Vaihteeksi ruoka aiheinen alitus, alkaa uskisaiheet tympiin.
OK. onhan kepapissa sana pappi ja elintarvike sinällään kuuluu alunperin enenpi turkkilaiseen ruokavalioon. Mutta kepappi kuitenkin vakiinnuttanut paikkansa suomalaisessa ruokakulttuurissa pitsan ja hampurilaisen rinnalla peruselintarvikkeeksi.
Hikiällä tuo ravintolakulttuuri elelee omaa elämäänsä. Parhaimmillaan kylällä oli kaks nakkikioskia, yks lounasravintola, kiinalainen ravintola kaks anniskeluravintolaa ja pitseria. Pahimmillaan oli tienviitat naapuripitäjiin.
Tänään kävin kannatuksen vuoksi paikallisessa kepapissa. Se entinen nakkikoppi, josta saa pitsaa, kepappia ja hampurilaisia. Monotoimiravintola siis. Ihan vaikuttaa kannattavalta toiminnalta, suomea murtaen puhuvalla pitäjällä arjalainen muskeliauto ja lounas aikaan paarin kaikki neljä pöytää olivat täynnä.
Mikäpä siinä.
Mutta kaikenlaista on tullut nähtyä, jonkinlaisena ennätyksenä pidin Kuusamon neliskanttista pitsaa. Vaan Hikiän pitakepappi takoittaa sitten pitsapohjaa, jonka väliin laitettu pari siipaletta tomaattia, kauhallinen jäävuorisalaattia, muutama siipale tuorekurkkua, jotain epämääräistä kastiketta, sekä kitsaasti kepappilihaa. Ei peperonia, ei siis pitaleipää, ei maustekastiketta. Pitsapohja taitettu sisällön päälle, syöminenkin hankalaa.
Mausta paljoa viitsi mainitakkaan.
Muilla sattunut kiintoisia innovaatioita ravintolaissa vastaan viime aikoina?
Jotenkin ikävä höden kärkkäreitä.
=DW=
Ällistyttävä kepappi
19
194
Vastaukset
- ....-,lö
Eiköhän ne höden kärkkärit ole muistojen kultaamia, saahan siitä muualtakin.
Paistelee vaikka itse.
Omistajakin vaihtunut jo aika päiviä.
Voiko joku kertoa, miten on oikean kepabin laita, päällys kihisee, eikö sisus ehdi jo eltaantua.- bessie*
Tiriseehän pinta uunissa olevassa joulukinkussakin, sisuksen eltaantumatta.
Kebabista vuoleskellaan pintaa pois sitä mukaa kun kypsyy. Ellei se mene heti kaupaksi niin on säilytettävä kylmässä.
Aloittajalle: Samasta taikinasta voi tehdä sekä pizzapohjia että pitaleipiä, joten ei tuo kebabtäytteen kääräiseminen pizzapohjaan mitenkään kummallista tai peräti 'virhe' ole. Kebablihan käyttäminen pizzan täytteenä ihan tavallista sekin, ja taitaakin olla aika suosittu täyte.
Tänään oli Espoon kouluissa ruokana kebabkastike moniviljariisi. - ...
bessie* kirjoitti:
Tiriseehän pinta uunissa olevassa joulukinkussakin, sisuksen eltaantumatta.
Kebabista vuoleskellaan pintaa pois sitä mukaa kun kypsyy. Ellei se mene heti kaupaksi niin on säilytettävä kylmässä.
Aloittajalle: Samasta taikinasta voi tehdä sekä pizzapohjia että pitaleipiä, joten ei tuo kebabtäytteen kääräiseminen pizzapohjaan mitenkään kummallista tai peräti 'virhe' ole. Kebablihan käyttäminen pizzan täytteenä ihan tavallista sekin, ja taitaakin olla aika suosittu täyte.
Tänään oli Espoon kouluissa ruokana kebabkastike moniviljariisi.Voi varmasti tehdä vaikka mitä tässä maailmassa.
Muttta mun mielestä pitaleipä on eri asia, kuin pitsapohja. Toi ei edes pysynyt kasassa syödessä, mureni käsiin. Lähinnä tota ois voinut sanoa jonkinlaiseksi kalkotsonepitsaksi kepappilihatäyteellä. Ja just, ei ollut pepperoonia ollenkaan.Eikä kyllä jukurttiakaan, mitä lie peruspitsakastiketta.
Minua on huijattu, ikinä sen siitä kioskista kepappia osta.
Höden kärkkäreihin luotan, ne maan kuuluja, ei kenelläkään ole vara muuttaa niitä, vaikka nyt omistajia ois vaihtunutkin välillä. Sen verran simppeli reepti, ei sitä voi tyriä. Tietenkin voi vaihtaa kärkkärin muuhun makkaraan, mutta sitten se ei ole kärkkäri.
=DW= - ent. siivoojaparka
... kirjoitti:
Voi varmasti tehdä vaikka mitä tässä maailmassa.
Muttta mun mielestä pitaleipä on eri asia, kuin pitsapohja. Toi ei edes pysynyt kasassa syödessä, mureni käsiin. Lähinnä tota ois voinut sanoa jonkinlaiseksi kalkotsonepitsaksi kepappilihatäyteellä. Ja just, ei ollut pepperoonia ollenkaan.Eikä kyllä jukurttiakaan, mitä lie peruspitsakastiketta.
Minua on huijattu, ikinä sen siitä kioskista kepappia osta.
Höden kärkkäreihin luotan, ne maan kuuluja, ei kenelläkään ole vara muuttaa niitä, vaikka nyt omistajia ois vaihtunutkin välillä. Sen verran simppeli reepti, ei sitä voi tyriä. Tietenkin voi vaihtaa kärkkärin muuhun makkaraan, mutta sitten se ei ole kärkkäri.
=DW=Mikä on kärkkäri? Anteeksi tyhmyyteni.
- ...
ent. siivoojaparka kirjoitti:
Mikä on kärkkäri? Anteeksi tyhmyyteni.
Kärkkäri on Kotivara oy:n valmistama käristemakkara. Kokolailla samanlainen, kuin muutkin käristemakkarat, lievästi savustettu ja koostumukseltaan rouheampi, siinä on ohrasuurimoita, että se tavallaan on sukua ryynimakkaralle. Parasta paperista höden grillin nurkalla pakkasessa syötynä. Ja Höde puolestaan tarkoittaa Höyhtyän grilliä Oulussa.
=DW= - bessie*
... kirjoitti:
Voi varmasti tehdä vaikka mitä tässä maailmassa.
Muttta mun mielestä pitaleipä on eri asia, kuin pitsapohja. Toi ei edes pysynyt kasassa syödessä, mureni käsiin. Lähinnä tota ois voinut sanoa jonkinlaiseksi kalkotsonepitsaksi kepappilihatäyteellä. Ja just, ei ollut pepperoonia ollenkaan.Eikä kyllä jukurttiakaan, mitä lie peruspitsakastiketta.
Minua on huijattu, ikinä sen siitä kioskista kepappia osta.
Höden kärkkäreihin luotan, ne maan kuuluja, ei kenelläkään ole vara muuttaa niitä, vaikka nyt omistajia ois vaihtunutkin välillä. Sen verran simppeli reepti, ei sitä voi tyriä. Tietenkin voi vaihtaa kärkkärin muuhun makkaraan, mutta sitten se ei ole kärkkäri.
=DW=Pitaleipä on eri asia kuin pizzapohja, mutta sama taikina. Kun pyörittelet sen taikinan pikkupulliksi niin voit kaulia osasta ohuita pizzapohjia ja osan kaulia vähän paksummiksi ja halkaisijaltaan pienemmiksi pitaleiviksi.
Jos pitaleivät ovat lopussa, niin ehkä vähän hassulta tuntuisi kysyä että saanko laittaa samasta taikinasta tehtyyn pizzapohjaan, tai myydä eioota. No joo, jos kielitaito (ja kantti) riittää, niin voihan sitä tietysti sanoa esim. että me käytämme pizzapohjia, emme halkaistuja pitaleipiä, tai pitaleivät lopussa, teenkö rullakebabin?
Mutta miksi kun useimmille asiakkaille ihan sama, ja KIOSKIi kuitenkin kysymyksessä.
Sinua ei ole huijattu, mutta sinä itse huijaat itseäsi. Jogurtti ei mahda kuulua kaikkiin kebabbeihin, eivätkä ne halvat lautasille jäävät peperonitkaan pakollisia ole.
Päätuotteen maku ja laatu ratkaisee minun kohdallani, tässä tapauksessa täytteen. Taikinakuoren muoto ihan sivuseikka. Jos itseni sotkemista pelkään niin syön pöydän päälle etukumarassa tai pahvimukista. - ....
... kirjoitti:
Kärkkäri on Kotivara oy:n valmistama käristemakkara. Kokolailla samanlainen, kuin muutkin käristemakkarat, lievästi savustettu ja koostumukseltaan rouheampi, siinä on ohrasuurimoita, että se tavallaan on sukua ryynimakkaralle. Parasta paperista höden grillin nurkalla pakkasessa syötynä. Ja Höde puolestaan tarkoittaa Höyhtyän grilliä Oulussa.
=DW=Oli.
- ent. siivoojaparka
... kirjoitti:
Kärkkäri on Kotivara oy:n valmistama käristemakkara. Kokolailla samanlainen, kuin muutkin käristemakkarat, lievästi savustettu ja koostumukseltaan rouheampi, siinä on ohrasuurimoita, että se tavallaan on sukua ryynimakkaralle. Parasta paperista höden grillin nurkalla pakkasessa syötynä. Ja Höde puolestaan tarkoittaa Höyhtyän grilliä Oulussa.
=DW=Jaaha. Tuskinpa olen koskaan sellaista nähnyt saatika maistanut. En makkaraa muutenkaan paljon syö. Kebabannokset meillä on joka paikassa niin älyttämän isot, että joka kerran jää puolet syömättä vaikka peukalolla tunkee menemään. Alkanutkin ottamaan lasten annoksen, ettei mene heitettäväksi.
- ...
bessie* kirjoitti:
Pitaleipä on eri asia kuin pizzapohja, mutta sama taikina. Kun pyörittelet sen taikinan pikkupulliksi niin voit kaulia osasta ohuita pizzapohjia ja osan kaulia vähän paksummiksi ja halkaisijaltaan pienemmiksi pitaleiviksi.
Jos pitaleivät ovat lopussa, niin ehkä vähän hassulta tuntuisi kysyä että saanko laittaa samasta taikinasta tehtyyn pizzapohjaan, tai myydä eioota. No joo, jos kielitaito (ja kantti) riittää, niin voihan sitä tietysti sanoa esim. että me käytämme pizzapohjia, emme halkaistuja pitaleipiä, tai pitaleivät lopussa, teenkö rullakebabin?
Mutta miksi kun useimmille asiakkaille ihan sama, ja KIOSKIi kuitenkin kysymyksessä.
Sinua ei ole huijattu, mutta sinä itse huijaat itseäsi. Jogurtti ei mahda kuulua kaikkiin kebabbeihin, eivätkä ne halvat lautasille jäävät peperonitkaan pakollisia ole.
Päätuotteen maku ja laatu ratkaisee minun kohdallani, tässä tapauksessa täytteen. Taikinakuoren muoto ihan sivuseikka. Jos itseni sotkemista pelkään niin syön pöydän päälle etukumarassa tai pahvimukista.Kepappi tehtynä lituskaan pitsapohjaan ei ole kepappi.
=DW= - ...
.... kirjoitti:
Oli.
?
Mitä lie tapahtunut. Ainakin Kotivaran kärkkäreitä näkyin kaupassa olevan vielä myynnissä. Meinaatko, hödengrilli vaihtanut makkaraa?
Jos on, se siitä.
=DW= - ....
... kirjoitti:
?
Mitä lie tapahtunut. Ainakin Kotivaran kärkkäreitä näkyin kaupassa olevan vielä myynnissä. Meinaatko, hödengrilli vaihtanut makkaraa?
Jos on, se siitä.
=DW=Ei väitä, mutta kaikki vuosikymmeniä vanhat ihanat asiat ovat nyt vielä ihanampia. :))
Ikävä, että Känkky lopetti. - ...
Iteasiassa.
No en ole ollut kepapilla duunissa ikinä. Mutta aikanaan oli asiakaana yks firma, joka kaupusteli mm. kepappigrillikoneita. Se meinasi, että kepapissa ongelmana kuivuminen, jos kauppa käy hitaasti. Elikkäs kun sitä ulkoapäin kuumennetaan ja kypsennetään, kypsyy se sisältäkin ja jos kauppa käy hitaasti, kepappipötkön sisusta onkin sitten liian hyväksi kypsynyttä, että se menee haaskiin. Raakaa kepeappilihaa, tai eltaantuniutta ei mun nähdäkseni saa oikein mistään. Ylikuivaa kyllä joskus.
=DW= - bessie*
... kirjoitti:
Kepappi tehtynä lituskaan pitsapohjaan ei ole kepappi.
=DW=Onpas. Tikkuun tehtynäkin se on edelleen kebab. Ja jos se taikinakuori rupeaa olemaan kovin paksu niin sitten voidaan puhua kebabhampurilaisesta.
- ...
bessie* kirjoitti:
Onpas. Tikkuun tehtynäkin se on edelleen kebab. Ja jos se taikinakuori rupeaa olemaan kovin paksu niin sitten voidaan puhua kebabhampurilaisesta.
Kepappi tikussa on sitten saslikki.
Kandeis varmaan mennä jollekin itmaisten ruokien peruskurssille, kun et erota kepappia hampurilaisesta. Tiedätkö muuten mikä on saverma? Näin oletinkin.
=DW=
- .Siilimuori
Olipa kepappi missä hyvänsä hyi on pahhaa. Ei kuulu perusruokiin ei.
- .pirkko
En tykkää minäkään. Jotenkin vastenmielistä koko lihake.
- .Siilimuori
.pirkko kirjoitti:
En tykkää minäkään. Jotenkin vastenmielistä koko lihake.
Niin on semmosta epämääräistä höttöä.
- Viaton sivullinen
En ole kepappia maistanut, pappia kyllä, nyt tais mennä toinenkin kirkko!
- hytinä
Vuosikymmenien saatossa on todellakin tullut syötyä kebab annoksia jos jonkinmoisia.. Silloin alkuaikoina, kun maahanmuuttaneilla pitserianpitäjillä oli kunnia-asiana tarjota hyvää maukasta ruokaa oli ilo syödä kebablihaa pommfrittien ja hyvän kastikkeen sekä salaatin kanssa.
Nykyään ei saata enää syödä sitä lihaa kun se joka kerta maistuu erilaiselle. En käsitä mitä lie aasin lihaa tai muuta sellaista mönjää nykyään kebablihana tarjotaan.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Fuengirola.fi: Danny avautuu yllättäen ex-rakas Erika Vikmanista: "Sanoisin, että hän on..."
Danny matkasi Aurinkorannikolle Helmi Loukasmäen kanssa. Musiikkineuvoksella on silmää naiskauneudelle ja hänen ex-raka1053143GALLUP: Kuka voittaa The Voice of Finland -kisan: Oliver, Janina, Julia vai Mohammad?
GALLUP: Kuka voittaa The Voice of Finland -kisan: Oliver, Janina, Julia vai Mohammad? Tänään jännittävä finaalilähetys431167- 831142
Tämä on kyllä heittämällä erikoisin ihmissuhde mitä on koskaan ollut
Hulluinta on se että ei edes ole varsinaista suhdetta minkäänlaista, mutta tuntuu kuin olisit elämässäni mukana koko aja521065Helikopteri pörrää ja POLIISIT on eristettynä pururadan vieressä!
Suojatehtävä pitää kiireisenä. Kulut ovat kovat!321007- 67868
- 53857
Tunnustan
Vaikka peitän sen erittäin hyvin niin tunnustan että pidän sinusta erittäin paljon, mieheltä naiselle39852- 44832
Autolla puuhun
Halapahallin kohilla auto puuhun, lujaa on tultu ja ei oo pysyny hallinnassa. Taisipa olla lundin pojan auto, eipä tainn24811