Itä-naapurista mitaleja!

Kunniaa naapurista!

Putin myönsi kunniamerkin EK:n Kokkilalle
Uutiset 25.11.2014 - 10:36 0
Kokkila-ilpo2- Kuva: Juha Salminen

Venäjän presidentti Vladimir Putin on myöntänyt Elinkeinoelämän keskusliiton hallituksen puheenjohtajalle Ilpo Kokkilalle Ystävyyden kunniamerkin. Asiasta kertoi ensimmäisenä Taloussanomat maanantaina 24. marraskuuta.

Ystävyyden kunniamerkki on korkein venäläinen kunniamerkki, joka voidaan myöntää ulkomaalaiselle. Ystävyyden kunniamerkki myönnetään yhteistyön ja ystävyyden lujittamisesta Venäjän kanssa. Aiempi kunniamerkin nimi oli Kansojen ystävyyden kunniamerkki.

Asiasta kertoo Venäjän Suomen-suurlähetystö Facebook-sivuillaan.

Ilpo Kokkila on tunnettu rakentaja Venäjällä. Ennen SRV Viitosten perustamista vuonna 1987 hän oli Perusyhtymän vientijohtaja. Hän on myös Suomalais-Venäläisen kauppakamarin hallituksen puheenjohtaja.

Saman kunniamerkin ovat saaneet muun muassa:
Pekka Herlin, Kone Oy:n hallituksen puheenjohtaja
Eva-Riitta Siitonen, Helsingin ylipormestari
Paavo Lipponen, ent. pääministeri ja Venäjän kaasuputken lobbari
Mikael Aro, VR-Yhtymän toimitusjohtaja
Elena Timtshenko, venäläis-armenialais-suomalaisen öljymiljardöörin Gennadi Timtshenkon puoliso
Ksenia Frank, Gennadi Timtshenkon tytär

Rakennuslehti

http://www.rakennuslehti.fi/2014/11/putin-myonsi-kunniamerkin-ekn-kokkilalle/

4

253

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mitalisadetta Venäjä

      Putinin kunniamerkin suomalaiset saajat

      2014
      Ilpo Kokkila, EK:n hallituksen puheenjohtaja, SRV:n omistaja

      Heikki Talvitie, ent. suurlähettiläs
      Pauli Saapunki, ent. kansanedustaja
      Jussi Nuorteva, valtionarkistonhoitaja
      Timo Vihavainen, professori

      2013
      Elena Timtshenko, Gennadi Timtshenkon puoliso
      Ksenia Frank, Gennadi Timtshenkon tytär
      Matti Klinge, emeritusprofessori
      Arvo Tuominen, tv-toimittaja

      2012
      Mikael Aro, VR-Yhtymän toimitusjohtaja
      Antti Jaatinen, VR-Yhtymän henkilöliikennedivisioonan johtaja

      2010
      Arto Mustajoki, professori

      2009
      Osmo Jussila, professori

      2008
      Eino Siuruainen, Oulun läänin maaherra

      2007
      Paavo Lipponen, ent. pääministeri ja eduskunnan puhemies

      2005
      Kari Laine, Lapin taidetoimikunnan pääsihteeri
      Alexander Marschan, professori
      Eva-Riitta Siitonen, Helsingin ylipormestari

      2004
      Merja Hannus, Suomi-Venäjä-seuran pääsihteeri
      Seppo Sarlund, Suomi-Venäjä-seuran puheenjohtaja

      2001
      Pekka Herlin, Kone Oy:n hallituksen puheenjohtaja

      http://fi.wikipedia.org/wiki/Ystävyyden_kunniamerkki



      Suomalaismiljardöörin vaimolle kunniamerkki Putinilta

      Maanantai 23.12.2013 klo 08.17

      Venäjän presidentti Vladimir Putin myönsi korkean kunniamerkin Hartwall Areenan ostaneen suomalaismiljardöörin vaimolle ja tyttärelle.
      Venäjän presidentti Vladimir Putin myönsi korkea-arvoisen kunniamerkin suomalaismiljardöörin Gennadi Timtshenkon vaimolle ja tyttärelle.
      Venäjän presidentti Vladimir Putin myönsi korkea-arvoisen kunniamerkin suomalaismiljardöörin Gennadi Timtshenkon vaimolle ja tyttärelle. (EPA)

      Hartwall Areenan yhdessä Arkadi ja Boris Rotenbergin kanssa kesällä ostaneen suomalais-venäläisen liikemiehen Gennadi Timtshenkon Elena-vaimo ja Ksenia-tytär ovat saaneet korkea-arvoisen kunniamerkin Venäjän presidentiltä Vladimir Putinilta, jonka lähipiiriin Timtshenkot tiettävästi kuuluvat.

      Venäläinen Vedomosti-lehti kertoo presidentti Putinin myöntäneen 6. joulukuuta Order of Friendship -nimisen kunniamerkin "Suomen kansalaisille Elena Timtshenkolle ja Ksenia Frankille" ystävyyden ja yhteistyön vahvistamisesta Venäjän kanssa sekä aktiivisesta hyväntekeväisyystyöstä.

      Ksenia Frank on Elena ja Gennadi Timtshenkon nuorin tytär. Hän on naimisissa venäläisen liikemiehen Gleb Frankin kanssa.


      Kunniamerkin ovat saaneet aikaisemmin muun muassa Kansainvälisen olympiakomitean entinen puheenjohtaja Jacques Rogge, arvostettu ja Grammy-palkittu pianisti Van Cliburn, Oscar-palkittu elokuvaohjaaja Andrzej Wajda sekä Lontoon olympialaisissa neljä mitalia voittanut voimistelija Aliya Mustafina.

      Talouslehti Forbes on listannut Gennadi Timtshenkon omaisuuden arvoksi 14,1 miljardia dollaria, millä irtoaa 63. sija maailman rikkaimpien ihmisten listalla.

      Sveitsissä asuvien Timtshenkojen nimeä kantava hyväntekeväisyyssäätiö tukee vanhustyön ja sijaisperheiden ohella myös urheilua ja kulttuuria.
      MARKO-OSKARI LEHTONEN
      [email protected]

      http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2013122317864475_ul.shtml

      • Bror-Erik

        Hieno hetki varmaan sankarille.Turhille ei tätä huomionosoitusta Venäjä suokaan.
        Olen ylpeä suomalaisuudestani :)


    • Bäckman itsenäisyysp

      Johan Bäckman sai 6. joulukuuta 2012 venäläisen Russkiy Mir Säätiön myöntämän kunnianosoituksen. Russkiy Mir säätiö on Putinin perustama ja Venäjän valtion rahoittama säätiö, joka venäläistää Viroa, Latviaa, Liettuaa, Puolaa ja Suomea. Itä-Suomessa ja Helsingissä Russkiy Mir Foundation on perustellut viime aikoina lastentarhoihin ja ala-kouluihin lapsille "Russian Corner" kerhoja, "Venäjän nurkkauksia".

      Alla alkuperäinen venäjän kielinen uutine ja suomalainen käännös, sekä linkki englanninkieliseen uutiseen.


      Финский писатель Йохан Бекман Побед русского литературного премию
      6 декабря 2012

      Союз писателей России наградил его 2012 Полярная звезда приз финский журналист и чемпион права Йохан Бекман.Церемония награждения состоялась в Санкт-Петербурге среды, сообщает Голос России.

      Г-н Бекман известен своей защитой прав российских матерей в Финляндии и за его книгу о событиях в Эстонии в 2007 году, когда эстонские власти сняли советский военный мемориал из центра Таллина.

      Удаление "Бронзового солдата" вызвал массовые протесты этнических русских в Эстонии. Уличные столкновения, которые приняли привело к некоторому 1200 арестов и утверждали, что жизнь русского национального Дмитрия Ганина.

      ФОНД РУССКИЙ МИР Информационная служба



      Suomalainen kirjailija Johan Backman sai Venäjän Kirjallisuus Palkinnon
      06 joulukuu 2012

      Venäjän kirjailijaliiton unioni on myöntänyt vuoden 2012 Polar Star palkinnon suomalaiselle toimittajalle ja oikeustaistelijalle Johan Backmanille. Palkintojenjakotilaisuus järjestettiin Pietarissa keskiviikkona Venäjän Ääni kertoo. (Voice of Russian)

      Backman tunnetaan Venäjän äitien oikeuksien puolustamisesta Suomessa ja hänen kirjansa tapahtumista Virossa vuonna 2007, kun Viron viranomaiset poistivat Neuvostoliiton sodan muistomerkki Tallinnan keskustasta.

      "Pronssi Sotilaan" poisto laukaisi viron venäläisten protesteja. Kiistan katu yhteenotot johtivat noin 1200 pidätykset ja vei Venäjän kansalaisen Dmitri Ganin elämän.

      Russki Mir-säätiön tietopalvelu

      http://russkiymir2.ru/russkiymir/en/news/common/news8643.html

    • God Mornig Criminals

      Nyt on tulossa suomalaisille "Euraasian kansanrintaman" tukijoille oikein heinähäkillinen mitaleja ja vielä joku kottikärrillinen lisää venäjältä.

      Nämä Bäckmanilaiset "eurasian liiton" puuhaajat suunnittelevat, että 6. joulukuuta nimetään Suomen euraasian liiton juhlapäiväksi, jolloin sitten mitaleja jaetaan.

      Johan Bäckmn
      Usea suomalainen saa "Krimin vapautuksen" kunniamerkin
      Juha-Pekka Tikka
      11.7.2014 klo 23:56

      Venäjä-yhteyksistään tunnetun Johan Bäckmanin mukaan "Euraasian kansanrintama" myöntää mitaleja suomalaisille Krimin asukkaiden oikeuksien puolustamisesta.

      "Krimin vapautuksen muistomitalissa" on Krimin niemimaa Venäjän väreissä.

      Johan Bäckman toteaa lähettämässään tiedotteessa, että "Kremliä lähellä oleva järjestö Euraasian kansanrintama myöntää useille suomalaisille Krimin vapautuksen kunniamerkin".

      Suomalaisten nimet julkistetaan tiedotteen mukaan myöhemmin. Tiedotteen mukana oli oheinen valokuva kyseisestä mitalista.

      Tiedotteen mukaan Bäckman on Euraasian kansanrintaman puheenjohtaja. Hänen mukaansa kunniamerkki myönnetään niille suomalaisille, jotka ovat "osoittaneet Krimin vapautuksen yhteydessä rohkeutta puolustaessaan Krimin asukkaiden sananvapautta, ihmisoikeuksia ja demokraattisia oikeuksia länsimaiden sotilaallista aggressiota vastaan".

      Bäckmanin tulkinnan mukaan "Krimin niemimaa, joka liitettään laittomasti Ukrainan neuvostotasavaltaan vuonna 1954, palautettiin maaliskuussa 2014 Venäjän yhteyteen kansanäänestyksen jälkeen tilanteessa, jossa Kiovassa helmikuussa 2014 tapahtunut kansallissosialistinen vallankumous uhkasi Krimin asukkaiden henkeä ja terveyttä sekä Venäjän turvallisuutta".

      Hänen mukaansa "Krimin kansan demokraattisten oikeuksien puolustaminen on vaatinut myös suomalaisilta poikkeuksellista rohkeutta, koska jokainen Krimin sananvapautta, demokratiaa ja poliittisia oikeuksia puolustanut suomalainen on voinut joutua vaikeuksiin Suomen ulkoministeriön ja Euroopan Unionin lietsoman vihakampanjan takia".


      http://www.verkkouutiset.fi/politiikka/backman krim kunniamerkki-23143

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      140
      5913
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3605
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1925
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1913
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      25
      1738
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      74
      1586
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      16
      1512
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1406
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1398
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      24
      1327
    Aihe