Koiranpennun sisäsiisteyden kanssa ISO ongelmia

rooseli

Minulla on noin 4kk sekarotuinen uros. Ongelmana tässä on sisäsiisteys. Olen ihan siitä saakka kun pentu meille tuli vienyt sitä ulos ja kyllä se sinne tekeekin kakat ja pissat jos nyt satun juuri oikeaan aikaan viemään ulos.
Ongelmana on tässä se että pentu ei suostu tekemään ulkona kun tasan ja ainoastaan yhteen paikkaan tarpeensa. Minä olen yrittänyt viedä sitä mahdollisimman paljon eri paikkoihin, että tajuaisi että saa sitä muuallekkin tehdä ne kakat ja pisut, mutta ei niin ei.

Ongelmana on myös se että jos mennnään lenkille, niin ei taatusti tee yhden yhtä pissaa matkalle, vaikka seisoisin tai kävelisin kolme tuntia ulkona, nuuskii vaan maata ja säntäilee eri suuntiin, mutta sitten kun päästään sisään niin ei mene kuin muutama minuutti niin tekee jo pissat sisälle ja sisälläkin tekee ainoastaan ja vain yhteen paikkaan eli jääkaapin viereen.
Olen yrittänyt eristää alueen ja ostanut hajunpoistajaa, pessyt etikalla ja vaikka millä pesuaineella, mutta ei vaan auta sinne se aina menee tarpeilleen.

Pentu tuli meille 12 viikkoisena ja kasvattaja kertoi sitten vasta myöhemmin kun jouduin jo häneen ottamaan yhteyttä, että ei ole sen kummemin ulkona käyttänyt, vaan on aika pitkälti tehnyt tarpeensa kasvattajan luona vessaan paperille. Kysyin myös koiransisaruksista eikä muilla ole ollut vastaavaa ongelmaa, ei osannut neuvoa muuta kun että kärsivällisesti pitää vaan viedä ulos, kyllä se oppii.

Ja olen joka ikinen kerta nostanut sellaiset "bileet" pystyyn kun on ulos tehnyt, hirveästi kehuja ja jopa naminkin on saanut, mutta ei silti mene tajuntaan ja vaikka tekisi ulos pissat, saattaa silti tehdä sisälle vielä toiset kun päästään takaisin kotiin.
Välillä ihan tuntuu, että pentu panttaa sitä pissaa. Tässä muutama viikko sitten oltiin ystävälläni käymässä, hänellä on iso piha missa voi koiraa pitää vapaana ja siellä pentu saikin telmiä. Oltiin varmaan kuusi tuntia poissa kotoa ja kuitenkin sai nameja ja joi, mutta ei tehnyt yhtään pissa sielläkään. Vasta kotiin päästyä, (kun piti valita tekeekö sisälle vai ulos vakiopaikalle) teki pissat sitten ulos. En edes ymmärrä miten se pystyy pidättelemään noin kauan?
Sisällä pentu on nenä kiinni matossa koko ajan, en osaa ikinä sanoa milloin sillä on hätä, sillä se saattaa välillä ilman mitään varoituksia tehdä siinä nenän edessä ne pissat.

Ja kaiken tämän lisäksi kuvioihin tuli myös yökakkaaminen, ihan yhtäkkiä alkoi sitä kakkaa löytymään, en ole muuttanut mitenkään ulkoiluja joka ilta pääsee viimeiselle iltapisuille siinä 23-24 aikaan.

Ja on käynyt eläinlääkärissä, ei ole pitään pissatulehduksia eikä mitään muitakaan, terve kuin pukki. Siellä sanottiin vain, että kärsivällisyyttä... kyllä se oppii.

Ulkona käy aina unien, leikkimisen ja syönnin jälkeen. Sekä käydään aina päivällä kiertämässä pieni lenkki ja illalla toinen ja kaiken tämän lisäksi käydään ulkona niin paljon kun on mahdollista ja vähänkin kun näyttäisi siltä, että hätä saattaisi olla sekä saa aina muutaman kerran viikossa juosta metsässä koirakaverin kanssa (ystävälläni on itsellään 8viikkoinen koiranpentu)

Ja juuri äsken, kaverini tuli koiranpentunsa kanssa kylään ja täällä vedettiin semmoista painia ja juoksua ympäri kämppää ja vettäkin joivat vaikka kuinka paljon, että luulisi että kun ulos viedään niin tekisi edes VAHINGOSSA ne pissat sinne, mutta ei.Vietiin vielä ystäväni kanssa eri paikkoihin pissalle, että pystyisi keskittymään mutta jälleen kerran EI mitään ulos vaan kaikki sisälle.

Eli osaisiko joku neuvoa, että missä minulla nyt menee vikaan? Kaikki vinkit ovat tervetulleita, olen valmis kokeilemaan kaikkea.
Muuten on niin pirun fiksu koira, että oksat pois. Hirveän nopeasti on oppinut kaikki muut jutut, kuten peruskäskyt sun muuta. Mutta tämän kanssa ollaan jumissa. Alan olemaan niin väsynyt tähän hommaan. Totta kai ymmärrän, että koira on vielä pentu eikä todellakaan voi vielä edes olla sisäsiisti, mutta millä ihmeellä saan pennun ymmärtämään, että ulkona saa pissiä muuallekkin kuin siihen yhteen paikkaan? Kyllä se turhauttaa, kun käydään ulkona lenkillä ja mitään ei tapahdu ja heti sisään tullessa kaikki sinne.

8

456

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • dtrhh

      Vietäppäs pennun kanssa päivä ulkona(jos on rotua joka ei palellu tällä säällä) kehut ja namut kun tekee pissat ja kakat ulkona jne. Ja kun kokopäivän olet ulkona niin pakko sen on ne tarpeetkin ulos tehdä. Pentuhan voi ihan yhtä hyvin nukkuakin ulkona(vaikka sylissä lämpimässä) niin ei tarvitse totuttelu päivän aikana riskeerata sisälle tarpeiden tekoa unia ennen/jälkeen. Muista myös että 4kk pentu päivän aikana pystyy pidättelemään noin 5h.(yöllä pidempään jos on tottunut päivärytmiin)

    • Koiran

      Heippa!
      Enpäs ole moisesta ongelmasta aikaisemmin kuullutkaan.Jos pentusi tekee pihalla tarpeensa aina samaan paikkaan ja sen jälkeen kehut annat namin pentu ymmärtää että tästä samasta paikasta saa palkkion ja tekee tarpeensa siis aina uudelleen samaan kohtaan.Eli palkitset pennun tekemään tarpeensa aina samaan paikkaan.Suosittelen jotenkin rajaamaan sen alueen johon pentu tekee aina tarpeensa niin ettei pentu siis pääsisi siihen kohtaan johon se tarpeensa aina tekee.Heti kun pentu tekee tarpeensa johonkin muuhun kohtaan palkitset.Ulkona ollaan niin kauan,että pentu tekee tarpeensa.

      Vie pentu ulos ,vaikka puolentunnin välein ja aina silloin kuin pentusi on syönyt,heränyt uniltaan ja leikkinyt.Mitä useammin pennun viet päivässä ulos sitä nopeammin se luultavammin oppii sisäsiistiksi.
      Uros koirat oppivat yleensä muutenkin myöhemmin sisäsiistiksi kuin nartut toiset oppivat nopeemmin toiset taas hitaammin.

      Jos suinkin mahdollista voisit mennä vaikkapa päiväksi jonnekin tuttavallesi kylään pennun kanssa ja silloin pentusi joutuisi pakosta pissamaan ja kakkaamaan muuallekin kotipihanne samaan kohtaan.
      Tuttavallani on oli vähän samantapainen ongelma koiran ollessa pentu lenkillä ollessaan koira ei tehnyt tarpeitaan,mutta heti kotipihaan tultaessa pentu teki tarpeet pihaan.Nyt vuoden ikäisenä koira on tajunnut että muuallekin voi tarpeensa tehdä.Luulisin että ajan kanssa pentusi kyllä oppii.Tärkeintä on vain olla kärsivällinen.Kannattaisi varmaankin soittaa jollekin koirakouluttajalle,eläinlääkärille yms,jos ongelmanne ei millään edisty.
      Zsemmipiä teille!

      • kyllä se siitä!

        Meillä on aina opetettu koirille sana "pissalle".
        sen opittuaan tekevät tarpeensa aina käskyn kuullessaan vieraassakin paikassa.

        muista aina palkkaus,nakkia vaikka paloiteltuna mukaan.
        palkkaamisen yhteydessä sanot "hyvä, pissalle" moneen kertaan ja joka kerta namia perään.

        tämä on meillä toiminut kuudella koiralla, 4-5kk ikäisinä olleet täysin sisäsiistejä.
        joten rohkenen suositella myös teille.

        ja tietysti, ulos ja vielä kerran ulos.
        toistoa toiston perään.
        ulkona kannattaa sentti sentiltä vähitellen laajentaa pissa aluetta samalla.
        mutta käytä ihmeessä hyväksi opettelussa Se paikka, mihin koira tykkää tehdä tarpeensa.

        tsemppiä!


    • asdasdasdasdasdasdas

      Pistä vakipissapaikalle lehtiä ja kuivata sen jälkeen pissaiset lehdet ja suikaloi ne. Laita suikaleet ulos haluamaasi kohtaan, niin voi olla, että virtsan haju laukaisee pissaamistarpeen.

      Älä päästä sen jälkeen pentua siihen jääkaapin luo enää, ettei tapa tosissaan jää.

    • Lopussa kiitos

      Minulla nyt 8 kk vanha pentu jonka kanssa oli myös vastaava ongelma. Otettiin 7 viikkoisena eikä ollut vielä kertaakaan ollut edes ulkona vaikka oli lämmin kevät kun oli pieni. Meni jonkin aikaa kunnes tarpeiden tekeminen onnistui jatkuvasti ulos.

      Vein järjestelmällisesti koiran heti herättyä ulos, ei siis yhtään askelta lattialla vaan suoraan ulos ja teki sillä systeemillä pissat ulos ja aina vein kun oli syöty, nukuttu tai leikitty ja pissaaminen alkoi sujua,mutta kakkaamisen opettelu vielä jatkui, mutta sekin alkoi sujua kun ulosmeno ajoitettiin aina ruokailun jälkeen jolloin kakan pidättäminen oli lähes mahdotonta.

      Opetin myös alusta saakka tekemään tarpeet sisällä koiria varten tehdylle muovitetulle vaipalle ja sekin meni hyvin kunnes tuli tarpeettomaksi n. 4 kk:n iässä
      eli teki kaikki ulos siitä lähtien.

      Työtä se vaatii mutta melko nopeasti homma alkaa luistaa vaikka välillä tuntuikin ettei tästä mitään tule. Muista olla hermostumatta ja antaa kiitos kun asia menee hienosti.

    • kyllä se siitä

      Jos pentu ei tehnyt pissoja ulkona, pidä pentua sisälle tullessa sylissä tai hihnassa lähelläsi ja mene ulos uudestaan 15 minuutin kuluttua. Toista tätä, kunnes pentu tekee pissat ulos. Mene ulkona joka kerta eri paikkaan. Ja kehu runsaasti jo ennen kun pissiminen loppuu, jotta pentu tajuaa kehumisen yhteyden pissimiseen.

      Tuo edellä mainittu kuivattujen pissapaperisuikaleiden vieminen ulos eri paikkoihin on myös kokelemisen arvoinen asia.

      Pentuhan on ollut sinulla vasta muutamia viikkoja, joten ole vain kärsivällinen, kyllä se oppii sisäsiistiksi aikanaan. Pienikokoisilla roduilla oppimiseen voi mennä kauemmin kuin isompikokoisilla.

    • kasvattelia

      Pentu oppii pissapaikan kuusiviikkoisena. jos se ei silloin pääse riittävästi ulos, niin sisäsiistiksi oppiminen vaikeutuu, eikä tälle voi uusi omistaja mitään.
      Aikaa ja vaivaa tarvitaan tälläisen pennun siisteyskasvatukseen, eikä se suju yhtä helposti kun jos pentu on saanut jo kasvattajan luona hyvä alun siisteyskasvatukseen.

    • puh

      Kokeile seistä aivan hiljaa, saattaa olla että pentusi oppinut että sisään mennään heti kun tarpeet tehty. Voit toki liikkua mutta vain hitaasti. Toivottavasti oppii nopeasti tiedän miten ärsyttävää on siivoominen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      133
      5320
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3307
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1867
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1830
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1685
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1531
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1425
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1316
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1307
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1287
    Aihe