Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

konesaumattu peltikatto

hanks

Sellaista havittelisin taloon. Keltä kannattaisi kysellä tarjouksia? Talo tulee Oulun seudulle. Mikä on järkihinta neliötä kohti?

20

10256

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Oulussa

      Oulun alueella itse katto n. 20 e/m2 (0.5 mm Pural). Reunalistat ym vielä päälle. Piiput kannattaa olla muurattuna ennen katon tekoa niin voi pellitykset teettää samalla ja tulee varmasti tiiviit.

      • amggu

        Uudenmaan peltityö teki meille todella hienon konesauma peltikaton 350m2 SUOSITTELEN!


    • jäljitelmään

      säästät rutosti rahaa. konesaumakatto pohjatyön osalta oltava täysin virheetön ja hyvän työn tekijät tietävät arvonsa vrt. muurarit.

      lopputulos on aivan hyvä tällä jäljitelmällä ja maasta katsoen amatööri ei huomaa mitään, huippunäköinen voi huomata fuskun. saat välirahalla rännit ja syöksyt ja osan puutavarasta. mieti.

      • Loopyloo

        Mistäs tuon keksit, että konesaumakaton pohjatyön on oltava täysin virheetön?.
        Ihan samalla tavalla se pitää olla "virheetön" muissakin katoissa.
        Ja mitä palkkoihin tulee, niin ei huimaa.


      • pesänrakentaja

        jäljitelmiin joutuu laittaan normaalit rännit, aitoon saa ne just hyvät kattorännit. Siis sellaset, jotka ohjaa veden katon kulmissa oleviin suppiloihin.

        Paremmin tietävät voivat nimetä epämääräiset käsitteet uudelleen.


      • peltimies;)
        pesänrakentaja kirjoitti:

        jäljitelmiin joutuu laittaan normaalit rännit, aitoon saa ne just hyvät kattorännit. Siis sellaset, jotka ohjaa veden katon kulmissa oleviin suppiloihin.

        Paremmin tietävät voivat nimetä epämääräiset käsitteet uudelleen.

        tarkoitat varmaan jalkarännejä? toimii myös lumiesteenä!


      • kylläkyllä3
        peltimies;) kirjoitti:

        tarkoitat varmaan jalkarännejä? toimii myös lumiesteenä!

        Ja helvetin hyvinä lumiesteinä myös toimivat!

        Olen nyt kaksi talvea käynyt anopin ja appiukon luona katon luomassa lumesta. Ja perkele kun sitä on tuulen kinostamana metri tolkulla, eikä tule mitenkään itsestään alas! Ei valahda lumet katolta alas, vaikka kuinka itsekin sitä puskien koittaisi auttaa.

        Konesaumakatto jalkaränneillä on myös hyvin haasteellinen puhdistuskohde, koska lapion saa tökkäämään joka ikiseen kanttiin, ellei ole tarkkana. Ja kesällä maalipinta näyttää talvella tehdyt mahdolliset tuhot.

        Kesällä taas jalkärännit keräävät kaikki röhnät itseensä, mutta eivät koskaan täyty (vrt. normaalit rännit). Toki nuo jalkarännit ovat helppoja puhdistaa lehdistä ja risuista, mutta perhana sitä kerääntyvän roskan määrää!

        Joten itse voisin suositella ihan hyvin konesaumattua kattoa, mutta niitä jalkarännejä kannattaa todellakin pohdiskella kerran jos toisenkin. Varsinkin kun ovat mitä todennäköisimmin erittäin kalliitkin normaaleihin ränneihin nähden. Enkä oikein tiedä voiko niihin jalkaränneihin loppujen lopuksi edes ihan täysin luottaa, sen verran komeat jääpadot ne keräävät talvisin.


    • jone-70

      Älä missään nimessä vaan laita rannilan valekonesaumakattoa se on täysi susi.
      Loivalla katolla ja lumiesteiden takana suvikelillä vesi menee ponttiin ja aukaisee pontin ja kattosi on aluskatteen varassa.
      Konesaumakatteen hinta on täällä pohjanmaalla alk.17e/m2 kiinnitystarvikkeineen, riippuu tietenkin onko maalattu vai ei.
      Itse teetin loppukesästä konesaumakaton taloon ja talliin yht. 360m2, hinnaksi tuli n.20m2 kaikkineen läpivienteineen ja reunapelteineen kiinnitystarvikkeineen, pelti on lindabin pulverimaalattu punainen vastaava kuin rautaruukki, mutta ruotsalainen pelti, huomattavasti halvempi.
      Ehdottomasti kannattaa teettää kaikki läpiviennit peltisepällä, ei ainuttakaan valmista muovitötteröä, niin kattosi on varmasti tiivis, niinkuin konesaumakatteen tulee ollakkin.

      • Hanna

        Hei Jone!

        Olemme teettämässä konesaumatun peltikaton perinnetaloomme, ehdottomasti siis käsityönä tehdyn. Mistä saisin tietooni firmoja jotka tekevät kattoja, esim. sinun käyttämäsi firma kiinnostaisi! Asumme myös Pohjanmaalla.


      • jone-70
        Hanna kirjoitti:

        Hei Jone!

        Olemme teettämässä konesaumatun peltikaton perinnetaloomme, ehdottomasti siis käsityönä tehdyn. Mistä saisin tietooni firmoja jotka tekevät kattoja, esim. sinun käyttämäsi firma kiinnostaisi! Asumme myös Pohjanmaalla.

        soitappa peltityö someroja ylivieska ja kysy timoa


    • uuuno

      Hei viisaat!
      Meillä on menossa konesaumakaton pohjien teko.Tekijöiden piti olla alansa huippuja, mut nyt ihmetyttää kun ovat jättäneet katon oikaisematta, eikä se tosiaankaan ole 20-luvun talossa suora.Ei kuulemma kuulu urakkaan, eikä ole tarpeellista?!

      • Tarkentaja_?

        Jos katon oikaisua ei ole tilattu, niin silloin se ei kuulu urakkaan.
        Jos ei hirveästi ole heittoja, niin ei se silloin ole tarpeellista oikaistakaan.

        PS.
        Onko 20-luvun talon muutkaan osat millintarkasti toisiinsa nähden?
        Oliko entinen katto konesaumaa?
        Kysyitkö tarjousta katon oikaisulla ja/vai vain pohjien teolla?

        Se oikaisu voi joskus maksaa huomattavasti enemmän kuin sen katon uusiminen muutoin?


    • laatua?

      Meillä on juuri asennettu konesaumakatto jossa valmistaja lupaa pinnoitukselle 20 vuoden takuun. Nyt kun pelti asennettu ja päällä asennusaikana kävelty näkyy selviä kohoumia, kun alla olevan ruodelaudoituksen naulankantoja jäänyt koholle. Kestääkö katepelti? Pitäisikö naulankannat lyödä pellin päältä sisään vai antaa olla?

    • ????????????????????

      Lainataanpa ketjua: Kuinka tiheä aluslaudoitus täytyy olla konesaumakaton alla?
      Itselläni on tällä hetkellä 200 mm tyhjää välissä, ilmeisesti yksi lauta laitettava väliin.

    • tdtdd

      RT-kortin mukaan 20-60mm. Kaltevuudesta riippuen. Lauta väliin siis ok.

    • Päivän hinta??

      Mikä mahtaa olla tämän päivän neliöhinta konesaumakatolle, kun pohjat on valmiiksi tehtynä?

      • markkupee

        Kyllä se hinta siinä 30e / neliö pyörii. Itellä on tuoreet tarjoukset neljältä firmalta ja jonkunlainen keskiarvo on tuo edellä mainittu. Piipun juuripellitys ja vuoripellit on 300-500 euroa. Niin ja alueena on keskisuomi. Jotain ohjeita pohjien tekoon löytyy http://www.konesaumakatto.info/
        Mekin tehään pohjat itte ja urakoitsija vain peltityöt. Kannattaa kysellä pohjien tekoon ohjeita peltifirmalta ettei tarvii käydä purkaamaan kun katon tekijät tulevat.


    • 6+7

      Kannattaako sitä peltikattoa tehdä? Katolla pitää olla lumiesteet ettei lumi tule sieltä ihmisten niskaan. Peltikatolla ne tunnetusti eivät tahdo kestää, jollei talvella käy lapioimassa lumia pois. Onko siis mitään järkeä laittaa kovaäänistä kallista katoa, josta on vielä jokavuotinen lumityö riesana. Rakennusten käyttöturvallisuusvaatimusten perusteella ko. kattotyyppiä voisi pitää jopa lain vastaisena - katon pitää toimia ilman lumenpudotusta. Lumenpudotuks pitää pystyä jättämään kevätauringon tehtäväksi vetenä.

    • Päreitä kainalossa

      Teetä kunnon pärekatto. Kestää kolmekymmentä vuotta.

    • Peltikattofani

      "Kannattaako sitä peltikattoa tehdä? "

      Katto on kestänyt 38 vuotta. Maalaan sen jo 10.vuosi. Viimeksi vaihdoin naulat ruuveihin. Ruosteiset kohdat hion ja maalaan erikseen. Eiköhän katto kestä seuraavat 30 vuotta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      2025
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1763
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1634
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1440
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      63
      1365
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      18
      1298
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1282
    8. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    9. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      73
      1260
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1231
    Aihe