Tiedolta tulosvaroitus tulollaan

Kakki meni

Tieto irtisanoi 300 Nokialle alikankintaan tehneet työnteijän sopparit Suomessa lisäksi 600 muualta maailmasta. Jos keskitytään noihin suomen heeboihin.

He tekevät liikevaihtoa 120e/h * 150 h/kk /11kk/v = 200 000 e/v/hlö, eli liikevaihon vajentuminen 300hlö * 200 000 e/hlö = 60 miljoonaa

Tulosta henkilöt ovat tuottanee 30% eli vaikutus tulokseen 20 miljoonaa.

Varovasti voisi arvioida että noi 600 muualta maailmasta tekisivät puolet kotimaisesta eli 30miljoonaa liikevaihtoa ja 10 miljoonaa tulosta. Ensi vuoden liikevaihto vaikutus siis 90 miljoonaa ja tulosvaikutus 30 miljoonaa.

Liikevaihdosta toi on n.8% ja tuloksesta 25%. Tulosodotuksia siis tullaan korjaamaan alaspäin viimeistään tammikuunlopun tulosjulkaisussa. MYYKÄÄ AJOISSA

3

53

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • piet1

      En ole Tietoon hirveästi perehtynyt, mutta kerro nyt ihmessä mikä tuossa Nokia sopparissa oli niin ihmeellistä että jos se vastaa 8% myynnistä, niin se on tuloksesta 25%???

      Vähän ihmettelen myös noita laskelmia että nämä työntekijät ovat tehneet vuodessa 11 ×150 = 1650 tuntia ja siitä on vielä laskutettu 120 euroa?

      Jos lasketaan liikevaihto/koko henkilöstö, päädytään hieman eri lukemiin, eli kerro ihmeessä mikä näissä työntekijöissä oli niin ainutlaatuista?

      PS ei ole pottuilua, en vain ymmärtänyt, ja kuten sanottu en ole kunnolla perehtynyt!

    • 6+13

      Tuo on mielestäni jo huomioitu kurssissa heti sen jälkeen, kun Tieto antoi pörssitiedotteen asiasta. Silloin kurssi notkahti jonkin verran. Nokia oli iso asiakas. Varmasti Nokian tuoman kassavirran korvaaminen vie aikansa.

      Mistä Nokiaa muuten saa resurssit tehdä itse noita ohjelmistokehitystöitä, jotka oli ulkoistettu Tiedolle? Käyttääkö se jatkossa toista tai toisia alihankkijoita? Julkisuudessa ei ole osunut silmiin, että Tiedosta siirtyisi henkilöitä Nokian palvelukseen. Tiedon YT-neuvottelujen päätteeksi ilmoitettiin, ettå 300 henkilöa Suomesta irtisanotaan tai lomautetaan. Ulkomaiden osalta ei enää ole tullut uutta tietoa.

      Omistan itse pienen siivun Tietoa. Olen pähkäillyt sitä, että maksaako Tieto enää yhtä suurta osinkoa tältä vuodelta kuin edelliseltä. En kuitenkaan tahdo uskoa, että tulosvaikutus olisi aivan noin iso. Tietysti ihmetyttää se, tekikö Tieto sen, mitä olisi ollut tehtävissä, jotta sopimusta Nokian kanssa olisi jatkettu.

    • Kakki meni

      Noi irtisanotut ovat olleet tiedon nokialle vuokraamia, entisiä nokian työntekijöiätä. Heidät on vuokrattu 100% ja hyvään hintaan, koska tehtävät ovat olleet spesifisiä, ei mitään bulkkisoftan vääntöä. Tää on ollut tiedolle riskitöntä, ja hyvin kannattavaa bisnestä, toisin kuin se normi business, jossa asiakas kilpailuttaa projektin usealla toimittajalla ja toimittaja yrittää myydä mahdollisimman halvalla ja samalla kuitenkin netota projektista, tai sitten pers netota.

      On helppo mmärtää miksi nokias teki tämän ratkaisun, onko kysessä näpätys tietoa ja tiedon kovaa hinnoittelua vastaan, en osaa sanoa. Kuitenkin nokian kannalta oli järjetöntä ostaa henkilöosaamista tiedolta kun nämä sama henkilöt voivat työskennellä nokialla, puolella kustannuksella, huhu kertoo että osalle tiedon irtisanotuista olisi tarjottu töitä nokialta.

      Mielestäni tieto alitiedotti nokia sopimuksen purun vaikutukset, syihin on vaikea ottaa kantaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      92
      1713
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      175
      1340
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1138
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      105
      1128
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      956
    6. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      52
      949
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      71
      907
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      65
      860
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      783
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      758
    Aihe