Lämminvesivaraajan asennus alakaappiin

TopHill

Hei,

Meillä on tässä keittiön uusiminen meneillään. Keittiöön ei ole johdettu lämminvesiputkea kylpyhuoneen varsinaisesta varaajasta, vaan käytössä on ollut edellisen asukkaan tiskialtaan alle asentama Haato HK15 -varaaja.

Nykyinen asennus ei kyllä ole millään tavalla pätevä. Varaaja on käyttöohjeen vastaisesti asennettu vaakatasoon ja varoventtiilin pissimistä varten varaajan viereen on yksinkertaisesti sijoitettu kannu, johon vesi tippuu. Kaapin lattia puolestaan on vuorattu jouluisella vahakankaalla. Sähkö taasen tulee varaajalle jatkojohtoa pitkin kaapin ovesta.

Onnistuuko tuollaisen varaajan asennus, jos varaajan ensinnäkin nostaisi oikein päin (pystyyn) ja laittaisi varoventtiilin pissimään suppiloon niin korkealta kuin alakaappi antaa myöten (vrt. astianpesukoneen poistoletku) ?.

Entä vesieristys ongelmatilanteiden varalta. Riittääkö lämminvesivaraajan alle asennettava kaukalo, vai pitäisikö kaukaloon jotenkin asentaa lattiakaivo viemäripoistoa varten (tällöinhän varoventtiilin pissinkin voisi antaa vain valua kaukaloon) ?

Onko varaajan pistorasialle määräyksiä/suosituksia?

Suunnitelmia tässä laadin ja asioita haluan itse ymmärtää, joten asialliasia vastauksia odottelen.

4

1641

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • NäinMeillä

      Minä kyllä tutkisin vakavasti mahdollisuutta vatää lämminvesiputki ihan sieltä "oikealta" varaajalta keittiöön. Onko se todella mahdotonta?
      Tuon pienen varaajan kanssa pelaaminen on aina vähän sellaista virittelyä. Oman käsitykseni mukaan varaajan ylivuotoputkea ei saa asentaa suoraan viemäriin vaan sen pitää laskea aina "ulkokautta" esim. kaivoon. Ja kaivon asennus keittiöön on kyllä aika vaikeaa.
      Olen kyllä esim. kesämökeillä nähnyt systeemejä joissa tuollainen pieni varaaja on nostettu yläkaappiin ja ylivuotoputki on sitten johdettu tiskialtaaseen. Mikään kaunis ratkaisu tuo ei kyllä ole.

      • TopHill

        Olen kyllä tuota vetämistäkin miettinyt. Ei se nyt tietenkään mahdotonta ole. Mutta onko sitten kuinka työläs operaatio, upotetuiksihan nuo pitäisi saaha. Isosta talosta ei tietysti ole kyse ja olisihan tuo paras ratkaisu.

        Ajattelemassani systeemissä vuotoputki ei menisikään suoraan viemäriin, vaan tiputtelisi suppiloon, josta se sitten valuisi viemäriin.


      • NäinMeillä
        TopHill kirjoitti:

        Olen kyllä tuota vetämistäkin miettinyt. Ei se nyt tietenkään mahdotonta ole. Mutta onko sitten kuinka työläs operaatio, upotetuiksihan nuo pitäisi saaha. Isosta talosta ei tietysti ole kyse ja olisihan tuo paras ratkaisu.

        Ajattelemassani systeemissä vuotoputki ei menisikään suoraan viemäriin, vaan tiputtelisi suppiloon, josta se sitten valuisi viemäriin.

        "Olen kyllä tuota vetämistäkin miettinyt. Ei se nyt tietenkään mahdotonta ole. Mutta onko sitten kuinka työläs operaatio, upotetuiksihan nuo pitäisi saaha"

        Ei niitä putkia ole pakko upottaa. Niitä voi hyvin sekä koteloida siististi että vetää sopivasti kalusteiden takana, kalusteiden sokkeleissa, alakattojen yläpuolella jne.

        "Ajattelemassani systeemissä vuotoputki ei menisikään suoraan viemäriin, vaan tiputtelisi suppiloon, josta se sitten valuisi viemäriin."

        Tuo voi kyllä ainakin periaatteessa olla mahdollista mutta kyllä minusta kun keittiöremonttia kerran tehdään ja putkimiestäkin tarvitaan, kannattaisi samalla hoitaa asiat ihan oikeasti kuntoon eikä viritellä.


    • i 0+ i io poi

      Putki.

      En minäkään suosittele mitään virityksiä. Asiallinen putken vetäminen ei paljoa maksa, riippuu tietenkin työmäärästä ja osista. Turha käyttää kaappitilaa varaajalle. Kuuman veden voi vetää pinta-asennuksenakin, mutta siistimpää tietenkin laittaa kalusteiden sokkeliin tms.

      Ainoa pieni haitta putkessa. Jos pitkä putki, vesi pakkaa jäähtymään, eli kuumaa ei tule heti. Niettä kun putken vetää, kande laittaa eriste pukeen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      332
      2868
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      106
      2164
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      120
      1620
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1154
    5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      71
      1032
    6. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      61
      993
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      41
      950
    8. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      148
      934
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      290
      842
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      40
      754
    Aihe