Kertokaa

tuleva mummo

Tyttäreni odottaa kaksosia, ja haluan olla avuksi jos tarvitaan. Kertokaa, tarvitaanko alkuaikoina kokopäiväisesti kodissa kolmas aikuinen (asuvat kaukana), vai onko yleensä ulkopuolisesta enemmän häiriötä yksityiselämälle kuin hyötyä. Millaisia kokemuksia äitien tai anoppien avusta? Miten voi parhaiten auttaa?

5

139

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kaksosten isä

      Kannattaa keskustella avoimesti. On hienoa jos voit tarvittaessa antaa apua. Ehkä sitä apua kaipaa eniten muutaman vuoden päästä. Ei ne kaks mene siinä missä yksi.

    • Päiväkäynnit

      Useimmiten kolmas on kokopäiväisesti liikaa, jos isä voi alussa osallistua lastenhoitoon.

      Päiväseltään käyminnen ja hoitoavun tarjoaminen sopii, mutta jos asumaan aiot mennä heidän luokseen, se kyllä saattaa olla enemmin haitaksi. Olet kuitenkin vieras ja vieraasta on aina myös haittaa. Se voi kiristää aviopuolisojen välejä.

      Myöhemmin esim ulkoiluttamisessa voisit olla suuresti avuksi.

    • Autettu

      Kahtiajakoinen tilanne oli meillä. Oltiin miehen kanssa aivan puhki kahden koliikkisen keskosen kanssa. Saatiin molemmilta isovanhemmilta apua. Koska he asuivat muutaman tunnin ajomatkan päässä, niin yöpyivätkin aina meillä ja kyllähän se on rasittavaa, kun on vierasta porukkaa kotona. Niin tuiki tarpeellista kuin se apu sinällään olikin, niin oli aina kiva tunne, kun apulaiset lähtivät ja saatiin olla vain oman perheen kesken.
      Toinen asia, jonka nyt jälkikäteen toivoisin olleen toisin, on se mitä apulaiset tekevät. Isovanhemmista oli luonnollisesti ihanaa hoitaa vauvoja. Jälkikäteen ajateltuna olisivat voineet keskittyä enemmän muuhun apuun: siivoamiseen, pyykin pesuun, ruuan laittoon yms. Ja me vanhemmat olisimme keskittyneet enemmän vauvoihin.
      Mutta kannattaa kysyä mitä toiveita vauvojen vanhemmilla on. Avun tarvetta ei voi etukäteen suunnitella, sillä niin erilaista kaksosarki eri perheissä voi olla.

    • äityli73

      Meillä ei kaksosia, mutta onaivan totta että alussa auttaminen voisi olla arjenpyörittämisessä enemmän kuin vauvanhoidossa. Ja tietty jos on isompia lapsia, niin heidän kanssa oloa. Ja luulisin, että kivoin tapa voisi olla että kun äiti on saanut toipua synnyyyksestä, jolloin tarvitsee tukea, niin sopisitte ihan säännöllisen auttamisrytmin. Silloin kun tietää että apua on tulossa vaikka parin päivän päästä, niin vaikeat hetket jaksaa paremmin. Isot halit sinne tulevalle isoäidille, olet kultainen kun huolehdit! Ja muista että kiitoksen sijaan voi väsyneet vanhemmat joskus tiuskiakin....

    • Diego.Kahlo

      Kyllä on hyvä jos lähellä asuu pataljoonan verran sukulaisia ja ainahan oma helluntalaisyhteisönne voi auttaa. Helpointa olisi kyllä, että toinen lapsi otettaisiin huostaan, koska olet niin idiootti, että kyselet tällaisia duomi24:ssä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      83
      1918
    2. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Maailman menoa
      246
      1865
    3. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      95
      1605
    4. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      111
      1423
    5. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      169
      1151
    6. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      65
      1120
    7. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      32
      952
    8. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      63
      948
    9. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      104
      909
    10. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      61
      876
    Aihe