Mitäs mieltä homoliitoista Suomessa?

Miten tuumataan?

On ollut kovat rähinät Suomessa tästä asiasta.

Onko täällä ketään, joka olisi vastaan homoliittoja?

Huom! Vastatkaa vain ne jotka ovat "vastaan".

8

69

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Näin se menee

      Jos ev.lut. kirkko ei halua vihkiä samaa sukupuolta olevia henkilöitä avioliittoon, on se täysin sen kirkon oma asia, ei muiden.
      Valtion on vihittävä samaa sukupuolta olevat avioliittoon mikäli enemmistö kansasta vaatii avioliittolakiin sellaisen muutoksen.

    • Eivät vihi

      Katolinen ja ortodoksinen kirkko eivät vihi.
      Hyvä niin.

      • Ranssittimies

        Eikä tarvihe vihkkii. Nykyajan papit on tekopappija, mukamas "ajassa". Onhan se kun akatkin on jo piispoja, ni aikoihin eletty. Onneksi ortodoksipuolella vielä mennään vanhan liiton mukaan.
        Leipäpapit vissiin vihkkii kohta mitä vain lehdistö ehottaa. Koska kaikki muu, mikä on normaalia, ei ole normaalia, vai mitenkä se oli?


    • ei_mulla_muuta
    • oikeatisätäidit

      Olen sitä mieltä että avioliitto on naisen ja miehen liitto ja lapsilla on oltava oikea äiti ja oikea isä.
      (Joo nyt tulee sitten esimerkkejä sopimattomista vanhemmista, ei silti oo mikään puolustus. Homo/lespo"avioliitot" ovat väärin, niin se vain on.)

      Kävin katsomassa kansalaisaloitetta ja aion todella täyttää sen. On mahdollisuus myös ei-sähköisesti "Jos sinulla ei ole mahdollisuutta tunnistautua sähköisesti, voit tehdä kannatusilmoituksen tulostettavalla esitäytetyllä lomakkeella."

      Itävalta on kai ainoa Euroopan maista, joka kieltää homo/lespo"avioliiton".
      Toivottavasti Suomesta tulee toinen valtio!

      Ruotsinsuomalaisten ääniä tarvitaan!

    • nojooeitäältä

      No joo.
      Ruotsinsuomalaiset on sellaista porukkaa, jotka myötäilevät ruotsalaisia arvoja.
      Eikös ole myös niin, että suuri osa homoja muutti Ruotsiin?

      Turha kai täältä kysellä takapuoleen laittajille estoja?

    • vastustaja

      Kyllä tavallinen maalaisjärkikin sanoo että homoliitot on väärin..Eri asia on sitten jos lapset on jo aikuisia ja muuttaneet kotoaan niin ei heitä ainakaan koulukiusata sen takia..Ja silloinkin jonkin näköinen sambo liitto ilman vihkimisiä

    • Saasanoavapaassamaassa

      http://www.etvk.fi/yhdistyneiden-kansakuntien-ihmisoikeusneuvosto-puoltaa-perinteista-perhemallia/

      http://bwanajoe.blogspot.fi/2010/04/jonas-gardell-loi-panteistisen.html
      Jonas Gardell loi panteistisen Jeesuksen


      Jeesus tuskin tunnistaisi itseänsä Jonas Gardellin uutuuskirjasta. Christ Pantocrator - ikoni. Kuva Wikipediasta.

      Tässä vielä mielipide Gardellista.
      Tää Jonas Gardellhan on nykyisin Ruotsissa jonkinlainen "ikoni". Peruskoulussa pakotetaan lapset lukemaan hänen "härskejä" kirjojaan...
      Tää aviosiippa Levengood on myös toinen "ikoni" (kun ollaan vapaassa maassa ja saa olla mitä mieltä haluaa, niin sanon että "en oo ikinä sietänyt tätä siirappi-Levengoodia"


      Joel Kontinen

      Jonas Gardellin hiljattain ilmestynyt kirja Jeesuksesta (Om Jesus) on ehtinyt herättää huomiota niin Ruotsissa kuin nyt myös Suomessa.

      Vaikka Gardell ei olekaan opiskellut teologiaa, Lundin yliopisto myönsi hänelle kunniatohtorin arvon - koska hän kirjoittaa niin paljon Jeesuksesta.

      Mutta Gardellin Jeesus ei ole kristinuskon Kristus. Kirjailijana ja koomikkona tunnettu Gardell hahmottaa uutuuskirjassaan Jeesuksen, joka on heikkojen ystävä ja puolustaja. Tähän saakka hänen teesinsä kuulostaa aidolta ja oikealta.

      Jeesus ilmoitti ohjelmanjulistuksessaan:

      ”Herran henki on minun ylläni, sillä hän on voidellut minut. Hän on lähettänyt minut ilmoittamaan köyhille hyvän sanoman, julistamaan vangituille vapautusta ja sokeille näkönsä saamista, päästämään sorretut vapauteen.” (Luuk. 4:18).

      Gardell, joka tunnustaa avoimesti olevansa homoseksuaali, on kuitenkin ymmärtänyt Jeesuksen laupeudellisuuden täysin väärin. Kun Jeesus armahti aviorikoksesta syytetyn naisen, Hän sanoi: ”Mene, äläkä enää tee syntiä” (Joh. 8:11). Tämä jae ja kertomus, johon se sisältyy, tosin puuttuvat joistain varhaisista Uuden testamentin käsikirjoituksista, mutta se ei tarkoita sitä, että ne eivät voisi olla aitoja. Jakson kuvaus vastaa täysin sitä, mitä evankeliumit kertovat Jeesuksesta.

      Jonas Gardell tarjoaa uuden tulkinnan evankeliumista. Se ei kuitenkaan ole millään tavoin omaperäinen, koska jo ensimmäisellä vuosisadalla esimerkiksi gnostilaisten oli vaikea ymmärtää, miten Jeesuksella saattoi olla mitään tekemistä Vanhan testamentin Jumalan kanssa. Gardell uskoo, että vallanhaluinen ja patriarkaalinen kirkko vääristi käsityksemme Jeesuksesta.

      Tällainen tulkinta ei perustu Uuden testamentin eksegeettiseen tutkimukseen vaan haluun korostaa Jeesuksen inhimillisiä ominaisuuksia Hänen jumaluutensa kustannuksella. Kristillinen kirkko on Paavalin ajoista lähtien opettanut, että Jeesus oli sekä ihminen että Jumala. Ajatus on ilmaistu selvästi niin Filippiläiskirjeessä (2:5-8) kuin myös Johanneksen evankeliumin ensimmäisessä luvussa.

      Jeesuksen olemuksesta kiisteltiin kuitenkin pitkään alkukirkossa. Vuonna 431 Efesoksen kirkolliskokous viimein vahvisti sen, mitä jo Paavali oli opettanut, että Kristus oli samalla sekä Jumala että ihminen.

      Gardellin varsin panteistinen (”Jumala ja kaikkeus ovat yhtä”) tulkinta kristinuskon olemuksesta on yritys häivyttää Jeesuksen jumaluus, eikä se siis ole kristillinen vaan kuuluu harhaoppien kategoriaan.

      Lähteet:

      Salminen, Kari. 2010. Ei Kristukselle, kyllä Jeesukselle. Aamulehti 3.4., B28.

      Wahlstedt, Pekka. 2010. Jumalan valtakunta on maan päällä. Helsingin Sanomat 2.4. http://www.hs.fi/kirjat/artikkeli/Jumalan valtakunta on maan päällä/HS20100402SI1KU028ld

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      100
      2926
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      106
      2490
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2250
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      22
      2082
    5. 177
      1886
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      44
      1883
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1817
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1756
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1558
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe