Pauanne - TOTUUS!

utelias untovikko

Nyt joku oikeasti kertoo, miksi Pauannetta pelätään, mistä se on saannut huonon maineensa, mitä siellä on aikoinaan tapahtunut, miksi siellä tuntuu erikoinen energia ja miksi näistä asioista ei saisi puhua ääneen. Ei mitään kiertelyä tai kaartelua, ei valehtelua eikä 'kvg' kommentteja, vaan puhdas totuus.

Jos on omakohtasia kokemuksia paikasta, niitä saa kertoa, vaikka itse tahdonkin paikan historiasta kuulla enemmän (sukuni ei oo kaustistelta nii kukaan ei tiedä.) Jos on joku kirja, mistä voisi tästä lukea, nii voisi kertoa kirjan nimen, kiitos.

28

937

  Vastaukset

  • Me tehtiin pienenä pauanteen lähelle kesäsin majoja ja aina ne oli rikottu. Isommat pojatkaan ei tienny kuka ne ois rikkonu. Että kyllä siellä jotain pahaa on. Salonkylän pojat sano että se on jopa pahempi kuin röspäkki, tuohon en kuitenkaan uskalla ottaa kantaa. Ihan hirvittää kun muistelen.

   • Älä kirjoita enemmän röspäkistä tai Pauanteen kauheuksista, se veri määrä mikä aikoinaan virtasi satoja vuosia sitten on on totta ja riittävän kauheaa, oikeastaan todella kauheaa ja kamalaa


   • Miten siellä kaustisella on tällaista löperöä kaikki touhu. Ei ole oikei jämerää teollisuutta ja kunnon työpaikkoja. Uskotaan noituuteen ja kansan parantajiin,niin ja kansanmusiikiin tällaiseen joutavaan. Kuinkahan suuri summa on yhteiskunnan verovaroja käytetty vuosi kymmenien aikana tällaiseen hömpään. Ei ole tulevaisuutta.


  • Ainoastaan uskovaisten hölynpölyä ja ahdasmielisyyttä.

   • En nyt sanoisi että yliluonnolliseen uskominen on 'ahdasmielistä', mutta ihan miten vaan..


   • Mitä tarkoittaa näätinki.


   • Näätinki tarkoittaa pakkasyön jälkeen vesistöjen päälle keväisin syntynyttä teräsjäätä.Sellaista jonka yli ei parane mennä hevosella,koska hevonen voi hajottaa siinä koipensa.
    Sana on lähtösin Viipurinlahdelta.Näätinki sana on taasen lähtöisin saksalaisten keskieuroopasta tuoman sanan Näting/Nätingen suomalainen versio.
    Aikaisemmin Näätingissä oli runsaasti asukkaita,mutta nyt nimeä Näätinki kantaa enään 6 henkilöä.


   • Aloittajavikko kirjoitti:

    En nyt sanoisi että yliluonnolliseen uskominen on 'ahdasmielistä', mutta ihan miten vaan..

    Eräs tietty nainen oli käynyt kusemassa puskaan siellä pauanteessa ja nostanut hameensa ylös.Hän tuli raskaaksi.Tämä on kyllä kummallinen tapaus.


  • Pauanteesta !

   Joka sukupolovella on omat kouhosa joittenka hulluuden monumentteja
   löytyy joka kunnan ja kaupungin historioista .
   Kaustiselle pesiyty toisiaan tukeva luulo kansanparannuksista .
   Sit hyö yritti höynäyttää porukoita ympärilleen siinä onnistuen mukaan
   lähtiöiden harmiksi .
   Kunta halus valjastaa matkailun tarpeisiin " huru-ukkolandiaksi " " jäsenkorjaajat "
   epäonnistuen tunnetuin seurauksin .
   Kuntalaisten rooliksi tuli sitten pelastaa rahoillaan kuntapäättäjien kansanparannus .

   Pauanteen kohtalo vei mennessään monen perheen maat ja mannut . Sen tuhoutumisessa ei ollut mitään henkimailmaa matkassa . Ihan vaan keskinäisestä
   kusipäisyyrestä sekä huonoista ihmissuhteista .

   Nyt vaan orottelemme onnistuuko Julius Anus lahottamaan paikan lopullisesti ennen poisnukkumistaan .
   Talo saattaa jäädä pystyyn mutta hirsirakennukset on jo kohdanneet lahosienen tuhoa . Niitä tuskin kannattaa enään peruskorjailla .

   Päätalossa on piirutettu runko että se saattais olla Auliksen hyvästä lahotusyrityksestä huolimatta viellä pelastettavissa .

   Aika näyttää kui käy !

   • Kalle Päätalo?


   • mikä kirjailija? kirjoitti:

    Kalle Päätalo?

    Kalle Päätalo. LOL!


   • "jäsenkorjaajat" mistä tuo kalevalainen kansanparannus on kotoisin. Kaustisilta? vaan onko venäjältä kun siellä on se Kalevala?


   • peettierpan kirjoitti:

    "jäsenkorjaajat" mistä tuo kalevalainen kansanparannus on kotoisin. Kaustisilta? vaan onko venäjältä kun siellä on se Kalevala?

    Kaustisen jäsenkorjaus on kaustislaista jäsenkorjausta, ihan erilaista kuin kalevalainen jäsenkorjaus. Nimimerkillä, kaustislaisen jäsenkorjaus-tyylin Kaustiselle tuoneen kansanparantaja pojantytär..*** 😊


  • Ei sitä pelätä . Tuttua lenkkimaastoa jolla monesti käyn ihailemassa tähtitaivasta .
   Ei kuulu kolinoita eikä näy kummallisuuksia .
   Ehkä joistain ihmisistä elämä sinällään on tylsää ja haluavat olemattomuuksilla värittää
   tyhjänpäiväistä elämäänsä . Niinkuin rakentamalla kirkkoja ja moskeijoita ja joulupukin maita sun muita hömppäpaikkoja

  • Hyvät suppilovahvero maat siellä on kallion lähellä. Ihan sen vuoksi jo kannattaa käydä.

  • Siitä on jo kauan aikaa, kun kävimme Pauanteella.
   Siloin siellä oli toimintaa ja joimme siellä pullakahvit.
   Aika erikoisen näköisiä rakennuksia siellä oli ja kallioinen alue on ihan hienon näköinen.
   Silloin siellä rakennettiin jotain lisämajoitus rakennusta.

  • Enpä tuosta muuta tiedä muuta kuin että noin 25 vuotta sitten olen käynyt ja siellä oli mielenkiintoinen mies joka kertoi toiminnasta, nimeltään hän oli Aulis Junes joka kertoi Helsingissä olevan Linnunlaulun olevan hänen. Ja myös hän kertoi jostain hankalistista kuvioista Pauanteen ja Kaustisen kanssa mutta niitä en muista niin että voisin tähän laittaa. Hän esitteli meille paikkaa ja kertoi tarinaa siitä...., nyt tuli mieleeni että mitä paikalle mahtaa kuulua??? Paikka ainakin oli ideoita täynnä ja luulisi menestystä olevan-

  • Pauanteella on harjoitettu kerettiläisyyttä ja palvottu ns vanhoja jumalia vuosisatoja . Luterilaiset kutsuvat tätä saatananpalvonnaksi. Veri uhreja ja ihmisuhreja vielä 1800 luvun lopulla ja hedelmällisyys riittejä vielä sotienkin jälkeen. - 70 luvulla siellä poltettiin hasaa ja kokeiltiin lsd tä siitä huono maine. Vetänyt aina puoleensa kaikenlaisia sekopäitä

  • Onko Pauanteen alueella havaittu mitään yliluonnollista toimintaa, kuten valoilmiöitä, aaveita tai vastaavaa

   • Kysytkin, puolen tunnin päästä vilisee valoilmiöitä


  • Isis vallannu tuon pauanteen. Kaustiselle ei pitäny matuja tulla ja silti paikka vilisee tuota paska kansaa, paetkaa ken voi!

  • Eipä paikassa mitään ihmeellistä ole. Ilmeisesti toiminnut muinaisten pakanauskontojen aikaan palvontapaikkana tai jonkinlaisena pyhänä lehtona. Sen jälkeen tulikin rappiollinen juutalaiskristillisyys ja ihmiset ovat vieraantuneet luonnosta.

  • Ole rauhassa massa, sotasi luontoa vastaan saa karmean loppunsa, joka on oikeudenmukaista.

  • Kaustislaiset eivät ymmärrä, kuinka hienon matkailu kohteen Pauanteesta saisi.
   Kävin Pauanteella pitkästä aikaa ja ihmettelin, että miksi hienot ja ainutlaatuiset rakennukset on päästetty rapistumaan.
   Pauannehan on erinomainen alue matkailua ajatellen.
   Erikoisen näköisiä rakennuksia, jotka vetäisivät ulkomaan matkailijoita puoleensa.
   Aasialaiset matkailijat olisivat haltioissaan ja majoittuisivat Pauanteen erikoisiin rakennuksiin, joista ainakin yhdessä on monta huonetta nukkumasijoineen.
   Hieno matkailu alue ränsistyy pilalle. Sinne voisi rakentaa lisää tuollaisia hienoja ja erikoisia rakennuksia. Maisemallisesti ainutlaatuinen paikka ja hienot näkymät Kaustisen suuntaan.
   Ei tuollaisia rakennuksia ole juuri missään, kuin mitä Pauanteella on.

   • Ei kannata mennä pimeän aikaan täysikuulla.


  • Olen peloton ja voimakas machomies, mitään en pelkää...paitsi...PAUANNE! seill' tulee aina vetelät paskat housuun

  • Enpä usko että siellä on paljon verta vuodatettu. Mutta taannoin nuoriso rellesti niin että enempi siellä on ihmisiä saatettu alulle kuin tapettu...

  • Mitään matkailumerkitystä paikalle ei ole eikä tule, ihan joutavaa semmoinen ajattelu.

   koko systeemi on katsottu viidessä minuutissa, siinä se ja piste.

   mitään omituista siellä ei ole ei puoli eikä täysikuulla, joutavia kalevalaisia rakennushömpäkkeitä joilla ei ole mitään arvoa ei fyysistä eikä henkistä.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vihdoinkin Stefan avautuu Martinan röyhkeydestä

   Tätä ollaan odotettu. Stefan kertoo että Martina yrittää kiristää 200000 e Stefanilta . Näin me tää nähtiinkin. Muija sai harrastaa mitä halusi Stefan
   593
   9416
  2. Pelkkää rahastusta kunnallinen hammaslääkärikäynti

   Luulisi, että EU:n kireimpiä, jo tapissaan olevia veroja maksavat suomalaiset saisivat kohtuuhintaisen kunnan hammaslääkäripalvelun, kaikkea kanssa!
   Maailman menoa
   63
   1186