Nakutus / Säksätys

Meitä on monta

Heivain.

Olen tuossa selailut varmaan kaikki mahdolliset keskustelupalstat ja olen todennut vain sen, että kaikilla se ongelma tuntuu olevan kukaan vain ei tiedä miksi. Tässäpä selitettä

Nakuttaa, koko kierrosalueella selvästi kuuluu sisälle. Nakutus kuulostaa aika karkealta ja kuuluu kieltämättä kylmänä voimakkaammin. Venttiilit on säädetty ei kummentunut ollenkaan. Vaikea paikallistaa mistä kohtaa moottoria kuuluu sen verran kovasti nakuttaa. Ääntä voisi jopa luonnehtia säksätykseksi. Kyseessä on Honda accord 2.0L bensiini 150 hv (vm 03-06)

Kertokaapas nyt joku joka on sen vian paikallistanut kiitooos..

23

11628

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Papmkk

      2006 Accord juurikin samalla koneella ja samaa olen ihmetellyt. Sorry, ei siis tullut vastausta kysymykseesi.

    • sehän olisi

      Sytytys aikasella, tai alhanen okataniluku!

      • bua hahhaa

        kiertokangenlaakeri väljä mäntä osuu kanteen.
        Arvaappa paljonko maksaa korjaus. varmaa 10000.


      • luseri
        bua hahhaa kirjoitti:

        kiertokangenlaakeri väljä mäntä osuu kanteen.
        Arvaappa paljonko maksaa korjaus. varmaa 10000.

        Väljyys kusipääsäsi!


    • honda5

      kuunteleppas moniurahihnan ohjauspyörää, vois olla siitä.

      • temple of vtec

        pa.ska aloitus, ensinkää ei ole 2.0l 150 hv moottoria Accordissa. Joku vw-pelle provoilee lukiessaan tsi-koneen korjauslaskua.


      • onhansese
        temple of vtec kirjoitti:

        pa.ska aloitus, ensinkää ei ole 2.0l 150 hv moottoria Accordissa. Joku vw-pelle provoilee lukiessaan tsi-koneen korjauslaskua.

        No 155 hv se toki on, mutta tarpeeksi lähellä minusta tuo 150 hv että idea tulee selväksi. Meilläkin oli tuollainen (04) mutta en muista tuollaista ääntä.


    • ukon sportti honda

      Isäukolla ollut uudesta -03 2.0 automaatti, nyt noin 300tkm ajettu ja myös nakuttanut kone ainakin viimeiset 5-vuotta, mutta ukko vanhan kansan miehiä: ne huollot jäänyt moottoriöljyjen vaihtoon, ei automaatin öljyjä ole vaihdattanut, tuskin ilmastointiakaan koskaan huollettu kun toimii...niin se ukko sanoi että mitä sitä toimivaa huoltaan.., kattelin huoltosuosituksia: 40tkm välein pitäisi venttiilit säädättää jos ei niin kuin ukon hondan tapauksessa: jossain vaiheessa alkaa venttiilikoneisto naputtaan, viime kesänä käytettiin venttiilien säädössä pikkuisen hiljeni mutta ei säätö oikein onnistu kun kulumaa, sitä ei kysytty että mitäs sinne pitäisi vaihaa, kukkopojat ennen kului vastaavissa mekanismeissa joissa mekaaniset säädettävät venttiilit, mutta sanoivat merkkiliikkeessä että ajakaa meneen vaan: moottorin arvot ok ääni kosmeettinen haitta, nokka-akseli oli ok, eli tuossa se suurin syy taitaa nakutukseen olla

    • raminez

      minulla accord 05 mallia ja on nakuttanut jo 80.000km alkaen nyt ajettu 114.000km nyt häiritsee niin paljon että hyvä auto menee koneen takia vaihtoon.Venttiilit on säädetty hondan merkkihuollossa heillekkin nakutus on mysteeri.Seuraava autoni ei enää ole honda accord.

      • yksi.mahdollisuus

        En tunne Hondien tekniikkaa juuri lainkaan mutta yksi mahdollisuus on jos imusarjassa on läppäventtiilit niin ne voivat aikaa myöten väljistyä ja rueta antamaan nakuttavaa ääntä vaikka moottori on muuten kunnossa:
        https://youtu.be/gRXRMHl34Ho?t=1m1s


      • hondabond

        Omassani oli sama juttu, kylmänä kalisi ja lämmetessään ei. Noi hondan lyhythelmaset männät kun kuluu , alkavat väristä sylinterissä ja tulee kaliseva ääni.


    • bensadiesel

      Ei haittaa nakutus hondassa, sitähän se tekee, ei siinä varsinaisesti mitään vikaa ole lähinnä ominaisuus vanhemmiten, vuosikausia olen ajellut ja kanssa autoilijat kateellisena luulee että dieselihän se on pellin alla vaan kun ei ole, ei se siitä mihinkään hajoa eikä kannata alkaa korjailemaan antaa nakuttaa.

    • Meitäonmonta

      Pakko päivittää sen verran että tänään pyörähti 400 tkm mittariin ja iloisesti säkätää Honda. Olen nyt ajanut vikaa ulos sen 190tkm vielä odotuttaa. Jonain päivänä se vika ulostautuu sitten kerron mikä oli vikana.

      • Rullaillaan

        Onneksi olkoon. 500 tkm sitten seuraava etappi.


    • sdvsv

      Voisiko olla esim. pakosarjassa vuoto.

    • akseltakajäykkäVW

      Akka sielä naputtaa takapenkilä
      nakkaa ulos

    • sormipoisnenästä
    • accoman

      Eikös nykyautoissa ole jo kaikissa ventiilien hydrauliset nostimet joita ei voi säätää. Hydrauliset nostimet voi kyllä ajan kanssa alkaa nakuttamaan, esim. jos hydraulisen nostimen öljykanava tukkeutunut tai nostin kulunut. Moottorin sisäpesuaineella voi tukkeutuneita öljykanavia puhdistaa ja okeastaan itse meinaan tuon homman tehdä lähipäivinä, ainekin on jo ostettu.
      Nakutus voi tietysti jostua muustakin, mutta useimmin ventiilipuolelta.

    • Anonyymi

      Ketjukoneet raksuttaa aina jonkinverran. Harvoin moottorissa oikeata vikaa Hondissa. Harvinainen vika on nakutustunnistimen rikkoutuminen. maksaa 30-80€ ja helppo vaihtaa. Nakutusviat selviävät usein vikakoodeista.

    • Anonyymi

      Juu, Accordissa säädettävät venavälykset, ei siis hydraulisia nostimia. Tein ko. autoon moottorin sisäpesun, nakutus hävisi joksikin aikaa, mutta tuli takaisin. Edellisessä autossa, joka oli Avensis sama juttu moottorin sisäpesun jälkeen ja sitten tuli ääni takaisin, mutta mistä tämä ilmiö, ken sen tietää.

    • Anonyymi

      Dieselissä on hydrauliset

    • Anonyymi

      Nakutusanturin vika näkyy vikakoodeissa ja myös merkkivalo palaa. Tuskin siis varsinainen nakutus kyseessä vaan jakopään ketjun raksutus, joka lisääntyy iän myötä ja kylmänä ylämäessä kuuluu enemmän. Ei varsinainen vika, Merkkimiehet ei suosittele edes uusia osia ketjun kiristämiseksi. Kestää hyvin 500-600000km.

    • Anonyymi

      Nakutusantureissa ollut vikoja, mutta myös nokkaketju venahtaa jolloin saattaa muuttaa ajoitusta. Myös pari pakonokka-akselia mennyt uusiin puihin kun 4 sylinterin nokan pinta häipynyt kokonaan, kantsii tarkistaa ja varmasti nakuttaa silloin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6729
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4360
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      272
      2783
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2090
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1643
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1437
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1141
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1127
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1114
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1081
    Aihe