Uroksen leikkaus...

KARD

Olen miettinyt tuota oman urokseni leikkautusta tässä ja punnitsen sitä että teenkö sen vai en... Poika ei nylkytä, tottelee kyllä joo kun hajuista kerkeää ja ei ole agressiivinen ihmisille... Mutta mutta... Kuinka paljon on teidän koirien sietokyky toisiin koiriin noussut kun olette leikkauttaneet ne???

16

161

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • huono valinta

      Urokseni kastrointi onnistui "liian hyvin" ja nyt kaikki muut vähänkin viriilimmät urokset juoksevat sen perseessä kiinni. Tutun akitanarttu alkoi pitää suurimpana vihollisenaan, vaikka aiemmin kaksikko oli tullut hyvin juttuun.

      Aggressiot katosi vasta koulutuksella, mutta koiran perusluonteesta tuli lapanen. Lisäksi tosiaan tuli tuo "sukupuolenvaihdosefekti"... ei viitsi mennä koirapuistoon etenkään, jos siellä on nuoria uroksia - ne alkavat tapella omasta uroksestani, ellei oma koirani kimpaannu niihin ensiksi....

      Seuraavan koulutan kerralla kunnolla enkä kokeile oikopolkuja...

    • En ehkä

      lähtisi leikkuuttamaan.Oma urokseni 4,5v ei räyhää toisille koirille,ei piittaa niistä esim.lenkillä,mutta ei myöskään ole kovin halukas tekemään tuttavuutta vieraan koiran kanssa,jos pyrkii liian liki.Uroksellani on kaksi koirakaveria joiden kanssa touhuilee ja leikkii lähes päivittäin.Aiempi koirani oli samanlainen,eikä siitä haittaa minulle ole ollut vaikkei kaikkien koirien kaveri tuo poika halua ollakkaan.Rähjääjä on toki sitten haastavampi tapaus,jos KARD sellaisen omistat,pitkäjänteisellä koulutuksella kyllä saat sen loppumaan,ja kun muistat,että uroksesi ei tarvitse siitä huolimatta olla kaikkien koirien kaveri,muutama ihan riittää.

    • asdasdasdasdasdasdas

      Jos epäilet leikkausta, kokeile implanttia! Se lopettaa koiran hormonitoiminnan n. puoleksi vuodeksi. Tässä ajassa ehdit nähdä, mitä leikkaus koirallesi aiheuttaisi. Leikkaus on pysyvä ratkaisu, joten jos epäilyttää niin implantti. Eläinlääkäri asentaa =) maksaa siinä 80e ->

    • sakunom

      Meillä leikkuu taas toimi kuin unelma!
      Suosittelen kaikille. Voidaan koirapuistoilla huoletta, urokset ei välitä, mitään rähinöitä ei ole ollut, eikä kukaan ole narttuna pitänyt niin sanotusti.
      Leikkisyyttä on tullut mitä ei juuri ennen ollut, ei karkaile saa huoletta pitä irti, myös lenkillä on tullut irtokoiria vastaan ja yksi sattui olemaan uros joka rähinällä tuli, haistoi koiraani ja laski karvansa ja tilanne meni ohi, tiedän että kunnon rähinä olisi tullut mikäli omani olisi ollut leikkaamaton.
      Luonne on paljon tasapainoisempi, tottelee paremmin.
      En ole katunut.

    • Tervaskantokai

      Mitä hemmettiä, miksi ette ota säyseämpiä koiria jos sakun luonne ei miellytä, sairasta touhua, vähän saman kun ihmiselle tehdään lobotomia.

      • Koska ulkonäkö

        Joidenkin vain on pakko hankkia itselleen sopimaton koirarotu.


    • Eipä ole

      poika karkaillut,vaikkei ole leikattukaan,huoletta saa pitää irti:)

    • sakunom

      mielestäni koiran leikkuu on hyvä teko jos koiraa ei jalostuksessa käytä, meillä on joka ikinen leikattu, ei käytöksen takia vaan jotta koiran oma elämä helpottaa kun halut ei vie.
      kyllä meilläkin koirat tottelee ja irti pysyy ilman leikkuutakin.

    • ei kastraatiota

      Vähän sama kuin mieheltä napsastais piuhat poikki tai naiselta kaavittais kohtu irti. Siinähän sitten elelet vietittömänä zombiena loppuelämäsi. Minun uroksiani ei leikata KOSKAAN, olipa luonne millainen tahansa. Jos ei pysty sakunsa kanssa muuten tulemaan toimeen ja kasvattamaan siitä yhteiskuntakelpoista, kannattaa vaihtaa rotua. Luuseriutta parhaimmillaan on tehdä koirasta sukupuoleton lötkö.

      • saksus

        oletkos koskaan kuullut että monilla uroksilla on todella kivuliaita eturauhasvaivoja, jotka mm. vaikuttavat ihan jo suorassa istumiseen? tälläisissä tapauksissa lähes poikkeuksetta lääkäri antaa ensimmäisenä hormoonihoito eli tämän implantin mistä on ollut puhetta ja kun implantin teho hälvenee ja jos eturauhanen ei ole normalisoitunut niin jäljelle jää vain uroksen leikkaaminen. Laajentunut eturauhanen ei ole mikään hauska juttu ja moni uros on aikuisiällä leikattu tämän takia, vaikka muuten koira toimisikin kaikin puolin.
        eli nuo zombihöpötykset voit jättää tästä keskustelusta pois. en näe mitään vahingollista siinä jos tämänpäivän elämän menossa ihminen haluaa, että koiralta otetaan lisääntymisvietit pois jos sitä ei jalostuksessa meinaa käyttää.


      • pallit = normaalia
        saksus kirjoitti:

        oletkos koskaan kuullut että monilla uroksilla on todella kivuliaita eturauhasvaivoja, jotka mm. vaikuttavat ihan jo suorassa istumiseen? tälläisissä tapauksissa lähes poikkeuksetta lääkäri antaa ensimmäisenä hormoonihoito eli tämän implantin mistä on ollut puhetta ja kun implantin teho hälvenee ja jos eturauhanen ei ole normalisoitunut niin jäljelle jää vain uroksen leikkaaminen. Laajentunut eturauhanen ei ole mikään hauska juttu ja moni uros on aikuisiällä leikattu tämän takia, vaikka muuten koira toimisikin kaikin puolin.
        eli nuo zombihöpötykset voit jättää tästä keskustelusta pois. en näe mitään vahingollista siinä jos tämänpäivän elämän menossa ihminen haluaa, että koiralta otetaan lisääntymisvietit pois jos sitä ei jalostuksessa meinaa käyttää.

        Koiran laittaminen kirurgin pöydälle "varmuuden vuoksi " kuulostaa siltä, että olet jonkin eläinlääkäriaseman suurlähettiläs. Välttämätön hoito on toki asia erikseen, ei sitä silloin kielletä.

        Mitä muita osia irrotat koiriltasi vain sen vuoksi, että sille ehkä tulevaisuudessa sattuu jotain? Onko nivelet jo vaihdettu metallisiin, nehän voisivat kulua muuten rikki?

        Ja tosiaan, nuorten urosten leikkaaminen kaksinkertaistaa lonkkavikariskin. Se on ihan fakta eikä ole hoidettavissa millään pikku implantilla, toisin kuin eturauhasvaivat. Kastroinnin voi tehdä sittenkin, kun on todellinen lääketieteellinen tarve siihen. Niiden takaisinkasvattaminen esim. koiran normaalia kehitystä varten onkin sitten ihan eri juttu :D


      • kav.

        no kun osaisit lukea, niin ymmärtäisit pointtini,,,


    • zenmaster

      Älä leikkaa! Sinä määräät saako koirasi rähistä muille ja dominoida niitä. Kasvata sinä pallit, niin asia on kunnossa!

    • sakunom

      Miettikää yksikin mies elämään seksitöntä elämää jossa halut vie! mielestäni kidutusta.
      Meidän koirat kulki nenät kiinni maassa ja nuolivat pissit ja kamala hinku joka nartun perään, nyt leikattuna leikkivät ja nauttivat elämästä ilman että halut hallitsee.
      Ja lonkkavikaan tai mihinkään ei leikkuu vaikuta herranisä sentään :D ole taas naurettavampaa kuullut aikoihin :D
      Omat koirani on osa leikattu jo 7kk iässä ja jokainen on ikänsä ollut a tai b lonkilla vaikka osa suurempia kuin sakut on. Ja joo saahan koiran tottelamaan ilman leikkuutakin ja johtajuus kysymys mutta onhan helpompi koulia koiraa jota ei halut vie.

      • tottelee luomunakin

        Tietääkseni nyt on puhe koirista, ei ihmisistä.

        Lisääntymisviettiinkin voi vaikuttaa jalostuksella (monilla pikkukoirillahan se on karannut käsistä, jännä jalostussuuntaus sinänsä eikä paranna koiran käytettävyyttä tai seurakoiraominaisuuksia lainkaan).

        Tunnustat itsekin, että (leikkaamattoman) koiran käytös on johtajuuskysymys. Joten olisiko sittenkin parempi suositella ihmisille koirakoulua tai -kouluttajaa tai vaikkapa ERI ROTUA, jos leikkaamaton (=normaalitilainen) saku ei pysy lapasessa? Pallit ovat toki pikkujuttu ja sinänsä harmiton asia, mutta koiran "kirurginen korjailu" oman kädettömyyden ja koirarodun itselle sopimattomuuden vuoksi on askel hyvin, hyvin vaaralliselle tiellä.

        Aiemmalta kirjoittajalta tulikin naseva kommentti; on parempi kasvattaa itselleen pallit kuin alkaa leikkoa niitä koiraltaan pois.


      • luomumuna

        Ja miksi herranjestas ei voi hankkia NARTTUA, jos kokee uroksen kulkuset niin saakelin vastenmielisinä?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1485
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      156
      1159
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1050
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      917
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      82
      860
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      65
      773
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      757
    8. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      733
    9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      728
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      44
      702
    Aihe