Porsaan sisäpaisti

Kylmät kädet

Kuinka kauan annan olla uunissa ja missä lämpötilassa ja millä uunitasolla? Minulla ei ole paistomittaria. Paisti on noin 2kg.

13

1071

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kylmä kinkku

      oletko pannut santun lihoiksi?

      • kylmä kankku

        Onks Kylmis pannut Santtua ???


    • 858998

      up

    • eisbein

      Tuliko hyvä possupaisti?

      Taisi kärähtää omenan kokoiseksi korpuksi kun kokki simahti nobelanerien voimasta.

    • 1Martta

      180 astetta lämpöä ja paistoaika 4,5 tuntia.

      • Hans Väliliha

        Hekoheko. kuiva korppu tollasella reseptillä siitä paistista tulisi.

        Aluksi paisti huoneenlämpöön muutamaksi tunniksi, maustetta pintaan, suolaa, pippuria, mitä nyt haluaa. Sitten uuniin kovin mahdollinen lämpö, paras vaihtoehto tietenkin paistella paisti isolla pannulla ypäriinsä voissa ennen uuniinlaittoa ns. väri ja liha pitää mehut paremmin.. Paisti rititilälle, alle vuoka tms. missä vettä, rasvan tippumisen varalta. Paisto jotain 100 astetta, puoltoista tuntia per kilo. Siis paisto ei tarkoita paistamista, vaan kypsennystä. Kun liha lämmin, paisti on valmis aldente, jos haluaa läpikypsää, senkun paistat tuhannessa asteessa pari vuorokautta. :D

        Tosin, kylmistä neuvot ei enä auta, oletetttavasti syönyt paistinsa raakana, luullen makkaraksi ja makaa tällä hetkellä vatsavaivojen johdosta sairaalassa.


    • Aito Kylmis

      Älkää naurattako minua, sattuu hekottaminen aivan hemmetisti tuoreimpien mustelmieni kohdalle. Hitto, että sucker-punch-iskuista palautuminen vie kauan, tässä iässä.

      En ole pistänyt tyyppiä lihoiksi. Tosi hauskoja silti olette.

    • Kelan agentti

      Porsaan sisäfile kannattaa aina ostaa MAUSTAMATTOMANA. Pannulla pyörittelee ruskeaksi, jotta lihan syyt sulkeutuvat. Siinä paketissa on paisto-ohje. Paistomittarit ovat amatöörejä varten. 225 astetta uunissa about reipas puoli tuntia. Tee kypsennyksen loppuvaiheessa lihaan syvä viilto, niin näet onko kypsää. Sian liha niinkuin ihmisenkin tulee olla punaisen värin kadottanutta. Naudan lihassa onkin ihan toinen koulukunta. Itse pidän puoliraakana eniten. Naudan jauhelihaakin syön joskus ihan sellaisenaan raakana pieniä määriä jotta saan tärkeitä vitumiineja.

      • Suolaliha

        Raaka liha ON hyvää.

        Itse myös syön mielelläni tartar-pihviä. Suolaa, pippuria, muskottipähkinää jauhelihaan, antaa maustua Lautasen reunalle suolakurkkua ja punajuurta. Aivan sairaan hyvää ja erittäin terveellistäkin. Helppo kokata.

        Samaten raaka kokolihakin on erittäin hyvää. Harvoin vara ostaa kallista filettä, että eipä usein tule syödyksi. Mutta jostain halvastakin lihasta saa erinomaista suolalihaa. Itse teen aina joskus riimihärkää. Elikkäs pala hyvää filettä tai paistia. Sellainen pienehkö pötkylä. Suolataan ja maustetaan päältä. Jääkaappiin muutamaksi päiväksi maustumaan, käännellääm välillä. Tiukkaan kääreesen siis eikä painokaan haittaa. Lopuksi pakastimeen ja sitten jäisestä lihasta läpikuultavia siivuja terävällä veitsellä leivän päälle, avot.

        Ja sellainenkin, tönkkösuolattu sianliha. Ennen kun ei ollut kääkappeja, liha suolattiin mätänemisen estämiseksi. Pitää muistaa, suola ja pippurit annenkaikkea säilöntäaineita, ei niinkään mausteita. Siis sianlihaa kimpaleina astiaan ja täyteen karkeaa suolaa. Siinä kun se aikansa muhiin, liha tiivistyy ja suolaantuu. Melkein sama asia, kuin riimiliha, mutta tosiaan tönköksi suolattua. Maku pikkaen polttava, mutta lihaa voi peseskell vedellä, tai jopa liottaa.Sen verran suolaista kyllä, että kyllä siinä muutaman oluen tarvitsee sitten janon sammuttamiseen.


    • ++++++++++++++++++++

      Kylmis, kuulostat siltä kuin tarvisit apua, kun oot koko ajan mustelmilla ja hakattu. hälytämmekö tissun ripuloimaan santun päälle, jotta olisit turvassa?

      • Kylmät kädet

        En tarvitse apua, kiitos kuitenkin. Moni muukin ihmettelee ihan IRL esim. sitä, miksen tehnyt rikosilmoitusta tai edes hakeutunut sairaalaan. Vastaus on: en jaksa. Ei kiinnosta. Levolla ne kaikki kivut on aina lähteneet.

        Alkoholista johtuvat sisuskalukivut ovat paljon paljon pahempia ja jopa pelottavia. Se, että joku amismölli hakkaa mua, ei paljoa tunnu noiden rinnalla.


      • Aito Kylmis

        Ainoa ihminen, joka oikeasti on onnistunut hakkaamaan minut sairaalaan, on isäni. Olin 16 v, eli sitä ei lasketa.


    •  V 

      Huuhaa -osio on ihan sekaisin, kun Kylmis ei ole kirjoitellut siellä viikkoon. Onko näin, että kun kissa häipyy paikalta, hiiret hyppivät pöydällä?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      585
      3889
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3328
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2801
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2769
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2154
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2101
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1977
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1865
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1810
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1759
    Aihe