Älkää hakeko apua Ensikodista

Sivustaseurannut

Miten Ensikodissa voivat niin ammattitaidottomat työntekijät hoitaa sekä opastaa äitejä ja lapsia! Meininki on kuin armeijassa, siellä simputetaan, kytätään mutta auttamisesta ja tukemisesta ei ole mitään tietoa. Vanhempia ei kuunnella vaan toimitaan sanelu periaatteella. Kun äiti ja lapset menevät toiveikkaina Ensikotiin on pettymys sitäkin suurempi kun sieltä ei saa apua vaan heidät ajetaan lähes hermoromahduksen partaalle. Onko toiminta yhtä nuivaa kuin sairaaloiden terminaalihoidoissa joissa vanhusten ja sairaiden poistumista nopeutetaan nesteytyksen ja ravinnon annon lopettamisella eikä heidän lähtöään kunnioiteta.

10

3751

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ellen

      olen itse ollut ensikodissa töissä useita vuosia ja meiniki ei todellakaan ole tuo. en tiedä mutta luultavasti myös sinulla on ollut asenneongelmia työntekijöitä kohtaan, ja heidänkään ei kaikkea panettelua tarvitse kuunnella. meillä ainakin kaikki saavat tehdä mitä haluaa, ainoa mistä pidetään kiinni on ruoka-ajat äideille. me opastamme ja tuemme nuoria äitejä, emme todellakaan simputa tai tee muutakaan pahaa. joku on voinut tulla sanomaan jos vauvallasi on ollut kakka housuissa jo pidempään tai jos vauvasi on lakkaamatta huutanut mutta jos otat sen pahana asiana niin ehkä oli parempi että lähdit pois.

      • Sivustaseurannut

        Kunnan henkilöt josta tätä apua järjestettiin olivat vielä eilenkin hämmästyneitä henkilökunnan tökeröstä käytöksestä. Ensikodin henkilökunnalla oli ollut paksut "pumaskat" materiaalia jolla he yrittivät teilata asiakasta. Kun kunnan asiantuntijat olivat tuoneet poikkeavan mielipiteen asiaa Ensikodin henkilökunta oli poistunut palaverista loukkaantuneina. Millaista käytöstä se on? Ammattimaista ja virheistä oppivaa vai omaa auktoriteettia pönkittävää? Oli myös ihmetellyt miten sellaiset henkilöt joilla ei ole siihen koulutusta voivat tehdä ”diagnooseja” asiakkaasta.


    • äiti

      ...niinpä niin... Se varmaan riippuu siitäkin, mitä ensikodilta odottaa ja miten itse hommaan suhtautuu. Jos sinne menee tyyliin "hotelliin asumaan" on pettymys varmasti suuri.
      Vastuun kantaminen lapsesta on raskas taakka. Toivottavasti sinä pystyt tukemaan paremmin ystävääsi.

      • Sivustaseurannut

        Kyllä me amatöörit hoidettiin äiti ja lapset kuntoon reilussa viikossa mihin Ensikodin ammattilaiset eivät kyenneet. Nyt he ovat taas kolmistaan koto. Että semmoista!


      • kaikki on
        Sivustaseurannut kirjoitti:

        Kyllä me amatöörit hoidettiin äiti ja lapset kuntoon reilussa viikossa mihin Ensikodin ammattilaiset eivät kyenneet. Nyt he ovat taas kolmistaan koto. Että semmoista!

        hyvin? Eikö niin? Ei ole kovinkaan kypsää lähteä parjaamaan KOKO ensikotijärjestelmää yhden huonon kokemuksen perusteella. On olemassa tuhansia äitejä, jotka ovat oikeasti saaneet apua ja tukea tätä kautta, eli mikä oli sinun pointtisi tämä jutun kirjoittamiseen? (ÄLKÄÄ HAKEKO APUA ENSIKODISTA)


      • Sivustaseurannut
        kaikki on kirjoitti:

        hyvin? Eikö niin? Ei ole kovinkaan kypsää lähteä parjaamaan KOKO ensikotijärjestelmää yhden huonon kokemuksen perusteella. On olemassa tuhansia äitejä, jotka ovat oikeasti saaneet apua ja tukea tätä kautta, eli mikä oli sinun pointtisi tämä jutun kirjoittamiseen? (ÄLKÄÄ HAKEKO APUA ENSIKODISTA)

        mutta kova homma oli korjata Ensikodin sotkemat rytmit. Tarkoitushan oli löytää nuoremmalle unirytmi mutta Ensikodin henkilökunta sekoitti vanhemmankin unirytmit ja nukuttamiset eikä nuoremmankaan unirytmiä saatu oikaistua. Onko se ammattimaista toimintaa?


      • sinä
        Sivustaseurannut kirjoitti:

        mutta kova homma oli korjata Ensikodin sotkemat rytmit. Tarkoitushan oli löytää nuoremmalle unirytmi mutta Ensikodin henkilökunta sekoitti vanhemmankin unirytmit ja nukuttamiset eikä nuoremmankaan unirytmiä saatu oikaistua. Onko se ammattimaista toimintaa?

        Ensikodissa ei ole edes henkilökuntaa sekoittamaan unirytmiä, siellä nukutaan yöllä ja päivisin yritetään auttaa mahdollisuuksien mukaan. Usko vaan kaikki, mitä sinulle kerrotaan.


    • Yks vaan

      Ensikodeista en tiedä hölkäsen pölähdystä, mutta noin yleisesti ottaen viranomaistaholta voi odottaa ihan mitä tahansa. Sairaaloissa voidaan potilaalle antaa tuplamäärät lääkettä siihen verrattuna, mitä lääkäri on määrännyt ja todetaan vaan, että hupsista. Sosiaalivirastossa voidaan katsoa, että asiakas on täysin terve, vaikka tämä istuisi pyörätuolissa. Jopa Kela pystyy sanomaan tiskin takana seisovalle asiakkaalle, että "eläkkeenne on lakkautettu koska olette kuollut". Miksei siis ensikodissakin voisi tapahtua ihan mitä tahansa?

    • Niin ja näin

      Itse olen ko. laitoksessa asunut 7kk ja katsellut menoa ja meininkiä.

      Suurimmalta osin se meni näin: Vanhemmat, jotka ovat ok. ja ihan kunnollisia ja tavallisia talliaisia, mutta tulleet kuka mistäkins yystä ensikotiin, pääsevät syyniin ja kaikkea tarkastellaan suurennuslinssin läpi.

      Sitten oli näitä vanhempia, joilla vanhemmuus oli tavalla tai toisella hukassa ja oli erillaisia ongelmia (psyykkisä ym.) näitä vanhempia sitten tuettiin ihan viimemetreille asti.

      Oma kokemukseni oli hyvä. Sain neuvoja, mutta ei tuputettu. Ja sain hoitaa lasta niinkuin parhaaksi näin. Paikka on kuitenkin laitos ja siellä on laitoksen säännöt.

      Toisilla vanhemmilla taas oli huonompi kokemus ja heitä selvästikkin "kiusattiin" johon sitten puuttui jo johtajakin, kun valvottavan vauvan vanhempia revittiin aikaisin aamulla ylös ja herätettiin lapsikin, vaikka tiedossa oli, että lapsi valvoo öisin ja vanhemat eivät saa riittävästä unta.

      Pahoinpitelevät vanhemmat taasen päästettiin kotiin kuukauden jälkeen ja siinä kävi huonosti.

      Homma riippuu paljolti siitäkin ketkä ovat "omina" työntekijöinä ym. Itselläni oli maailman parhaat työntekijät, joilla maalaisjärki pelasi ja oli kokemusta omistakin lapsista ja huumoria löytyi sekä ymmärrystä siitä mitä on olla vanhempi, huonoina ja hyvinä aikoina.

      Kyllä siellä ammattitaitoisiakin työntekijöitä on. Tai ainakin olis illoin, kun itse ko. paikassa asustin täällä kotipaikkakunnallani. Ja muistelisin, että ainuttakaan lasta ei huostaanotettu sinä aikana kun siellä olin.

    • Anonyymi

      Todella laitosmaisata toimintaa. Lapsi revitään huutaen äidin sylistä isälle joka on toisessa huoneessa odottamassa. Lähivanhempaa ei kuulla lainkaan. Kenenkään lapsen maailmassa ei pitäisi tätä joutua kokemaan. Olen ollut lähivanhempana huonovointinen siitä asti kun asiakkuus sielä alkoi mutta huoltani ei kuulla. Etävanhempi saa määrätä kaikki säännöt ja saa kaiken keskusteluavun ja tarvitsemansa tuen

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      59
      2090
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      57
      1783
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      59
      1654
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      7
      1586
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1545
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1475
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1336
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1301
    9. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      95
      1283
    10. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1193
    Aihe