Nykyajan kotkotukset

mumma47

Minä olen jo iäkäs ja minulla on ihanat lapsenlapset, neljä yhteensä. Aina en ymmärrä kaikkea, mistä nämä nykyajan tenavat puhuvat, mutta onneksi mielellään valaisevat mummiaan tekniikan ihmeistä ja kaikista uusista sanoista, joita ei vielä meidän nuoruudessamme ollut.

Yksi asia, jota en tule ikinä ymmärtämään, on tämä homoseksuaalisuus, josta nyt niin paljon puhutaan ja kirjoitetaan joka paikassa. Yksi lapsenlapsistamme joka on jo lähes aikuinen, sanoo olevansa tällainen homoseksuaali. Olisiko teillä, kanssaihmiset, mitään ajatusta miten suhtautua tällaiseen. Koko ilmiö sylettää minua, ja lapsenlapsesta tuntuu tulleen ihan toinen ihminen. Agressiivinen ja torjuva. Hän ei ymmärrä, että mummosta tuntuu pahalta, että hän elää yhteiskunnan ulkopuolella eikä yritä tehdä asialle mitään.

Onko nyt vaan parasta antaa pojantyttären ottaa etäisyyttä vai yrittää väkisin ylläpitää suhteita. Isäänsä minulla on onneksi erittäin lämpimät välit ja isällä ilmeisesti tyttäreensä, eli kuulen tytön kuulumia vaikken olisikaan itse yhteydessä.

8

156

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lamppupää Qq

      Ensiksi onnittelut ihanista lapsenlapsistasi!

      Miten niin et ymmärrä homoseksuaalisuutta? Kyllä sitä on aina ollut, mutta vasta nyt se hyväksytään yleisesti. Niin naispareja kuin miesparejakin on ollut maailman sivu. Olen kuusikymppinen ja lapsuuteni pikkukylässä oli naispari. He olivat ihan normaaleja ihmisiä muiden kyläläisten joukossa eikä heidän parisuhteestaan koskaan sen suurempaa numeroa tehty.

      Ihmettelen kovasti sitä, miksi homoseksuaalisuus "sylettää" sinua. Ajatteletko heidän tapojaan harrastaa seksiä ja se tuntuu sinusta vastenmieliseltä? Yhtä hyvin voit kuvitella mielessäsi heteroiden erilaisia seksitapoja ja -mieltymyksiä, kyllä niissäkin on vaikka millä mitalla sellaista, mitä sinä pidät vastenmielisenä. Se, mitä muiden ihmisten makuuhuoneissa (tai keittiön pöydällä tai takanedusmatolla tai grillikatoksessa) tapahtuu, ei kuulu kenellekään ulkopuoliselle niin kauan kuin ketään ei vahingoiteta millään tavoin.

      Se, että lapsenlapsesi näyttää muuttuneen silmissäsi toiseksi ihmiseksi, saattaa johtua siitä, että hän joutuu liikaa puolustelemaan ja perustelemaan itseään ja hän on tullut (joko tietoisesti tai alitajuisesti) siihen tulokseen, että hyökkäys on paras puolustus. Hän tietää, että et hyväksy osaa hänen minuudestaan ja se jos mikä saa ihmisen ottamaan etäisyyttä. Uskoisin kyllä, että välinne ajan myötä paranevat. Hyvin harvoin käy niin, että toisilleen rakkaiden ihmisten välit katkeavat, vaikka tietysti lähimpien kanssa välillä voi olla isojakin asioita selvitettävänä. Tai sitten on vain yksinkertaisesti hyväksyttävä, että tämä on niitä asioita, joille et mitään voi ja jotka eivät sinulle kuulu. Mietipä, suhtautuisitko samalla tavoin, jos hänellä olisi poikaystävä, joka jostakin syystä ei sinua miellyttäisi. Entäpä jos hän valitsisi sellaisen ammatin tai asumismuodon, joka ei sinua miellytä?

      Elääkö hän yhteiskunnan ulkopuolella? Ei opiskele tai käy töissä, ei asu missään eikä maksa verojaan? Hänellä ei ole ystäviä eikä sosiaalista verkostoa? Onko hän narkomaani tai alkoholisti? Vai katsotko homoseksuaalisuuden yhteiskunnan ulkopuolella olemiseksi. Voin valistaa sinua: ei se sitä ole. Jokaisella on oikeus muodostaa elämänsä ja parisuhteensa sellaiseksi kuin itse hyväksi näkee, siinä ei tarvita kenenkään "hyväksymistä".

      Mitä tarkoitat, että hän ei yritä tehdä asialle mitään? Pitäisikö hänen sinun mieliksesi ottaa mies ja hankkia lapsia, vaikka se on kaikkien hänen omien tarpeidensa ja halujensa vastaista? Ajattelepa vähäsen, miltä itsestäsi tuntuisi, jos sinulle rakas ihminen vaatisi sinua toimimaan kaikkea sitä vastaan, minkä itse tunnet omaksesi.

      Onneksi tytön isä on vähän sinua fiksumpi ja on säilyttänyt hyvät suhteet lapseensa. Ehkä sinäkin ajan myötä opit käsittämään, että et voi etkä saa ehdollistaa rakkauttasi siihen, minkälainen hänen seksuaalinen suuntautumisensa sattuu olemaan. Ylläpidä kontaktia, tytöllä tulee kyllä olemaan elämässä vaikeuksia ihan tarpeeksi - niin kuin meillä jokaisella - ilman sitäkin, että oma isoäiti hylkää.

    • Flikka5

      Et kertakaikkiaan voi olla näin typerä. Nyt sinulla on viimeinkin suvaitsevaksi aikuiseksi kasvamisen paikka. Tietenkin - jos se sinusta on fiksua - niin hylkää tämä homo ja riemuitse muiden lastenlasten kanssa. Sehän olisi kehittynyttä käytöstä. Valinta on omasi.
      Tutustu hyvä ihminen homoseksuaalisuuteen sen osalta, että voiko asialle tehdä jotain. Se ei ole sairaus eikä mikään nykyajan ilmiö. Ei uskoisi, että näin tyhmä ja rajoittunut isoäiti löytyy Suomenmaasta.
      Mene nyt vaikka keskustelemaan kirkon edustajien kanssa tästä aiheesta. Älä typeryyttäsi palstoille jaa, jollet tehnyt aloitusta provosointitarkoituksessa.

    • Kanssaihminen

      Olisi todella typerää ottaa etäisyyttä lapsenlapseen vain siksi että hän on lesbo. Tässä on nyt sinulle kasvun paikka.

      Voi käydä niin, että loppujen lopuksi tämä pojan tytär tulee olemaan lapsenlapsistasi ehkä se kaikkein kunnollisin kansalainen!

      Ehkä niistä kolmesta muusta lapsenlapsesta löytyykin myöhemmin vielä paljon pahempia "vikoja". Joku heistä saattaa tehdä talousrikoksen, toinen ehkä hylkää lapsensa ja kolmannesta voi tulla vaikka sosiaalipummi. Otatko sitten etäisyyttä myös heihin???

    • Porhonpoika

      Miehen mallia ei enään valtakulttuurissa tarjota nykypojille ja homojen mediahypetys hämmentää vielä keskenkasvuista nuorta.Pojalla voi olla myös feminiinen huomiohakuisuus pinnalla ja tavallinen tylsä heterosuhde ei tyydytä draaman tarvetta ja huomiohakuisuutta.

    • Pienetpiirit

      Sinulla on mumma47 vasta niin vähän lapsenlapsia, ettei sinulla voi olla riittävästi perspektiiviä. Kyllä aika korjaa tai sitten ei.

    • Poroprovovorpo

      Provo?
      Tai sitten mielikuvituksesi askartelee toisten ihmisten seksielämässä. Päiväunia?
      Salli minun hiukan epäillä lapsenlastasi. Miksi hän olisi kertonut sinulle olevansa homoseksuaali? Vai halusiko hän uskoutua sinulle ja sinä torjuit hänet, ja nyt ihmettelet?
      Ota selvää asioista muualta kuin keskustelupalstalta.
      Olet alle viiskymppinen. Pitäisi sinulla olla vähän laajemmat tiedot kuin mitä annat ymmärtää.

    • kolmenäiti

      Oma tyttäreni luulee/tietää olevansa tyttöihin päin, sanoi rippikouluikäisenä tästä ja sivusta seuranneena kaverien kanssa jutut vahvistavat asiaa. Mutta: antaa ajan kulua, nyt hän on muutamaa vuotta vanhempi ja pidän mahdollisena että joku päivä hän haluaa esitellä minulle poikaystävän. Muistan itseni samanikäisenä, yhdessä vaiheessa olin hirveän ujo vastakkaista sukupuolta kohtaan ja opiskelijana olin tavattoman kiintynyt erääseen naispuoliseen ystävään. Nykyään homot ovat paitsi tulleet kaapista niin myös ottaneet megafonin käteen ja kerääntyneet toreille näyttäytymään käsikkäin. Onhan tämä vähän hämmentävää aikaa vanhemmalle polvelle, ei siitä monta vuosilymmentä ole kun homous oli kriminalisoitu eli siitä joutui oikeuteen rangaistavaksi.
      Yritä olla miettimättä asiaa liikaa, ja voithan rukoilla salassa että hän saa elämänsä kuntoon ja löytää "onnen ja tasapainon". Oli se mikä hyvänsä hänen kohdallaan.

    • Kotkotsielläjakotkottääl

      Pienet on sinullakin murheet.

      Kyseletkö paljonkin lapsiltasi heidän seksielämästään, ja mietit mikä sylettää sinua ja mikä ei? Jos poikasi harrastaa suuseksiä vaimonsa kanssa, niin laitatko välit poikki? Voin muuten kertoa sinulle, että varmasti harrastaa! :) Ajattelepa sitä nyt oikein tarkasti ja yksityiskohtaisesti! Jos saan sanoa, niin omien perheenjäsenten seksielämän miettiminen on mielestäni äärimmäisen perverssiä. En voisi kuvitella, että itse sotkeutuisin sukulaisten sukupuolielämään edes ajatuksissani. Mielestäni olet likainen vanha mummeli.

      Jospa nyt vain jätät huolehtimasta muiden ihmisten seurustelukumppaneista, kun ne eivät sinulle kuulu, etkä voi mitenkään niihin vaikuttaa. Jos et hyväksy jonkun ihmisen seurustelukumppania ja osoitat sen, niin aivan varmaan tämä ihminen laittaa välit poikki sinuun.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 169
      4709
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      124
      4290
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      25
      2800
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1911
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1774
    6. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1680
    7. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1679
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      94
      1635
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1583
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1531
    Aihe