epilepsia ja cannabis

Teppo

Miten cannabis vaikuttaa epileptikolle itelläni en oo mitää erikoista huomannu mut jos joku mua viisaampi tietää asiasta jotain nii vois vähän informoida et onko haittaa sen enempää. Koska ite juomiselle pisteen pistin nyt. Kiitän

13

3004

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Y.B

      Hakusanoilla "epilepsy" ja "cannabis" (tai "marijuana") löytyy varmasti tietoa.

      Miten minä olen käsittänyt: monet käyttävät ganjaa pieninä annoksina lääkitäkseen epilepsiaa. Hyvin suuret annokset voivat puolestaan olla pahasta, eli laukaista epileptisiä kohtauksia.

    • Hoitsu

      Lääketiede ei tietenkään voi ottaa asiaan erityistä kantaa pitkälti asian laittomuuden vuoksi ja saapa nähdä poistuuko teksti täältäkin, mutta kuitenkin:

      Ns. koululääketieteen kanta asiaan on että vaaratontahan mikään elimistöön päihdyttävällä tavalla vaikuttava aine ei ole, kannabiskin voi ihan hyvin etenkin runsaasti ja/tai usein käytettynä altistaa kohtauksille ja häiriöille. Kuitenkin jos vertaa alkoholin haittoihin ja riskeihin niin pienen käytön riski on kiistatta vähäisempi.

      Alkoholissahan kuitenkin jos ei oteta huomioon klassisia "lääkkeen ottamisen unohtamisia, valvomista, väsymystä" yms. niin KRAPULA on se joka aiheuttaa ongelmat. Kannabis kun ei samallalailla fysiologisesti vaikuta ja sen lasku niihin paikkoihin jälkioireita tee kuin alkoholi.

      Mutta kaikki on suhteellista, perusohjehan on että kukaan ei saisi ottaa epilepsian ja lääkityksen kanssa kuin ne yhden tai max. pari olutta tms. mutta toinen sitten tulkitsee asian niin että pitää määrän sellaisissa että krapulaa ei tule kuten nyrkkisääntö on. Noh, toisilla sitten on niin että krapulaa ei tule pullosta kossuakaan ja on tehnyt siitä "oman" rajansa. Terveellistä ei tietenkään mutta jokainen elää vähän omalla tavallaan.

      Voi siis diplomaattisesti ilmaista että selvästi vaikuttava pilvipöhnä on kokonaisuutena haitallisempi epileptikolle kuin tuo ns. turvallinen yksi saunaolut mutta sitten taas vähäriskisempää kuin kunnon kännijuominen.

      Kaikki on tietenkin suhteellista ja henkilökohtaista, tiedän epileptikkoja jotka ovat juoneet kaikkien ohjeiden vastaisesti liki joka viikonloppu kunnon kännit eikä ole koskaan tullut kohtauksia mutta sitten taas tiedän esim. tapauksen jossa meinasi henki lähteä kun pari kertaa kokeili kannabista ja syystä tai toisesta viimeisimmällä kerralla vielä pöhnässä ollessa laukesi monen minuutin vakava kohtaus...Selvä syy-yhteys kannabikseen todettiin kiistatta.

      Eli mikään ohjeiden vastainen ei koskaan ole täysin turvallista eikä edes lähellekään mutta itse jokainen päättää mitä tekee.

    • Vierailija

      Tiedän, että jotkut käyttävät kannabista epilepsian vaihtoehtolääkkeenä eli jos esim. mitkään lääkkeet eivät toimi, ja onhan todettu ihan lääketieteellisissä tutkimuksissakin, että esim. MS-taudin käytössä kannabiksella on saatu aikaan positiivisia tuloksia. Olen itse joskus aikoinaan "muuten vaan" polttanut satunnaisesti kannabista ja osin kokemukset olivat ihan ok, osin taas huonoja. Sain nimittäin parilla kerralla kohtauksen; ehkä tällöin sitten kroppani mielestä poltin liikaa, omasta mielestäni kyllä en. Eli kannattaa kuitenkin muistaa, että se voi toimia yksilöllisesti ja kuten yllä mainittiin, pieni määrä voi olla ok (uskon, että edes pieni määrä ei ole kaikille ok), mutta suuri määrä voi olla aika ikävä kokemus.

      Joten tiivistettynä vastaus: kannabis vaikuttaa epileptikkoon yksilöllisesti, yleispätevää vastausta ei ole.

    • toad the wet ...

      Moi Teppo.Itse asiassa kannabis on anti- epilepti eli se ehkäisee kohtauksia. Itse olen käyttänyt kannabista yli 10- v. GM- kohtausten estämiseen. Tarkalleen ottaen olen saavuttanut hyvän hoitovasteen käyttämällä karbamatsepiinia 1200 Mg vuorokaudessa sekä pössyttelemällä pari kertaa viikossa. Pelkkä karbamatsepiini ei tehoa. Aikaisemmin syönyt fenytoiinit ja fenobarbitaalit ja lisäksi uudempia valmisteita, kuten esim. topiramaattia, valproaattia, klonatsepaamia jne. Olen tällä hetkellä ollut yli kuukauden blaadaamatta ja sain viime maanantaina GM: än. Täytyy varmaan aloittaa uudestaan. Muista kuitenkin, että kuuntelet neurologia lääkityksesi suhteen. Epilepsia ilmenee monin tavoin ja yksilöllisesti. Kannabis on auttanut minulle, mutta en voi luvata sen auttavan kaikille. Muista kohtuus ja mukavia pössyttelyhetkiä!

      • Vierailija

        Miten "uskallat" kehua kannabista noin paljon, kun jos luet esim. minun kokemukseni, niin asiat menevät tosiaankin yksilöllisesti? En tarkoita saarnata, mutta en itse uskaltaisi lähteä tuolle linjalle, koska kuten sanottu, kaikilla homma ei mene todellakaan hyvin.


      • AMH
        Vierailija kirjoitti:

        Miten "uskallat" kehua kannabista noin paljon, kun jos luet esim. minun kokemukseni, niin asiat menevät tosiaankin yksilöllisesti? En tarkoita saarnata, mutta en itse uskaltaisi lähteä tuolle linjalle, koska kuten sanottu, kaikilla homma ei mene todellakaan hyvin.

        Itselläni lievä epilepsia. Kannabis ei ole koskaan laukaissut kohtausta. Alkoholi sen sijaan on, mutta yleensä pahinta itselleni on ollut stressi, kiiret, liian vähäiset yöunet.

        Parhaimmillaan selvisin tosin n 5 vuotta ilman kohtauxia ja dokailin välillä aika rajustikin. toisinaan kohtaus on taas yllättänyt täysin ilman juomista, joten mielestäni alkoholin käytön syytä epilepsiaan on liioiteltu.

        Varmasti asia on todella yksilöllinen. Ottaa päähän, ettei kannabixesta&epilepsiasta ole tietoa saatavilla siinä missä esim alkoholista&epilepsiasta. Taas saa kärsiä tästä Suomen idioottimaisesta holhouslainsäädännöstä..


    • toad the wet ...

      Vielä Tepolle sen verran, että esimerkiksi Sveitsissä ja Kanadassa Medical marijuana on täysin korvattava lääke vaikeahoitoisessa epilepsiassa.

      • Vierailija

        Sen vaikuttaminen on silti täysin yksilöllistä. Tunnistan sinut muuten tuolta toisaalta.


    • ninnu2

      keran koitin epileptikkona kannabista ja sen jlk viikko sairaalas puol kuolleena että en suosittele!

      • Hugo.

        Itselläni samanlaista. En edes itse polttanut, mutta noin viisi muuta poltti ja yksi saarnasi sen autuudesta ja puhalsi sitä päälleni. Taju meni aivan kankaalle ja olin hyökännyt hänen kimppuun ja sain itse todella pahat iskut, kun hän yritti tappaa minut nyrkiniskuin. Silmälasit meni iskuista rikki ja otsa ja silmä mustaksi ja muitakin jälkiä. Itse en iskenyt kovaa ja toiselle ei edes jälkiä jäänyt. Sen muistan, että hän saarnasi, että se tekee ihmisestä rauhallisen... eipä tehnyt häntä, jos yrittää tappaa kannabishöyryissä.


    • budtender

      Uusimpien tietojen valossa kannabis on lääke joka oikein käytettynä voi auttaa moniin vaivoihin myös epilepsiaan.

      Vaikuttavista aineista kaksi eniten esillä olevaa ovat thc sekä cbd. Thc on psykoaktiivisesti vaikuttava ja cbd rentouttavasti vaikuttava ja parantaa mm. unen laatua.

      Mikäli aikoo kokeilla kannabista lääkkeenä suosittelen perehtymään näiden kahden vaikuttavan aineen ominaisuuksiin.

      Kannabista on karkeasti kahta eri lajiketta sativa sekä indica. Indican lajikkeet sisältävät ominaisuuden yleensä joka rentouttaa ja väsyttää (cbd). Sativa on taas psykoaktiivisesti ja "päähän" vaikuttava lajike (thc).

      Jos kannabista kokeilee lääkinnälliseen käyttöön on tärkeää, että tietää mitä lajiketta kokeilee. Lääkinnällinen ja positiivinen vaikutus lähtökohtaisesti tulee enemmän cbd:tä sisältävästä indica lajikkeesta. Thc pitoinen sativa lajike voi vaikuttaa negatiivisesti jos kannabista ei ole aikaisemmin kokeillut.

      Sativa soveltuu paremmin päiväkäyttöön ja indica illaksi. Sativa voi jopa pahimmillaan viedä yöunet, kun taas indica helpottaa ja parantaa unenlaatua.

      Lääkinnällinen vaikutus tulee osittain ainakin siitä yksinkertaisesta asiasta, että unen laatu paranee, tulee syötyä hyvin ja terveellisesti sekä liikunnasta tulee "helpommin" aloitettavaa. Lisäksi kansanomaisesti ilmaistuna kierrokset päässä laskee ja pää rentoutuu.

      Rentouttava vaikutus voi kestää 12 tuntia. Kannattaa varata koko ilta vapaaksi ja tiedostaa, että vahvin vaikutus häviää kehosta 2-5 tunnissa ja 12 tunnin jälkeen on hieman rento-olo päässä. Tämä tieto helpottaa, että ei ala panikoimaan ensikerralla kannabista kokeiltaessa.

      • kannatteleva kannabi

        Käytän säännöllisesti yhdessä deprakinen kanssa. Pelkästään deprakine ei riitä joten poltan about joka toinen pvä pienet tötsyt. Siitä ei humallu mitenkään eli en polta paljoa. Ei kohtauksia since-2000


      • Hugo.
        kannatteleva kannabi kirjoitti:

        Käytän säännöllisesti yhdessä deprakinen kanssa. Pelkästään deprakine ei riitä joten poltan about joka toinen pvä pienet tötsyt. Siitä ei humallu mitenkään eli en polta paljoa. Ei kohtauksia since-2000

        Ajatko autoa tötsyissä?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 121
      2753
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      67
      2520
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      2111
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1747
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1658
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1479
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      17
      1439
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1403
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1377
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1302
    Aihe