Työkyvyttömät ja sairaat, muistakaa toimeentulotuki

se auttaa

Jos joudutte rahallisiin vaikeuksiin, muistakaa toimeentulotuki.

Toimeentulotuen määritelmä on ---- ihmisarvoisen elämän edellyttämä perusturva ---- kun vetoaa tähän, "eksistenssiminimiin", saa tukea helpommin tulkinnallisessa tilanteessa. Muutenkin viranomaisia vastaan kannattaa aina vedota mahdollisimman selkeästi lain säädöksiin.

Lain mukaan jokaisella on oikeus saada toimeentulotukea. Käteen jää hyväksyttävän asumismenon jälkeen (Helsingissä noin 520e / kk) noin 470 euroa. Ei sillä juhlita mutta hengissä pysyy.

Jos ette siis mistään muualta saa rahaa, hakekaa toimeentulotukea.
Ensin pitää kuitenkin myydä mahdollinen ylimääräinen varallisuus, sillä toimeentulotuki annetaan ainoastaan _viimesijaisena_ tulonlähteenä. Omaisuuden myyminen ei koske kohtuullista kotina käytettävää asuntoa tai kiinteistöä, mutta jos omistat kartanon eikä fyrkat riitä lämmitykseen, ei tukea heru.

Harmittaa aina nähdä kun ihmiset ovat pinteessä eikä kenellekään ole kerrottu toimeentulotuesta.

Ai niin hassu juttu: Helsingissä opiskelijalla on VIELÄKIN oikeus saada toimeentulotukea keskinmäärin noin vähän vajaa 30e kuukaudessa. Tämä vieläpä siitä huolimatta, että opintolainaa korotettiin 400:aan euroon kuukaudessa. Muistan kun aloitin nääs opinnot, sain sossusta 120e / kk kun totesin toimeentulotuki laskurin kanssa että laina tuet -vuokra ja perusosa = miinuksella.

Käykää siis tekemässä toimeentulotukilaskurilla laskut ennen kuin heitätte pyyhkeen kehään. Nykyään perusosa lienee jotain 480e. Tämän verran pitäisi siis jäädä käteen asumismenojen jälkeen elämiseen. KELA:n sivuilta tietysti löytyy lisää infoa asiasta.

2

92

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hakekaa oikeutta

      Kannattaa haastaa oikeuteen noita virastoja ja rahastaa sillä kaikki väärinkohdellut ovat oikeutetut vahingonkorvauksiin sekä aiheutuneiden vahinkojen korvauksiin viivästyskorkoineen. Kela/vakuusoikeus häviää lähes varmasti oikeudessa. Tuolla oli linkki jossa oli tutkittu, että kun kela/vakuusoikeus on haastettu oikeuteen häviää ne 86,4% keskimääräisellä arvolla. Jostain syystä suomalaiset eivät osaa, halua, uskalla haastaa oikeuteen virastoja vääristä ja laittomista päätöksistä. Sinällään kela/vakuusoikeus on helppo haastaa oikeuteen kun tietää, että ne häviävät lähes varmasti ja joutuvat maksamaan korvauksia valtavasti. Moni varaton on saanut jopa yli 100 000 euron korvauksia kun kela/vakuusoikeus on hävinnyt oikeudessa.

      Virastot ovat ylimielisiä ja eivät myönnä virheitään joten kannattaa rahastaa sillä surutta kuten muualla maailmassa tehdään. Muualla maailmasa virastot noudattavat lakia paljon tarkemmin kuin Suomessa, koska tietävät, että vääristä ja laittomista päätöksistä ne joutuvat maksamaan paljon ja pitkään oikeudessa. Niin kauan kuin kela/vaakuusoikeus toimivat ylimielisesti joka ei tule muuttumaan pitkään aikaan. Sillä kannattaa rahastaa niin paljon kuin pystyy. Sama koske monia muita virastoja, sossu, te-toimisto, verottaja jne.

      Suomessa tehdään noiden virastojen kohdalta eniten maailmassa lainvastaisia =laittomia päätöksiä. Tämä ei tule muuttumaan ennen kuin ihmiset heräävät ja rupeavat kunnolla rahastamaan noilla laittomilla päätöksillä. Kun voitat kela/vakuusoikeuden oikeudessa saat ison tukun rahaa ja hyvän mielen kun saat oikeutta.

      Mutta toistaiseksi tarkat ja huolelliset ja rohkeat ihmiset haastavat oikeuteen erittäin pätevillä perusteilla. Moni juttu joka menee oikeuteen kela/vakuusoikeus ovat niin selviä ettei noilla laitoksilla ole yhtään mitään mahdollisuutta voittaa. Tietenkin pitää varmistaa, että noilla laitoksilla on minimaalinen mahdollisuus voittaa.

      Oikeuteen haastaja voittaa lähes aina. Ison tukun rahaa ja saa oikeuden.

      Kun tiedetään faktat, että kela/vakuusoikeus häviää 86,4% keskimääräisellä todennäköisyydella juttuja oikeudessa. On selvää, että nuo virastot tekevät aivan valtavan määrän lainvastaisia =laittomia päätöksiä. Miksi ihmiset eivät uskalla hakea oikeutta kuten muualla maailmassa tehdään?

      Sama koskee muitakin virastoja sossu, te-toimisto, verottaja jne.

      Ehkäpä se johtuu siitä, että suomalainen on luonteeltaan lammas ja tyytyy laittomaan kohteluun ilman, että se tekee asialle mitään. Ne jotka eivät hae oikeutta eivät sitä tule saamaankaan!


      Kukaan virasto, kaupunki, kunta edes valtio ei ole turvassa oikeudessa. Kun haastatte oikeuteen noita virastoja yms. Niin menkää sillä mielellä, että murskaatte ne ja vaikka ne virastot yms valittaisivat korkeimpaan oikeuteen asti. Pitää muistaa, että sitä enemmän ne joutuvat maksamaan korvauksia sinulle viivästyskorkoineen vaikka juttu kestäisi vuosia. Alla esimerkkejä, jotka todistavat, että ei edes kaupunki eikä valtio ole turvassa oikeudessa vaan ne joutuvat maksamaan.

      Tampere tuomittiin maksamaan kovat korvaukset – liukastumisturma sattui yli 20 vuotta sitten
      http://yle.fi/uutiset/tampere_tuomittiin_maksamaan_kovat_korvaukset__liukastumisturma_sattui_yli_20_vuotta_sitten/7526161


      Valtio tuomittiin maksamaan jättisumma korvauksia kiusaamisjutussa
      http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/valtio-tuomittiin-maksamaan-22000-euroa-korvauksia-kiusaamisjutussa/3488964

      Olkaa järkeviä ja rohkeita ja kun tulee hyvä selvä mahdollisuus haastakaa

    • suomalaiset?

      "te-toimisto ei maksa työttömyspäirahaa, eikä sossu maksa toimeentulotukea. Ens saa mistään rahaa ja kaikki säästöt ovat menneet ja kaikki rahat loppuneet. Ei ole asuntoa eikä mitään.

      Esimerkki tyypillisestä suomalaisesta joka ei uskalla toimia oikein eli valittaa päätöksistä ja tarvittaessa viedä asiaa oikeuteen!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      364
      3222
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      143
      1229
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      61
      1167
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      138
      1007
    5. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      115
      816
    6. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      46
      762
    7. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      160
      752
    8. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      23
      727
    9. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      113
      727
    10. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      40
      689
    Aihe