Onko vika opettajissa?

esimerkiinis

Rauhatonta kouluissa on meininki kuulemma nykyään. Mutta johtuuko se siitä, että pennut on huonosti kasvatettu tai tykkäävät riehua vai siitä, että opettajat kohtelevat väärällä otteella oppilaita? Nuorethan eivät ole mikään karjalauma joka tarvitsee joka asiassa tiukan johtajan, vaan fiksuja ihmisiä. Veikkaan että leppoisa ja ymmärtäväinen opettaja on parempi yläasteella kuin armeijatyylinen huutaja.

6

213

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • opex

      Oletpa nyt keksinyt jotain sellaista, mikä on päivänselvää nykyopettajille.

      Ennen vielä pärjäsi huonoillakin sosiaalisilla taidoilla, koska tapana oli totella auktoriteetteja kuten poliisia, johtajaa ja opettajaa. Nykyään ei ole lapsenkaan pakko totella, jos ei huvita. Tämän käsityksen jakavat sekä lapset että heidän huoltajansa, joiden mielestä ongelmat johtuvat huonosta opetuksesta ja motivoinnista. Siksipä olemmekin nykyään tottuneet vetelemään murkkujen naruista.

      Kun hommat sujuvat, se on oppilaan ansio. Jos eivät suju, vika on toki opettajan.

    • KKO ja äiti

      Jos nuorella on perusta kunnossa = hyvä kotikasvatus, ei kenenkään tarvi huutaa, vaan yhteistyö on saumatonta.

    • Duuseri

      Ikävä kyllä se näkyy kouluissa, että on lapsia, joiden ei kotona kovinkaan usein täydy tehdä mitään. On jopa tullut vastaan sellaisia vanhempia, jotka sanovat suoraan, ettei heidän lapsensa tarvitse tehdä mitään sellaista, josta tulee paha mieli tai mitään sellaista, mikä ei ole kivaa. Voitte vain kuvitella, miten tällaisen lapsen tai nuoren saa motivoitua tekemään yhtään mitään tunneilla. Sitten, kun on yrittänyt jotain tehdä tunneilla sen asian eteen, että näistäkin lapsista tulisi jotakin, tulee kommenttia kotoa, että nyt on Meidän pikku Pekalla paha mieli. Siihen perään yleensä vielä kysytään, että miksi Pekka ei opi? Onko opetustavat jotenkin huonot? Joskus ihmettelen tosissaan, miksi tätä työtä oikein teen.

      • Raivohullujen uhri

        Ongelma on sama kaikilla palvelualoilla. Kaikki aggressiot puretaan puolustuskyvyttömiin asiakasoalvelijoihin. Lapset seuraavat vainvanhempien mallia.
        Tämä on syy siihen, miksi puhelinpalveluissa painellaan nappeja, kuunnellaan mielisteleviä kuulutuksia ja rauhoittavaa musiikkia (ja maksetaan siitä). Ihmiset näet soittavat palveluihin ja raivoavat eivätkä edes kuuntele vastausta. Jatkavat useita tuntejakin, ellei heitä siirretä jäähdytyskaistalle. Nykyään painetta puretaan näköjään jo kouluissakin. Luonnollisesti myös kaikkiin mahdollisiin ja mahdottomiin ylempiin tahoihin otetaan yhteyttä.


    • opettajien pomo äiti

      Opettajassa on syy luokan rauhattomuuteen. Opettajat eivät välitä työstään vaan itsestääm. Niillä ei ole aikaa lapsile riittävästi, jotta kotona joudumme sitten kaiken ajan olemaan heidän kanssaa. Omaa aikaa ei vanhemmille jää ollenkaan ja perhe suhteet kärsivät tuosta. Kun opettajille maksetaan heiltä voidaan myös vaatia tehdä työtä. Opettajilla on liian suuri palkka ja siitä pitäisi ottaa puolet ainakin pois ja jopa enemmän ja laittaa köyhien rahastoon. Nuoret eivät tarvitse tiukkaa opettajaa vaan kuuntelevan ja leikkisän isä- tai äitihahmon. Sellaisia joita televisiossa on. Rumat pitäisi ainakin poistaa koulusta. Lapsi tarvitsee opettajien aikaa, jotta kotona voi viettää tavallista perhe-elämää. Piste.

    • Rikas ja kaunis

      Ymmärrän, että minulla on aikaa vastailla näihin hupsuihin pikku kirjoitelmiin, koska olen opettaja ja kouluavustaja tekee parhaillaan työtäni. Lahjoin häet ylimääräisillä viinereillä. Sinun, opettajien pomo äidin, työmoraalista olen sen sijaan kovasti huolissani.

      Ajatuksesi opettajien palkkojen puolittamisesta oli periaatteessa humaani, mutta itse ainakin tarvitsen oman palkkani muuten katoamassa olevan kauneuteni ylläpitoon. Kauneusleikkaukset eivät ole ilmaisia! Myös terapiassa käyminen nielee huomattavia summia. Aina ei ole niin helppoa olla kuunteleva ja leikkisä hahmo, joka korvaa huonojen perhesuhteiden aiheuttaman aikuisuuden puutteen.

      Joten eiköhän jatketa kuten ennenkin. Minä nautin rahakkaasta työstäni ja sinä purat täällä traumojasi, koska työttömyyskorvauksilla ei makseta kunnollista terapeuttia. Se on ammatinvalintakysymys, kultaseni!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ole rohkeampi kuin koskaan

      ja kerro tähän suoraan kaivattusi nimi
      Ikävä
      107
      2189
    2. Oulussa puukotettu lasta

      Onko perussuomalaiset huolissaan julkisten tilojen turvallisuudesta. Miten sisäministeri Rantanen suhtautuu lapsiin kohd
      Perussuomalaiset
      433
      1664
    3. Mitä tekisit jos

      täällä ois viesti sulle, otsikossa sun etunimi ? Ja viestissä sanotaan "minä rakastan sua" ja allekirjoituksena kaiva
      Ikävä
      91
      1353
    4. Nyt pärähtää - Uusi lavatanssiohjelma starttaa tv:ssä!

      Oletko toivonut lavatanssiohjelmaa televisioon? Puoli seiskan kesäilta tuo lavatanssit suomalaisiin koteihin. Juontajin
      Tv-sarjat
      17
      1202
    5. Milloin olet viimeksi nähnyt

      Kaivattusi ja missä? Onko ikävä vastaa rehellisesti.
      Ikävä
      79
      1172
    6. Kokki Akseli Herlevin ex-rakas Emmi Suuronen kisasi Diilissä - Nyt Selviytyjissä: "Vaikka olen..."

      Emmi Suuronen ja Akseli Herlevi ovat ex-pariskunta. Nyt Emmi nähdään taas tosi-tv-ohjelmassa. Takana on jo Diili ja mis
      Suomalaiset julkkikset
      11
      1105
    7. Onpas punavihreät taas ärhäkkäinä

      😺 Ihan tuntuu kuin syyttäisitte meikäläisiä/meikäläistä Oulun puukotuksesta. Tapaus on hyvin ikävä ja tuomittava. En
      Luterilaisuus
      287
      1040
    8. Ääripersu puukotti taas.

      Kamalaksi on mennyt. Persut ammuskelee ja puukko heiluu..
      Oulu
      185
      1031
    9. Miten ihmeessä

      on kaksi niin samanlaista. Älä ymmärrä väärin, en yritä mitenkään itseäni ylentää mutta eiköhän me jollakin radioaallol
      Ikävä
      50
      1002
    10. Hauskaakin jopa...

      Että moni nainen olettaa, että kyse on vaan siitä kaanustinloukusta, kun mies jotain ehdottaa. 😄 Ja miettiikö monikaan
      Sinkut
      200
      863
    Aihe