Abortti

Fmdlslzm

Viime aikoina on ollut paljon puhetta siitä, että henkilökunnalla pitäisi olla vapaus siihen, että osallistuuko aborttien tekemiseen.

Pyytäisin kyllä miettimään asiaa raskaana olevana naisenakin.

Jos lapsi on itselle epätoivottu, hän voi olla siunaus jollekin lasta toivovalle pariskunnalle. Suomessa on tosi vähän tarjolla suomalaisia adoptiolapsia.

Jos lääkäri sanoo, että lapsi on kehitysvammainen, hän saattaa olla väärässä. Suomessa sukulaiselleni sanottiin, että hänen vauvansa on vaikeasti kehitsvammainen. Nämä vanhemmat kieltäytyivät abortista ja kasvattavat nyt aivan normaalisti kehittyvää koululaistansa. Uudessa asuinmaassani saa tehdä abortteja vielä vastaavassa tapauksessa 9. kuulla. Kaverini ystävä teki tämän siinä vaiheessa, koska ultran ja lapsivesinäytteen mukaan vauva oli kehitysvammainen. Sitten muutama kk myöhemmin tuli ruumiinavausraportti, jonka mukaan vauvassa ei ollut mitään vikaa. Lääkäri siis tappoi täysin terveen ja elinkelpoisen vauvan äitinsä kohtuun. Äiti ei varmasti ikinä pääse siitä yli.

Ja sitten on niitä tapauksia, joissa vauva syntyy elävänä abortissa. Siis ihan Suomessa. Ja näitä vauvoja ei saa auttaa hengittämisessä. Kuitenkin tutkimusten mukaan sikiön kipuaisti on jo kehittynyt viimeistään viikolla 20, joten ainakin itseäni tuo korkea aborttiraja itkettää. Suomessahan se on 24 viikkoa.

Tunnen aikuisia cp vammaisia, joilla on normaali älykkyysosamäärä. Siis 30 prosentillahan se on normaali tai jopa keskivertoa korkeampi. Yksi heistä on naimisissa, ja hänellä on 3 tervettä aikuista lasta. Yksi heistä taas luo uraa muusikkona. Hoitoalalla työskentelevänä ihmisenä tunnen enemmän onnellisia kehitysvammaisia ihmisiä kuin onnettomia. Nykyään on tarjolla niin paljon vaihtoehtoisia kommunikointimenetelmiä, että jopa vaikeasti kehitysvammaiset pystyvät kertomaan, että mitä haluavat.

Kannattaa lukea iltalehti.fi:stä kätilön ja lääkärin kokemuksia myöhäisistä aborteista.

3

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 1+1

      Missä maassa on keskeytys sallittu 9 kuukaudella?

      En allekirjoita adr.

      • Ldld,d

        Ranskassa, silloin kun vauvaa epäillään kehitysvammaiseksi. Lääkäri pistää vauvan sydämeen tappavaa ainetta silloin kun lapsi on vielä kohdussa.


    • Toivottavasti itse

      ei joudu koskaan tuollaisen valinnan eteen elämässään. Ihan kauheeta ajatella, että joutuisi tekemään päätöksen oman lapsen tappamisesta ja lopuksi vielä todeta, että se olikin suuri virhe. Joutuisi kärsimään loppuelämän tuskasta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2545
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2213
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1907
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1651
    5. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1635
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1606
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1568
    8. 75
      1479
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      111
      1396
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1264
    Aihe