Onko kaupungin johdossa asiat hallinnassa?

Itsepäisyys

Kaupungin johtamisesta on tullut selainen kuva, että asiat eivät ole hallinnassa. Päätöksiä tehdään viimetipassa ikään kuin muuta vaihtoehtoa ei enää ole? Päätöksiä tehdään säästöpaineiden alla ja niiden todelliset vaikutukset jäävät selvittämättä kokonaan. Ainoa mittari on kaupungin kassan rahatilanne. Olemme selvästi kriisikunta ja kykenemätön tekemään harkittuja pitkäntähtäimen päätöksiä. Tästä voidaan päätellä, että srateginen johtaminen on epäonnistunut.

Kaupungissa pitäisi tehdä jokaisen hallintokunnan sisäinen selvitys henkilöstötasolta asti tehtävistä ja mikä vaikutus tehtävällä on kaupungin palvelujen kannalta katsottuna. Lisäksi maksettavista avustuksien vaikutukset tulisi selvittää. Kaupungin pitäisi lisätä huomattavasti yhteistyötä naapurikuntien kanssa ja päällekkäisiä toimintoja tuottaa yhteisesti. Kaupungin johtaminen tulisi muuttaa ylhäältä alaspäin suuntautuvasta johtamisesta myös vaakatasoiseen johtamiseen, jolloin välitason johtoa voidaan siirtää uusiin tehtäviin (oikeisiin töihin).

5

105

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yliyön

      Mammuttitauti vaivaa kaupunkia. Pitäisi keskittyä toimivien rakenteiden vahvistamiseen ja ydin tehtäviin. Valtiovalta on tehnyt hyvin selväksi vuosia sitten kunnille, että valtion hoitamia tehtäviä siirretään kuntiin ja valtion rahoituksia karsitaan. Kaupunki on ajautunut kriisiin, koska toimintatapoja ei ole sopeutettu vallitsevaan tilanteeseen, vaan on elelty entiseen malliin mm. kuntaliitosrahojen turvin.

      Rahoittajat kolkuttelee jo kaupungintalon oven takana ja kyselee vakuuksia ja kiinnityksiä. Seuraavaksi astuu kuvioihin selvitysmies ja sitten kyyti onkin kylmää. Pieksämäelle ei jää muuta, kuin perusterveyshuolto, peruskoulu ja pakolliset alueen viranomaistoiminnat. Nämä kaikki johdetaan muualta.

    • Eväät lattialla

      Ei ole halinnassa, koska kuntayhtymiä ja liikelaitoksia on joka suuntaan ja eri kokoisia ja useamman kunnan alueella toimivia. On vaaliala, Etelä-Savon palolaitos, Keski-Savon ympäristäötoimi, toisen asteen koulutuskuntayhtymä, soisalo, vesilaitos yms. , joissa istuu luottamushenkilö kokouksissa ns. valvomassa asiota.

      • Keskikastin tyhy

        Projekteja on jos jonninlaisia, joissa istutaan enemmän palavereissa, kuin todellisessa työn touhussa. Tyhjäntoimittajia ja " keskikastin toimitusjohtajia" on vaikka muille jakaa.


    • Sitä saa mitä tilaa

      Kuntalaiset ei ole koskaan oikeasti valvoneet päättäjien tekosia ja nyt on pää tulossa vetäjän käteen. Paskademareita ja kepuloisia kaikki täysiä roistoja.

    • Rami ja Signa

      Siitä se kaikki epärehellisyys alkoi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      75
      1276
    2. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      68
      1185
    3. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      138
      886
    4. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      51
      842
    5. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      29
      732
    6. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      58
      717
    7. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Lieksa
      157
      714
    8. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      72
      714
    9. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      56
      707
    10. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      76
      655
    Aihe