Mistä langasta parhaat villasukat?

Jepy

Millaisesta langasta ne kannattaa neuloa? Ohutta vai paksua?
Tekisi niin mieli neuloa jostain kaupan ihanasta uutuuslangasta :)

11

6574

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • verkkofan

      Se on sinun itsesi päätettävä, mihin lähtöön sukkia tarvitset. Ihan ohuita villaisia sukkia saa kaupastakin. Villalankaa on saatavilla eripaksuisena. Ajan päälle ei kannata tehdä niin isoa työtä mistään sekoitelangoista.

      • pelkät villasukat

        Anteeksi nyt vain, mutta onko sukat iso työ? Ehkä villatakki on sitten mahdoton tehtävä.
        Ja toisekseen pelkästä villalangasta ei mielestäni kannata tehdä sukkia. Ne eivät kestä kovin kauaa edes pelkkinä yösukkina. Siinä pitää olla jotain tekokuitua mukana. Tosin lämmittävyys hiukan kärsii. Ja mitä tarkoittaa sekoitelanka? Onko siinä silloin tekokuitua mukana. Eli juuri päin vastoin kuin itse ajattelen, mistä langasta se pitää olla.


    • neuloja

      Teen aina kestävät villasukat 7 veljestä -langasta. Se on kestävää ja vähän paksumpaa kuin saman valmistajan Nalle -lanka, joka on ohuempaa, mutta yhtä kestävää kuin edellinenkin. Sukista tulee myös lämpöiset ja langat ovat konepestävää villasekoitetta. Laadukasta ja kotimaista !

      • sukat

        Äitini liki 80v. 5 lapsen 12 lapsenlapsen ja 3 lapsenlapsenlapsen, äiti, mummi ja isomummi, kutoo sukat ja useinmiten lapasetkin 7-veljestä langasta. Niitä on tullut tehtyä varmasti vuosien aikana muillekkin kuin edellä mainituille jälkeläisille, varmasti satoja. Äitini teki viimeksi parit armeijan harmaat villasukat pojalleni joka kohta niitä tarvitsee.
        Pienenä vinkkinä kerron että hän kutoo usein ohuesta angora- tai vastaavasta langasta lapasiin vuoret. Poimii silmukat resorin juuresta ja kutoo vain lapasen osan ja peukalon.
        7-veljestä lanka on kulutusta kestävää. Nalle-lanka sopii kuulema lapasiin paremmin.

        Itse poikkean helsingin Lauttasaaren tehtaan myymälässä äidille lankoja ostelemassa ja muutenkin pidän kulkiessa silmät auki tarjousten suhteen.
        Koko poppoolla on niin paljon sukkia ja lapasia että riittää pitkäksiaikaa vielä senkin jälkeen kun äiti ei enään syystä tsi toisesta kudo. Kiitos ihanalle äidille ja mummille.


    • Idaisoäiti

      Kyllä noista tulee kestävimmät ja parhaat villasukat ja niitä voi vielä koneessakin pestä parhaita lankoja ne on.
      Nalle lanka onhiukkasen ohuempaa joten mieti miten paksut haluat tehdä valitse senmukaan sitten lanka
      Iloisia kutomishetkiä.
      Voithan tehdä vaikka villasukkahousuja ja villahaalareita noista ja puseroita neuletakkeja ym .Itse olen tehnyt monenlaiset neuleet noista edellä mainistuista langoista .
      Molemmat langat on myös riittoisia ja niissä on upeasti värejä mistä valita

    • talvikki

      onhan olemassa esim janne ja maija langat 85% villaa ja regia lanka 75% villaa saat raidat samaan hintaan koska ei nykypäivänä "kukaan" tarvitse paksuja sukkia

    • ansku

      hei, olen intohimoinen sukkien neuloja, teen kaikenkokoisia.Yleensä teen n.5o-60 paria vuodessa,myyn joulumyyjäisissä.Ostan aina tarjouksesta, näin keväällä on paljon tarjouksia kun myymälät haluavat päästä eroon villalangoista.Itselläni on tällä hetkellä 52 kerää 7- veljestä sekä 46 kerää nallea. myös muita lankoja löytyy,lapasiin yms. Toivottavasti neulekärpänen puree sinuun,hyviä neulontahetkiä.

    • Anonyymi

      www.sukat.com :ista löydät paksuja ja ohuita villasukkia. Tilaa sukat kätevästi netistä postilaatikkoosi!

    • Anonyymi

      Regia ja Austermann Step, löytyy ohutta ja paksua lankaa.

    • Anonyymi

      Kokemuksen mukaan villa on kyllä lämmintä ja mukavaa, mutta ei kestä yhtään mitään. Sukulaisnaiset kutoneet muutamia ja kestoikä pari viikkoa. Enkä minä edes kävele paljoa, melkein 80 v ukko.
      Ainut kestävä materiaali on pitkäkuituinen nailon eli polyamidi, mutta se on liian hyvänä poistettu koska tavoite on tehdä roskaa rahantulon varmistamiseksi. Ostin joskus 1960 -luvulla 4 paria pitkävartisia urheilusukkia (jalkapallosukkia?). Kalliita olivat silloin pers´aukiselle opiskelijalle. Käytin niitä alkuvuosikymmenet talvisukkina, lämpimät olivat eikä tarvinnut toisia lisäksi. Sitten ympärivuotisina. Kun sukilla oli ikää yli 50 vuotta, alkoivat kulua puhki. Olivat parhaita sukkia, mitä on koskaan tehty! Myöhemminkin oli täysnailonisia samoja, mutta kudottu lyhyistä kuiduista joten eivät kestäneet. Nyt niitäkään ei saa mistään. Saaneeko edes lankaa?
      Nykysukat tehdään puuvillasta ja lumpusta, jolle on annettu hieno nimitys: sekoite. Se ei kestä mitään, mutta parempaa et saa mistään. Puuvilla on kaikista kehnointa sukkamateriaalia: kun kastuu, niin ei kuivu melkein millään ja märkänä on kylmä. Ja eihän se kestäkään mitään. Kestoikä kokemuksen mukaan 2 pv - 2 kk. Törkeätä luonnonvarojen tuhlausta, mutta eihän se kiinnosta ainakaan kuluttajaviranomaisia niinkuin ei niitä kiinnosta muukaan huijaus. Lieneekö syynä korruptio vai mikä? Suomihan on yksi piilokorruption suurvalta muitten vastaavien joukossa.

    • Anonyymi

      Seiskaveikka ja Nalle eivät ole kovin laadukkaita, nyppyyntyvät pian. Meidän lähipiiri pitää ohuista villasukista ja Opalilta, Austermanilta sekä Dropsilta löytyy hyviä sukkalankoja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      135
      5429
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3355
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1873
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      23
      1855
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1695
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      72
      1542
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      12
      1443
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1327
    9. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1326
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      21
      1295
    Aihe