Mokkula Tablettiin

ikä

Minnulla on Saunal.mokkula läppärissä, voinko käyttää sitä tabletissa? onko tableteissa edes usb aukkoa? jos ei niin meneekö mokkulan sirukortti tablettiin/ voiko sitä käyttää siinä, ajatellen sitä että lähden reissuun tabletin kanssa.

8

3921

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • laukija 6

      Jos tabletissa on SIM:korttipaikka käy sama SIM-kortti siihen ilman mitään asetuksia muuttamatta.Nettitikulle ei taida olla monessakaan viellä ajureita. Minulla on monta laitetta ja ratkaisin ongelman hommaamalla langattoman reitittimen. Kaikki koneet toimii sillä ja voi ottaa pienuutensa takia mukaan minne vaan. Tilaa Saunalahden nettikaupasta, joko kertamaksulla jotain 140-180€ tai vähittäin 5€/kk

      • ei saunalahdelta

        Ei kannata tilata mitään laitetta/mokkulaa saunalahdelta. Ne ovat operaattori lukittuja ja niissä on elisa/saunalahden omat firmwaret, joissa on nopeuksia rajoitettu.

        Suosittelen itsekin esimerkiksi reititintä johon voit tökätä nykyisen usb mokkulan tai sitten sitä wlan mokkulaa, jossa on akku. Telewellin reitittimet ovat hyviä ja wlan mokkuloista kehun esimerkiksi dna:n myymää sierraa, johon käy minkätahansa operaattorin kortti.


    • sit se pelaa

      Sano irti se mokkula liittymä, ja ota tilelle puhelinliittymä jossa datasiirto mukana, ja sitten vaan puhelimesta wlan jako päälle, ja niin toimii tabletti ja läppärikin, ja tietysti myös puhelin menee nettiin. Hinnat alk. 2.90€/kk

      • ikä

        Olen norm. n.12-14h netissä/ vrk kärsiikö puheli/ akku siitä vai kannattaako pitää puhelin liittymä ja netti erikseen?
        ja kannattaako ottaa 3g vai 4g netti puhelimeen, tuo 3g on paljon halvempi?


    • Puhelimen akku ainakin kuluu nopeasti jos nettiä jatkuvasti käyttää. 4G:ssä varsinkin jos data liikkuu nopeasti, niin puhelin alkaa lämpenemään nopeammin.

      Jos 4G-puhelin on käytössä niin 4G-netti kannattaa ottaa. 3G-puhelin ei voi hyödyntää 4G-nopeuksia, joten sitten kannattaa ottaa 3G-netti.

      Tabletteja on kahdenlaisia, toiseen menee sim-kortti ja toisessa on vain pelkkä wi-fi. Saunalahden verkkokaupasta voi ostaa 4G-reitittimen, johon voi laittaa sim-kortin. Reititin jakaa tällöin yhteyden tietokoneelle/puhelimelle/tabletilla käyttämällä vain 1 liittymää.

      Jarkko / Palstatiimi
      https://palsta.elisa.fi

    • ikä

      meneekö mokkulan sirukortti tablettiin (siis voiko mokkulan sisältä ottaa sen sirukortin ja laittaa tabletin sisälle, kun jossain olen lukenut, että myyvät sirukortteja tabletteihin)/ voiko sitä käyttää siinä /onko joissakin tableteissa usb porttia, johon ton mokkulan sais pukattua, ajatellen sitä että lähden reissuun tabletin kanssa?
      Kotona on mokkula reitittimessä ja sitäkautta yhteys läppäriin, mutta en halua ottaa niitä reissuun/sähköverkottomaan paikkaan(retittimelle vissiin tarvii sen töpselin metsässäkin), vaan sen takia haeskelen tabletilla yhteyttä internettiin.
      Kiinnostaa kyllä tuo netti-yhteys myös puhelimella wlanin kautta läppäriin,(ei ole tällä hetkellä netti puhelinta) kaiketi jos rajattoman 3g yhteyden puhelimeen ottaa saunalahdelta ja käyttäis wlanin kautta läppäriä, luulisin sen olevan yhtä nopea kun mun 3g mokkula saunalahdelta?

      • Liittymissä ero....

        Mokkulan SIM-kortti käy tablettiin, varmistat vaan että se on oikean kokoinen (nykyisin osa puhelimista ja tableteista käyttää pienempiä miniSIM ja microSIM kortteja).

        Tabletteihin kaupitellaan LIITTYMIÄ jotka on tarkoitettu vain nettikäyttöön ja puhelut eivät onnistu tai maksavat järjettömästi, se SIM-kortti itsessään ei eroa mitenkään.

        Puhelimen kanssa ongelmaksi tulee puhelimen akun kesto, akku tyhjenee nopeasti vähänkin aktiivisemmalla netin käytöllä jos jaat puhelimen netin. Yksi vaihtoehto on omalla akulla oleva mobiilireititin, normaalisti nuo ovat aika kalliita mutta esim. Saunalahden prepaid-perhenetti paketissa saat Huawein E5220 mobiilireitittimen ja paketti maksaa 49€ (ollut pitkään tarjouksessa 39€). Tuossa prepaid-perhenetissä on liittymä mukana sisältäen kuukauden rajatonta nettikäyttöä joka kannattaa hyödyntää, senjälkeen voi käyttää toista liittymää koska tuo Huawein ei ole lukittu vaan toimii kaikilla liittymillä.


    • ikä

      Kiitos neuvvoista kaikille.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ammuskelu Härmän häjyissä

      Onko jollain enempää tietoa?
      Seinäjoki
      429
      13242
    2. Onneksi olkoon sait mut vittuuntumaan

      Sapettanu koko helvetin päivän.
      Ikävä
      61
      2594
    3. Siis oikeasti S... En ymmärrä...

      Oletko se sinä joka täällä kaipailee? Kaikki täsmää.
      Ikävä
      83
      2592
    4. Romaanien ammuskelu

      Romaanit vähän ammuskeli härmän häjy,osu sivullisiin,ja nyt nää romanit ihmettelee miksi heitä ei päästetä ravintoloihin
      Seinäjoki
      146
      2388
    5. Onko jotain sanottavaa vielä, nyt voi kertoa

      Poistun kohta täältä ja unohdan ajatuksen naimisiin menosta. Mieheltä
      Ikävä
      37
      2077
    6. Oho! Varmistusta odotellaan.

      Pitäneekö paikkansa? "🇺🇦Ukrainian drones hit a 🇷🇺Russian Tu-22M3 bomber at the Olenya airfield,"
      NATO
      171
      2038
    7. Keksin sinulle tänään uuden lempinimen

      Olet kisu-muija. Mitäs tykkäät älynväläyxestäni?
      Ikävä
      81
      1967
    8. Mitä sitten ikinä teetkin

      Mun on aika mennä J mies. Olen ollut niin tyhmä. Kaikkea mukavaa elämääsi edelleen toivotan ja ihanaa elämän jatkoa. Mei
      Ikävä
      42
      1525
    9. Saanko selityksen?

      Mikä minus oli vialla? Ulkonäkö, teinkö jotain väärin, sanoinko jotain..? Haluisin vaa tietää :(
      Ikävä
      60
      1469
    10. Mies mistä oikein suutuit?

      Yhtäkkiä vaan häippäsit täältä... 😢
      Ikävä
      22
      1460
    Aihe