Kokemuksia tai paikkoja keskisuomesta

reissaajapari

Heips, en tiedä onko tämä oikea osasto mutta kokeillaan. Osaako kukaan suositella mitään kivaa ja kiinnostavaa paikkaa keskisuomessa? Ollaan poikaystävän kanssa kierretty jo Jyväskylän, Tikkakosken ja Laukaan lähialueen kaupat, museot ja suurin osa yleisistä huvituspaikoista (keilahallit, messuilla käyty aina kun niitä on ollut jne). Kaikki keskustan raflat on myös kierretty.

Ollaan myös käyty kattomassa kesällä satamaa yöaikaan, ruokittu sorsia Alban rannassa, kierrelty Tikkakoskella bunkkereiden raunioilla, ajettu laajavuoren päälle, käyty pönttövuoren tunnelissa sekä mustan korpin saluunassa.

Kriteereitä tekemiselle tai paikalle ei juurikaan ole. Mitään kylpyläjuttuja tai saunanvuokraamisia ei mielellään, sauna löytyy kotoakin ja kylpylässä ei käydä. Mielellään jotai yhteistä tekemistä, saa olla esim, ravintola, nähtävyys, joku tekeminen tms.

Ja sanotaanko et n. 100km säteellä2llö Jyväskylästä jos joku paikka tai juttu löytyis ni olis jees :)

2

102

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Metsän tapetti

      Kiinnostaako luonnossa liikkuminen? Voisin suositella muutamaa ulkoilukohdetta, joita ei kannata missata. Näistä ykkösenä mieleen tulee Pyhä-Häkin kansallispuisto. Kyseisessä puistossa aivan parkkipaikan vierestä alkavan Mastonmäen ikimetsissä on merkityn reitin varrella hämmästyttävän suuria, monien vuosisatojen ikäisiä mäntyjä. Aivan maaginen paikka.

      Leivonmäen kansallispuisto tarjoaa myös miellyttävää luonnonrauhaa, vaikkei yhtä näyttävä paikka olekaan kuin Pyhä-Häkki.

      Suomen tunnetuin maisemapaikka lienee Koli, mutta harvempi tietää, että Keski-Suomesta löytyy parikin paikkaa, joiden maisemat ovat lähes yhtä upeita. Toinen on Oravivuori, minne poiketaan Korpilahden ja Jämsän väliltä, toinen taas Hyyppäänvuori, jonne pääsee Lievestuoreen ja Laukaan väliseltä tieltä.

      Mainitsen vielä yhteen retkeilykohteen. Hitonhauta on todella dramaattinen ja synkeä mutta silti helppokulkuinen ja turvallinen rotko. Siellä on pieni luolakin ja vesiputous, joka muuttuu talvella jääobeliskiksi. Hitonhaudan lähelle menee tie Hirvaskankaan ABC:n välittömästä läheisyydestä.

      Jos patikointi ei inspiroi, voi kokeilla vaikkapa koskenlaskua kumilautalla Kapeenkoskella (myöskin Hirvaskankaan lähellä). Näitä seikkailuja tarjoaa käsittääkseni Kapeenkoski OY.

      Kannattaa myös kokeilla risteilyä Päijänteelle Jyväskylästä Lutakon satamasta. Pääsee kunnolla rentoutumaan järvimaisemien keskellä.

      • reissaajhattt

        Luonnossa liikkuminen ei ihan ykköshommaa ole (meillä on aktiivinen koira jota saa juoksuttaa paljon arkisin). Leivonmäen kansallispuisto sekä hitonhauta on tuttuja paikkoja ja jyväskylästä lähtevillä risteilyllä tulee käytyä useinkin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8386
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2555
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2263
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1936
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1674
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1499
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1399
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe