Oksentelua, ripulia, itkua, haukkua, kutinaa apua!

elzzz

Moikka!

Kerron eka vähän taustatietoa:

Eli meillä on nyt 3,5 kk labradorin-, kultasennoutajan ja karhukoiran sekarotunen pentukoira joka alkoi kutisemaan jokapaikasta yhtäkkiä. Koira sai hirveän kohtauksen keskellä yötä alkoi haukkumaan, juoksentelemaan ympäriämpäri, kirputtamaan ja rapsuttelemaan itseään, varsinkin tassuista kutisi nähtävästi paljon. Siinä olin menossa sitten sen tassuja pesemään et jos rauhottais niin huomasin et vasensilmä oli ihan turvonnut ja punainen (auki kumminkin). Tarkemmin kun katsoi niin kuononpää oli kans turvonnut ja punotti. Lähittiin sit siinä heti yöllä päivystykseen. Lääkäri antoi kortisonia piikkillä ja auttoi nopeasti, ei tehty oikeen muuta. Lääkäri sanoi, että allerginen reaktio, mutta sitä ei tiedetä mistä se on tullu. Sanoi vielä, että meidän kannattaa hakea kyypakkaus siltävaralta kotiin et pystyy yön yli odottamaan ja et aamulla sit pääsis lääkäriin, jos siis toistuu.

NO sitten seuraavana iltana sama juttu tapahtui taas, lähettiin sitten hakemaan sitä kyypakkausta lähimmästä 24h apteekista ja auttoi taas nopeasti. Ei oltu annettu mitään uutta ruokaa tai muuta. Aamulla samahomma sit taas jatkui, haukkua ja itkua, maahan säntäilyä, hieroi kuonoaan jokapaikkaan ja rapsutteli ja ravisutteli tosi voimakkaasti itseään.

Poikaystävä lähti sit aamulla yksityiselle (univet) koiran kanssa kun ei ollut aikoija kunnallisella eläinlääkärillä kun vasta seuraavana päivänä. Raukka sai ulkoloislääkityksen (tahnamaisen, laitetaan niskaan 1x kahdessa viikossa, hydrokortisonia pilleri muodossa (1x vuorokaudessa) ja kosteuttavaa shampoota(käyttö 2x viikossa). Iho kuulema hilseili, korvissa ei näkynyt mitään tavallista poikkeavaa (vaikka sitä pään ravistelua oli) ja ei näkynyt minkäänlaisia täitä turkissa, ainoastaan hilsettä ja sitten varmaan meidän matosta tullutta tekstiilikuitua.
Ruoka vaihdettiin kanssa lihaisaan kuivamuonaan, aikaisemmin syönyt kanaa.

Meille tuli uusi pöytä ja tuolit sillon kun kaikki tämä alkoi ja lääkäri sanoi, että voi olla hyvin mahdollista, että reaktio aiheutuu niistä ja et ne pitäis desinfioida. Siirrettiin siis penkit ja pöytä ulos oottamaan desinfiointia. Nyt ei osaa sanoa, että johtuuko niistä vai mistä, koska koira rapsuttelee vieläkin välillä itseään. Ja antibiootti kuuri on käynnissä niin mistä saisimmekaan tietää mistä se aiheutui....


Koira rauhoittui kumminkin huomattavasti lääkityksen avulla tai siksi, ollut kumminkin todella hellyydenkipeä ja haluisi kokoajan kyhnöttää vieressä. Maha on todella kuralla ollut nyt satunnaisesti, väilissä siis tulee ihan normaalia kiinteää kakkaa. Eli aamulla voi olla ihan normaalia kakkaa sit päivä kakka muuttuukkin ihan kauheaksi ripuliksi ja ilta kakka onkin taas ihan normaalia????? Tänään aamulla oksensi sitte hirveän läjän missä oli nakin palasia, (Koira on saanut nakkia palkkioksi pieninä paloina ja saa päivän aikana aika useastikin niitä joten epäilen vahvasti, että johtuisi niistä) ei ollut sulanut ja oli ulkoota multaa ja nurmikkoo ja kaikkee mahollista mitä se on saanutkaan suuhunsa.

Meillä kasvaa viinimarjoja etupihalla ja tähän aikaan vuodesta ne on alkanut varmasti jo käymään, niitä on välillä napannut ninjana suuhunsa, voiko ripuli johtua niistä?? Eniten hämää, että miksi kakka on välillä ihan normaalia ja hetkessä muuttuu aivan ripuliksi... :(

Tää on ihan kauheeta kun saa päätänsä miettiä kokoajan puhki et mikä sillä on ja kun se itkee välillä niin vietävästi pahaa oloaan. Välillä kaikki on taas ihan hyvin.

Olisiko parasta pitää paasto päivä jos siellä suolessa on jotain huonoa nyt, ja kun ei se suostu syömään nyt mitään kun se maha on ruikulilla.. kerran aikasemmin oli tää samahomma ja aamulla ei suostunut syömään, vähän piimää suostu lipittää vaan. Mut päivällä oli taas sama possu "ruokaa mulle heti nyt".

Terveisin,

Huolestunut omistaja.

3

52

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 198

      Tassujen kutina viittaa melko usein ruoka-allergiaan. Onhan ruoka viljatonta? Myös nauta, peruna ja herne aiheuttavat usein yliherkkyysoireita. Ripuli saattoi hyvinkin johtua marjoista.
      Älä nyt anna muuta kuin keitettyä riisiä ja keitinvettä. Pidä huoli että juo tarpeeksi ettei kuivu! Pikkuhiljaa voit alkaa lisätä riisin sekaan keitettyä kanaa ja suoliston rauhoituttua antaa ruokaa normaalisti.

      • pilleriveto

        oletko vaihtanut pyykinpesuainetta tai huuhteluainetta uuteen merkkiin. Kokeile koiran käyttämiin tekstiilein allergisille tarkoitutetuja pesuaineita. Huonekaluista voi saada suuhunsa kemikaalihitusia, jos nuoleksii.
        Ja kuten edellä sanottiin, ruokaan kiinnittäisin huomiota, ihan eläinlääkäriltä allergiaruokaa ja ainakin karsisin kaiken vehnän ja sianlihan pois ruokalistasta.
        Koiran kupiksi vaihtaisin teräsastian ja pesisin sen vain kuumalla (kiehuvalla)vedellä.
        Toivottavasti pentu paranee ja löydät elinlääkärin joka osaa antaa oireenmukaista hoitoa ja keksii ehkä syynkin


    • 11111

      Lykkyä koirasi kanssa!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      51
      3467
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      156
      2099
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      204
      1791
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      135
      1699
    5. 80
      1165
    6. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1104
    7. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      273
      1045
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      130
      999
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      52
      929
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      72
      895
    Aihe