Miten saada hirsitaloon väriä?

puuta siellä täällä

Lattiasta kattoon, pelkkää hirttä. Keittiön kaapit hirttä, kaikki... Onko jotain hyvää vinkkiä? Valkoiset matot ja verhot jo on, mutta ei nekään kauheasti auta puiseen vaikutelmaan. Sisäkaton maalaus? Maksaa varmaan miljoonan, mihin kaikki sohvat telkkarit pitää piilottaa rempan ajaksi... Haluaisn niin jotain muutosta, mutta kun ei keksi mitään.

5

163

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mielikuvitusta

      Tuskin ne kaapit sentään hirttä on ja kaapithan voi aina vaihtaa (jos moduulimittaiset, niin vaikka vaan ovet)...mutta pensseli käteen ja maalaamaan, sillä siitä pääsee. Kattoon ja lattiaan väriä, seinille joihinkin osiin vaikka ensin huokoinen puukuitulevy ja sitten siihen päälle tapettia. Ihan pystyy itsekin tekemään ja vaikka osissa, tavarat saa peitettyä eikä taloa tarvitse tyhjätä. Tai sitten seinille ryijyjä tms. isoja pintoja roikkumaan. Lattiaan voi muuten latoa kokolattiamatonkin jos haluaa, ihan ilman liimausta (nykyään varsin kivoja ja allergisoimattomia vaihtoehtoja).

    • vahaa

      Vahaa seinän hirsipinnat sisältä valkoiseksi hengittävällä vahalla. Johan poistuu se mökkimäisyys talosta. Itse vedin osmo colorilla. Ja keittiökaapit ehdottomasti valkoiseksi.

      Katon maalaa itsekin pensselillä ja jatkovarrella nopeasti valkoiseksi. Kun käyttää Maalarin valkolakkaa, saa peittävän pinnan jo kahdella kerroksella. Muiden kanssa joutuu vääntään kolme kertaa.

    • 12345@@@

      Koolaa seinä tai pari ja tapetoi/maalaa mieleiseksi. Itse en lähtisi suoraan hirteen laittamaan mitään vahoja tai maaleja, niiden poisto on lähes mahdotonta. Vahan varsinkin, eikä sen päälle onnistu edes värin vaihtaminen jos joskus kyllästyy.

    • vahaapintaan

      Itse tein hirsimökissäni seuraavaa - maalasin lattiat ja lattialistat siniharmaalla perinnemaalilla, käsittelin seinät ja katot kuultavalla öljyvahalla vaaleammiksi (Osmo-colorin koivu), katossa ja ikkunoiden vuorilaudoissa yksi käsittely enemmän kuin seinissä, joten ne ovat seiniä vaaleammat. Kattotuolien näkyviin jääneet paarteet käsittelin tummahkon ruskealla öljyvahalla luoden kontrastin vaaleille pinnoille.

      Mielestäni lopputulos on hyvä ja "esteettinen" eikä maksanut "miljoonia" vaan vähän vaivaa. Tee huone kerrallaan niin huonekalut saa aina suojaan roiskeilta. Ja muista pohjatöiden tärkeys (pesu, kuivaus, hionta ...) - vain niin saa lopputuloksestakin hyvän.

    • Neuvoja1

      Kosteushengittävä hirsitalo kestää yli 400vuotta ja on terveellinen asua koko elinkaarensa ajan!
      Mikä ihmeen hinku sinulla on tehdä kemikaali tönö, jonka hirret saat kaapia lusikalla maalikalvon alta pahimmillaan 5vuoden päästä! Mieti, asutko terveellisesti, vai epäterveellisesti?



      ..............jatkuu. Kosteus-hengittävä hirsitalo:
      2.1. Onko rakenteiden kosteus-hengittävyys katkaistu maali-, muovi-, lastulevy-, kipsilevy-, yms-pinnoitteella?
      - Jos on: Niin poista kosteus-hengittävyyden katkaiseva pinnoite kokonaan sekä ulkopuolelta, että sisäpuolelta. Poista kaikki kv-hometoksiinin tummuttama materiaali ja anna hirsien kuivaa kunnolla. Toteuta seinä ”Rakenna hengittävä hirsitalo”-ohjeen mukaan.
      Huomautus:
      -Rakenna hirsitaloon mahdollisimman raskas katto jolla varmistetaan hirsien riittävä painuminen tiiviyden takaamiseksi ja halkeilun estämiseksi.
      -Rakenna hirsitaloon pystykoolattu(50mmx50mm(=tuuletusrako)) ulkopintaverhous joka toimii tuulensuojana! Jatkuu................
      http://pappasmurffi.nettisivu.org/kv-kosteusvauriot-mista-johtuu/#Yleis_ohjeita_kosteusvauriohome_korjauksiin_

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1837
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1534
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1233
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1202
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1166
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1141
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      8
      1139
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1124
    Aihe