteluun 9e/pv. Teen 10min töitä sillä palkalla.

    • Anonyymi

      Laskin jos tekisin normi duunia verollisesti, siitä pois vuokra ja kaikki muut pakolliset menot (ei ole autoa, ei lainaa) niin tuntipalkaksi tulisi 5e/h netto (tuntipalkka 11e/h brutto). Työharjoittelustakin saa paremmin kun sopii tunnit vaan työharjoittelutarjoajan kanssa.

    • Anonyymi

      ”Totuus tekee teistä vapaita”

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      7955
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      180
      1767
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1124
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1123
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      64
      1036
    6. Persut petti duunarit

      Kyllä persujen kuuluu nyt mennä häpeämään kun äänestivät lakkolakien puolesta. Vielä muka kehutaan olevan työväenpuolue,
      Perussuomalaiset
      194
      956
    7. Persuille kovaa kyytiä YLEn kannatusmittaus

      https://yle.fi/a/74-20085866 Näin se menee persueliitti. Pettäjän tie on karu, persujen äänestäjät ovat nyt reagoineet
      Maailman menoa
      182
      920
    8. Lindtman runnonut demarit huimaan nousukiitoon!

      Palkansaajat – siis Suomen käynnissä pitävä kansanosa – ei näemmä arvosta EK/SY-sätkyakka Purran saksipelleilyä. Niin
      Maailman menoa
      271
      886
    9. Mitä ajattelen sinusta

      Että olit erilainen kuin muut ja jollakin kummalla tavalla samanlainen kanssani, vaikka ei tunnetukaan. Sinun kanssa tu
      Ikävä
      35
      833
    10. Itkisikö onnesta

      Jos panisin sua kunnolla?
      Ikävä
      86
      707
    Aihe