Luteista rohkea kirjoitus. "Satakunnan Kansa".

Luteissa,mistä kotoi

Satakunnan Kansa, sunnuntai 16.11.2014. Tietojen antaja Sari Nyberg. Hän sai Yyterin kylpylähotellista ja löydetyt hyönteiset saivat kodin. Huom; saivatko uuden, entä miten?. Lutikka eli seinälude?. Näitä löytyy usein asiakkaan mukana tuomina ja heti havaitessa yleensä tuhotaan, ensin tutkintaan näytteet. Asiallisesti siivouksessa havaitsee siivooja. Tällöin toimenpiteisiin ryhdytään heti, tai laiminlyönnistä voi hotellille syntyä vahinkoa.
Asiakkaat ovat usein tuoneet hotelleihin yöpymisen yhteydessä Lutikoita eli seinäluteita torakoita, tai muita vastaavia. Heti löydettäessä selvitettävä ja ei ole aikaisemmin havaittu. Tällöin tulee välittömästi tutkia myös henkilö, joka on yöpynyt samassa huoneessa ja hänen tavarat. Tutkimisessa on edettävä oikealla tavalla ja asiakas vaikka on voinut tuoda tullessaan. Tarkastelussa usein ilmenee, että kyseinen on epäsiisti, vaikka ylilihava, luteet voivat asustella elimien ympäristössä ja niin edelleen. Tunkkainen ja tukka usein huonosti hoidettu, sekä vaatetuksenaan epäsiisti, samoin kotinsa. Seuraavaksi on heti tutkittava myös ilmoittajan koti asunto ja tarkastettava löytyykö sieltä kohteita, tai eläimiä joissa myös usein on. Satakunnan Kansan asia tietojen kirjoituksesta en totea, että tutkinta olisi heti todettuna tehty laajamittaisesti näyttein oikein. Terveystarkastajaan otetaan heti yhteys havaitun yhteydessä. Luteista voidaan myös saada selville oikea kohde. Näytteitä eri paikoista tutkittavaksi on otettava, kirjoitus jopa yksiselitteisesti huvittava. Olen useita kertoja käynyt Yyterin hotellissa ja olen todennut, että siisteydestä ja siivouksesta huolehditaan hyvin. Edelleen usein asiakas tuo tulessaan luteita ja siivouksessa tuhotaan. Aikanaan tutkinta määräyksiä kyseisiin olen pyytänyt heti ammattilaisen tutkimaan.

31

581

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Satakunnan Kansalle

      Anteeksi, miten Satakunnan kansa sai kirjoitusvaiheessani anastettua pitkään kestäneeni keskeneräisen kirjoituksen. Oho seuraatko 21 kirjotustani, koko kirjoitukseni ajan. Yyterin luteista ja sait jemmattua ensin keskeneräisen kirjoitetukseni ja sattuuko olemaan Sinulla jotain Yyteriä vastaan?. Älkää kirjoittako kukaan juttua suoraan 21:een, siis siirtäkää vasta, kun olet tehnyt valmiiksi.

    • Tutki

      Kirjoitit:
      " Olen useita kertoja käynyt Yyterin hotellissa ja olen todennut, että siisteydestä ja siivouksesta huolehditaan hyvin."
      Poistapa lakanat , pussilakanat ja tyynyliinat. Vahingossa näimme pussilakanan alle ja poistimme ne kokonaan. Sen jälkeen emme nukkuneet enää täkit päällä ja sängyissä nukuimme vaatteet päällä.

    • alueen lehti

      "Luteista rohkea kirjoitus. "Satakunnan Kansa". "

      Mitäs rohkeaa tuossa on? Ei kai se ensimmäinen kerta ole SK kirjoittaa porilaisista.

    • Hotelli häriköistä

      Satakunnan Kansaa lukiessani tuli mieleen, että tämän kaltaista härskiä kirjoitustietoa antaa usein, juuri juoppo häirikkö kostotarkoituksessa, täysin perätöntä tietoutta. Kuvailen, että henkilö ei muutoin sopimattomillaan käytöksillään varmasti pääse lehtien palstoille. Tästä tulee mieleen ammatti kokemuksenani. Ehkä saan kuvio käsityksen, että sellainen juoppo, joka on jo hotelliin tullessa sopiva katuojaan ja täytyy saada tämän kaltainen poistettua häiritsemästä hotelli rauhaa. Päässään olevilla jo sekapäisen kuvio luteillansa. Erittäin sotkuiset nukkuvat sängyssä inhottavat ja vaatteet päällään, sekä sotkevat sekaisin huonetilan, hyi minkä inhottavat jäljet vielä jättää siivottavaksi. Juoppona häiritsevänä usein syrjäiseen kuuluva ja haisevana hyi. Sen lisäksi usein rahaton, sekä keksii valheita päästäkseen karkuun huonelaskustaan. Sopivat usein tämän kaltaisena, sekä olisi usein syytä saatella likakaivon viereen viettämään yöuniaan unten mailla, lastentarhassa uninaan.

      • hoonosoomi

        Opettele nyt jumalauta edes Suomea jos aiot avautua, ei tuosta sotkusta saa mitään selvää.


      • Suomen kielestä
        hoonosoomi kirjoitti:

        Opettele nyt jumalauta edes Suomea jos aiot avautua, ei tuosta sotkusta saa mitään selvää.

        Suomenkieltä osaan varmasti lukea muiden kanssa ja myös ymmärrän oikein. Oletko juuri tuo sotkuinen, ehkä juuri sairaalloinen mielialaltasi.
        Pysy siellä hoonosoomissasi ja koita siirtyä oikeaan asiaan. Avaa naurettava kirjotuksesi Suomen kielestä 24 kohdalta, yritä sairautesi osalta pysyä omalla linjallasi. Hoonosoomi. Opettele hyvänen aika ymmärtämään Suomen kieltä.


      • hoonosoomitodellakin
        Suomen kielestä kirjoitti:

        Suomenkieltä osaan varmasti lukea muiden kanssa ja myös ymmärrän oikein. Oletko juuri tuo sotkuinen, ehkä juuri sairaalloinen mielialaltasi.
        Pysy siellä hoonosoomissasi ja koita siirtyä oikeaan asiaan. Avaa naurettava kirjotuksesi Suomen kielestä 24 kohdalta, yritä sairautesi osalta pysyä omalla linjallasi. Hoonosoomi. Opettele hyvänen aika ymmärtämään Suomen kieltä.

        Sama sönkötyslinja näkyy jatkuvan,katsokaa nyt tätä esimerkiksi: "Oletko juuri tuo sotkuinen, ehkä juuri sairaalloinen mielialaltasi"

        Mitä vittua? Oletko joku ihmiskuntasinde tai jotain?


      • En ole härikkö.

        En ole juoppo. Olin hotellissa vaimoni kanssa ja nukuimme vaatteet päällä, koska inhotti niin paljon. Olisimme lähteneet kotiin, mutta kotimatka olisi ollut pari sataa kilometriä. Harkitsin vieväni täkit infoon näytille, mutta annoin asian olla.

        Samaan hintaan olisi saanut keskustasta hotellihuoneen ilmastoinnilla ja huoneetkin olisivat olleet takuulla laadukkaammat. Tämä huone muistutti parakkiasumusta, lattiat narisivat ja joka puolella näkyi huonekalujen siirtojälkiä. Korjauksia huonekaluihin oli tehty paljon ja jälki oli todella huonoa. Oli vain yksi tuoli ja sekin oli samanlainen kuin alhaalla terassilla ulkotuolit. Tv oli vanha putkitelkkari, vaikka ei se haitannut, koska sitä ei voinut katsella kuin sängyssä istuen ilman selän tukea, joten telkkarin katselu jäi. Kanaviakin oli vain pari.

        Myös sairastuimme kumpikin pahasti. Vaimo pahemmin, ei lähtenyt edes aamiaiselle, koska koko ajan oksensi, minä itse oksensin vain yön. Tähän pidän syyllisenä avointa ikkunaa, jonka alapuolella oli koko ajan kuorma-autoja ja traktori moottori käynnissä jolloin pakokaasut ohjautuivat huoneeseen. Siinä oli joku lastausalue. Ikkunaa oli pakko pitää auki, koska huoneessa oli niin kuuma.

        Tästä on jo muutama vuosi aikaa, enkä tiedä onko tilanne muuttunut, mutta en halua sitä testata, vältän loppuelämäni kyseistä paikkaa. Kaikki näkemäni motellihuoneetkin olivat laadukkaampia kuin tämä "hotellihuone". Kuulin jälkeenpäin, että hotellia käytettiin työporukoiden yöpymispaikkana ja saimme ilmeisesti sellaisen huoneen.

        Tuli mieleen, että olet hotellin palkkalistoilla, kun niin katkeraa tekstiä suollat.


      • Se o slobo
        hoonosoomitodellakin kirjoitti:

        Sama sönkötyslinja näkyy jatkuvan,katsokaa nyt tätä esimerkiksi: "Oletko juuri tuo sotkuinen, ehkä juuri sairaalloinen mielialaltasi"

        Mitä vittua? Oletko joku ihmiskuntasinde tai jotain?

        kerrossiivooja ja pöllii asukkaiden kamoja.


    • Porin linjalla

      Satakunnan Kansalle. Järkevää olisi olla tuhomatta Porilaisia ammatti työtään harjoittavien ammatteja mustamaalauksella.
      Eikä sellaista asuntoa mistään löydy ja aina itikoita löytyy. Sitten moni puhuu tietämättä itikoita mikä mikin on.

      • itikaton huone

        Hassua,mutta sitä asiakkaana olettaa että paikat on kunnossa kun niistä kerran maksetaan valtava hinta.


    • huonot skuupit

      Täytyy ihmetellä SK journalistista linjaa. Aika ajoin nostetaan otsikoihin sinänsä olemattomia uutisaiheita, joiden ilmeinen tarkoitus on vahingoittaa yksityisyrittäjän liiketoimintaa. Tyypillinen esimerkki on tämä ludejuttu.
      Takavuosilta tulee mieleen nyt jo edesmenneen kuntosaliyrittäjän mustamaalaaminen lopulta perättömäksi osoittautuneen juttuvihjeen perusteella.

      Ludejuttu tietysti sataa SK;n mammuttimainostajan S-ryhmän laariin, koska S-ryhmä on myöskin mammuttimainen hotelliyrittäjä ja ludejutun kohteen kilpailija.

      • valkomaalaus

        Mikä on yrittäjän vastuu jos asiakas löytää ötököitä hotellihuoneesta? Eikö silloin ole aiheellista tiedottaa asiasta jotta kukaan muu ei joudu kokemaan k.o. tilannetta?

        Jospa lähdetään siitä että huone josta maksetaan PITÄÄ olla kunnossa niin ei tule minkäänlaisia "mustamaalaus" juttuja lehtiin?
        Eikö ole helppoa? Huolehtii vaan niistä huoneiden kunnoista kuten muutkin yrittäjät?

        Miksi ei saisi tiedottaa jos tällainen tapahtuma kerran on ollut?


    • Aalto h

      Satakunnan kansa syyllisti ja nimesi kirjoituksissaan erään pankkihenkilön , joka kuitenkin todettiin kaikissa oikeusasteissa syyttömäksi

    • Puukkoa selkään.

      Satakuntalainen perinne on kautta aikojen ollut iskeä tikari selkään, jos joku sattuu menestymään muita paremmin. Tässä maaperässä SK:n lokajournalistiikka menestyy parhaiten. Tässä näkyy myös hiljattain menehtyneen järkevän päätoimittajan puuttuminen.

      Muualla maassa on maakuntalehdillä tapana kirjoitaa kannustavia uutisia paikkakunnan yrittäjistä - ei Porissa.

      • En ole kuullutkaan.

        Jaa, menestyykö tuo Yyterin hotelli muita paremmin? Kuinka paljon enemmän voittoa tahkoaa kuin kilpailijat?


    • juttukulkee

      Eipä kestä kauan kun hämähäkeistäkin juttuja nostetaan :)

    • Asom

      Kolhoosipohjalla toimivan osuuskaupan hotelliliiketoiminnan menestyksestä ei mikään ota selvää, mutta itse Satakunnan osuuskauppa tahkoaa tappiota. Siitä kertovat jo käynnistyneet YT-neuvottelut, joille takuulla seuraa jatkoa.

    • Kohteiden etsintä?

      Katselin Satakunnan Kansasta ötököistä ilmoittaman naisen kuvaa ja minhän käsityksen Hänestä saa. Hänet myös tuntee ainakin joitakin lehteä lukeista.
      Terveyden tarkastaja viranomaisten tulisi käydä kiireisesti tutkimassa hänen asunnostaan ötököitä.
      Tämä herätti huomion, että juuri hänen asunnosta löytyi mikäli olisi totta ja ei muista. Kävikö henkilö viereisessä huoneessa. Tutkiessani herätti huomion, kun merkintöjä oli tehty oudosti.

      • suomenkielen etsintä

        Opettele nyt jumalauta oikeasti kirjoittamaan selkokielistä tekstiä ennenkuin avaudut kun sinun höpinästäsi ei oikeasti saa vittuakaan selvää tajuatko?


      • Tere: Haikeelle
        suomenkielen etsintä kirjoitti:

        Opettele nyt jumalauta oikeasti kirjoittamaan selkokielistä tekstiä ennenkuin avaudut kun sinun höpinästäsi ei oikeasti saa vittuakaan selvää tajuatko?

        Heitä jo kirjoittelemasta otsikolla. Suomenkielen etsintä, miten jaksat jokaiseen juttuun kirjoitella tuota samaa tyhmyyttäsi.


    • syöty

      ""Sen jälkeen emme nukkuneet enää täkit päällä ja sängyissä nukuimme vaatteet päällä.""
      Höpö, höpö juttua. Olet sitten sitä mieltä, ettei lutikka tai jokin muu elukka osaa kömpiä sun toppatkkis sisään.
      Olen nukkunut vaatteet päällä kun hyttyset ahdistavat. Aina olen ollut puremia piukassa. Mäkäräisetkin osaavat hienosti kömpiä hihansuista tai muualta syömään sinua. Vaikka olis jeesusteippiäkin.

      • Tutki.

        Ei ollut silloin tietoa lutikoista, vaan iljetti ne petivaatteet. Olisiko ollut parempi nukkua nakuna?
        Jos olet hotellin henkilökuntaa, niin teet karhunpalveluksen puolustamalla hotellia, siinä samalla nostat taas ketjun ylös.


    • matkailijakin

      Kun normaali ihminen näkee hotellihuoneessaan jotain poikkeavaa, esim. lehmää pienempiä elukoita, hän normaalisti ilmoittaa respaan havainnostaan.
      Respa vaihtaa huoneen ja tuuppaa Cooperia kopin täyteen ja seuraavana päivänä ilmoittaa tuholaistorjujille. Asukas saa pari sapuskaa ja kaljaa korvaukseksi ja homma hoituu.
      Mutta ei . Mää ota täst valokuva ja lähetä se Iltasanomii ja saa viel juttupalkkionki.
      Ja jostai syyst mul o ain korts... ja pääsiäistipukoteloit kassis, mää pistä se sin ja lähetä biolooki-ystävälleni, kyl se tunnistaa se ötökä. No voisin mää se itteki Googlest kattoo, mut kaveri o jotenki uskottavampi. Ja näyttää sit lehde haastattelus niinko tärkeemmält.

      • Vieläkin epäilen

        Saikohan kätevällä konstilla. Kyseinen nainen pinnattua juopottelu laskunsa ja myös huonelaskunsa?
        Kiinnostaa oikeat tiedot miten oli ja miten ei. Lehtikuvassa olleen naisen kierrän hyvin kaukaa, ettei sama epäiltynä tartu minuun.
        Hotellipetoksia tapahtuu aika usein, mutta aika harvoin hotelli tekee esitutkinta pyynnön.


      • Kunnianloukkaus.
        Vieläkin epäilen kirjoitti:

        Saikohan kätevällä konstilla. Kyseinen nainen pinnattua juopottelu laskunsa ja myös huonelaskunsa?
        Kiinnostaa oikeat tiedot miten oli ja miten ei. Lehtikuvassa olleen naisen kierrän hyvin kaukaa, ettei sama epäiltynä tartu minuun.
        Hotellipetoksia tapahtuu aika usein, mutta aika harvoin hotelli tekee esitutkinta pyynnön.

        Jos julkisesti esittää tuommoisia kommentteja nimeltä tunnettua henkilöä vastaan, niin voi joutua syytteeseen.


      • Kijoitusten tutkija
        Kunnianloukkaus. kirjoitti:

        Jos julkisesti esittää tuommoisia kommentteja nimeltä tunnettua henkilöä vastaan, niin voi joutua syytteeseen.

        Kysymys vain on minullakin, maksoitko yöpymisen?.
        Asia käsittelystä saa nimenomaan kahdensuuntaisen käsityksen. Oliko suutuspäissään tekaistu juttu hotelliyöpymisestä luteineen? Tai oliko siis päinvastoin? En ollenkaan ihmettele. Lehtikirjoituksesta sain selvästi käsityksen, että viittasi riitahaluisena hotellin mustamaalaukseen ja oliko ennakkoon suunniteltu tahallinen teko?
        Olen lukenut tämän kaikki eri kohdat ja lehti kirjoituksen. Väitän vastaan, että naisesta josta kerrotaan. Hän tekee kovaa työtä kirjoituksiinsa, hän käy toistuen laittamassa merkintöjä suuret määrät. Huomaan, että tämä epäilty, vai ei. Herää, että ao. nainen kirjoittele omiin kirjoituksiisi paremminkin - merkintöjä.
        Ei minun käsityksenä ainakaan opettajalta vaikuta. Minä saa käsityksen, että on jotenkin katkera ja yrittää kaikin keinoin päästä julkisuuteen. Häpeä.


      • ybibyyy klotklot
        Kijoitusten tutkija kirjoitti:

        Kysymys vain on minullakin, maksoitko yöpymisen?.
        Asia käsittelystä saa nimenomaan kahdensuuntaisen käsityksen. Oliko suutuspäissään tekaistu juttu hotelliyöpymisestä luteineen? Tai oliko siis päinvastoin? En ollenkaan ihmettele. Lehtikirjoituksesta sain selvästi käsityksen, että viittasi riitahaluisena hotellin mustamaalaukseen ja oliko ennakkoon suunniteltu tahallinen teko?
        Olen lukenut tämän kaikki eri kohdat ja lehti kirjoituksen. Väitän vastaan, että naisesta josta kerrotaan. Hän tekee kovaa työtä kirjoituksiinsa, hän käy toistuen laittamassa merkintöjä suuret määrät. Huomaan, että tämä epäilty, vai ei. Herää, että ao. nainen kirjoittele omiin kirjoituksiisi paremminkin - merkintöjä.
        Ei minun käsityksenä ainakaan opettajalta vaikuta. Minä saa käsityksen, että on jotenkin katkera ja yrittää kaikin keinoin päästä julkisuuteen. Häpeä.

        " Väitän vastaan, että naisesta josta kerrotaan." Mitä vittua tämä lause tarkoittaa?

        "Huomaan, että tämä epäilty, vai ei." Entä tämä???!!

        Yleensä kun kirjoitetaan jonnekin keskustelupalstalle asioita, on tarkoitus että muutkin kuin kirjoittaja ymmärtävät tekstin.Onko nämä kirjoitettu jossain huumeissa vai mistä on kyse?

        Jos haluat että sanomasi menee perille, opettele nyt hemmetissä edes kirjoittamaan lauseita joissa on järkeä?


    • opettele sinäkin

      Tama hoono soomi, on ehkenpä höyriutununna mamu. Kannattaisi opetella kieltämme, tutkia vaikka kirjoista lukemalla oikeinkirjoitusta ja pitää syyttävät, tapoihin sopimattomat aatokset oman tietonaan.
      ”Konä-mintti kosaan-ontti kohua-puntti koomea-suntti

    • Kotieläimet

      Nytkun ei saisi pitää kerros-ja rivitaloissa lemmikkinä kissoja ja koirija ,niin otetaan luteita ovat sillon taloyhtiöiten asukkaitten yhtisiä lemmikkejä.

    • Ludlum

      Lude ei ole enää harvinainen vieras. Vaikea sitä on pois asunnosta saada, mutta ei mahdoton. Lapseni lapsi toi ludetartunnan kotiinsa opiskelijavaihdon kautta Hollannista ihan siistsitä paikasta.
      Ei pidä hätääntyä ja alkaa kiistelemään. Kova siivous ja myrkytys on edessä. TAloyhtiö hoitaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      607
      4448
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      468
      3489
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      149
      3165
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      168
      2439
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      9
      2275
    6. 246
      1810
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1447
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1339
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      95
      1330
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1130
    Aihe