Koulukiusaaminen

xbz

Kiusaaminen on kohtalokas toimintamalli, josta jotkut ihmiset saavat suurta tyydytystä samalla , kun kiusatun elämä voi jopa tuhoutua. Harjavallan Keskustan yläkoulussa suhtaudumme kiusaamiseen aina vakavasti. Yhä enemmän kiusaaminen nuorten kesken tapahtuu netissä, mikä tekee kiusaamiseen puuttumisesta vielä haastavampaa kuin aikaisemmin.

Kun kiusaamistapaus tulee ilmi, on meillä käytössä KIVA-koulumenetelmästä peräisin oleva malli, jonka avulla edetään (toimenpiteitä esitellään myös 7-luokkalaisille kotiin tutustuttavaksi jaetussa käytänteet-kirjasessa). Kiusaaminen kirjataan kaavakkeeseen, jossa määritellään jatkotoimenpiteet.

Toimenpiteet vaihtelevat tapauksen mukaan: Joskus on riittänyt oppilaiden kuuleminen ja puhuttelu ja asian ottaminen seurantaan joksikin aikaa. Kuraattori järjestää toimintaa, jolla kiusaaminen luokassa saadaan vähenemään, vanhemmat otetaan mukaan (sekä kiusatun, että kiusaajan/ien). Kasvatuskeskusteluja ja jälki-istuntoja käytetään. Ikävä kyllä olemme joutuneet vakavasta kiusaamisesta tekemään myös poliisiasioita ja lastensuojeluilmoituksia.

Keskustan yläkoulussa kiusaamiseen puututaan aina, kun siitä saadaan tieto. Uskon, että näin on myös alakoulussa. Oppilailta myös kysytään vuosittain siitä kokevatko he tulevansa kiusatuiksi tai kiusataanko heidän luokassaan toisia oppilaita.
Osa kiusaamisesta tapahtuu kuitenkin niin, että opettajat eivät saa siitä tietää. Sekä kiusaajat että kiusattu haluavat asiasta vaieta. Varsin usein tieto tulee kiertokautta muilta oppilailta. Valveutuneiden oppilaiden merkitys kiusaamisen loppumiseen koulussa onkin suuri

Kiusaamista koulussa ennaltaehkäisevät selkeät säännöt ja niin oppilaiden kuin opettajien sitouttaminen niihin/niiden valvontaan. Tätä työtä on Keskustan yläkoulussa tehty voimallisesti viime vuosina: käytänteet on päivitetty yhteistyössä oppilaiden ja opettajien kesken, valvonta on tehostunut ja keskinäinen kunnioitus kasvanut.

terveisin

Annamaija Kylä-Setälä
Rehtori
Harjavallan Keskustan yläkoulu
Myllykatu 3C, 29200 Harjavalta
Puh: 0444325297

10

320

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 456

      haista vitsi kylä-setälä.lopeta piruilusi.

    • 4200eur

      Se on sellainen juttu että jos joutuu kiusatuksi koulussa kannattaa pitää suu kiinni ja laskea montako vuotta vielä joutuu kärvistelemään. Kokemusta oman pojan osalta riittävästi mikäli jotakin kiinnostaa niin pyyntö palstalle ja voin kertoa esimerkkejä.

    • 70luvunhakkaaja

      80-luvulla ja sitä ennen opetettiin, että jos joku tulee kiusaamaan ni potkaise munille. Yleensä ekasta kerrasta ymmärsi lopettaa. Ja kunnioitus heräsi kiusattavaa kohtaan!
      Saattoivatpa olla sen jälkeen parhaat kaverukset vielä.
      Kiusaavat opettajat saatiin sillä ojennukseen, kun tiedettiin missä ne asui jne jne.. ei siitä enempää tässä..
      Ennen tärkeintä oli kuri ja järjestys!
      Nykyään tärkeintä on tiedottaa kaikenlaisista sateenkaaritouhuista.. Se mikä oli ennen yleisen mielipiteen mukaan sairasta ja laitonta. Nykyään se on suositus. Tämä vie yhtäkkiä pohjan kaikelta moraalilta pojhan siihen asti. Tavallaan kaikki tähän väliin mahtuva edelleen sairas touhu muuttuu hyväksyttäväksi. Mukaanlukien kiusaaminen. Siitä on tullut samanlainen kruunu tekijällensä.
      Kun saa homoilla, niin saa tehdä kaikkea muutakin!

    • MuutostaNopeasti

      Sen jälkeen kun kansalaiskoulusta tuli peruskoulu ja alkoi tämä tasapäistämishurmos, jossa mennään kaikki keskivauhtia, vaikkei osa pysy kyydissä eikä osalle se riitä alkuunkaan, niin alkoivat myös ongelmat. Nimittäin näiden "eikeskivertotaavien" energia kanavoituu aina johonkin ja jollei sitä saada kohdistumaan johonkin järkevään, niin lopputuloksena on näitä kiusaamis- ym. tapauksia.

    • kovakouluprojekti

      Joo ei noi hienot ajatukset ole saavuttaneet kaikkia kouluja eikä varsinkaan opettajia. Taitaa olla niin, ettei kaikkia edes kiinnosta laittaa asioita kuntoon omassa koulussa, vain palkkaa, kiitos, ei muuta.

    • Koulukisaamisesta

      Diagnosoitujen, Persoonallisuushäiriöt. Koululaisen vanhemmista isällä tai äidillä voi olla kyseinen vakava sairas, seurauksena lapsiin. Lapsi on kasvanut perheessä ja vanhemmista toinen on vakavasti kaksisuuntainen. Vakava kaksisuuntainen erittäin voimakkaasti kohdistuu perheessä lapsiin. Lapsi perii juuri saman geenin. Lapsi on kouluun mennessä valmiiksi kaksisuuntainen sairas ja ammattilainen heti kiusaajaksi. Sairas voi olla lähes näkymätön kiusaaja ja saa suurta tuhoa aikaan ja narsisti, sekä kiusattu ei uskalla julkistaa. Anna Maija Kylä- Setälä. Kosken vain yhteen kulmaukseen, kiusaaja voidaan parantaa, kun vanhemman tausta tiedetään lapsen sairauden hoitamiseen. Opettava voi olla myös lujilla sairaan lapsen osalta, kun joutuu sairaan vanhemman kynsiin. Olen ollut poliisina/terveyskeskus talouspäällikkönä/sosiaalilautakunnan tarkastajana ja asianajotyönä avustanut juuri mainituissa ongelmissa olevia ja nyt olen eläkkeellä.
      Käsivarren tunturilapista Poriin eläkeläiseksi.

      • mikälällykkäoikeinolet

        Haista nyt jo paska. Kaikki lapset jotka ovat syntyneet jälkeen naisten tasa-arvolain ovat kasvatettu persoonallisuushäiriöisiksi. Tai jätetty kasvattamatta.
        Kiitos kukkahattutätien jotka nykyisin ovat jo muuttuneet paatuneiksi omaneduntavoittelijoiksi. Kyseessä ei ole sairaus vaan normaali ajan ilmiö. Tuloksena feministikasvatuksesta maailma on täynnä luonnevikaisia kakaroita. Mitään kaksisuuntaisuuksia ole olemassakaan. Taas jotain psykologipaskaa millä tehdään rahaa ja luodaan tyhjäntoimittajille työpaikkoja.
        Kun miehet olisivat vielä miehiä ja pieksisivät lapsista pahanteot niin ei olisi mitään kaksisuuntaisia ja loppuis kuraattorien ja psygologien turhanpäiväiset virat maailmasta. Nekin voisi pysyä kotonaan kasvattamassa niitä lapsiaan.


    • Koulukiusaamisesta

      Sairaus on kaksisuuntainen, tai vaikka narsisti. Olen hyvin monia tapauksia kohdannut ja olen asettunut tarkasti seuraamaan mainittujen aiheuttamia vahinkoja. Molemmat voivat aiheuttaa järkyttäviä peruuttamattomia vahinkoja. He voivat kertoa, jopa aviopuolisota tai työkaverista. Koulussa ja työpaikalla. He voivat olla ja järkyttävän tosiasiallisesti kertovat täysin perättömiä asioita, joihin hyvin moni myös uskoo. Heidän seurauksina on monet menettäneet työpaikan ja niin edelleen. Mainitut ovat ihailtavia erittäin ystävällisiä ja suorastaan mitä parhaimpia kavereita, mutta ovat heti valmiit syömään Sinut työpaikasta ja istumaan pallillesi heti. Kuitenkin ovat sen tyyppisiä, että usein hyökkäyksinä epäonnistuessa hermot pettävät ja myös joutuvat kertomuksistaan asiantutijan toimesta kiinni. Tapauksiin olen perehtynyt tarkasti molemmissa asemissa ja myös vahinkojen aseman puolelta. Mainituista sairaista kertomani voivat olla hyvin älykkäitä ja tekevät perusteellista suunnitelmaa yötä päivää ja sitten huolellisesti iskevät ja valtaavat ison porukan taakseen. (Meeän kieli tuttua)
      Käsivarren tunturista Poriin eläkeläiseksi

    • Anonyymi

      Kunnon feministi paskaa...ei kannata antaa naisille enää enempää valtaa ja vanhempien kannattaa ottaa vakavasti se mitä kouluissa työnnetään lasten aivoihin. Miehet on miehiä ja sillä selvä. Jos joku opettaja haluaa piereskellä sateenkaaria niin se on hänen oma valintansa. Koulu ei ole mikään taho joka määräilee ja työntää omaa ideologiaansa pienille lapsille ja heidän koteihinsa...ja tämä kivatiimi paska...ketään lasta ei ole pakko päästää kiusaajansa kanssa samaan pöytään ilman että vanhemmat on paikalla, jos molenpien vanhemmat ei tule niin turha mennä kenenkään...Kylä-Setälän sateenkaari paskaa...

    • Anonyymi

      Niin ei sitä ideologiaa saa tyrkyttää oppilaille mutta minkäs teet. sitä vaaan tapahtuu. ja nykyoppisuuntaus on ihan ala-arvoista. järkikin sen pitäsi jo sanoa ettei epänormaali ole normaali silti suuntaus on järjetön.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      154
      2646
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1996
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      1991
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1786
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1540
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1306
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1198
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe