American Pitbull Terrier

haaveilija1

Hei!
Olen haaveillut amerikan pitbullista jo jonkin aikaa. Yhdysvalloista tai muualta kaukaa hankinta ei kuitenkaan oikein innostaisi. Kyselisin siis että mistä olette ostaneet omanne suomesta? Onko suomessa tämän rodun kasvattajia ollenkaan? Ilmeisesti aitoja oikeita saa vain Yhdysvalloista, muttei haittaisi jos se olisi hieman sekarotuinen. Kirjoittakaa rohkeasti mielipiteitänne koirarodusta ja mistä olette sellaisen hankkineet! :)

9

207

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • epäaito koira

   Mikä nyt on "aito oikea" koira.... Puhdasrotuisuudella on väliä lähinnä jos haluaa kennelliiton juttuihin osallistua, mutta amerikan pitti ei ole Suomessa kennelliiton jäsen kuitenkaan.

  • trgdrt

   En uskaltaisi ostaa Suomesta. Kasvattajia on hyvin vähän ja riski erehtyä tukemaan koiratappelupohjaista koiranjalostusta on aivan liian suuri.

   Olethan jo nähnyt dokumentin "Dog fight undercover"? Suomesta ei missään nimessä kannata ostaa pittiä, ainakaan jos välittää siitä, minne raha menee ja siitä, ettei oma koira ole nimenomaan jalostettu tappamaan muita koiria... olisi nimittäin melko haitallinen ominaisuus esim. kaupungissa asuessa...

  • asdasdasdasdasdasdas

   Oletko koskaan edes harkinnut amstaffia? Rotu on periaatteessa sama, mutta amstaffi on pitin kookkaampi näyttelyversio ja enemmän seurakoiraksi jalostettu. Amstaffista myös on kovasti yritetty jalostaa pois koira-aggressiivisuutta.

   Pitti on enemmän työkoira ja aitoa amerikanpitbullterrieriä saa hakea. Täytyy oikeasti tietää mistä hakee ja minkä linjaista, koska vaihtelu on suurta.


   Amstaffia ostaessasi ainakin tietäisit mitä saat, koska täällä tosiaan virallinen rotu ja kasvattajiakin löytyy riittävästi :) Itse harkitsin ensin pittiä, mutta noiden syiden takia päädyin amerikanstaffordshirenterrieriin.

   Niin ja vaihtoehtona on myös hieman pienempi versio - staffi, eli staffordshirenbullterrieri =)

  • kapa12

   Minulla on UKC:ssä rekisteröity, Suomessa kasvanut pitti Porvoosta ja olen erittäin tyytyväinen koiraani. Pitti on rotuna aika terve myös joten siksi aikoinaan valitsin omaani. Laita ilmoituksia ja katso mitä vastauksia saat.

  • kasvattaja102

   Luuleeko joku oikeesti että koiratappuluita ois Suomessa enempi kun muissa maissa? Miten joku voi olla näin tyhmä?

  • neuvoja1

   Löysitkö pennun?

  • pitbullman

   Ootteko taas lukeneet vähän liikaa seko-Sathyn sivuja? Suomesta todellakin saa hyviä ja kilttejä pittejä. Ihan oikeita ja eläviä koiria. Lopettakaahan jo uskomasta noihin Sathyn Usa-juttuihin. Ei yhtään mitään perää. Kirjottavat noin, kun ovat puljun vetäjät saaneet itselleen Usasta kuulemma voiteluna muutaman pennun itselleen, jos suosittavat vaan ja ainoastaan jenkkituonteja.

  • Mansikkamato

   Suomesta et puhdasta rekattua pittipentua saa, mutta esim apulan sivuilla on silloin tällöin sekoituksia joten kävisin ainakin tuolla katsomassa.

  • APBT

   Aito APBT on linjajalostettu ainoastaan koiratappeluja varten = tänä päivänä koirarotu joka ei saa toteuttaa vahvinta viettiänsä jollei omistaja halua syyllistyä laittomaan eläinrääkkäykseen

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Leo Järvinen kävi Zyskowiczin kimppuun

   Kyllähän me olemme olleet jo pitkään tietoisia, että suurimmat antisemitistit, myös maahanmuuttajien itsensä mukaan löytyvät Vasemmistosta ja eniten N
   Politiikka
   18
   1864
  2. Persu Niikko vei ruokajonon ruuat!!!

   Persu vei vähävaraisille tarkoitetut ruuat omaan vaalitilaisuuteen!!! Persujen köyhien kyykytys on jo alkanut!!! https://www.is.fi/politiikka/art-200
   Maailman menoa
   283
   1606
  3. Millainen on täydellinen vartaloinen nainen

   Laittakaa kuvia millainen on mielestäsi täydellisen vartaloinen nainen
   Sinkut
   150
   1577
  4. Kuka poltti metsäkoneensa

   Eikö taksa miellyttänyt.
   Kuhmo
   18
   761
  5. Ben Zyskowiczin kimppuun hyökkäsi Puotilassa asuva vasemmistolaisaktivisti LJ

   Tuo Ben Zyskowicziin Itäkeskuksessa kohdistuneen hyökkäyksen takana oleva LJ tunnetaan Li Anderssonin kannattajana ja hänen tiedetään vastustavan Isra
   Perussuomalaiset
   218
   704
  6. Martina Muuttaa

   Mutta minne? Kertokaa landelle missä sijaitsee tämä upea erkkerillinen asunto.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   96
   698
  7. Olet tainnut kadota.

   Ainakin siltä vaikuttaa.
   Ikävä
   28
   681
  8. Random ehkä onnistuu

   siinä mitä yrittää.
   Ikävä
   130
   668
  9. Milloin sun

   rakkautesi viettää syntymäpäiväänsä?
   Ikävä
   39
   600
  Aihe