löytökissan tiineys ja synnytys

cherryee

Itse tiedän kissoista siis hyvinkin paljon, mutta nyt tarvitsen hiukan apuja:

Otettiin nurkissa pyörinyt ja selvästi jo laihtunut kissa meille muutama viikko sitten, kun alkoi olla jo kylmät kelit sille olla ulkona. Varmaan kesäkissa, kun on täällä meidän nurkissa liikuskellut ja kovin pyrkii aina sisälle ja on kesy, kuitenkaan ei kotia ole löytynyt vaikka ollaan laitettu ilmoituksia kauppoihin ja koitettu puskaradion kautta saada kissa kotiin.

No, jokatapauksessa kissa on nyt tiine (mitä olettaa saattaa). Laskelmieni mukaan se olisi nyt kuudennella tai seitsemännellä viikolla, sillä sen nisät turposivat vasta sen jälkeen kun olimme sen luokseni ottaneet (osasin sitä odottaa, joten syynäsin kissan mahanalustaa viikottain) ja nisäthän aina n. 3vk kohdalla alkavat punoittaa ja turpoavat. Kissan maha alkoi myös kasvaa jo silloin, ja nyt masu on jo todella iso, joten mietityttää että voiko kissä olla tiineydessään pidemmällä vai onko pentuja todella monta? Myös pentujen liikkeitä tuntuu jo hentoisina.

Maha kuitenkin on vielä "keskivatsalla" ja kiinteä, joten en usko että synnytys ihan vielä käynnistyy. Kissa etsii jo pesäpaikkaa, ja olen sille laittanut pahvilaatikon erään kaapin perukoille, jossa kissa on monesti käynyt jo kuopimassa ja siirtelemässä siellä olleita villasukkia. Pahvilaatikossa on pohjalla tyyny tiiviisti ja siinä päällä pyyhe. Reunat vuorasin vaahtomuovilla, ja pingotin vanhan lakanan päälle ja leikkasin keseltä vielä reunaa alas kulkemisen helpottumiseksi, joten uskoisin sen olevan hyvä pesäpaikka.

Olen myös madottanut kissan kahdesti niskaan laitettavalla profenderilla, jonka saimme eläinlääkäriltä kun kissan sinne veimme tarkistettavaksi. Kissa saa myös penturuokaa, nappulaa ja märkäruokaa.

Tuo synnytyksen ajankohta hieman vaan mietityttää. Voiko nisät punertua toisilla kissoilla myöhemmin, kuin siinä 3-4vk kohdalla? Ja onko mitään tapaa millä saisi tietää montako pentua mahassa on mahan koon perusteella, muuta kuin viemällä kissa ultraan/röntgeniin?

6

54

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kattikissanen

      Ei voi ennustaa montako pentua muuta kuin käytät ulrassa eikä silläkään voi pentuja laskea vaan röngten on ainoa vaihtoehto. Uskoisin kuitenkin että kun pentujen on aika syntyä niin kaikki sujuu hyvin. Kissat kuitenkin ovat hyviä synnyttämään. Olet hienosti huolehtinut kisusta koska monikaan kantava kissa ei saa noin hyvää hoitoa ja silti synnyttävät ominaan joskus isojakin pentueita. Oma kissani penikoi kerran jonka jälkeen leikkautin ja kun synnytyksen aika oli niin ei antanut minulle mitään rauhaa ja monkui ja seurasi joka paikkaan kunnes ohjasin koppaan synnyttämään.

    • cherryee

      Eikö röntgen vahingoita pentuja? En haluaisi "turhaan" röntgeniinkään viedä kyllä siitä syystä, jos jotain haittaa tulee siitä pikkuisille.

      Hiukan stressaa vaan tuo synnytyksen ajankohta, kun itse olen 26-28pv tätä kuuta pois kotoa, ja mies pelkästään kissojen ja vauvan kanssa kotona, joten jos kissa silloin alkaa synnyttämään niin miehellä on varma paniikki :D

    • kattikissanen

      Ei vahingoita. Eikä tarvi kenenkään panikoida. Antaa kissan penikoida rauhassa kun aika tulee luonto hoitaa ja eläin osaa itse asiansa, siihen ei pidä puuttua jos ei ole välttämätöntä, esim. tarkastaa syntyneet pennut ettei ole esim napanuora kiertynyt käpälien tai kaulan ympärille. Kyllä se homma hoituu ilman kätilöäkin kissat kuitenkin sen verran alkukantasia ettei niillä ole hätää lisääntymisessä. Kissa voi kyllä hermostuakkin siitä että sitä kaiken aikaa vatvotaan milloinka synnyttää ja voi olla että ei halua penikoida valitsemaasi petiin vaan katselee uuden paikan kun ei halua tulla häirityksi.

    • kattikissanen

      Joko kissa on jakaantunut? Kuin meni?

    • cherryee

      Tulin tänne nyt vielä vastailemaan, vaikka aikaa onkin jo synnytyksestä ja pennut melkein luovutusiässä.

      Synnytys jouduttiin avittamaan loppuun eläinlääkärissä. Supistuksia näkyi pari päivää, mutta joka kerta ne lopahtivat. Olin yhteydessä koko ajan eläinlääkäriin ja parin päivän suppareiden jälkeen päätimme että pennut on otettava ulos leikkaamalla.

      Leikkaus sujui hyvin ja syntyi 4 pientä pentua. Kaksi tyttö ja kaksi poikaa. Kaikki toooodella päitkäkarvaisia <3 äitikisu ja vauvat pääsivät heti kotiin ja arki aloi sujua mahtavasti. Emo otti pennut heti hoiviinsa, eikä edes leikkauksen jälkeen ollut aggressiviinen niitä kohtaan.

      Nyt pennut ovat kohta jo 12 viikon iässä, ja jätämme toisen tytöistä itesellemme, jota Neelaksi kutsumme. Muilla on kodit omien tuttujeni luota. Anopille menee kummatkin pojat Sulo ja Ruuska, ja yksi ystäväni ottaa Lyyli nimisen tytön.

      Loppu hyvin, kaikki hyvin. Kyllä tulee tätä vilinää ikävä kun pennut ensi viikolla lähtee uusiin koteihin<3

    • cherryee

      Ja pahoittelen kirjoitusvirheitä. Koitan meidän nuorimmainen sylissä tätä kirjoittaa :D

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      274
      2860
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      213
      1836
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1522
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      2
      1280
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      77
      1198
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      255
      1128
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      80
      1042
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      973
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      79
      910
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      142
      784
    Aihe