Essentiaalinen vapina?

tutina

Minulla todettiin tuo essentiaalinen vapina. Haluaisin kuulla teidän muiden kokemuksia tuosta vapinasta. Minkä ikäisenä sairastuitte? Mitenkä se on edennyt? ja kuinka paljon haittaa normielämää? Miten työt sujuu?

16

974

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pääseekö eläkkeelle

      Mulla on ollut sitä nuoresta asti.En ole vielä mennyt lääkäriin.Kädet ja pää vapajaa.Nyt kun ikää tullut on pahentunut.En pysty tekeen mitään tarkkaa piirustus työtä.Niska on aina jumissa ja tasapainokin huono.Miten sulla menee ja mitkä oireet veivät lääkäriin? Kertoisitko mitä lääkärit taudista sanovat?

    • tutina

      Vapinaa on toisessa kädessä ja samanpuolen jalassa. Nyt hiukan alkanut toisessakin kädessä jotain pientä. Vapisee joka päivä ja ajoittain niin pahasti että ei meinaa ruoat pysyä haarukassa/lusikassa ja meinaa juomat läikkyä. Joskus on ollut äänessä vapinaa ja päässä yksittäisiä. Neurologi totesi ja sanoi että tätä voidaan auttaa lääkityksillä mutta vielä en niitä halua. Ehkä sitten kun ongelma on molemmissa käsissä ja haittaa jatkuvasti elämää. Ei minulle oikeen muuta kerrottu itse olen yrittänyt tietoa etsiä.

      • ESSENTEITULEÄKKIÄ

        OLETKO VARMA ETTEI OLE PARKINSSON KUN NOIN PALJON OIREITA


      • vapisen

        hyvä kun olet päässyt "hoitoon" seurantaan
        neurologi tekee ne
        diaknoosit.Tutun ms-tauti oireili noin.Pilvin pimein on neurologisia sairauksia,
        joskus menee aikaa kun syy selviää.Pidä lippu korkeella kuitenkin.Meitä on paljo samankaltaisia et ole yksin.Pikaista apua sulle toivon ja rauhaisaa joulun aikaa kaikille.Onko teillä suvussa tiettyjä sairauksia?ne kandee myös selvittää.Vapinaa muilla ollut?Kysele mummun kummin kaimat läpi,joskus tietoa saa sukulaisilta.Niin minä olen tehnyt.


    • tutina

      Neurologi tutki joten kai sitä on uskottava. Vapinaa ei ole levossa vaan kannatuksessa ja tehdessä jotakin. Välillä on oireettomiakin hetkiä.

      • 17+6

        Onko ataksia tutkittu myös? Voi hyvin olla sitä se on vaikea tunnistaa harvinainen kun on


    • tutina

      Mitenkäs se ataksia tutkitaan?

      • 17+6

        Ainakin pään magneettikuvasta voi löytyä jotain... Vaikea sanoa kun on niin harvinainen eikä siitä tiedetä paljoa ja vaikea diagnosoida...

        Onko sulla muuta kuin vapinaa?


    • tutina

      Pää on katsottu magneetilla siellä kaikki ok. Löytyykö täältä muita joilla on essentiaalinen vapina?

    • nainen 9

      noin 18.v se oli kurjaa aikaa kun en osannut apua hakea. Monikin asia jäi tekemättä sen takia kun niin häpesin vaikka en ollut ns. jännittäjä tyyppi. Tosin niskan kanssa oli jo nuorena ongelmia, sain pahan iskun kalloon tosin jo pentuna.

      Nyt myöhemmin minulla todettiin servikaalinen dystonia niska- kaulan alueella, joka taas on oma ongelma. Nykyään myös pää vapisee aika paljon. Menkää lääkäriin saatte apua ainakin niin ettei jäisi elämä elämättä. Tiedän että se on niin rasittava asia. Onneksi nykyään tiedetään kaikesta enempi. Tsemppiä !
      Niin neurologi ehkä paras valinta.

    • apua...

      Mä olen pitänyt tähän päivään asti itteäni hulluna tai jonain paniikkikohtaus-tyyppinä....

      Tänään kaupas alko lievä vapina, mutta helpotti autossa. Sen jälkeen piti mennä paketoimaan lahjoja äidin kanssa ja iski NIIN hirveä käsien ja pään vapina ettei mitään rajaa..Hävetti ja hävetti..
      Ollut jo vuosia tätä, ekan kerran oireita, kun eksyin yhteen näytelmään mukaan. Siellä sitten tutisin lavalla, mutta toiseen näytökseen kaveri antoi beetasalpaajan ja se auttoi.
      Niin ärsyttävää, kun ei meinaa esim. kaupassa saada korttia lukupäätteeseen tms.

    • nainen 9

      Tiedän tunteen, paskamaista se on, kyllä b.s. auttaa ja ettei anna pelon hallita. Kerro ainakin läheisille se helpottaa. Sitä alkaa muuten helposti vältellä kaikkea mahdollista.
      Onnea ja jaksamista kyllä kaikki vielä menee paremmaksi, käy lääkärissä elä sure ja kärsi turhaan, hyvin tuttua monille tämäkin vaiva, harvoin siitä kukaa rohkenee puhua.
      Elä häpeä ei se sinun vika ole. Meille joillekin se vaan tulee.

    • Henna3
    • ElGrecordio

      Diagnoosi vuodelta 1999. Neurologilta. Lääkityksenä Propral ja Rivatril. Lääkkeet auttavat vähän, mutta suosittelen niitä silti vaikkeivät poistakaan koko ongelmaa.

    • upup

      Onko kukaan kuullut tutkimuksesta , jossa kerrottiin että B2 vitamiini, suurena annoksena poistaa essentiaalista vapinaa huomattavasti. Jos vitamiinin ottaminen lopetetaan, niin muutamassa päivässä oireet palaavat. On nimittäin aika kurja vaiva tämä. Sitä riboflaviinia kyllä piti ottaa huomattavasti normimäärää suurempi annos päivittäin. Jotkut myös väittää ubikinonin auttavan. Teaniinin myös. Ja olipa you tubessa video jossa joku kertoi omenaviini etikan päivittäisen nauttimisen ajan myötä liennyttäneen vaivan lähes kokonaan.

    • Pot

      Minulla tuo vapina päässä ! Voiko päästä eläkkeelle kun olen nyt vielä asiakaspalvelu töissä! Olen 58 v

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      697
      6139
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      521
      3719
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      186
      3560
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      172
      2774
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2489
    6. 284
      2194
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      24
      1583
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      108
      1480
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1429
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1210
    Aihe